Lempparimeikkitutorial: turkoosia ja kuparia

Eilisen postauksen kuvassa minulla oli yksi versio kesäisestä lempparimeikistäni jossa yhdistän yhden värin silmäluomilla kontrastiväriseen alasisärajaukseen. Eilisessä jutussa nähtiin nykyiseen hiusväriini paremmin mätsäävä violetti-turkoosi-versio, tässä tutorialissa on vähemmän räikeä versio kultakuparilla ja turkoosilla, joka sopi aikaan ennen ponitukkaa.

Kesämeikki tutorial

Tämä meikki tulee vedettyä vähintään pari kertaa kesässä, se on yksi luottomeikkejäni ja kaikessa yksinkertaisuudessaan vain jotenkin tosi makea :)

Tein tutorialin aikoinaan edellisen blogiportaalini jo kyberavaruuteen kadonneelle editorial-sivulle eikä se ole koskaan ilmestynyt blogissani.  Tehdään sille nyt pysyvä paikka Karkkipäivään :)

Kesämeikki tutorial

Tykkään tehdä meikin käyttäen pohjana voidemaista luomiväriä mutta yhtä hyvin voi toki käyttää kautta linjan puuterimaisia luomivärejä.

Look syntyi seuraavilla tuotteilla:

 • Voidemainen kuparin sävyinen luomiväri
 • Kuparin ja pronssin sävyiset puuteriluomivärit
 • Kullan ja nudevaalean sävyiset puuteriluomivärit
 • Turkoosi silmämeikkikynä (esim. jumbokynät käyvät hyvin)
 • Ripsiväri
 • Sekoitus meikkivoidetta + heleyttävää pohjustusvoidetta
 • Voidemainen poskipuna
 • Hohtava pronssinen huulikiilto

Kesämeikki tutorial

1. Aloita pohjustamalla luomi voidemaisella, kuparin sävyisellä luomivärillä.

Useimmat voidemaiset luomivärit ovat vedenkestäviä ja näin saat koko silmämeikille erittäin kestävän pohjan jonka päällä puuterimainenkin luomiväri kestää paremmin kosteutta.

Kesämeikki tutorial

2. Tee luomen keskelle korostus kultaisella, puuterimaisella luomivärillä.

Kesämeikki tutorial

Kesämeikki tutorial

3. Tee varjostukset kuparin sävyisellä puuteriluomivärillä luomen sisä- ja ulkonurkkaan sekä luomivakoon. Levitä halutessasi pronssin tai tummanruskean sävyä aivan ulkonurkkaan tuomaan lisää kolmiulotteisuutta.

Rajaa alaluomi pronssilla tai tummanruskealla.

Kesämeikki tutorial

4. Levitä vaaleaa luomiväri kulmaluulle ja häivytä ja huolittele varjostuksen reunat.

Kesämeikki tutorial

5. Tee alaluomelle sisärajaus turkoosilla rajauskynällä. Valitse mieluusti vedenkestävä laatu.

Lisää ripsari ja huolittele kulmakarvasi tyylisi mukaisesti. (Laiskemmat meistä vetävät karvoihin vain transparentin geelin… ^_^)

Silmämeikki on valmis :)

IHO

Kesämeikki tutorial

Sekoita yhteen meikkivoidetta tai BB-voidetta ja heleyttävää meikinpohjustusvoidetta.

Kesämeikki tutorial

Levitä kasvoille meikkivoide-heleytysvoidecocktail ja lisää peiteainetta tarvittaviin kohtiin kuten silmänalusille. Meikkipohjan on tarkoitus olla läpikuultava joten kaikkia pikkuvirheitä ei tarvitse korjata. Vinkki: jos peiteaineesi on kuivaa, mattaista laatua, sekoita siihen hiukan silmänympärysvoidetta niin saat kasteiseen kesämeikkiin sopivamman tuloksen.

Unohda puuteri, iho saa näyttää kostealta.

Viimeistele sipaisemalla poskille ihosi sävyyn sulautuvaa voidemaista poskipunaa.

Kesämeikki tutorial

Huulille annos reilusti kiiltävää pronssin tai kullan hohtoista huulikiiltoa, nudekin sopii. Amorinkaarelle voi lisätä hipaisun heleyttävää primeria tai valokynää.

Meikki on valmis!

Kesämeikki tutorial

Kommentit (18)
 1. Aivan ihana meikki! ? Sopii todella kauniisti sinisille silmille! Välillä harmittaa, kun itsellä on ruskeat – niiden väriä ei nimittäin ole niin helppoa saada korostumaan eikä varsinkaan lempiväreilläni (niin kuin nämä).
  Aiheesta poiketen, mikä olisi kabukiharja jota suosittelisit? Pitäisi olla mahdollisimman halpa…? Ajattelin nimittäin ostaa lily lolon mineraalimeikkipuuterin ja tarvitsisin jonkinlaisen kabukin sen levittämiseen

  1. mikä olisi kabukiharja jota suosittelisit? Pitäisi olla mahdollisimman halpa

   Halvin minun suosikeistani on Uoga Uogan pitkävartinen kabuki, jota käytän nytkin päivittäin, se on käytännössä siirtynyt nyt kesäaikaan ykköseksi Idunin (pehmeämmän ja kalliimmaan) kabukin yli:

   https://www.biodelly.fi/uoga-uoga-mineraalimeikit/1087-uoga-uoga-meikkisivellin.html

   Uoga Uogan siveltimen etu on sen juuri sopiva napakkuus ja tiheys, sillä saa peittävämpää jälkeä kuin esimerkiksi Lolon omalla (ja kalliimmalla) kabukilla joka on löysempi.

   Uogan sivellin maksaa 16,90€ ja sen saa vielä 15% alennuksella 16.7. saakka jos käyttää koodia SANNIKESÄ (koskee koko Biodellyn valikoimaa, ja tämä koodi ei tuo minulle provikoita ;), siksi en ole tätä sivellintä puffaamassa ^_^) Jos sen sijaan haluaa tuoda minulle komissiota suosituksestani, voi mennä Biodellyn sivulle tämän linkin kautta. :))

   1. Heips. Itselläni on ollut myös kabuki etsinnässä. Tykkäsin valtavasti vanhasta kicksin kabukistani, mutta siitä tuli lopulta niin karkea ja karvoja tiputteleva, että jouduin luopumaan. Käytin väliaikaisesti ecotoolsin pitkävartista aurinko?puuteri?sivellintä (toimi yllättävän hyvin!), ja sen jälkeen tilasin ecotoolsin korkkihylsyisen kabukin. Mielestäni se on kuitenkin jotenkin liian löysä tms. jotta lily lolon mineraalipohja levittyisi nätisti. Samalla puuteria tuntuu kuluvan huomattavasti enemmän. Tokib kabuki paranee käytössä, mutta tuo tuntuu aina vaan huonolle. Palasin siis väliaikaisratkaisuuni. Mutta siis, osaisitko suositella näiden kokemusten pohjalta napakkaa kabukia? :)

    1. ja sen jälkeen tilasin ecotoolsin korkkihylsyisen kabukin. Mielestäni se on kuitenkin jotenkin liian löysä tms. jotta lily lolon mineraalipohja levittyisi nätisti.

     Muilta lukijoilta olen kuullut, että EcoToolsin hylsyllisen kabukin laatu muutettiin jokunen vuosi sen jälkeen kun itse sen sain ja hehkutin täällä blogissa (oli pitkään ihan ykköslemppareitani). Siitä oli kuulema tullut muutoksen myötä juuri tuollainen löysä ja myös karkeampi kuin aiempi versio. Harmi, sillä SE versio jonka sain silloin monta vuotta sitten oli ihan superloistava ja vielä edullisella hintalapulla.

     Erinomaista, napakkaa kabukia suosittelin juuri tuossa ylempänä Nimettömälle, eli Uoga Uogan pitkävartista kabukia (saa ainakin Biodellystä, kivijalkamyymälöissä en ole sitä nähnyt). Se on napakoin kaikista kokeilemistani kabukeista. Siinä on myös hitusen pienempi pää kuin kabukeissa keskimäärin, mikä saattaa isompiin tottuneelle tuntua ensi alkuun hassulta, mutta itse totuin Uogan kokoon tosi nopeasti ja nyt se tuntuu jopa kätevämmältä ja ”hallittavammalta” kuin isommat. Hallittavuuden tunteeseen vaikuttaa varmasti myös tuo mahtava napakkuus, tuntuu, että Uogan kabukilla saa paremmin kohdennettua peittävämmät kerrokset juuri niihin kohtiin joihin on tarve (minulla esim vasemman posken pieni couperosa-alue, en halua peittävää kerrosta koko vasemman puolen iholle).

     Uogan Uogan sivellin esiteltynä blogissa mm. tässä postauksessa:

     http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/uoga-uoga-re-visited/

     1. Harmi, jos tuo ecotoolsin kabuki ei ole enää hyvä, sillä se vaikuttaa uoga uogan kabukia kätevämmältä lyhyen varren takia. Biodellyssä ecotoolsilla on paljon hyviä arvosteluja tältäkin vuodelta, mutta onkohan tosiaan niin, että laatu on muuttunut huonompaan suuntaan? Kabukin pitäisi nimittäin olla omaan käyttööni todella napakka ja tiheä, mutta myös mahdollisimman pehmeä sillä herkkä ihoni ei pidä karheista harjoista ^^

      1. mutta onkohan tosiaan niin, että laatu on muuttunut huonompaan suuntaan?

       En osaa itse sanoa kun en ole muita Ecotoolsin kabukeja käyttänyt tai kokeillut kuin tuota vuonna 2010 saamaani hylsyllistä. Mutta muutamakin (myös tuota vanhempaa ’bukia käyttänyt) lukija on kommentoinut, että laatu on muuttunut viime vuosien aikana.

       Uoga Uogan kabuki on vielä Ecotoolsin vanhaa tiheämpi. Hylsyllinen on tosiaan superkätevä etenkin reissussa ja itselläki tuo vanha Ecotools on aina mukana matkoilla.

       Barefaced Beautyllakin on hylsyllinen ’buki mutta se on tosi löysä, on jäänyt käyttämättä parin testikerran jälkeen. (Minulla on sekin)

       Jos etsit mahdollisimman pehmeää sivellintä, niin mun mielestä pehmeämpää ei olekaan kuin Idun, mutta se sivellin taitaa myös olla aika hintava (eikä hylsyllinen).

       1. Kiitos paljon kattavista vastauksistasi ja ajastasi <3 Pakko häiritä sinua vielä yhdellä kysymyksellä, koska mineraalimeikit ovat itselle vielä vieraita: osaatko ollenkaan sanoa, mikä sävy voisi olla sopiva lily lolon meikkipuutereista, kun käytän lumenelta talvella sävyä 0 (aavistuksen liian vaalea) ja kesällä 1? Lumenen instant glow -sävyseerumista on nyt käytössä se uusi, vaalein sävy – kokeilin talvella 'universalia', mutta se oli selkeästi liian tumma. Pohjasävyltä uskoisin ihoni olevan melko neutraali (lumenen sävy 0 hiukan liian punainen, 1 taas hiukan liian keltainen).

        1. Moi! Arvelen että Lolon kaikkein vaalein sävy eli Porcelain on sinulle liian vaalea, joten tilaisin näytteet sävyistä China Doll (”kalpean” vaalea neutraali) ja suomalaisten hittisävy Blondie (vaalea neutraali).

         1. Tilasin ne, ja lisäksi warm peachin sillä arvelin että sen keltainen sävy ehkä neutraloisi punaisuutta jota kasvoissani on. Tällainen asia tuli kuitenkin vielä mieleen, mihin en netistä löytänyt suoraa vastausta: tuleeko lily lolon mineraalipuutereista tai samankaltaisista tuotteista yleensäkin flashback eli salamalla otetuissa kuvissa naama näyttää valkoiselta? Lily lololla nimittäin on fysikaalinen aurinkosuoja

          1. Kaikissa mineraalimeikeissä on fysikaalinen aurinkosuoja, sillä titaanidioksidi ja sinkkioksidi, jotka ovat yhtä kuin fysikaalinen aurinkosuoja, ovat mineraalimeikkien pääraaka-aineita. Näitä kahta samaa ainetta löydät siis myös fysikaalista aurinkosuojaa mainostavista aurinkovoiteistakin (joskus on käytetty vain toista, joskus kumpaakin). Etenkin titaanidioksidi heijastaa (salama)valoa joten kyllä, salamavalokuvia ottaessa on otettava huomioon meikkipohjan vaikutus.

           Toivottavasti jokin näytteistä sopii sinulle :) Kiva jos käyt kertomassa myöhemmin miten kävi ^_^

          2. Olen nyt vähän aikaa mineraalipuutereita käyttänyt, ja pakko sanoa, että huipputuote! Vaikka ihossani on pintakuivuutta, meikkipohja ei näytä ollenkaan kuivalta ja pysyykin kauniina koko päivän, vaikka ihoni rasvoittuu. Blondie ja warm peach näyttävät hyvin samanlaisilta iholla, blondie sopii hiukan paremmin kaulani kanssa yhteen muttei warm peachkaan ole mikään huono vaihtoehto lämpimän sävynsä kanssa näin kesällä :) China dollin jätän suosiolla odottelemaan talvea varten.

           1. Onpa kiva kuulla :) Jee ^_^

 2. Ihana look!!!
  Kiitos vinkeistä ja tuo värimaailma saa silmäsi oikein hohtamaan?.
  Aurinkoista viikonloppua!

  1. Samoin sinne :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *