Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lempeät meikit by Lavera

Lavera on toinen testaamani luonnonkosmetiikan meikkimerkki. Sarjan meikeillä luo pääosin hyvin neutraaleja, pehmeitä lookkeja, mutta huulipunissa löytyy hyvinkin voimakkaita sävyjä.
Luomiväriduoja on neljä, ja niistä suosikikseni on muodostunut numero 1 (kuva ylhäällä). Pakkauksissa ei ole nimiä, mutta esitteissä luomiväri kulkee nimellä ”Silver”. Hopeaa siinä ei kuitenkaan ole, vaan sinivioletti sekä kuulas, viileä vaalea. Koostumus on kaikissa luomiväreissä silkkinen, hienojakoinen ja hyvin hienoisesti hohtava. Duojen tummat varjostussävyt häivyttyvät kuin itsestään.


Lavera-nassu nro 1:
* Meikkipohja Naturel-meikkivoide sävy 1
* Peitepuikko nro 1
* Irtopuuteri
* Poskipuna nro 2 ”Rosewood”
* Luomiväriduot 2 ”Sand/Dark Grey” ja 3 ”Sweet Corn/Brown”
* Harmaa rajauskynä
* Ruskea ripsiväri
* Huulipuna nro 15 ”Pink”
* Huulikiilto nro 4 ”Transparent”

Luonnonkosmetiikassa on kai joku erilainen tapa nähdä sävyjä, kun Laverankin ”Pink” -huulipuna on mun mielestä ihan jotain muuta kuin pinkki. (Vertaa Santen ”Pink Clover”). Mutta aika herkkuja nää sävyt on vaikkei nimet välttämättä kuvaakaan väriä kovin johdonmukaisesti. :)
Huulipuna nro 15.
Laveralla on kaksi meikkivoidekoostumusta; Naturel ja Light. Naturelin pitäisi olla peittävämpi, mutta kyllä sekin hyvin kevyen jäljen tekee. Sävy näytti pakkauksessa pelottavan tummalta, mutta kasvoille levittäessä se mukautui ihoni omaan sävyyn aika kivasti. Hyvin läpikuultavasta meikkivoiteesta on siis kysymys. Tuntu oli kosteusvoidemainen.

Irtopuuteri vaikuttaa todella laadukkaalta; puuteri on hyvin hienojakoista ja jättää kauniin pinnan, ja mukana tuleva samettivippakin on tosi paksu ja ylellisen tuntuinen. Miinusta tulee ainoastaan siitä, että rasiassa ei ole välikantta. Kun reikiä peittävän kalvon on poistanut, miten vippaa voisi enää säilyttää rasian sisällä? :/


Lavera-nassu nro 2:
* Light-meikkivoide sävy 1
* Peitepuikko nro 1
* Irtopuuteri
* Poskipuna nro 2 ”Rosewood”
* Luomiväriduo 4 ”Light Green/Olive”
* Vihreä rajauskynä
* Musta ripsiväri
* Huulikiilto nro 5 ”Orange”

Light-meikkivoiteen vaaleampi sävy on hitusen vaaleampi kuin Naturel-meikkivoiteen. Koostumus tuntuu suunnilleen samalta.

Muutama sana Laveran poskipunista. Sävyjä on kaksi, ja olisi tarkoituksenmukaisempaa jos toinen niistä olisi selvästi lämmin ja toinen kylmä, tai niin että toinen olisi persikkainen ja toinen pinkki. Nyt kuitenkin kummatkin ovat hyvin luonnollisen lämpimiä, jotenkin rusketuksenomaisia sävyjä. Pakkauksissa ei ole nimiä, kuten on jo tullut todettua, mutta se antaa mahdollisuuden nimetä tuotteita hieman eri tavalla eri maissa. Suomen Lavera-esitteessä sävyt ovat ”Natural Apricot” ja ”Rosewood”, kun taas Englannissa poskipunat on nimetty ”Terraksi” ja ”Bronzeksi”. Jälkimmäiset kuvaavat sävyjä paremmin.

Lämpimien, todella maanläheisten sävyjen ystäville nämä ovat täysi kymppi. Pigmenttiä on aika kevyesti, joten pelleposkien vaaraa ei ole. Itse olisin kuitenkin kaivannut sitä selkeästi vaaleanpunaiseen taittavaa sävyä.

Luomiväriduo nro 4, Light Green/Olive + rajauskynä nro 5.

Seuraavaksi nimimerkki ”amatöörille” omistettu ohjeistus superhillityn, luonnollisen silmämeikin tekoon. Tällaista meikkityyliä kutsun itse ehostukseksi. :) Lopputulos on lähes meikkaamattoman näköinen, mutta kuitenkin eloisampi ja erottuvampi kuin täysin luonnontilassa oleva silmä. Siis ehostettu! ;)

Luonnolliseen meikkiin tarvitaan kaksi neutraalia sävyä, vaalea ja keskitumma. Esimerkkimeikki tehty Laveran meikeillä; luomiväriduo nro 3, ”Sweet Corn/Brown”, rajauskynä nro 2 ja ruskea ripsiväri.

Aloita pohjustamalla luomi. Jos et omista pohjustustuotetta, käytä meikkivoidetta tai nestemäistä peiteainetta. Levitä vaaleaa sävyä silmän sisänurkkaan, noin kolmannekselle luomesta.


Levitä keskitummaa sävyä luomen ulommalle puolikkaalle. Sävy saa mennä kevyesti ulkonurkan ylikin.

Ota keskitummaa sävyä häivytyssiveltimeen ja levitä sitä edestakaisin liikkein luomivakoon. Jos et omista sivellintä, käytä rasian mukana tulevaa vaahtomuoviapplikaattoria, mutta häivytä jälki sen jälkeen vaikka sormella tai topsipuikolla.

Ota seuraavaksi ruskea meikkikynä ja tee sillä rajaus yläluomelle.

Silmä näyttää nyt tältä. Rajaus on tärkeä, sillä se piirtää esiin silmäsi muodon ja antaa vaikutelman tuuheammasta ripsen tyvestä.

Lisää halutessasi alaluomelle kevyt luomivärirajaus samalla keskitummalla sävyllä jota käytit yläluomella. Kynällä jälki on jyrkempää, luomivärillä saat alaluomelle luonnollisimman tuloksen.


Lisää ripsiväri ja silmä on valmis. (Ja väritä kulmakarvasi jos ne eivät ole luonnostaan tummat.)


Ero meikatun ja meikkaamattoman silmän välillä. Pienelläkin ehostuksella on väliä! :)

Toivottavasti tästä oli apua, amatööri!

Kommentit (15)

 1. Panda

  Soma kevyt ehostus :).

  Löysin muuten ensimmäisen miinuksen Mad Mineralsin geelimäisestä rajauksesta. Levittäessä sitä ripsityveen kaikki menee ok mutta myöhemmin kun levitän ripsivärin, niin huomaan ripsien menevän aina välillä tyvestä melkoiseen solmuun ("geeli" on tarttunut ripsityveen) ja näin ollen ripset ovat ärsyttävästi kasassa kun alan levittämään ripsiväriä :/. Ripsiharjan idea ei ole koskaan oikein avautunut minulle. Ei minun paksut ripset mene ainakaan niihin väliköihin jolloin ilmeisesti ripset saisi harjattua suoraksi ja irti toisistaan :D?

  Mutta muuten MM:n geelirajaus on kyllä aivan kympin arvoinen tuote, vai pitäisikö sanoa tuon miinuksen jälkeen 10- :).

 2. milipili

  Nätti on tuo vihreä rajaus.

 3. Anonymous

  Vaikka tuo Laveran huulipuna onkin tumma, niin se ei sinua ainakaan vanhenna!;)

 4. Anonymous

  Vähemmän lempeä meikkitoive: Miten tehdä Placebo-tyylinen meikki sunnuntain keikalle? Kaipailen siis tutoriaalia Brian Molkon silmämeikin tyyliin…

 5. Mummeli

  Kiva meikki!:) Jätin aikaisemmin kommentin, mutta se taisi kadota tai sitten olen tyhmä, enkä huomaa sitä. Olisiko mahdollista saada erimuotoisille luomille meikkivinkkejä? Omat luomeni ovat erimuotoiset kuin yleensä, liikkuvaa luomea on vähiten näkyvillä silmän keskellä, mielestäni ihmisillä näkyy normaalisti liikkuvaa luomea vähiten ulkonurkassa. En osaa laittaa luomiväriä, sillä tavalliset banaanivarjostukset ja tummat sävyt ulkokulmassa näyttävät kauheilta! Osaatko auttaa?

 6. Charming Nails:

  Ihana juttu taas, pitäisi kokeilla ehostettua lookkia joku päivä :)

 7. Christine

  Tykkään tuosta "ehostuksesta" ja muutenkin noista Lavera-meikeistä. Toivoisin kuitenkin, että jos millään olisi mahdollista, tekisit (vaikka jollekin kaverillesi, jolla on pyöreät silmät) meikin pyöreille silmille. Itse kuulun tähän vähemmistöön ja haluaisin oppia tekemään kunnollisen silmiä suurentavan mutta myös niistä soikionmuotoisemman näköisen (voiko noin sanoa? :D) meikin ilma, että minulla on kuitenkaan silmä täynnä rajausta ymsyms. Ja kaiken lisäksi minulla on ongelmana vielä se, etteivät sisärajaukset todellakaan ole mun juttu, ei siis käy silmilleni yhtään. Niin että, jos pystyisit jotenkin toteuttamaan toiveeni olisin eeeeeritttäin kiitollinen :) ja muuten, siirtyen asiasta kukkaruukkuun, sinulla on aivan mahtavan väriset silmät..

 8. Inkivääri

  Panda – onpa outo tuo sun geelirajausten käytös, mä en ole koskaan havainnut mitään tuollaista vaikka omistan joku 10 Mad Mineralsilta hankittua geelirajausta. Voisikohan tuo olla jotenkin ripsikohtaista…? Tai liittyä jotenkin luomesi muotoon? Tai jopa siveltimen muotoon? Onko sulla kovin paksukin sivellin? Jos se jotenkin annostelee geeliä tosi paksusti ja se siksi klimpittää ripsen tyven…? Kuulostaa tosi mystiseltä.

  Anonyymi – Brian Molkolla on aika sievä meikkityyli, sopisi monen naisen perusarkimeikiksi! ^_^ Levyjen kansissa Brianilla näyttäisi olevan lähes poikkeuksetta vain pidentävää ripsiväriä ja neutraalia huulipunaa + kiiltoa, mutta promokuvissa näkee tummanruskeaa luomiväriä & tummia ulkonurkan rajauksia. Voisin koittaa tehdä tuosta jonkun jutun ennen sunnuntaita. :) Tosi helppo meikki toteuttaa.

  Mummeli – tuo aihe onkin mulla ollut korvan takana jo pidemmän aikaa, on vain niin paljon juttuja joita ei meinaa muka ehtiä toteuttamaan. En myöskään ole mikään expertti eri silmän muotojen meikeistä, mutta jotain osaan kyllä sanoa. Kuvailusi perusteella sulla on ilmeisesti liikkuvan luomen yläpuolella hieman roikkuvaa tai löysää ihoa, muutoin en ymmärrä miten liikkuvan luomen keskiosaa näkyisi vähiten..? Jos sulla on luomen yläpuolella pussittavaa ihoa, kannattaa tumma varjostus kohdistaa tälle alueelle. Eli ei luomivakoon vaan sen yläpuolelle, mikäli siellä siis sitä löysää ihoa on. Hurjan vaikea sanoa näkemättä kuvaa. Pidä liikkuva luomi vaaleana, ja jätä ulkonurkkakin vaaleaksi jos se näyttää huonolta.

  Christine – sun toive liittyikin vähän samaan kuin Mummelin. Yritän saada silmänmuoto-postauksen tehtyä joskus tässä lähitulevaisuudessa…! Pitää miettiä tunnenko ketään pyöreäsilmäistä jonka saisin koekaniiniksi… :)By the way, kun sanoit että et halua silmäsi olevan täynnä rajausta, niin ilman rajauksia on kyllä vaikea lähteä muokkaamaan silmän muotoa radikaalisti. Rajauksella piirretään silmään "uudet rajat", ja niillä voi siis eniten vaikuttaa silmän muotoon.

  Kiitos silmänvärikehuista..! Itse olen sitä mieltä että silmäni ovat tuikitylsät siniharmaudessaan. :P

 9. Anonymous

  Moikka!

  Tässä utelee tyttö, joka ei hirveästi aiemmin ole meikkiin panostanut, mutta aikoo tehdä asialle jotain.

  Jos pitäisi valita esimerkiksi kolme erilaista sivellintä täydelliseen silmämeikkiin, mitkä valitsisit? Riittääkö kolme? Niin hirvittävästi tarjontaa, että pää menee aivan sekaisin :)

  Jenni

 10. Inkivääri

  Jenni – kolme sivellintä riittää mielestäni hyvin. Nämä olisivat lättänä perussivellin luomivärin levitykseen koko luomelle (ns. flat shader brush), suurempi tuuhea ja pehmeä sivellin häivytykseen ja pieni maun mukainen rajaussivellin (joko ohutkärkinen nestemäisiin rajauksiin tai hieman paksumpi, "kolmio"kärkinen luomivärirajauksiin).

  Koska mielestäni MACillä on erinomaiset siveltimet, annan mielelläni esimerkkinä heidän siveltimiään. Vahva peruskolmikko MACin siveltimistä olisi numerot 239, 217 ja 210. Näitähän ei ole tietenkään "pakko" hankkia saadakseen täydelliset siveltimet, mutta noiden muodosta voit katsoa minkätyyppisiä siveltimiä tarkoitan. Kuvat siveltimistä löydät sivulta http://www.maccosmetics.com -> Shop products -> Brushes -> Eye.

 11. Anonymous

  voi kiitos paljon :))
  t. amatööri

 12. Christine

  Aa, muotoilin taas asiani hiukkasen väärin. Tarkoitin siis, että haluaisin pystyä tekemään pyytämänilaisen meikin ilman, että silmäni ovat ihan mustanaan kaikenlaista tuotetta. Toki rajaukset täytyy olla ja teen itsekin yleensä ainakin yläluomelle suht. näkyvät, mutta ongelmanani on pääasiassa, että saatan saada silmän näyttämään vähän eri muotoiselta, mutta huomaan, että luomeni onkin jo ihan täynnä kaikenlaista tönää ja kun ihoni on tooodella vaalea, näyttää vähän hönöltä, jos silmät ovat ihan mustat :)

 13. Mummeli

  Silmän muodosta vielä :D Siis luomi ei roiku, vaan on ns. tasapaksu, ulkonurkka on yhtä paljon esillä kuin muukin kohta luomesta. Mutta olisi mahtavaa, jos tulisi silmänmuodoista postausta!

 14. miu

  Heii :) Toi ehostusmeikki on aivan niin kuin mun perusmeikki, jonka teen jokaikinen päivä välillä vain hillittyjä värejä vaihtaen (ruskeaa, beessiä, vaaleanpunaista). Haluaisin ehkä kuitenkin muuttaa hieman meikkaamista asteen eteenpäin hieman näyttävemmäksi tai erottuvemmaksi.. jotenkin tullut sellanen olo siitä, kun oon seuraillu sun blogia ja silmämeikit näyttää niin ihanilta :) En vain tiedä, mikä olis sitten mulle semmonen seuraava askel. Haluaisin myös kuitenkin erottaa arki- ja juhlameikin… Ostan varmaan pian yhden tai pari uutta pientä luomiväripalettia (tyyliin 2-3 väriä per paletti), niin en sitten tiiä, minkälaisia hankkisin… Oisko sulla jotain ajatuksia tästä tai neuvoa?

 15. Inkivääri

  miu – jos nyt käytät ruskeaa, beigeä ja vaaleanpunaista, niin oletko miettinyt meikin muuttamista ihan jo väriskaalaa vaihtamalla? Tuo "ehostus" on oikein hyvä perusmeikin malli, ja siihen saa helposti näyttävyyttä käyttämällä tummempia tai suuremman kontrastin luovia sävyjä. Jos kokeilisitkin käyttää vaikka turkoosia ja tumman/hopeanharmaata tai persikkaa ja punaruskeaa tai vaaleanviolettia ja tummansinistä. Näyttävyyttä saat tietysti myös muuttamalla rajaustyyliä, ja arkimeikin saa helpoiten muutettua juhlameikiksi tekemällä alasisärajauksen ja levittämällä sen pariksi tummaa luomiväriä alaluomelle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.