Lidl-hiustuotteet: kuinka suoriutuivat Repair-shampoo ja -naamio?

Tämän päivän Lidl-jutussa kokemuksia shampoosta ja hoitoaineesta.

Valitsin sortimentista testiin vaurioituneiden hiusten Repair-shampoon ja sille pariksi Intensive Repair -naamion.

Lidl Cien Repair Shampoo ja Intensive Repair Mask

Repair Shampoo 1,99€ / 250 ml

Hmm, nojaa. Hoitaa hommansa vailla lisäarvoa. Näillä sanoilla voi tiivistää Cien Repair Shampoo-kokemuksen.

Cien Repair shampoo:

 • tuoksuu aika tympeältä. Ei mitään päänsärkytasoa ja jonkun makuun tuoksu on varmasti tavallisuudessaan yhdentekevä, mutta minun kaltaiselleni kosmetiikkafiilistelijäkuluttajalle se on übertylsä ja verottaa heti käyttöelämystä.
 • on koostumukseltaan vaalean helmiäistä ja juoksevuudeltaan perustasoa, sellaista mitä markettishampoot yleensäkin eli riittävän paksua ettei valu heti lattialle.
 • on vaahtoavuudeltaan ihan hyvää perustasoa, mutta vaahto ei ole liukkaan kermaista ja paksua.
 • on hoitavuudeltaan ihan kiitettävä, esiselvittää hiukset ja jättää ne juuri sen tuntuisiksi kuin hoitavalta shampoolta odottaa.
 • on ainesosiltaankin hyvin odotetunlainen, sisältää ne tavanomaiset pesevät ja hoitavat ainesosat.

Yhteenveto: elämyksellisesti ihan peruskauraa, toiminnaltaan oikein hyvä, tekee mitä hoitavan shampoon kuuluu. 

Ollakseen vain kahden euron shampoo, voi sanoa että Cien Repairin hinta-laatu-mittarilla laatu ylittää hinnan, huonoa tämä shampoo ei epäelämyksellisyydestään huolimatta ole. (Eiväthän kaikki kuluttajat edes ole kiinnostuneita maksamaan elämyksestä vaan toimivasta tuotteesta.)

Ainesosa-check:

Puhdistavat: sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine (+ cocamide mea ja sodium lauryl sulfate, mutta paljon myöhemmin incissä)

Hoitavat: dimethiconol, polyquaternum-10, panthenol, styrene/acrylates copolymer = kalvoa luovia yhdisteitä ja kosteuttava & sähköisyyttä vähentävä pantenoli. Pullon kyljessä mainostettu keratiini on incissä viimeisen viiden joukossa.

Hair_in_need_of_repair_IMG_2014

Tämä tukka jos mikä oli intensive repairin tarpeessa

Cienin naamio ei kuitenkaan olisi ainesosiensa puolesta pystynyt tekemään tälle pehkolle mitään muuta kuin helpottamaan harjaa sujahtamaan läpi.

Intensive Repair Mask 2,49€ / 250 ml

Erittäin voimakkaasti hajustettu hoitoaine. Tuoksu on saman henkinen geneerinen halvan kosmetiikan tuoksu kuin Lidlin tuotteissa kautta linjan, mutta tässä hiusnaamiossa se on aivan erityisen voimakas. Tuoksu leijuu hiuksissa seuraavaan päivään saakka, hajusteherkät älkää vaivautuko… Koostumus on miellyttävän paksu ja kermainen, jopa ylellisen tuntuinen, mutta tuoksu verottaa elämystä.

Levittyy liukkaasti ja selvittää erinomaisesti. Jättää hiukset huuhdellessa oikein mukavan tuntuisiksi, mutta ei yhtä silkkisiksi kuin ne ihan parhaat hoitoaineet. Joka tapauksessa täysin kiitettävä tulos. Hiukset tuntuvat kuivuttuaan sileiltä ja jämäköiltä. Miinuksena sähköisyys, huolimatta hoitiksen sisältämästä antistaattisten ainesosien armeijasta, hiukset lentelevät Cien Repair Maskin jäljiltä todella sähköisinä.

Mitään ”syväkorjaavia” tehoja Cienin maski tuskin tarjoaa, vaan on ainesosiensakin puolesta
enemmänkin pikahoitoaine jossa vain on paksumpi koostumus. Myös vaikutusaika 2 minuuttia vahvistaa pikahoitoainemaista funktiota. Jos aihe kiinnostaa, käy lukemassa juttuni jossa haastattelin hiuskosmetiikan kemistiä hiusnaamion ja pikahoitoaineen eroista; millaisten ainesosien hoitoteho ylipäänsä hyötyy pidemmästä vaikutusajasta. Cienin naamiossa ei sellaisia ole kuin yksi (keratiini), ja sekin melkein viimeisenä.

Vaurioituneet_hiukset_IMG_2011
”Mässäilen” näillä parin kuukauden takaisilla hamppuhiuskuvilla ^_^

Ainesosa-check:

Koostumusta luovat: stearyl alcohol ja cetyl alcohol. Näillä tehdään naamion paksuus ja niillä on myös hiusta pehmentävä vaikutus. Nimestään huolimatta nämä eivät ole kuivattavia alkoholeja vaan niitä ”hyviksiä”, pehmentäviä rasva-alkoholeja.

Hoitavat: cyclopentasiloxane (haihtuva silikoniyhdiste, tuo hoitoaineisiin erittäin liukasta tuntua), stearamidopropyl dimethylamine (vesiliukoinen, tehokkaasti selvittävä kationinen tensidi, ”kvatti”, silottaa hiusta jättämättä sitä raskaaksi), behentrimonium chloride (samat ominaisuudet kuin edellisellä), dimethiconol (ei-vesilukoinen silikoniyhdiste, kalvonmuodostaja; silottaa ja tuo kiiltoa, voi kerrostua jos käyttää liikaa), panthenol (kosteuttava ja antistaattinen), polyquaternium-37 (kevyt vesiliukoinen kalvonmuodostaja, ei kerrostu), hydrolyzed keratin (kalvonmuodostaja, humektantti, ja antistaattinen aine).

Tämäntyyppisten ainesosien (keratiinia lukuunottamatta) hoitovaikutus ei tehostu pitkällä vaikutusajalla, on siis aika lailla sama pitääkö tällaista naamiota hiuksissaan minuutin vai 30 minuuttia. Kvatit ja silikonit eivät tee hiuksia sen sileämmiksi pitkällä vaikutusajalla.

Jos Cienin ”intensiivi”naamiosta haluaa tehdä kotikonstein vähän hoitavamman, siihen voi lisätä lorauksen oliivi- tai kookosöljyä. Tällä lisällä sitä voi jo muhitellakin päässä, sillä öljyjen hoitavuus tehostuu pidemmillä vaikutusajoilla; ne eivät imeydy hiukseen hetkessä.

Sanni Suosittelee: mihin tahansa hoitoaineeseen kannattaa lisätä kasviöljyjä, se on iisein tapa upgreidata heikompisuoritteinen hoitoaine syvähoitavan naamion tasolle :)

*

P.S. Keskustelu käsienpesupostauksessa jatkuu edelleen mielenkiintoisena (ja kenties herkempiä hygieniafriikkejä pelottavana) jo yli 100 kommentin vahvuudella… Kaikkea sitä onkin oppinut ihmisten tavoista, tottumuksista ja suhtautumisesta hygieniaan kommentteja lukiessa. On kiinnostavaa, miten niin itsestäänselvänä perusjuttuna itse pitämät tavat eivät välttämättä ole kaikille itsestäänselviä ja perusteltuja tai ylipäänsä edes kasvatuksen mukanaan tuomia. Viimeisimpänä opin, etteivät kaikki naiset välttämättä pyyhi ykkösasialla vessassa käytyään. Oletko jo ottanut osaa keskusteluun? :) Kyseenalaistaminen sallittua ^_^

Kommentit (5)
 1. Sain nyt käytettyä sen suihkutettavan aurinkosuojan loppuun (en käyttänyt kasvoille vaan lähinnä käsille). Tuote ei kyllä ole kovinkaan riittoisa mielestäni, sillä käyttökertoja se tarjosi vain kymmenkunta käyttökertaa.

  1. Oho…!!

 2. Minulla on perisuomalainen hiuslaatu; vaalea, hento, liukas ja suora.

  Olen kyseenalaistanut hoitoaineiden ja -maskien tarpeellisuuden hiuksilleni jo jonkin aikaa, kun tajusin kasviöljyllä muhittelun ennen hiustenpesua paljon tehokkaammaksi.

  Tällä hetkellä keittiöstä löytyy avokado- ja oliiviöljyä ja niitä sivelen latvoihin n. 30min ennen pesua. Hiukset kiiltävät enemmän kuin koskaan! Talvella, jos päänahka alkaa oireilemaan, niin levitän sinnekin öljyä ja se tuntuu rauhoittavan ihoa.

  En halua sanoa, etteikö jollekin toiselle hiuslaadulle olisi tarpeen kaupalliset hoitoaineet, mutta omalle tukalle niistä ei tunnu olevan suuremmin hyötyä vs. luonnon omat hoitoaineet :)

  1. Öljyt ovat kyllä ihan ylivertaisia hiusten hoidossa (minun hiuksissa etenkin pehmennyksessä, kiiltoa saan enemmän silikoneista). :) Kvateilla on paikkansa sähköisyyden taltuttamisessa ja takkujen selvityksessä, siinä eivät öljyt oikein pärjää, mutta jos hiukset eivät kaipaa lisää kammattavuutta, pelkkä öljyhoito riittää ihan varmasti :) (Ja eihän normaalikuntoinen tukka välttämättä tarvitse hoitoainetta ollenkaan :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *