Lidl-meikit

Tämän päivän Lidl-postauksessa meikkejä.

Cien_meikki_IMG_8938

Ostin testiin Cien-merkin BB-voiteen, ripsivärin, luomivärin ja huulipunan.

Kaikki osoittautuivat oikein hyviksi, tai sanoisinko hyväksi peruslaaduksi. Jos nyt mitään ihan fantastisia loistoyksilöitä ei tästä joukosta löytynyt niin ainakaan mikään tuote ei ollut täysi floppi. Huulipuna oli tuotteista suosikkini. Kuvassa Lidl-testituotteilla luotu look.

Cien_BBCream_IMG_8536

BB Cream 3,99€ / 50 ml

BB-voidetta on kahta eri sävyä, josta minä ostin päivettyneelle iholleni tummemman, Medium to Dark -sävyn. Se osoittautui nappivalinnaksi ja sävy sulautui ihooni oikein hyvin. Voiteessa on suojakerroin 15.

Koostumus on aika jähmeästi levittyvää, tuntuu hyvin puuteriselta ja pinta jää heti mattaisen himmeäksi. Raikas, mutta samalla tyypillinen halvan kosmetiikan tuoksu. Jähmeydestään huolimatta voide levittyy lopulta kuitenkin niin, että pinta jää ihan kauniiksi, jälki ei näytä kökköiseltä, epätasaiselta tai jauhoiselta. Koin, että voide levittyy parhaiten seerumilla kosteutetulle iholle. Vaikka BB-voide lupaa myös kosteutusta, ei tämä voide millään riitä yksinään ainakaan kuivalle iholle.

Lidl Cien BB Cream
Ennen / jälkeen Cien BB Creamin

Peittävyys Cienin BB-voiteessa on BB-voiteille ominaista luonnollisen läpikuultavaa luokkaa. Voide ei mielestäni kerrostu kovinkaan tehokkaasti enkä koe saavani mainittavasti lisää peittoa lisäämällä toisen kerroksen vaadittaviin kohtiin.

Lisäkerrokset eivät myöskään usein kaunista meikkipohjan pintaa, ihanteellisinta olisikin aina käyttää meikkipohjaa jolla saa jo yhdellä kerroksella makunsa ja tarpeensa mukaisen peittävyyden. Mitä ohuempi pohja, sitä luonnollisempi, siistimpi ja kauniimpi :) Siksi en ylipäänsä juuri harrasta muiden kuin mineraalipohjan kerrostamista, mineraalit eivät ala rullata ja murustua iholla mitä nestemäinen meikkivoide voi saada aikaan.

Cien BB Cream swatch
Medium to dark -sävy

Cien BB Cream on paras levittää sormin, se on aivan liian jähmeää siveltimellä levitettäväksi. Kokeilin ensimmäisellä kerralla (kun olen niin tottunut sivellinlevitykseen) ja Kicksin BB Cream -sivellin jäi ihan lähmään tämän jäljiltä.

Cien_luomivari_IMG_8456

Luomiväri Blue Sapphire 3,99€

Kaunis savuinen sininen himmeästi hohtavalla satiinisella koostumuksella.

Laatu tuntuu ihan hyvältä; luomiväri ei esimerkiksi ole rakenteeltaan kuivan pöllyävää eikä toisaalta liian tiiviiksi pakattua jota pitää hinkata että väriä saa irti.

Pigmentti on vahvuudeltaan keskiluokkaa; se asettuu iholle aika peittävästi ja tasaisesti vaahtomuoviapplikaattorilla leitettynä mutta jää läpikuultavammaksi siveltimellä laitettuna. Tarttuvuus ei myöskään ole ihan kiitettävimmästä päästä; luomiväri lähtee osittain siveltimen mukaan kun sitä alkaa häivyttää. Varovasti häivytellen tulos on kuitenkin ihan siisti eikä läikikäs. (Sävy näkyy postauksen alussa olevassa meikkikuvassa.)

Cien_huulipuna_IMG_8452

Huulipuna Berry Passion 3,99€

Pehmeä, mukavasti liukuva koostumus joka ei tunnu huulilla yhtään kuivalta.

Peittävyys on oikein hyvä; siveltimellä levittäessäkin saa yhdellä kerroksella peittävän tuloksen. Puna asettuu huulille niin ettei se tahraa, ihan yllätyin kun punaa ei tarttunut yhtään hampaisiin. Myöskään juomalasin reunaan ei jää kovin tummia jälkiä.

Cien_huulipuna_IMG_8453

Cien_huulipuna_IMG_8953

Se, miten huulipuna asettuu huulille ja tarttuu huulten pintaan vaihtelee hyvin paljon huulipunasta ja merkistä toiseen. Asia ei liity huulipunan hintaluokkaan, myös halpispunista löytyy erittäin miellyttävän tuntuisia ja samalla kestäviä punia.

En ole perillä siitä, mikä teknologia saa perushuulipunankin asettumaan ja ”fiksautumaan” huulille niin, ettei se tahraa paljon. En puhu nyt kestohuulipunista, ne ovat asia erikseen ja tuntuvatkin huulilla ihan erilaisilta kuin perushuulipunat.

Esimerkiksi Viva La Divan huulipunat kiinnittyvät huuliin niin, että kestävät selvästi keskivertoa paremmin eivätkä tahraa pahasti. Ihan suosikkejani halvoista huulipunista, tosin hylsy saisi olla tyylikkäämpi :)

Cien_VolumeMascara_IMG_8589

Volume Mascara 3,99€

Kun mascaran avaa, tuntee heti makean tuoksun jonka tyyppinen on tuttu esimerkiksi joistain L’Orealin ja Maybellinen ripsareista.

Olen aina ihmetellyt miksi jotkut ripsarit parfymoidaan, mutta en ole vieläkään perillä syistä. Mitenkään positiivista lisäarvoa se ei ainakaan minulle tuo, päinvastoin tuoksu on joskus niin voimakas että se häiritsee.

Cien_maskara_IMG_4736
Cien Volume-maskara: ei volyymia mutta erottelee

Cienin mascarassa on toimiva, näppärä polymeeriharja jos tykkää erottelevista harjoista. Joustava polymeeriharja erottelee ripset oikein kiitettävästi ja annostelee massaa niin maltillisesti että märkiä mössöripsiä ei pääse millään syntymään. Volyymia tämä maskara ei kuitenkaan tuo, massa on siihen liian ohutta ja heikosti kerrostuvaa ja harja ehkä liiankin erotteleva jotta se jättäisi ripset paksun muhkeiksi. Oikein nätit, siistit, paakuttomat ja erotellut ripset tällä kyllä saa. Ja jos malttaa odottaa että edellinen kerros kuivahtaa kunnolla, saa lisäkerroksilla tietysti vähäsen lisää paksuutta.

(Kuitenkin, jos mielii saada mahdollisimman siistit ja paakuttomat ripset, massan olisi hyvä olla kosteana kerrostuvaa laatua. Kuivakerrostaminen, eli uusien kerrosten vetäminen jo täysin kuivuneen kerroksen päälle, aikaansaa usein hapsuisen ja paakkuisen tuloksen verrattuna kosteakerrostukseen.)

Lidl_meikki_IMG_4888

Summa summarum: minun kaltaiselleni kuluttajalle Lidl-meikkien suurin ”ongelma” ei ole laatu, joka on siis lopulta erittäinkin hyvä hintaansa nähden, vaan valikoiman piskuisuus ja ulkoinen epähoukuttavuus. Cien-värikosmetiikkakokoelma on kosmetiikkafriikin silmissä todella pieni ja suppea eikä valikoimassa ole mitään kiinnostavia erityistuotteita.  Ymmärrän ettei ole tarkoituskaan, sillä tyypillinen Lidl-asiakas sellaisia tuskin hakee.

Eli: Cien-valikoimassa on hyvät, toimivat perustuotteet meikkailijalle jonka kaunistautumisrutiiniin kuuluu kevyt meikkipohja ja ripsari ja ehkä joskus juhliin huulipunaa. Meikkifriikille taas en keksi syitä rynnätä Lidlin meikkihyllylle. Samaan hintaan saa myös friikille paljon kiinnostavampia meikkejä kuten Essenceä.

Kommentit (5)
 1. Oma suosikkini oli kanssa ehdottomasti huulipuna ja sen eri sävyt! BB meni mulla kiertoon sillä en tykännyt yhtään koostumuksesta enkä peittävyydestä (testasin myös meikkivoidetta eikä sekään ollut mun makuun), ripsiväri lenti roskiin koska siitä ei ollut mihinkään. Huulipunia tosiaan on tullut nyt käytettyä useammassa sävyssä!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 2. Armas töppönen
  16.6.2017, 09:05

  Hetkinen, mitä tuo siis tarkoittaa että ”luomiväri lähtee osittain siveltimet mukaan häivytettäessä”? Eikö se ole häivyttämisen idea? Mä en oo vieläkään ihan tajunnut häivyttämistä, tai siis teoriassa (kai) ymmärrän, mutta käytännössä en aivan osaa ? Oon lukenut ja katsonut tutoriaaleja, mutta tuntuu että häivytyksen sijaan luomiväri lähinnä leviää väärään paikkaan tai ei häivyty ollenkaan (tarttuu liian tehokkaasti primerin?). Oonko vaan ymmärtänyt jotain väärin? Ja tarkoitan tässä luomivärin häivyttämistä yläreunasta, en luomella olevien värien häivyttämistä toisiinsa.

  1. Hetkinen, mitä tuo siis tarkoittaa että ”luomiväri lähtee osittain siveltimet mukaan häivytettäessä”? Eikö se ole häivyttämisen idea?

   Joo, siis toki luomiväriä kuuluu vähän tarttua siveltimeen häivyttäessä (–> sivellin ”siirtää” luomiväriä mukanaan häivytysalueelle), mutta jos siveltimeen tarttuu niin paljon luomiväriä että että siveltimen kohdalle jää melkein läpikuultava kohta silmäluomelle, niin luomivärin koostumus ei ole tarttuvuudeltaan kovin hyvälaatuinen. Laadukas luomiväri kiinnittyy iholle niin ettei se ihan kokonaan irtoa siveltimellä pyyhkäistessä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *