Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lefteris sai postia :)

Katsokaas kuka lähettää terveisiä :)

lefteris_postikortit

Lefteris Aggelis Astypalealta :) Hän on saanut postia ^_^

Korteilla on näemmä mennyt käsittämättömän pitkä aika saapua Kreikan Dodekanesiaan Astypalealle, mutta nyt ne alkavat vihdoin saavuttaa saarta.

(…en kyllä pysty ymmärtämään miten voi mennä näin pitkään… olkoon maassa sitten mikä tahansa kriisi…)

lefteris_postikortit4

Kysyin lokakuussa astypalealaiselta vuokrahuoneeni emännältä Frosolta, josko hän olisi törmännyt Lefterikseen ja kuullut, onko mies saanut Suomesta postia. Froso oli lomalla sisarensa luona manner-Kreikassa ja vastasi, ettei palaa Astypalealle moneen viikkoon eikä valitettavasti pysty auttamaan asiassa.

Keksin sitten toisen tavan ottaa selvää korttien kohtalosta. Tutustuin saarella vieraillessani itävaltalaiseen naiseen nimeltä Irma, joka viettää Astypalealla aina useita kuukausia joka vuosi. Irma on Froson perheen ystäviä ja sattui olemaan läsnä perheen omistamassa tavernassa kun kerroin tapaamisestani Lefteriksen kanssa. Myös Irma tietää Lefteriksen, niinkuin kaiketi kaikki saarella :D Sen verran sosiaalinen papparainen.

Minä ja Irma Facebook-kaverustuimme, ja olin Facen kautta seurannut, että Irma oli marraskuun alussa edelleen saarella. Kun Froso viipyi mantereella, keksin lopulta laittaa viestiä Irmalle. Olikohan hän mahdollisesti tavannut Lefteristä ja kuullut mitään…? Joitain päiviä myöhemmin sain vastauksen: Irma oli nähnyt Lefteriksen mutta mies ei ollut saanut mitään postia Suomesta. Olin pettynyt ja hämmästynyt. Voiko useita kymmeniä postikortteja kadota matkalla Suomesta Kreikkaan..?

lefteris_postikortit3

Tänään Irmalta oli tullut taas viestiä kuvien kera. Ja ne kuvat ovat tässä. :) Postikortteja on alkanut vihdoin  saapua ^_^

Irman viesti oli lyhyt eikä siinä kerrottu vastaanottajan reaktioista mitään muuta kuin että Lefteris lähettää terveisiä takaisin. Irma kirjoitti että ajoitus oli ollut mieletön; hän oli tavannut Lefteriksen postikorttisaaliineen juuri ollessaan lähdössä Astypalealta. Kuvat ovat satamasta, ja niistä päätellen erään lukijan kommentti siitä, että Lefteris olisi itse töissä postitoimistossa, pitää kenties paikkansa… Miten hän muuten sattuisi seisomaan satamassa aamuyöllä postikorttinippu kourassaan :)

Aika velikulta taitaa olla tämä Lefteris, itsekin kohtasin hänet mystisesti satamassa aamulla kello 5 ja minulle hän vain sanoi arvoituksellisesti että ”I have some things to do here”.

:)

Mutta kortit, ainakin osa niistä, ovat siis saavuttaneet vastaanottajansa :) Se, miten pappa reagoi yllätykseen jäi nyt kuulematta, mutta voisi olettaa että hän vähintään todellakin yllättyi…! ^_^

 lefteris_postikortit2

Kiitokset vielä kaikille ”Postikortteja Lefterikselle” -tempaukseen osallistuneille :)

.

Blogi muuttaa 1.12. osoitteeseen http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/

Kommentit (13)

 1. Tepsu

  Hihii, minun Finnish nightmares kortti! Ellei joku muukin ole lähettänyt samanlaista :)

 2. J

  Jeeeee! Toivottavasti loputkin kortit löytää perille :)))

 3. Jonttu

  Ihanaa. :) Tämä oli kiva saada tietää. :)

 4. Jonttu

  Oi joi, joku on lähettänyt tosi söpön hauva-kortin (ei ole minun). :)

 5. Kaisa

  Ihanaa! Toivottavasti omanikin päätyy perille :)

  Olen saanut Euroopasta lähetettyjä kortteja pari kertaa tooosi pitkän ajan jälkeen. Yhdellä kortilla kesti tulla Italiasta puoli vuotta (!), vaikka postimaksu oli oikein maksettu.

  • Sanni

   Yhdellä kortilla kesti tulla Italiasta puoli vuotta (!)

   Tosi kummallista. Tuntuu, että joissain maissa nimenomaan postikortteja käsitellään jonain suunnilleen Ö-luokan postina vaikka postimaksu on ihan sama kuin kirjeellä. Jos kortin siis laittaisi kuoreen, se menisi todennäköisesti nopeammin.

 6. Heidi

  Vaikuttaa kyllä Lefteris varsin jännältä tyypiltä :D

  Jo korttia kirjoittaessani harmittelin, että tulipa valittua omituinen kortti… Mutta eipähän jäänyt epäselväksi onko mennyt perille :D :D

  • Sanni

   Mikäs noista on sun kortti, jos saa udella? ^_^

   • Heidi

    Saa udella, yläreunan neliskantti :D :D

    Jonkun verran tosiaan kortteja vuosien saatossa jäänyt tulematta, mutta ’paras’ on kyllä yhdet Kreikan kortit.. Lähetettiin kortteja parissa erässä, viimeisin erä jäi tulematta perille. Meillä oli lähellä ihanan papparaisen kauppa, en muista ostimmeko postimerkkejä sieltä, mutta jokusen kerran hän mainitsi, että tuossa seinällä on boxi mihin voi kortteja jättää (monessa paikassa on), että hän toimittaa ne eteenpäin. Ko. kylällä muistaakseni oli posti hieman kauempana eikä postilaatikoita katukuvassa. Viimeiset kortit jätimme ko. laatikkoon ja ne ei ikinä tullut perille! Papparainen oli niin tarkka, että muutaman tuotteen kohdalla sanoi, että älkää sitä ottako että se on siinä niin kauan ollut ettei sitä kannata ottaa, että kyllä joku muu sen ostaa ja joskus antoi jostain tiskin alta ’tuoreemman’/toimivamman. Muutenkin hän oli huolehtija tyyppiä. Jotenkin ei ollenkaan ’filungin’ oloinen papparainen, niin mitä hän on saanut siitä ettei lähetä kortteja, irrottanut postimerkit ja myynyt uudelleen vai :D :D Tuli myös mieleen, että onkohan papparaiselle sattunut jotain ja ’joku muu’ ei ole kiinnostunut kortteja lähettelemään. Vaikka ko. boxi olisi unohtunut tyhjentää & lähettää sisältö, niin olisihan ne joskus tullut perille. (Kuten joskus kävi, annoin oppaalle pari korttia jotka hän lupasi postittaa, ja kyllä postittikin, ne tuli aikojen päästä Helsingin postileimalla, että lienee löytänyt matkatavaroistaan kauden loputtua :D )

    • Sanni

     Mulle on myös käynyt noin että jos olen jättänyt ulkomailla postia ei-viralliseen laatikkoon, esim. hotellin, kaupan tai majatalon pitämään, eivät ole tulleet perille. Tosi outoa. Mitähän nuo tyypit tosiaan tekee toisten korteilla….

     • Heidi

      Vaikka lukisi kortit kymmeneen kertaan, niin voisi ne silti postittaa :D Jos on hankala homma saada ne postitettua, niin kait joskus on asiaa postitoimistoon :-o Jos on ylivoimaista postittaa, niin miksi pitää ko. ’palvelua’ yllä :-o Ja lienee melko kovatöistä irrotella merkkejä uusiokäyttöön :-o Että todella kummallista on :D

      • Sanni

       Same thoughts here ^_^

 7. Kaitlin

  Aww, tää oli ihana tempaus :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.