Laveran uudistuneet hiustuotteet 2020

Lavera on tänä vuonna uudelleenlanseerannut hiustuotteensa ja jesh, vihdoin se tapahtui!

Nimittäin: hoitoaineiden koostumus on viimein päivitetty kunnolla selvittäväksi ja silottavaksi = reseptiikkaan on lisätty selvittävät ystävämme kvaternääriset ammoniumyhdisteet (tuttavallisesti kvatit ;))!

Shampoot ovat olleet ihan loistavia jo aikaisemminkin, mutta nyt ne ovat, jos mahdollista, vielä parempia.

Tämä on Laveran kolmas hiustuotepäivitys sen jälkeen kun itse ”hyppäsin Laveran kelkkaan”, eli aloin tehdä brändin kanssa yhteistyötä. Kehitys luonnonkosmetiikan hiustuotteiden osastolla on kymmenessä vuodessa ottanut niin suuria harppauksia, ettei näitä vuoden 2020 versioita voi edes verrata vuoteen 2009. Tutustuessani Laveran hiustuotteisiin ensimmäisen kerran oli hoitoaineiden emulsiokoostumus ohuen ”puuroista” ja shampoon geeli hyytelömäistä. :)

Laveran hiustuotelinja vuosimallia 2020 näyttää tältä:

 • GLOSS & SHINE -shampoo ja -hoitoaine normaaleille ja kiillottomille hiuksille
 • VOLUME & STRENGTH -shampoo ja -hoitoaine hennoille hiuksille
 • COLOUR & CARE -shampoo ja -hoitoaine värjätyille hiuksille
 • REPAIR & CARE -shampoo ja -hoitoaine kuiville ja käsitellyille hiuksille
 • EXPERT REPAIR & DEEP CARE -shampoo ja -hoitoaine erittäin kuiville ja vaurioituneille hiuksille
 • BASIS SENSITIV MOISTURE & CARE -shampoo ja -hoitoaine herkälle ja kuivalle hiuspohjalle sekä kuiville hiuksille
 • FRESHNESS & BALANCE -shampoo rasvoittuville hiuksille ja hiuspohjalle
 • FAMILY SHAMPOO koko perheelle

Minulla on ollut näistä testissä Colour & Care – sekä Expert Repair -parivaljakot. Lisäksi olen testannut Repair & Care -hoitoaineen.

YLEISESTI

 • Shampoot ovat sulfaattipitoisia
 • Shampoissa on erittäin miellyttävä, napakan geelimäinen koostumus ja aika lailla täydellinen viskositeetti; helppo levittää eivätkä valu lattialle
 • Tuotteissa on uudet, ihanat pehmeän makeat tuoksut (paitsi Basis-tuotteissa Basis Sensitiv -linjan tuttu signature-tuoksu)
 • Hoitoaineiden signature-ainesosat ovat vahvistava ja kosteutta sitova luomukvinoauute sekä selvittävä ja silottava distearoylethyl dimonium chloride (se kvatti, tätä et näe markkinointiteksteissä koska tavallisen kuluttajan ei oleteta ymmärtävän kvattien päälle ;)
 • Kaikki hiustuootteet ovat nyt siirtyneet NaTrue-sertifikaatin alta Ecocert-sertifikaatin piiriin, sillä NaTrue ei salli kvattien käyttöä ja Ecocert taas sallii

MUN SUOSIKIT:

EXPERT REPAIR & DEEP CARE

Tähtiainesosat: makadamiaöljy, oliiviöljy, herneproteiini

Mun hiuksia kun katsoo, voi ymmärtää, että niiden hoitoon sopivat ”erittäin kuivien ja vaurioituneiden hiusten” tuotteet.

Värinpoisto-operaatio elokuun lopussa aika lailla nollasi kaikki huolellisella (Curly Girl) hoidolla saavuttamani tulokset ja samensi terveen kiiltävät hiukseni, joten nyt mennään niillä kaikkein hoitavimmilla aineilla. (Ja siltikin hiukset palautuvat oikeasti vasta kun värinpoistossa vaurioitunut hius on kasvanut ulos…)

Nämä tuoksuvat niin hyvälle! Ahh! Tostan: niiiin hyvälle..! Expert Repair -kaksikossa on kaikkein makein ja, sanoisinko täyteläisin tuoksu uuden sarjan tuotteista. Makeus on pehmeää ja pähkinäistä, ei imelää. Mä tykkään tosi paljon!

Normaalistihan en käytä sulfaattipitoisia shampoita koska noudatan Curly Girl -rutiinia, mutta rutiini ei siihen hajoa että välillä testaa myös sulfaatillisia shampoita, joten tämänkin olen testannut. Erittäin miellyttävä koostumus, kuten tuli yllä jo shampoista yleisesti todettua; hyvä geelikoostumus joka levittyy hyvin ja suoriutuu moitteettomasti. Koostumuksessa pesevyys ja kevyt hoitavuus ovat juuri sopivassa balanssissa.

Vaahtoavuus on ihan ok, mutta ei mitenkään megarunsasta ja -liukasta. Vaahtoamaton ”no poo”-shampoo kun on jo pitkään ollut suosikkini, en enää itse oikeastaan edes kaipaa shamposeen runsasta vaahtoa.

Hoitoaineessa on oikein kiva kattaus hoitavia aineita; signature-kaksikko kvinoa & kvatin lisäksi pullo on syönyt pehmentävää makadamia- ja oliiviöljyä, kosteuttavaa aloe veraa sekä kosteuttavaa ja vahvistavaa herneproteiinia.

GLOSS & SHINE -HOITOAINE

Tähtiainesosat: avokado ja acaimarjauute

Kevyt ja lempeän, miedon marjaisan tuoksuinen hoitoaine. Sopii normaaleille ja kiillottomille hiuksille.

REPAIR & CARE -HOITOAINE

Tähtiainesosat: viinirypäleensiemenöljy, saksanpähkinäuute, kaurauute, herneproteiini

Melkein yhtä hyvä kuin ”isosisko” Expert Repair, pehmentää ja selvittää tosi hyvin ja tässäkin on pehmeän makea tuoksu (Gloss & Shinea voimakkaampi). Sopii kuiville ja /tai  käsitellyille hiuksille.

COLOUR & CARE

Tähtiainesosat: granaattiomenan siemenuute, karpalouute, gojimarja, herneproteiini

Makean marjaisen tuoksuiset Colour & Care -tuotteet on kehitetty värjätyille hiuksille. Tästä voi heti päätellä, että shampoossa on miedommin pesevä ja vähemmän sulfaattipitoinen koostumus kuin muissa shampoissa, sillä väriä säästävissä shampoissa voimakkaimmin pesevien sulfaattien pitoisuus ei koskaan voi olla korkea.

(Nörttitietoa: vaikka näetkin incissä ’sodium coco-sulfaten’ heti veden jälkeen, sen pitoisuus on värjättyjen hiusten shampoossa silti alempi kuin esimerkiksi normaalien hiusten shampoossa, ja vastaavasti aputensidien osuus, Laveran shampoissa ’lauryl glucoside’ ja ’coco-glucoside’, on isompi. 👌)

Tämä arvostelu on siitä tylsä, että joudun näistäkin vain toteamaan, että tasaista laatua ja tykkään näistäkin. Värjätyt hiukset kun omaan, saatoin todeta, että väri ei tosiaan ollut sen haalistuneempi Lavera Colour & Care -shampoon jälkeen kuin sulfaatittomankaan.

Makea tuoksu näissä on aika voimakas, eli heads up tuoksuherkät.

Miedoin tuoksu on Basis Sensitiv -shampoossa ja -hoitoaineessa.

Laveran uudet hiustuotteet ovat nyt kaupoissa :)

Hinta 9,90€ (shampoo 250 ml ja hoitoaine 200 ml).

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *