Les Parfums de Sanni – vol. 2

Fragrance_dinner

Suuri tuoksupostaus, osa 2. Sopivaa sunnuntailuettavaa. :)

Ensimmäisen osan tavoin myös täältä löytyy Mr. Karkkipäivän spontaanit kommentit kustakin tuoksusta. Tuoksuttelu suoritettiin muuten romanttisesti illallisen lomassa. ^_^ ”Kultaseni, ottaisitko toisen lasin viiniä?” ”Kiitos rakas, mutta haistatko nyt vielä tämän hajuveden. Enää viisi jäljellä.”

Hajuvedet_IslandKiss

Escada Island Kiss Edt. Tähän tuoksuun liittyy sellainen mukava muisto, että se on ensimmäinen lahja jonka olen koskaan saanut Mr. Karkkipäivältä. Olin kesällä 2004 aivan hulluna tähän tuoksuun, mutta sen jälkeen en ole sitä juuri enää käyttänyt. Nykyään pidän Escadan kausituoksuja aivan liian imelinä makuuni.

Mr. Karkkipäivä sanoo: tutun tuoksuinen. Voimakas mutta raikas, tulee mieleen sitrushedelmä.

Hajuvedet_LotusBamboo

Acorelle Lotus Bamboo Eau fraîche. Tämä on nyt sitten sertifioitu ekotuoksu! Kyllä, tuoksujakin sertifioidaan. :) Lotus Bamboossa tuoksuvat sitruuna, bergamotti, minttu, appelsiinipuunkukka ja orvokki. Cocktail kuulostaa ihanalta, mutta tämä ei ole minun tyyppiseni tuoksu. Voisin käyttää tätä kuntosalin jälkeen.

Mr. Karkkipäivä sanoo: erikoinen, tulee mieleen toimisto. Hädin tuskin haistettavissa. Tästä voisi sanoa ristiriitaisesti, että tuoksu on sekä raikas että tunkkainen. Tulee mieleen Mynthon-mainoksen hönkäisevä jääkarhu.

Sain Lotus Bamboon lisäksi testiin 2ml:n minituoksuja sisältävän pakkauksen, ja näiden joukosta löytyi sellaisia joista todella tykkäsin. Ikävä kyllä pulloihin ei oltu merkitty, mitä tuoksua mikin sisälsi, joten en harmikseni pystynyt enää pakkauksesta irrottamisen jälkeen tunnistamaan, mikä oli mikä. Ekotuoksuista on todettava, että ne eivät kestä iholla juuri lainkaan. EdP-vahvuiset tuoksut kestävät jonkun aikaa, mutta Eau fraîche ei edes tuntia. Kysyin tästä maahantuojalta, joka sanoi ettei sertifioituihin tuotteisiin voida lisätä niitä tuoksun kestävyyteen vaikuttavia aineita, joita tavallisissa tuoksuissa on.

Hajuvedet_MissDiorCherie

Dior Miss Dior Chérie EdT. Viime vuonna uudistetussa Miss Dior Chérie Edt:ssa tuoksuu mansikka, makea appelsiini ja appelsiinipuunkukka. Hyvin erilainen tuoksu minun kokoelmassani, eikä tavallaan yhtään ”sannimainen”. Sain tämän myyntikilpailun palkkiona, enkä aluksi juurikaan pitänyt tästä. Sitten tuoksu alkoi kuitenkin pikkuhiljaa aueta, ja nyt tykkään siitä kovasti. Tuoksu on raikas, ja mansikan makeus paljastuu ikäänkuin vaivihkaa sitruksen sävyjen ja nerolin keskeltä. Pullo on mielestäni erittäin kaunis, se sopisi sisustuselementiksi jollekin hienolle yöpöydälle.

Mr. Karkkipäivä sanoo: vielä voimakkaamman tuoksuinen kuin edellinen [joka oli Issey Miyaken Eau d’Eté]. Jos joku tulee tämän kanssa vastaan, niin tulee vettä silmistä ja kirvelee.

Hajuvedet_Tocade

Rochas Tocade EdT. Tällä tuoksulla on muistorikas historia, sillä tämä on – uskokaa tai älkää – ensimmäinen ”hieno” tuoksu jonka omilla rahoillani ostin! (Tätä ennen olin käyttänyt vain Yves Rocheria.) Ostin Tocaden Heathrow’n lentokentältä syksyllä 1995. Tuoksu on siis 15 vuotta vanha! Aivan varmasti tuoksu on muuttunut jonkun verran alkuperäisestä, mutta se ei ole pilaantunut.

Tocade on todellakin ollut hämmentävä hankinta 16-vuotiaalle; erittäin täyteläinen, huumaavan makea ja lämmin, ehdottomasti aikuisen naisen tuoksu. Tuoksu on kuin sekoitus paahdettua sokeria, vaniljaa ja ruusua. Voimakkaassa makeudessaankin se on kuitenkin puuterinen ja pehmeä. En ole käyttänyt tuoksua varmasti kymmeneen vuoteen, mutta ihan kiitos tämän postauksen, minulla ja Tocadella on nyt meneillään uusi romanssi :) Olen käyttänyt tuoksua päivittäin, ja se sopii marraskuun viimaan ja edessä häämöttävään jouluun aivan täydellisesti.

Mr. Karkkipäivä sanoo: lämmin ja lempeä, hellä, tämän vieressä olisi mukava nukkua. Tulee mieleen veneen veistämö ja joku puinen tuoksu.

Hajuvedet_Prada

Prada Eau de Parfum Tendre. Toinen tuoksulahja, jonka olen saanut Mr. Karkkipäivältä yhteisen taipaleemme aikana. Tämän tuoksun herra osti ihan oman mieltymyksensä perusteella, ja sanoisin, että valinta oli mielenkiintoinen ja aika erikoinenkin. Tendre on sofistikoitunut, kevyen itämainen tuoksu. Virallisen tuoksukuvauksen mukaan Tendressä tuoksuvat mandariini, sitruuna, neroli ja bergamotti, ja sydäntuoksussa teenlehdet, kardemumma, vetiver ja jasmiini. Olen käyttänyt tuoksua harvoin, sillä en koe sitä täysin omakseni. Se on jotenkin liian hienostunut minulle.

Ja nyt pullon suihkemekanismi on mennyt rikki. :(

Hajuvedet_Mimosa

Yves Rocher Pur Désir de Mimosa EdT. Halvan ja harmittoman tuoksuinen, mutta niin miellyttävä! Tämä oli pitkään arkituoksuni. Tavallaan Mimosa on ihan liian pliisu ollakseen Sannia, mutta jotain ihanan ”turvallista” tässä vain on.

Mr. Karkkipäivä sanoo: ensinuuhkaisulta tästä tulee mieleen WC-raikastin ja spearmint-purukumi.

Hajuvedet_Kenzo

Kenzo L’Eau Par Kenzo Eau Indigo EdT. Mausteinen, erikoinen tuoksu. Indigossa tuoksuu bergamotti, mandariini, sambac-jasmiini, ylang-ylang ja tonka-papu. Yhtäkään näistä en tosin itse pysty tuoksussa erottamaan. Pidän perus-L’Eau Par Kenzosta hurjasti, mutta Indigo-versiossa on jotain….no, erikoista. Ei se huonokaan ole, ja tykkäsin ihan käyttää tätä syksyllä, mutta itse en tätä ostaisi. Sain pienen käsilaukkukoon Kenzon koulutuksesta.

Mr. Karkkipäivä sanoo: hyvin outo, tunkkainen ja ummehtunut tuoksu, tulee mieleen pesukemikaali. En pidä tästä. [nuuhkaisee hetken kuluttua uudestaan] Nyt tämä tuoksuu ihan vanhentuneelta paperipinolta.

Hajuvedet_HypnoticSensuelle

Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle EdT. Uusi, aavistuksen kevyempi ja kukkaisempi versio alkuperäisestä Hypnotic Poisonista. Diorin tuoksunenä Francois Demanchy halusi kuulema luoda ”vaniljaorkideatuoksun”. Minusta Eau Sensuelle tuoksuu erittäin tunnistettavasti Hypnotic Poisonille, ja voisin melkein sekoittaa tuoksut keskenään. Ehkäpä Sensuelle on hieman kevyempi ja siitä puuttuu alkuperäisen Hypnoticin raskas karvasmanteli. Sain tuoksun koulutuksesta, mutta olisin varmasti ostanut tämän joka tapauksessa.

Mr. Karkkipäivä sanoo: ei mitään, sillä pakkausta ei ole vielä avattu.

Hajuvedet_Indecence

Givenchy Organza Indécence EdP. Puinen, mausteinen, lämmin, sensuelli tuoksu. Rommia, vaniljaa, kanelia, jacaranda-puuta. Indécence kuuluu kokoelmassani samalle tuoksuosastolle Hypnotic Poisonin, Tocaden ja Amor Amor Elixirin kanssa.

Mr. Karkkipäivä sanoo: tuoksuu tervalta. Ihan miellyttävä.

Hajuvedet_Seetri

Yves Rocher Cèdre Bleu Eau de cologne. Ostin tämän kerran mielijohteesta, kun kaipasin jotain oikein puista tuoksua. Rakastan seetriä, ja tässähän sitä on. Tuoksu ei ole millään lailla hienostunut, mutta pidän sen suoraviivaisuudesta. Tässä on seetriä yhdistettynä raikkaisiin tuoksuelementteihin. Ja yllättävää kyllä, tämä tuoksu kestää iholla todella hyvin, vaikka on vain cologne.

Mr. Karkkipäivä sanoo: tuoksuu uudelta kumisaappaalta ja tervatulta puuveneeltä. Mielenkiintoinen tuoksu.

***

Tuoksujen maailma on niiiiin mielenkiintoinen! Voisin kirjoittaa tuoksujen tuomista mielikuvista ja muistoista vaikka kuinka pitkän eepoksen. Tiesittehän, että tuoksu- ja hajumuisti on ihmisen parhaita muistiaisteja? Tuoksut jättävät pysyvän jäljen muistiimme, ja tietyn tuoksun uudelleen haistaminen voi palauttaa mieleen asioita, ihmisiä ja hetkiä vaikka vuosikymmenten takaa. Minusta se on aivan fantastista! Käytän tätä hyväkseni esimerkiksi lomamatkoilla, joille pyrin valitsemaan jonkun uuden tuoksun jota en jo mielessäni yhdistä johonkin muuhun. Sitten loman jälkeen, aina kun nuuhkaisen tätä tuoksua, palaan mielessäni New Yorkin kaduille, Kreikan rannoille tai Köpiksen kahviloihin….

Kommentit (54)
  1. Hyvä postaus! Repesin kyllä Mr. Karkkipäivän kommenteille. Etenkin ”Nyt tämä haisee ihan vanhentuneelta paperipinolta.”

  2. Olen hulluna Escadan tuoksuihin, kausituoksut ovat mielestäni ihanimpia. Viime kesän tuoksu, mikä se nyt mahtoikaan olla nimeltään, on aivan ihana. Kadotin erään Escada-tuoksun, tai sekin taisi olla kausituoksu. Paketti on lila, ja siinä on tumma huivipäisen naisen profiili. Olen katunut katkerasti, etten sitä tuoksua ostanut.
    Olen myös huomannut tuoksumuistin.
    Välillä haistan jotakin tuttua, mutten keksi mitä, joten pysähdyn haistelemaan ilmaa. Sitten tajuan, että perhepäivähoitajani vessassa tuoksui samalta, tai joku muistuttaa parhaan ystäväni hajuvettä tai…
    Halasin kerran erästä ystävääni, joka ilmoitti: ”Sun hiukset tuoksuvat Kreikalta.” ”KREIKALTA?” ”Tai siis, siltä mikä tuoksuu Kreikassa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *