Se paras: Lidl Cien Q10 -silmänympärysvoide

Tämän päivän Lidl-postauksessa ehdoton suosikkini! Pieni 15 millin tuubi ja se saa ihan oman postauksen.

 

Lidl Cien silmänympärysvoide

Q10 Anti-Wrinkle Eye Cream 2,89€ / 15 ml

Aqua Rich -putsarin ohella ihan paras testaamani Cien-tuote! Älyttömän hyvän tuntuinen silmänympärysvoide, ei voi kuin olla ihastunut.

Täyteläisyysaste ja koostumus ovat ihan täydellisiä minun makuuni ja voide on hajusteeton ja silikoniton. Semi-täyteläinen koostumus levittyy notkeasti olematta liian rasvainen tai liian vetinen (”taikasanoja” kuvaamaan minulle parasta silmänympärysvoiteen koostumusta). Pehmentää erinomaisesti ja iho jää täydellisen kosteutetun tuntuiseksi. En keksi tästä mitään huonoa sanottavaa. Paitsi sen, että ainahan olisi vielä parempi jos voide olisi sertifioitua luonnonosmetiikkaa vailla mitään synteettisiä täyteaineita, joita tässäkin voiteessa kuitenkin on.

Jos arvioin kuitenkin vain pelkästään voiteen tuomaa tunnetta ja toimivuutta, annan tälle täyden kympin.

Ja hinta..? Alle kolmella eurolla saa saman tuntuisen ja yhtä toimivan silmänympärysvoiteen kuin joltain selektiiviseltä brändiltä viidellä kympillä..!

Voiteeseen liittyy seuraavanlainen hauska tapahtuma; olin juuri ostanut Cien-testituotteet ja alkanut käyttää Q10-sy-voidetta, ja menin kavereilleni yöksi Helsinkiin. Kerroin Lidl-testiprojektistani, ja ystäväpariskuntani mies huudahti, ”Hei, Lidlillä on muuten yksi ihan törkeän hyvä silmänympärysvoide, hakkaa kaikki käyttämäni kalliimmat tuotteet..! (Kyseessä on ihostaan huolta pitävä, tavallisesti selektiivisiä tuotteita suosiva mies ;))

Ja hän juoksi kylppäriin hakemaan tuotteen. Se oli juuri tämä Q10-silmänympärysvoide. Kaivoin omani kosmetiikkapussista ja se oli aika hauska hetki; istuimme siinä töölöläisen olohuoneen lattialla innostuneina Q10-tuubeinemme, minä ja ystäväni mies..! Vaimon nauraessa ja komppaillessa.

Lidl_Q10voide_FB

Myöhemmin alkoi selvitä, että minä ja ystäväni mies emme suinkaan ole ainoita tämän halpishelmen löytäneitä. Niin Instagramiin, Karkkipäivän Facebookiin kuin aiempiin Lidl-viikon postauksiin on jätetty kommentteja Cien-silmänympärysvoiteen mahtavuudesta. Olenko jopa ihan myöhäisherännäinen tuotteen suhteen..? Onko ”puoli Suomea” jo tiennyt pitkään tästä tuubista..? ^_^

Silmänympärysvoiteen ainesosakattaus tarjoaa paljon enemmän kasvipohjaisia ainesosia kuin Lidlin kasvovoiteet; avokadoöljyä, risiiniöljyä, kaakaovoita, hamamelis-uutetta, klorella-levän fermentoitua proteiinia (siis kaikenlaista… ^_^ alkaa jo kuulostaa ihan superfood-smoothielta)), hirssiuutetta ja venäjänjuuriuutetta. Lisäksi voiteessa on kofeiinia, hyaluronihappoa, ubikinonia (eli nimiainesosa Q10) ja pantenolia. Kelpaa minulle! ^_^

Ja ehkä kohta muutamalle teistäkin? :)

Kommentit (43)
 1. Jos käyttäisin silmänympärysvoidetta, niin tämä olisi varmasti ihan minua varten. Mutta koska rasvaan silmänympäryksetkin apteekin Hydrolanilla, niin tälle ei nyt ole käyttöä. Kysyn nyt kuitenkin, että mitä tämä tuote tekee eri tavalla kuin tuollainen tavallinen apteekkirasva?

  1. Palaan kommentteihin huomenna, nyt pitää mennä nukkumaan jos saisin onnekseni tänään pidennettyä yöunia täältä illan päästä (olen herännyt viimeiset kolme yötä viideltä…)

  2. Noniin huomenta :)

   Kysymys erillisen silmänympärysvoiteen tarpeesta on yksi kosmetiikkamaailman ”klassisimmista”, ja vastaus on, että ei, emme me tarvitse silmänympäryksille erillistä voidetta, ja monet voivat aivan ongelmitta hoitaa sy-ihoa samalla voiteella kuin koko kasvojen ihoa.

   Silmänympärysiho kuitenkin _on_ erilainen kuin iho muualla kasvoissa, millä pohjalla hieman erilainen koostumus tällä alueella käytettävälle tuotteelle on myös perusteltua. Silmänympärysiho on paljon ohuempi ja herkempi. Miten herkästi iho sitten konkreettisesti reagoi eri ihmisillä, on tietysti yksilöllistä (niinkuin kaikki ^_^). Toisten silmänympärysiho reagoi esimerkiksi liian rasvaisiin ja paksuihin koostumuksiin turpoamalla, tämä on yksi yleisimmistä ”vaivoista” silmänympärysiholla. On myös todettu (tutkimuksia en ole lukenut mutta näin päättelen vallitsevan tuotekehitystrendin pohjalta), että hajusteet aiheuttavat silmänympärysiholla herkemmin ärsytystä kuin muualla kasvoissa, minkä vuoksi sy-voiteet hyvin usein formuloidaan hajusteettomiksi. Tiivistettynä: silmänympärysihon voiteista pyritään tekemään kevyempiä ja vielä hellävaraisempia kuin koko kasvojen ihon voiteista.

   Mutta kuten alussa totesin, monet (ehkä jopa useimmat?) ihmiset voivat käyttää silmänympäryksillä samaa voidetta kuin muualla kasvoissa ilman mitään ikäviä reaktioita. Eli käytä toki Hydrolania sy-iholla jatkossakin :) Silmänympäryksillä kannattaa käyttää sen tyyppistä tuotetta, millaisia hoitovaikutuksia sy-iholleen kaipaa; onko se sitten pelkkää kosteutusta vai jotain muutakin kuten napakoittamista, juonteiden pehmentämistä tai suojaa UV-säteilyn vaikutuksia vastaan (esim. antioksidantit). Kysyit, mitä esimerkiksi tämä Lidlin Q10-voide tekee eri tavalla kuin Hydrolan. Hydrolan on perusvoide eli se lukitsee ihoon kosteutta. Se ei suojaa soluja hapettumisvaurioilta eikä pehmennä juonteita erityisen tehokkaasti. Eikä itse asiassa syväkosteuta samaan tapaan kuin esimerkiksi hyaluronihappoa sisältävä tuote (kuten tämä Q10), koska Hydrolanin kosteuttava vaikutus perustuu ennen kaikkea okklusiiviseen vaikutukseen (estetään kosteuden haihtumista ihon pinnalta) kuin kosteuden viemiseen ihoon.

   1. Ahaa! Niillä on siis ihan oikeasti joku ero! Kiitos tästä! Tuo syväkosteutus jää varmasti nyt mieleeni kummittelemaan…

   2. Ja koittakaa rohtuneille huulille, paras mitä olla voi..

 2. Mahtaako olla liian rasvaista 25-vuotiaalle, jonka silmänaluset eivät ole erityisen kuivat? Vai joko tässä iässä pitäisi käyttää anti-wrinkle-tuotteita :D Kuulostaa kyllä tosi hyvältä.

  1. Ei ole liian rasvaista eikä ”liian anti-age”, 25-vuotias voi myös käyttää tätä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *