Hienoja löytöjä Lidlistä: Sensitive Almond -luonnonkosmetiikkatuotteet

Vaikka olen kosmetiikan ostolakossa vuoden loppuun asti, tein yhden harkitun repsahduksen.

Silmiini osui Lidlissä Cien Nature -luonnonkosmetiikkasarjan kausituotteita, jotka eivät kuulu normaalivalikoimaan. Katselin tuotteita ja mietin, että jos en nyt osta näitä, ne ovat kohta poissa… Ja koska en ole pitkään aikaan kirjoittanut tosihalvasta kosmetiikasta, päätin rikkoa ostolakkoa. On kiinnostavaa välillä testailla ja analysoida myös näitä kaikkein halvimpia kosmetiikkatuotteita. :)

Valitsin Sensitive Almond -sarjasta ainesosiltaan kolme parasta tuotetta, ja tässä ne ovat: puhdistusvaahto, vartaloöljy ja suihkuvoide. Kaikkien hinta on 3,49€.

Sarjan muita tuotteita ovat käsivoide, kasvovoide sekä silmänympärysvoide. Eivät nekään millään tapaa huonoilta näyttäneet inciensä perusteella, mutta aika tavanomaisilta. Valitsemani kolme ovat  hinta-laatu-suhteeltaan parempia sekä lisäksi tuotteina itseäni enemmän kiinnostavia.

Sensitive Almond -sarjasta voi yleisesti ottaen todeta seikan, joka on kosmetiikan markkinoinnissa niin kovin yleistä. Valitaan nimikkoaineosa jolla tuotetta markkinoidaan ja jota korostetaan vaikutuksista puhuttaessa, mutta joka ei oikeasti ole tuotteen pääasiallinen vaikuttava aine. Sensitive Almond -linjassa tämä ainesosa on manteliöljy. Sarjan tosiasiallinen pääraaka-aine on auringonkukansiemenöljy, jota on kaikissa tuotteissa incin kärjessä – poislukien puhdistusvaahto, jossa ei ole öljyä lainkaan – vaan manteliuutetta.

SENSITIVE ALMOND 3 IN 1 CLEANSING FOAM 3,49€ / 150 ml

Rakastan pumppuvaahtoja, ja tässä vaahdossa on varsin mukavasti kosteuttava koostumus. Ennen peseviä ainesosia incissä on glyserolia ja sukroosia, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti.

Pesevien aineiden (coco-glucoside ja sodium coco-sulfate) jälkeen on kolme hoitavaa ainetta: aloe vera, betaiini ja manteliuute. (Manteliuutteen hoidollinen ominaisuus tosin on epämääräinen, sillä se ei ole emollientti eikä humektanttikaan, mutta ei se mitään pahaakaan iholle tee. 😀)

Näiden jälkeen tulevat pH:n säätäjä, hajuste ja säilövät aineet. Oikein simppeli ja hyvännäköinen kokonaisuus: tämä putsari pesee hellästi ja jopa sitoo ihoon kosteutta. Muistattehan, että sanan ’sulfate’ näkeminen incissä ei automaattisesti tarkoita, että kyseessä on voimakkaasti pesevä tuote. Muut ainesosat sekä reseptin kokonaisuus ratkaisevat.

Sensitive Almond -vaahdossa on löysähkö mutta mukavan liukas koostumus, joka jättää iholle hoidetun tunteen. Pehmeän makeassa tuoksussa on kenties tavoiteltu jotain mantelijälkiruokamaista. Sama tuoksu on kaikissa tuotteissa.

SENSITIVE ALMOND BODY OIL 3,49€ / 100 ml

Tässä täytyy olla Suomen edullisin vartaloöljy – joka on samalla myös oikeasti laadukas! 👌

Kuten tiedämme, esteriöljyillä saadaan öljykoostumuksista edullisempia – ja samalla ”kuivemman” tuntuisia, eli toki niillä on etunsakin -, ja näin halvassa öljyssä odottaisi näkevänsä runsaasti estereitä. Sensitive Almond -öljy sisältää kuitenkin vain kokonaisia kasviöljyjä: auringonkukkaa, mantelia, avokadoa, jojobaa sekä iltahelokkia. Näiden lisäksi pullossa on pari säilyvyyttä parantavaa ainetta, hajusteita sekä rauhoittavaa bisabololia.

100 ml pullo maksaa 3,49€ – melkein kolme kertaa vähemmän kuin Suomen seuraavaksi halvin vartaloöljy, Urtekramin Laventeliöljy. Ja Urtekramin öljyssä on estereitä ;)

Käytän vartaloöljyjä samaan tapaan kuin kasvoöljyjä – eli sekoitan niitä toiseen kosteuttavaan tuotteeseen, jolloin saan öljyn hyödyt ilman öljyn rasvaista tunnetta iholla :) Useimmiten lisään öljyä pari tippaa vartalovoiteeseen, mutta joskus saatan sekoittaa myös kasvovettä ja vartaloöljyä ja tehdä ikäänkuin vartaloseerumin..!

(Olen muuten taas lähtenyt panostamaan vartalon kosteutukseen tämän vuoden laiminlyönnin jälkeen – kylmän vuodenajan edetessä iho on alkanut muistuttaa hoidon tarpeesta kuivalla ihopölykerroksella… 😬😄)

SENSITIVE ALMOND SHOWER CREAM 3,49€ / 250 ml

Ihon kosteutuksesta ja kylmästä vuoden ajasta puheen ollen – myös suihkutuotteet olisi hyvä talvella päivittää hoitavampiin. Öljypitoinen suihkuvoide on tähän mainio ratkaisu!

Sensitive Almond -suihkuvoiteessa on varmaan hoitavin vartalonpuhdistustuotteen inci jonka olen koskaan nähnyt…! * Yleensähän puhdistavat aineet ovat suihkuvaahdoissa 3-5 ensimmäisen ainesosan joukossa, mutta kuunnelkaapa tätä; vesi, glyseroli, auringonkukansiemenöljy, aloe vera -mehu, sheavoi, glyseryylistearaatti… (hetkinen, onko täällä peseviä ainesosia ollenkaan..! :D). Tuotteen ainoa puhdistava ainesosa, kookos- ja sokeripohjainen coco-glucoside, on vasta sijalla 8. (Pullon kyljessä mainostettu manteliöljy on sijalla 11..! 😅)

Jos ottaa verrokiksi vaikka Weledan öljypitoisen suihkuvoiteen (joita itse rakastin yhteen aikaan..!), Weledan inci alkaa: vesi, puhdistava aine, seesaminsiemenöljy, alkoholi…. 🤔 Ja hinta yli nelinkertainen Lidlin suihkuvoiteeseen verrattuna!

Sensitive Almond Shower Cream on mielestäni oikea löytö! 💯

*) Nohh – kyllä Evolven suihkuöljyn inci kieltämättää hakkaa tämänkin… mutta hinta? Melkein 30€ / 250 ml!

*

Sensitive Almond -sarjan tuotteet eivät kuulu Lidlin normaalivalikoimaan (miksihän..?), joten jos kiinnostuitte sarjasta ja kuljette lähiaikoina Lidlissä, luokaapa katse kausituotteiden hyllyyn. Tampereen Hallituskadun Lidlissä näitä oli vielä puolitoista viikkoa sitten.

Annan näille kolmelle vahvan suosituksen. 👌 Ja eivät sarjan muutkaan tuotteet tosiaan huonoilta vaikuttaneet, edustavat sitä reseptiikkaa, jota edullisen hintatason luonnonkosmetiikkavoiteilta odottaa. Nämä kolme taas voisivat helposti maksaa enemmänkin, etenkin öljy..! Tuotteilla on Natrue-sertifikaatti ja ne ovat vegaanisia.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (17)
  1. Pitää laittaa harkintaan!
    Kokeilin joskus lidin almond sensitive silmänympärysvoidetta. Kasvoni menivät heti kirkkaanpunaiseksi missä rasvaa oli. Sama on käynyt dermosilin e vitamiini kasvoveden kanssa. Lieneekö manteli aiheuttajana, vaikka en sille ”suun kautta” ole allerginen.

  2. Kuinka voimakkaasti nämä tuoksuvat?

    1. Aika voimakkaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *