Lempeät meikit by Lavera

Lavera on toinen testaamani luonnonkosmetiikan meikkimerkki. Sarjan meikeillä luo pääosin hyvin neutraaleja, pehmeitä lookkeja, mutta huulipunissa löytyy hyvinkin voimakkaita sävyjä.
Luomiväriduoja on neljä, ja niistä suosikikseni on muodostunut numero 1 (kuva ylhäällä). Pakkauksissa ei ole nimiä, mutta esitteissä luomiväri kulkee nimellä ”Silver”. Hopeaa siinä ei kuitenkaan ole, vaan sinivioletti sekä kuulas, viileä vaalea. Koostumus on kaikissa luomiväreissä silkkinen, hienojakoinen ja hyvin hienoisesti hohtava. Duojen tummat varjostussävyt häivyttyvät kuin itsestään.


Lavera-nassu nro 1:
* Meikkipohja Naturel-meikkivoide sävy 1
* Peitepuikko nro 1
* Irtopuuteri
* Poskipuna nro 2 ”Rosewood”
* Luomiväriduot 2 ”Sand/Dark Grey” ja 3 ”Sweet Corn/Brown”
* Harmaa rajauskynä
* Ruskea ripsiväri
* Huulipuna nro 15 ”Pink”
* Huulikiilto nro 4 ”Transparent”

Luonnonkosmetiikassa on kai joku erilainen tapa nähdä sävyjä, kun Laverankin ”Pink” -huulipuna on mun mielestä ihan jotain muuta kuin pinkki. (Vertaa Santen ”Pink Clover”). Mutta aika herkkuja nää sävyt on vaikkei nimet välttämättä kuvaakaan väriä kovin johdonmukaisesti. :)
Huulipuna nro 15.
Laveralla on kaksi meikkivoidekoostumusta; Naturel ja Light. Naturelin pitäisi olla peittävämpi, mutta kyllä sekin hyvin kevyen jäljen tekee. Sävy näytti pakkauksessa pelottavan tummalta, mutta kasvoille levittäessä se mukautui ihoni omaan sävyyn aika kivasti. Hyvin läpikuultavasta meikkivoiteesta on siis kysymys. Tuntu oli kosteusvoidemainen.

Irtopuuteri vaikuttaa todella laadukkaalta; puuteri on hyvin hienojakoista ja jättää kauniin pinnan, ja mukana tuleva samettivippakin on tosi paksu ja ylellisen tuntuinen. Miinusta tulee ainoastaan siitä, että rasiassa ei ole välikantta. Kun reikiä peittävän kalvon on poistanut, miten vippaa voisi enää säilyttää rasian sisällä? :/


Lavera-nassu nro 2:
* Light-meikkivoide sävy 1
* Peitepuikko nro 1
* Irtopuuteri
* Poskipuna nro 2 ”Rosewood”
* Luomiväriduo 4 ”Light Green/Olive”
* Vihreä rajauskynä
* Musta ripsiväri
* Huulikiilto nro 5 ”Orange”

Light-meikkivoiteen vaaleampi sävy on hitusen vaaleampi kuin Naturel-meikkivoiteen. Koostumus tuntuu suunnilleen samalta.

Muutama sana Laveran poskipunista. Sävyjä on kaksi, ja olisi tarkoituksenmukaisempaa jos toinen niistä olisi selvästi lämmin ja toinen kylmä, tai niin että toinen olisi persikkainen ja toinen pinkki. Nyt kuitenkin kummatkin ovat hyvin luonnollisen lämpimiä, jotenkin rusketuksenomaisia sävyjä. Pakkauksissa ei ole nimiä, kuten on jo tullut todettua, mutta se antaa mahdollisuuden nimetä tuotteita hieman eri tavalla eri maissa. Suomen Lavera-esitteessä sävyt ovat ”Natural Apricot” ja ”Rosewood”, kun taas Englannissa poskipunat on nimetty ”Terraksi” ja ”Bronzeksi”. Jälkimmäiset kuvaavat sävyjä paremmin.

Lämpimien, todella maanläheisten sävyjen ystäville nämä ovat täysi kymppi. Pigmenttiä on aika kevyesti, joten pelleposkien vaaraa ei ole. Itse olisin kuitenkin kaivannut sitä selkeästi vaaleanpunaiseen taittavaa sävyä.

Luomiväriduo nro 4, Light Green/Olive + rajauskynä nro 5.

Seuraavaksi nimimerkki ”amatöörille” omistettu ohjeistus superhillityn, luonnollisen silmämeikin tekoon. Tällaista meikkityyliä kutsun itse ehostukseksi. :) Lopputulos on lähes meikkaamattoman näköinen, mutta kuitenkin eloisampi ja erottuvampi kuin täysin luonnontilassa oleva silmä. Siis ehostettu! ;)

Luonnolliseen meikkiin tarvitaan kaksi neutraalia sävyä, vaalea ja keskitumma. Esimerkkimeikki tehty Laveran meikeillä; luomiväriduo nro 3, ”Sweet Corn/Brown”, rajauskynä nro 2 ja ruskea ripsiväri.

Aloita pohjustamalla luomi. Jos et omista pohjustustuotetta, käytä meikkivoidetta tai nestemäistä peiteainetta. Levitä vaaleaa sävyä silmän sisänurkkaan, noin kolmannekselle luomesta.


Levitä keskitummaa sävyä luomen ulommalle puolikkaalle. Sävy saa mennä kevyesti ulkonurkan ylikin.

Ota keskitummaa sävyä häivytyssiveltimeen ja levitä sitä edestakaisin liikkein luomivakoon. Jos et omista sivellintä, käytä rasian mukana tulevaa vaahtomuoviapplikaattoria, mutta häivytä jälki sen jälkeen vaikka sormella tai topsipuikolla.

Ota seuraavaksi ruskea meikkikynä ja tee sillä rajaus yläluomelle.

Silmä näyttää nyt tältä. Rajaus on tärkeä, sillä se piirtää esiin silmäsi muodon ja antaa vaikutelman tuuheammasta ripsen tyvestä.

Lisää halutessasi alaluomelle kevyt luomivärirajaus samalla keskitummalla sävyllä jota käytit yläluomella. Kynällä jälki on jyrkempää, luomivärillä saat alaluomelle luonnollisimman tuloksen.


Lisää ripsiväri ja silmä on valmis. (Ja väritä kulmakarvasi jos ne eivät ole luonnostaan tummat.)


Ero meikatun ja meikkaamattoman silmän välillä. Pienelläkin ehostuksella on väliä! :)

Toivottavasti tästä oli apua, amatööri!

Kommentit (15)
  1. Soma kevyt ehostus :).

    Löysin muuten ensimmäisen miinuksen Mad Mineralsin geelimäisestä rajauksesta. Levittäessä sitä ripsityveen kaikki menee ok mutta myöhemmin kun levitän ripsivärin, niin huomaan ripsien menevän aina välillä tyvestä melkoiseen solmuun ("geeli" on tarttunut ripsityveen) ja näin ollen ripset ovat ärsyttävästi kasassa kun alan levittämään ripsiväriä :/. Ripsiharjan idea ei ole koskaan oikein avautunut minulle. Ei minun paksut ripset mene ainakaan niihin väliköihin jolloin ilmeisesti ripset saisi harjattua suoraksi ja irti toisistaan :D?

    Mutta muuten MM:n geelirajaus on kyllä aivan kympin arvoinen tuote, vai pitäisikö sanoa tuon miinuksen jälkeen 10- :).

  2. Nätti on tuo vihreä rajaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *