Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lehtivihreää hipiälle

”Seuraava testivoide uunista ulos”… :)

Aloree_logo

Sain Jolie-verkkokaupalta viime kesänä niin massiivisen tuotepaketin, että sen sisällön testaaminen jatkunee aina ensi kevääseen… :D Tähän mennessä on käyty läpi ylellinen Patyka, silottavat ja tasoittavat Violet-tuotteet Estelle & Thildiltä, australialaiset luomumeikit á la Zuii sekä ranskalainen luonnonkosmetiikan pioneeri Melvita.

Tänään vuorossa ”klorokosmetiikkaa” Ranskasta – Alorée. Merkillä on Cosmebion sertifikaatti.

Alorée-sarjan teho perustuu klorofylliin eli lehtivihreään. Ja mitä lehtivihreä sitten tekee kosmetiikassa? Sitä käytetään pigmenttinä (löytyy tällöin incistä nimellä CI 75810), mutta se toimii myös antioksidanttina eli vähentää ja hidastaa hapettumisen aiheuttamia vaurioita ihossa.

Antioksidantit_tyossa

Kuva Paula Begounin kirjasta Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me (2008)

Kosmetiikkaguru Paula Begounin mukaan antioksidantit kuuluvat tärkeimpiin ainesosiin ihonhoidossa. (Ja minulla on taipumus uskoa Paula-tätiä useimmissa kosmetiikkaan liittyvissä asioissa ;)) Kaiken ikäinen iho hyötyy antioksidanteista, ne ovatkin yksi ”järkevimpiä” anti age -ainesosia koska eivät lupaa ryppyjen silotusta tai kaksoisleuan kiinteytystä vaan yksinkertaisesti suojaa. Ja kuten kaikki Karkkipäivän lukijatkin (toivon mukaan :D) ovat tähän mennessä oppineet, ihon suojaaminen niin UV-säteiltä kuin vapailta radikaaleilta on fiksuimpia ”vakuutuksia” minkä voi iholleen ottaa.

Klorofyllillä on myös kyky imeä itseensä UV-säteilyä, vaikkakaan vaikutus ei ole tarpeeksi voimakas että klorofylliä voisi yksinään käyttää aktiiviaineena aurinkosuojatuotteissa.

Sain testiin ohuemman Aloréen kahdesta päivävoiteesta, Chloro Vitae City-Proof Moisturizing Fluidin. Olen nyt käyttänyt sitä vajaa kolme viikkoa.

AloreeChloroVitae

Kokemuksia ja havaintoja:

* Koostumus on nimensä mukaisesti ohut, fluidimainen. Voide imeytyy hyvin, mutta sen koostumuksessa on jotain joka jättää ihon pinnan nahkean tuntuiseksi, pitkäksikin aikaa.

* Voide sisältää kimallepartikkeleita, mistä en itse koskaan oikein innostu. Tarkoituksena on epäilemättä luoda heleää ihoa, mutta Aloréen voiteessa käytetyn mican (eli kimalteen tuovan mineraalin) koko on omaan makuuni liian suuri. (Micaa on monen eri kokoista aivan hienojakoisesta hohteesta selkeään ”glitteriin”.)

* Voiteessa on persoonallinen, makea, ruohoinen tuoksu. Koukutuspotentiaalia! :) Tuleekohan se nimenomaan klorofyllistä..? Toiset eivät varmasti tykkää yhtään, minä tykkään. :)

idAloreeChloroVitae2

* Olin juuri ennen Aloréeta käyttänyt Melvitan Nectar de Rosesia, ja oli mielenkiintoista huomata kuinka täysin erilaiset ihofiilikset näillä kahdella voiteella on. Nectar de Roses -voide on täyteläisempää ja jättää ihon sileäksi, tasoitetun tuntuiseksi ja himmeäpintaiseksi. Aloréen City-Proof on ohuempaa, jättää nahkean pinnan ja korostaa ihohuokosia. Vaikka ohuemmat koostumukset ovat yleensä enemmän mieleeni, näistä kahdesta tykkään ehdottomasti enemmän Melvitasta.

* Incifakta: voidepohjassa ykkösenä on ohransiemenvettä. Voiteen sisältämä klorofylli on uutettu nimenomaan ohrasta, ja incissä tulevat myöhemmin puhdas ohrauute ja ohranlehtiuute.

Summa summarum:

Aloréen voide ilahduttaa varmasti ainesosiensa puolesta hyvän antioksidanttivoiteen etsijää, mutta kosmeettisessa puolessa olisi hiomisen varaa. Kimalteet ovat aivan tarpeettomia ja ehkäpä koostumusta voisi kehittää hieman mattaisemmaksi. Kyseessä on kuitenkin normaali- ja sekaihon voide jollaisten käyttäjät usein arvostavat himmeää pintaa.

. . .

P.S. Seuraavana testivuorossa Estelle & Thildin anti age -uutuuslinja Super Bioactive! Pari kokeilukertaa on jo takana ja uskallan jo nyt sanoa että aijjai miten hyvän tuntuisia…! E&T:llä on kehitetty ihan uudet koostumukset verrattuna aiempiin kasvotuotteisiin ja myös tuoksumaailma on aivan uusi.

Kommentit (19)

 1. JonnaH.

  Omat lempparit Alorèelta ovat mielettömän ihana kosteuttava naamio ja kasvovesi, joka nousi välittömästi suosikki ihonhoitotuotteiden joukkoon. :)

 2. MS

  Minullakin on ollut kyseinen voide testissä ja minusta se sopii hyvin Melvitan BB-voiteen alle, josta kirjoittelin juuri blogissani. Pidän heleästä ihosta, mutta olen samaa mieltä kanssasi siitä, että voiteen kimalteet ovat kyllä aika näkyviä. Voiteen tuoksu tosin on ihana!

  Laitan vielä linkin omaan blogiini, jospa uusia kauneudesta kiinnostuneita lukijoita eksyisi blogiini:

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

 3. Veppe

  Meillä on suihkugeelien joukossa Lushin ruohontuoksuinen Grass-suihkugeeli, jossa on juuri lehtivihreää. Ja mukavasti varmaan onkin, kun geeli on ihan tummanvihreää! :D Geelissä on kyllä myös vehnänorasmehua ja hajustavia eteerisiä öljyjä, joten tuoksu tuskin tulee lehtivihreästä, mutta ruoholta tuoksuu joka tapauksessa! Huuhdeltavassa tuotteessa eivät tietty hoitovaikutuksetkaan ihan vertaudu voiteisiin, mutta kyllä iho varsin hyvinvoivalta (kirkkaalta) tämän jälkeen näyttää. :)

 4. Lurjus

  Toivoisin arviotasi IDUNin huulikiillosta. Onko hintansa (21 €) väärti? Mikä luonnonmukaisen kosmetiikan huulikiilloista on laadullisesti paras? Kiitos, jos vastaat.

  • Sanni

   Toivoisin arviotasi IDUNin huulikiillosta.

   Tykkään tosi paljon, erittäin miellyttävän tuntuinen huulilla, kyllä mä tästä 21€ maksaisin (minusta 21€ ei ole vielä erityisen kallis hinta). Juuri sopiva balanssi huulirasvamaisuuden ja tahmeuden välillä.

   Mikä luonnonmukaisen kosmetiikan huulikiilloista on laadullisesti paras?

   Hmm, IDUNin huulikiilto ei ole luonnonkosmetiikkaa, joten sitä en voi vastata :D Joten sanon Barefaced Beauty. Siinä on tosi hyvä koostumus (olen tosin kokeillut vain yhden sävyn). Moni luonnollisista huulikiilloista on liian öljyisiä.

   • Lurjus

    Kiitos vastauksestasi Sanni. Juu, Couleur Caramelin kiillot ainakin ovat liian löysiä. Mites muuten Lily Lolon kiillot, kannattaako hankkia?

    • Sanni

     Lily Lolon kiillot on myös sieltä parhaimmasta päästä (ja niissä on ihana vähän sellainen suklainen tuoksu), ja koostmuskin (ainakin niissä kolmessa sävyssä mitkä mulla on) on itse asiassa Barefaced Beautya parempi (jos tykkää ei-shimmerisestä, mehumaisesta pinnasta), mutta BFB on ehkä hiiitusen tahmeamman tuntuinen ja pysyy huulilla paremmin. Lolo ikäänkuin imeytyy huuleen, eli on enemmän huulirasvamainen.

 5. Charming Nails

  Huomenna ilmestyy mun postaus E&T BioActivesta. Niitä en kyllä kehu turhaan, pitkästä aikaa oikeasti toimiva sarja!

 6. NG

  Harmi, että hinta putkilolla lähes 50 €.. !
  Otan klorofyllin tästä eteenpäinkin purkista (NOW Foods) :)

 7. Veppe

  Kävinpä katsomassa Estelle & Thildin verkkosivuja tuon Super Bioactive -linjan osalta, ja täytyypä sanoa, että hienoa toki jos joku löytää tästä mukavalta tuntuvan ihonhoitolinjan, mutta myyntipuheet olivat jotain niin feikkiä, että menetin kyllä täysin kunnioitukseni kyseistä firmaa kohtaan. Jos sitä nyt enää oli muutenkaan, niillä hinnoilla ainesosiin nähden, mutta kuitenkin. Säälittävää. Jo etusivulla mainostetaan kyseistä linjaa sanoin ”Based on the new discovery by scientists: The Marine Microalgae”. Ja se ”uusi löydös”, jota tuotteissa sitten näyttää incien perusteella olevan, on astaxanthin, jota on ihonhoitotuotteissa käytetty vuosikausia. Käyttämässäni Paula’s Choicen seerumissakin (ei mikään uutuustuote) samaa ainetta on. Muissakin tuotteissa on näkynyt jo vuosia sitten. Ja E&T:n linjan yövoiteen kuvauksessa mainostetaan ”A revolutionary, deeply penetrating form of hyaluronic acid…”, ja ainesosa, josta on kyse, on natriumhyaluronaatti (sodium hyaluronate), jota löytyy jo just about jokaisesta kasvovoiteesta nykyään. Hyvä ainesosa, mutta että ’revolutionary’…!

  Kaikki linjassa näyttää E&T:n verkkosivujen perusteella olevan vallankumouksellista, vaikka tuotteissa on aivan tavanomainen voidekoostumus pienellä lisällä aivan tavallisia, pitkään kosmetiikassa käytettyjä antioksidantteja tms, joita on maksimissaan suunnilleen kahta per tuote. En yhtään epäile, etteikö voiteiden koostumus voi olla kuinka tahansa miellyttävä niitä kokeileville, mutta firma itsessään vaikuttaa kyllä kovin valheelliselta rahastukselta, ja toivon ihan incienkin perusteella, ettei kukaan laita ainakaan koko anti-aging-toivoaan kyseisten tuotteiden varaan, mitä myyntipuheilla näköjään yritetään. Vaikea on pokkaa pitää, kun verkkosivuilla näkyy melkeinpä kaikki huonon ja valheellisen markkinoinnin piirteet mitä voi kuvitella.

  • Sanni

   “A revolutionary, deeply penetrating form of hyaluronic acid…

   Voi ei… :D Kuulostaa kyllä vähintään ”viihdyttäviltä” nuo mainospuheet ammattilaisen (tai vähänkään kosmetiikkaan paremmin perehtyneen) korvaan. Voi Estelle & Thild…. Kauas on tultu Pernilla Rönnbergin alkuperäisestä tuoteideasta ja filosofiasta…

   No, koostumukset ovat kyllä joka tapauksessa Super Bioactiveissa kohdallaan. Sääli että siellä on lähtenyt markkinointiosastolla mopo käsistä ja ilmeisesti luotetaan siihen ettei sarjan kohdeyleisö (eli luonnonkosmetiikan käyttäjät) ole perehtynyt kosmetiikan raaka-aineiden maailmaan… :/

   • Mirri

    Harmi jos tosiaan näin on, jotenkin luonnonkosmetiikalta odottaisi enemmän vastuullisuutta tässä asiassa. En ole itse näihin uusiin tuotteisiin tutustunut mutta vanhat tuotteet ovat olleet sellaista perustason luottokamaa, ei mitään mullistavaa mutta hyviä kuitenkin.

    Koska kaipaisin jotain hyvin toimivaa antioksidanttipitoista anti-age sarjaa luonnonkosmetiikan puolelta, osaisittko vinkata mitkä ovat inciltään laadukkaimman näköisiä?

    • Sanni

     Koska kaipaisin jotain hyvin toimivaa antioksidanttipitoista anti-age sarjaa luonnonkosmetiikan puolelta, osaisittko vinkata mitkä ovat inciltään laadukkaimman näköisiä?

     Olen miettinyt tätä koko päivän mutta on luovutettava, ei tule muita erityisesti antioksidanttisina itseään mainostavia luonnonkosmetiikan voiteita mieleen kuin entinen suursuosikkini Oliv’ by La Clareen Antioksidanttivoide (koostumus muuttui sittemmin rasvaisemmaksi eikä merkkiä enää maahantuoda, tässä linkki nykyiseen versioon).

     Paitsi hei… no nyt sitten juuri välähti vielä mieleen… (kun vasta hiljattain tutustuin Melvitaan..) Melvitalla on sellainen linja kuin Bio Excellence joka lupaa myös antioksidanttista suojaa:
     http://uk.melvita.com/bio-excellence,8,1,7455,0.htm

     Pikaisella inci-vilkaisuilla noissa ei kyllä ne antioksidanttiset ainesosat ole kovin korkealla incissä, toisin kuin tuossa La Clareessa joka sisältää peräti 15% oliiviuutetta. Nohh, tokikaan en osaa sanoa toimivatko esim. Melvitan käyttämät granaattiomena, luumu ja aprikoosi tehokkaina antioksidantteina pienemmilläkin pitoisuuksilla. Muutenhan noissa Melvitoissakin on oikein hyvät incit, aloe vera ja skvalaani kärjessä ei ole koskaan huono asia ^_^

     • Mirri

      Kiitos Sanni ja kiva kun viitsit miettiä asiaa, selvästikin anti-age -luonnonkosmetiikalle on sitten tilausta kun ei mieleesi heti tullut mitään :) Jolien valikoimissa oleva Atelier Des Delices vaikuttaa ainakin mainonnan puolesta lupaavalta. Ja Melvitan tuotteet ovat olleet mieleeni kun olen jotain niistä testaillut. Seuraan siis mielenkiinnolla mitä uutta luonnonkosmetiikkarintamalla tapahtuu :)

      • Sanni

       selvästikin anti-age -luonnonkosmetiikalle on sitten tilausta kun ei mieleesi heti tullut mitään :)

       Anti-age -tuotteita kyllä löytyy kaikilta luonnonkosmetiikkamerkeiltä, mutta niitä, jotka mainostavat tehoaan juuri antioksidanteilla, ei tullut mieleen muuta kuin nuo pari! :) Ja päivän aikana tuli muuten kolmaskin – Weledan Pomegranate! http://www.weleda.fi/kauneudenhoito/kasvojenhoito/pomegranate-facial-care/

       (Kyllä näitä varmaan pikkuhiljaa alkaa putoilemaan muistin kätköistä kun ei yritä oikein miettimällä miettiä ;))

    • Veppe

     Mäkin olisin voinut vielä vinkata tähän yhden. Jos vaatii luonnonkosmetiikan sertifikaattia tai täsmälleen sitä vastaavaa sisältöä, niin tämä ei ihan sovi muottiin, mutta varsin luonnollisella linjalla kuitenkin mennään.

     Paula’s Choicella on luontaisempi linja, nimeltään Earth Sourced, jonka valttina ovat nimenomaan antioksidantit. Ja kyseisistä tuotteista niitä antioksidantteja sitten tosiaan löytyy runsaasti, incit näkee verkkosivuilta.

     Sarjaan kuuluu puhdistusgeeli, kasvovesi ja kosteusvoide, jotka ovat hoitavuudeltaan keskitasoa, ”kaikille ihotyypeille”. Eivät sisällä silikoneja, ja ovat toki myös hajusteettomia, väriaineettomia ja alkoholittomia.

     • NG

      Earth Sorced kasvovoide oli itselleni aikamoinen pettymys. Koostumus oli ihanteellisen ohut fluidi, mutta vaikutus oli kaikkea muuta kuin hoitava ja rauhoittava :( Kasvot punoittivat aina voiteen levityksen jälkeen.
      Mitään allergisoivaa tai vaarallista ei INCI listassa näy olevan, jostain syystä osatekijöiden summa ei tällä kertaa sopinut…

      • Veppe

       Mä olen käyttänyt sitä kosteusvoidetta ihan menestyksellä, vaikka multiongelmainen olenkin! Se on mun tämän hetken pääasiallinen naamarasvani. Mulla se tuntuu ihan rauhoittavalta. Muistan kyllä, että joskus kun iho oli pahemmin tukossa, niin kaikki kaakaovoita sisältävä sai punoittamaan. Nyt BHA ja AHA ovat sen verran auttaneet, että iho hengittää paremmin voiteista huolimatta. Kasvovesi taas ei mulle sopinut, mutta enpä ole vielä kohdannut sellaista linjaa, jonka kaikki tuotteet sopisivatkaan. :p

  • NG

   Haha :))

   Ei taida Estelle & Thild olla tietoinen kuluttajien korkeasta tietomäärästä. Ihan miten tahansa ei enää voida mainostaa ilman, että kuluttajat huomaavat :)
   Palaute olisi firmaan päin paikallaan. Epäonnistuuhan sitä yritys jos toinenkin silloin tällöin mainoskampanjassaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.