Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lidl-putsarit yllättivät kosmeettisella miellyttävyydellään

Tänään Lidl-viikolla puhdistetaan kasvoja.

Cien_putsarit_IMG_8487

Ostin testiin kaksi suosikkityyppini putsaria eli vaahtoavia; toinen geelimäinen, toinen nestemäinen pumppuvaahto.

Kummatkin ovat oikein hyviä mutta lopulta paremmuus”kisassa” ykkössijan vei:

Cien_AquaRich_FacialWash_IMG_8489

Aqua Rich Gentle Facial Wash -puhdistusgeeli 1,69€ / 150 ml

Cien Aqua Rich on miedosti ja laiskasti vaahtoava geeli joka ei jätä iholle monille geeliputsareille ominaista hieman niljaista tunnetta, eikä liioin toisten geelien jättämää supernarskuvaa pintaa. Juuri tämä ominaisuus nosti Aqua Rich -putsarin Suosikki-kategoriaan.

Pidän vaahtoavista putsareista, ja geeliputsarit perinteisesti vaahtoavat, mutta en voi sietää geeleille tyypillistä niljaisuutta. Joitain geeliputsareita saa huuhtoa iholtaan minuuttitolkulla (hmh, ehkä pieni liioittelu sallitaan pointin alleviivaamiseksi..? ^_^) että niiden niljapinta liukenee. Tätä ongelmaa ei ole koskaan pumppuvaahtojen kanssa. Olen todennut olevani hyvinkin kärsimätön hifistelijä mitä tulee puhdistusaineen iholta huuhtoutuvuuteen – aineen täytyy liueta todella nopeasti ja vaivattomasti tai tulee miinusta.

Lidl_Cien_puhdistusgeeli_IMG_9854

Aqua Rich -putsarin vaahdontapainen ohut mousse muodostuu hitaasti parissa minuutissa kun geeliä pyörittelee vedellä kostutetuilla kasvoilla. Vaahto tuntuu miellyttävältä ja sopivan liukkaalta. Huuhdeltua iho jää ihanan pehmeän ja mukavan tuntuiseksi.

Simppeli tuote joka hoitaa hommansa miellyttävästi vailla ylellisyyksiä. Tuoksukaan ei ole tässä tuotteessa häiritsevä, ilmeisesti se on hyvinkin mieto ja neutraali ollakseen Lidl-kosmetiikkaa kun en ole edes tehnyt tuoksusta muistiinpanoa.

Putsari on sulfaatiton ja siinä on erittäin hellävaraisesti peseviä ainesosia: decyl glucoside, sodium cocoamphoacetate ja cocamidopropyl betaine. Koostumukseen on myös leivottu yksi kasviperäinen ainesosa: ukonkaurauute. :) Tai ainakin tämä on nimen perusteella ainoa kasviperäiseksi tunnistettava. Kosteuttavia ainesosiakin tuubista löytyy ja niitä ovat glyseroli, lesitiini ja propyleeniglykoli.

Cien_Sensitive_CleansingMousse_IMG_8491

Sensitive Cleansing Mousse 2,99€ / 150 ml

Olen koko teemaviikon ajan puhunut Lidl-kosmetiikan voimakkaista tuoksuista, mutta Cien-valikoimassa on myös täysin hajusteeton linja: Sensitive. Eli hajusteherkille ja -allergisillekin on vaihtoehto :)

Sensitive-vaahto on täyteläisyydeltään ja liukkaudeltaan medium-luokkaa, ei yhtä liukas ja kermainen kuin vaikka Lumenen pumppuvaahto ja luonnonkosmetiikkaputsareista YA:n vaahto (ihan paras..!!), mutta ei niin ohut kuin esimerkiksi Laveran pumppuvaahto. Se kulkee iholla oikein miellyttävästi.

Huuhdeltua iho jää erittäin mukavan tuntuiseksi eikä sitä kiristä. Pesevissä ainesosissa on kyllä sulfaattia (SLES), mutta muut ainesosat vähentävät putsarin voimakkuutta ja SLESiä on todennäköisesti käytetty alhaisehkolla pitoisuudella. (Se, että jossain putsarissa on sulfaatteja, ei tarkoita suoraan että se on voimakkaasti pesevä vaan tuotteen koko kompositio vaikuttaa ja muilla, lempeämmillä tensideillä saadaan koostumuksesta tehtyä hellävaraisempi vaikka mukana olisikin myös tuo joidenkin silmissä sulfaattimörkö.)

Kummatkin testatut putsarit jättävät ihon yhtä hyvän tuntuiseksi mutta Aqua Rich -geeli voitti Sensitiven lopulta liukkaammalla, moussemaisella vaahdollaan. Vaikka hajusteeton pumppuvaahto-kaveri on nimetty mousseksi, niin ei sen vaahto ihan moussea ole ainakaan siten miten minä mousse-koostumuksen ymmärrän. Sensitive Cleansing Mousse on tuoksuttomuudessaan ja arkisemmassa vaahtoisuudessaan lopulta näistä kahdesta se, heh, täältä se sana taas tulee: epäelämyksellisempi. Se on myös kalliimpi kuin geeli.

Mutta kummatkin saavat peukalon ja geelin käytän mielihyvin loppuun :)

Kommentit (13)

 1. Laura

  Täytyy sanoa, että tuo geelimäinen on myös mun ihan suosikki! Olen kokeillut myös tuota moussea, mutta mun iho ärsyyntyi siitä. Outoa että just sensitive sarjan tuotteesta kun tosta toisesta ei tullut mitään reaktiota vaan se tuntui mun iholle nimenomaam neutraalimmalta :D

 2. Sanna

  Tämä Lidl postaussarja on kyllä ollut todella mienkiintoinen!
  Muutama tuote on jo ostoslistalla, kiitos tästä.

  • Sanni

   Kiva kuulla :) (Siis että on ollut mielenkiintoinen, ostoslistoista taitaa iloita enemmänkin Lidl ;D)

 3. Anna-Maija

  Mun mielestä tuo geeliputsari vaahtoaa valtavasti! Omaan makuuni aivan liikaa. Nenän kautta ei pysty edes hengittää, kun se vaahto menee nenään :D Siis yleensä käytän maitomaisia putsareita, mutta tää oli yhden kerran hätäostos, kun Lidlissa satuin olemaan ja muuta vaihtoehtoa ei ollut. Mutta loppuun aion käyttää, vaahdosta huolimatta! :D

  • Sanni

   Mun mielestä tuo geeliputsari vaahtoaa valtavasti! Omaan makuuni aivan liikaa. Nenän kautta ei pysty edes hengittää, kun se vaahto menee nenään :D

   Ohoh, onpas erilaisia kokemuksia :) Mun iholla vaahto pysyy hyvin matalana ja sitä muodostuu hyvin hitaasti. Toisaalta, ehkä kokemukset liittyvät siihenkin millaisia putsareita henkilö on kaiken kaikkiaan kokeillut..? Testaappa joskus esim. Cliniquen Rinse-Off Foaming Cleanser (tai itse asiassa: älä testaa, et tykkäisi yhtään :D) Se muodostaa niin hervottoman voimakkaan, paksun vaahdon pienestä pähkinän kokoisesta nökäreestä että sen kanssa minäkään en melkein pysty hengittämään…. :D Et myöskään ihastuisi L’Occitanen Intense Cleansing Foamiin. :)

 4. Hanna1

  Hei ja kiitos näistä Lidl- aiheisista jutuista ? Sopiiko tuo geeliputsari siis myös silmämeikin pesemiseen pois?

  • Sanni

   Mä en henkilökohtaisesti pystyisi käyttämään mitään vaahtoavia putsareita silmämeikin poistoon koska ne kirvelee niin pirusti, enkä lähtökohtaisesti suosittelisi sitä muillekaan, mutta olen kuullut että jotkut kuitenkin pystyvät ongelmitta käyttämään vaahtoputsareitakin silmiinsä. Eli kokeilemalla selviää :)

   • Ohis

    Minä pystyn tuolla pesemään silmämeikin rajauksineen kaikkineen, eikä kirvele. En jaksa tusata erikseen silmämeikin poistamisen kanssa, vaan pyrin käyttämään ”kerralla kaikki pois” -tuotteita. Jos jää jotain rippeitä, niin pyyhin misellaarivedellä, eikä kulu kuin yksi vanulappu useamman sijaan. Tuota mousse-putsaria en kyllä tykkäisi silmämeikin poistamiseen käyttää, vaan pesen sillä silloin kun ei ole juurikaan meikkiä tai jos tuntuu siltä, että aamulla haluaa pestä kasvot vedellä ja puhdistusaineella.

    • Sanni

     Jos mun silmät vain kestäisivät niin itsekin käyttäisin mielelläni samaa putsaria niin kasvoilla kuin silmämeikin poistoon. Mutta ei näillä silmillä… :/

   • Sara3

    Ilmoittaudun yhtenä henkilönä joka voi putsata silmämeikin vaahto/geeliputsareilla. Itselleni kirvelevät tuotteet ovat lähinnä poikkeus. Tämä on sinänsä kätevää, koska vihaan sitä tunnetta kun hinkkaa meikkilapulla silmämeikkiä kuivista silmistä. Kylmät väreet menevät jo ajatuksesta.

    • Sanni

     koska vihaan sitä tunnetta kun hinkkaa meikkilapulla silmämeikkiä kuivista silmistä. Kylmät väreet menevät jo ajatuksesta.

     Siksi minäkin suosin liukuvia geelikoostumuksia silmämeikinpoistajissa, ei tarvitse ”hinkata” ^_^

 5. Kaisu

  Nyt kyllä oli laaja ja mielenkiintoinen postaus Lidlin tuotteista. Kiitos . Täytyypä kokeilla itsekin.

 6. Nimetön

  Kiitos tästä Lidl-sarjasta. Olen parhaillaan säästökuurilla, joten voisin suunnistaa Lidliin kun edellinen putsari loppuu. JOS ovat osanneet varautua oletettuun ryntäykseen. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.