Laveran uudet meikit – osa 3

Laveran uusien meikkien viimeisessä osassa vuorossa huulimeikit ja puuterituotteet.

Huulimeikit ovat laajalla valikoimallaan ehkäpä Laveran vahvinta osaamista meikkipohjien ohella. Jos näistä ei löydy mieluisaa sävyä tai koostumusta niin jään ihmettelemään :) Valikoimassa ohi menee vain Zuii Organic, mutta Laveran etuna on Zuiita paljon edullisempi hinta.

Lavera_uudet_RosySorbet_huulilla

Laveralla on Suomen valikoimassa 10 huulipunaa, neljä kiiltopunaa ja kuusi huulikiiltoa. Huultenrajauskyniä on kaksi.

Kuvassa huulilla suosikkini – Glossy Lips -huulikiilto sävyssä Rosy Sorbet. (…voi tuota Kreikan rusketusta… kuva otettu juuri kun olin tullut reissusta…)

Lavera_uudet_GlossyLips

Testilaatikostani löytyivät sävyt 10 Sweet Melon, 09 Delicious Peach ja 08 Rosy Sorbet.

Saamani kolme sävyä ovat ns. ”mehumaisia” huulikiiltoja eli niissä ei ole helmiäistä tai näkyvää glitteriä. Todella helppoja sävyjä arkeen, eivät jätä peilikiiltävää pintaa vaan kasviöljypohjainen koostumus imeytyy ja jättää luonnollisen, maltillisemman kiillon. Tämä tuo muassaan myös pysyvyysongelman – niin paljon kuin tahma huulilla tuntuu ikävältä, se myös auttaa kiiltoa kestämään.

Glossy Lipsit tai luonnonkosmetiikan huulikiillot ylipäänsä eivät ole tahmeita, ja ne kuluvat huulilta paljon nopeammin kuin tahmakiillot. Minkä miellyttävyydessä voittaa – häviää pysyvyydessä.

Lavera_uudet_GlossyLips_savyt

Öljypohjaisuuden vuoksi en myöskään koskaan suosittele luonnonkosmetiikan huulikiiltoja laitettavaksi huulipunan päälle, muuten kuin esimerkiksi jossain kuvaustilanteessa (jos haluaa lisätä kiiltoa vaikkapa ylioppilaskuvaan :)), sillä öljy liuottaa alla olevan huulipunan ja heikentää huomattavasti koko huulimeikin kestoa.

Lavera_uudet_GlossyLips_swatch

Glossy Lips 08 Rosy Sorbet – suosikkisävyni, ihana nuderoosa, huulilla lähes väritön. Käy minkä meikin kanssa tahansa. Kulkenut käsilaukussa syksystä saakka ja ehtinyt jo neljään eri meikkipostaukseenkin.

Glossy Lips 09 Delicious Peach – mehukas, heleä, tyttömäinen, niinikään helppo sävy. Ei oranssinen (kuten kuvistakin näkyy), toisin kuin persikaksi nimetyt sävyt yleensä, vaan punaisempi, jopa aavistuksen pinkki. Delicious Peach näkyy huulilla tässä postauksessa.

Glossy Lips 10 Sweet Melon – hieman liilaan taittava pinkki, kolmikosta voimakkain sävy mutta ei huulilla ärtsy. Sweet Melonissa on seassa hitusen kultaista kimalletta, joka ei kuitenkaan näy huulilla.

Lavera_uudet_huulipunat

Huulipunia sain kolme, joista vasemmanpuolimmainen, Coral Divine on tuttu vanhasta valikoimasta. (Tämä sävy on lähetetty minulle nyt kolmesti ;) Kaksi niistä taitaa päätyä seuraaviin huutajaisiin.) Coral Divine meikkikuvissa mm. täällä ja täällä.

Keskimmäinen, Pastel Pink, on näistä suosikkini. Nimeäisin sen itse Pastel Beige Pinkiksi. Tämä ei ole sellainen vaalea ”Barbie-pinkki”, mitä nimestä saattaisi ajatella, vaan enemmän beigeen kuin varsinaiseen pinkkiin taittava sävy. Pidän tällaisista kauniin helpoista, luonnollisista sävyistä. Nudesävyt eivät suinkaan ole helppo laji, sillä monilla on taipumus näyttää huulilla luonnottoman vaalealta tai maalimaiselta, ”peiteaine”-huulilook lienee monelle tuttu ilmiö. Toisaalta – jotkut nimenomaan tavoittelevat sitä ;) Ei ole siis kaikille ei-toivottava.

Lavera_huulipunakartta

Suomen valikoiman sävyt ympyröitynä. Osa uusia, osa tuttuja vanhasta kokoelmasta.

Edit. Juu – tuo huulipunakuvan kolmas puna. Se on Coral Flash, kaunis korallinpunainen. Toistuu huulilla juuri tuon sävyisenä kuin hylsyssä. (Nuo tietokoneella luodut swatch-kuvat ovat kyllä välillä aivan harhaanjohtavia – Coral Flash’kin näyttää swatchissa ihan liilalta…)

Lavera_uudet_PastelPink

Huulilla Pastel Pink, kasvoilla Laveran meikkivoide, sävy 01 Ivory Light.

Lavera_uudet_PastelPink_lips

Pastel Pink

Lavera_uudet_BrilliantCare

Aivan uusi tuoteryhmä Laveran huulimeikeissä ovat Brilliant Care -kiiltopunat. Nämä ovat pehmeämpiä, rasvaisempia ja läpikuultavampia kuin perus-huulipunat. (No, turhaan mä tätä varmaan selitän, kiiltopunahan on tuttu juttu kosmetiikan saralla :D)

Sävyjä on neljä, Suomen valikoimassa samat kuin Saksassa. Minä sain testattavaksi kaksi punaista sävyä; Strawberry Pinkin ja Oriental Rosen. Kaksi muuta ovat nude Frosty Champagne ja beigeruskea Creamy Nut. Testisävyni ovat sävysyvyydeltään samaa luokkaa eivätkä loppujen lopuksi eroa huulilla toisistaan ihan hurjasti.

Lavera_uudet_BrilliantCare_swatch

02 Strawberry Pink – heleä, ei yhtään liilaan taittava ”pinkkipinkki”. Helppo, raikas sävy. Jos pinkistä voi sanoa lämmin, niin tämä olisi lämmin pinkki. (En oikeasti tiedä voiko olla lämmintä vaaleanpunaista…?)

03 Oriental Rose – hieman luumuisempi ja vähemmän raikas sävy kuin Strawberry Pink. Tästä ei oikein muuta keksi sanoa kuin että aika klassinen, tavallinen murrettu punaisen sävy.

Kokeillessani BC-punia ensimmäistä kertaa, miellyin kovasti niiden koostumukseen. Ovat juuri sellaisia ”voimaisen” pehmeitä niinkuin esimerkiksi Cliniquen Butter Shine -kiiltopunat (no, eivät kuitenkaan ihan yhtä hyvän tuntuisia, se on myönnettävä). Kokeiltuani niitä useampia kertoja päädyin tulokseen, että pidän kuitenkin Laveran tavallisesta huulipunasta enemmän. Se kestää huulilla pidempään ja tuntuu lopulta miellyttävämmältä minun huulillani, vaikka BC-puna on koostumuksellisesti hoitavampi.

idLavera_uudet_StrawberryPink

Huulilla Brilliant Care -puna Strawberry Pink, ja kasvoilla alempana esitellyt aurinkopuuteri Golden Sahara ja poskipuna Charming Rose.

Lavera_uudet_irtopuuteri_poskipuna

Poskipunia on Laveran koko valikoimassa neljä, mutta Suomessa edelleen vain kaksi. Ymmärrän haastavuuden valikoiman suhteen, kun tuotteita on niin hurjan paljon eikä koko valikoima mahdu kaikille jälleenmyyjille. On silti sääli, että poskipunassa karsitaan. Valikoimassa pitäisi ihanteellisesti aina olla vähintään yksi lämmin, yksi viileä ja yksi neutraali sävy, ja jos itse saisin päättää, niin nämä sävyt olisivat kutakuinkin luokkaa persikkainen, roosa ja beigehkö (ei ruskea!). Tällaisella settingillä on hyvät mahdollisuudet tarjota sopiva sävy eri ihonsävyisille asiakkaille.

Kun valikoimassa on vain kaksi sävyä, kuihtuu tämä mahdollisuus selvästi. Laveran tämän hetkiset sävyt ovat aiemmasta kokoelmasta Brand New Editionista tuttu Charming Rose sekä uusi sävy Cashmere Brown. Kummatkin ovat lämminsävyisiä, viileälle iholle ei siis ole mitään tarjolla. Saksassa valikoimaan kuuluvat vielä Plum Blossom ja Pink Harmony, jotka olisivat niitä viileitä sävyjä.

Ymmärsin Laveran maahantuojan puheista, että jälleenmyyjät eivät itse saa valita typistetyn kokoelman sävyjä, vaan se on päätetty Saksassa. Voi todellakin ihmetellä, mitä Saksassa on ajateltu kun on valittu sävyt näin…. Kuten mattaruskean luomivärin kohdalla. Miettikää – jälleenmyyjien valikoimaan on valittu sinitarran värinen luomiväri, mutta ei klassista ruskeaa…! Kyllä siinä vain jää miettimään kaupallisuuden näkökulmaa. Ehkäpä sinitarra myy Saksassa ruskeaa paremmin? ;)

Charming Rose on todella kaunis ruusupersikkainen sävy, koostumus semi-mattainen. Cashmere Brownia en saanut testiin, mutta sen jälki näkyy Helena Valkeen tekemässä meikissä tämän postauksen lopussa.

Kuvassa näkyy myös irtopuuteri, joka on säilynyt yhtä ihanan hienojakoisena kuin aiemmatkin versiot. Irtopuuteri on talkiton ja transparentti. Siinä on on hienoinen silkkinen kuulto.

Lavera_uudet_puuteri_aurinkopuuteri

Kivipuutereita on kolme sävyä. En ole testannut minulle lähetettyä sävyä 01 Ivory, sillä minulla ei ole enää aikoihin oikein ollut käyttöä kivipuuterille.

Sitten, suuri höh. Aurinkopuuteri. Voin vain kommentoida vaaleampaa sävyä 01 Golden Sahara jonka sain testattavaksi. Surin jo aikaisemmin, kun superloistava sävy 01 Sunlight jäi pois ja korvautui kellertävämmällä sävyllä. No, kuten kuvasta näkee, uudistuksessa on menty yhä vain kellertävämpään suuntaan. Golden Sahara on kasvoillani lähinnä likaisen sävyinen ja aivan liian keltainen. Kuvassa se ei näy, sillä häivyttelin luonnottoman näköistä sävyä aika tavalla irtopuuterilla ja päällä on vielä poskipunaa.

Näin kellertävä sävy sopii vain todella lämpimälle, selvästi keltapohjaiselle iholle. Useimmille imartelevin aurinkopuuterin sävy on mahdollisimman neutraali, sellainen maitokaakaomainen sävy joka ei taita mainittavasti keltaiseen tai punaiseenkaan. Vanha Sunlight oli juuri tuollainen sävy.

Olen nähnyt tummemman sävyn Sunset Kiss’in vain kerran viime kesän koulutuksessa, eikä mieleeni jäänyt muuta kuin että se oli selvästi liian tumma minulle. Saattaahan olla, että sen sävyvivahde on kuitenkin neutraalimpi ja saattaisi jopa sopia useammalle kuin tämä voimakkaan lämmin Golden Sahara. Onko kellään kokemusta Sunset Kiss -sävystä…? Onko kovin punertava..?

Näin saamme vihdoin päätökseen katsauksen Laveran uusiin meikkeihin. Uudistuksissa oli paljon hyvää mutta myös muutamia perusteltua ihmetystä aiheuttavia valintoja. Jään kaipaamaan ainakin vanhaa eyelineria ja kulmakynää – ja odottamaan järkevämpiä poskipuna- ja aurinkopuuterivalintoja.

Aiemmat osat:

Osa 1 – meikkivoiteet ja peiteaineet

Osa 2 – silmämeikit

Kommentit (24)
 1. Charming Nails
  1.2.2015, 13:53

  Ihania! Pastel pink ja kiiltopunat menivät himotuslistalle ;D

 2. Onneksi mulla on Sunlightia jonkin verran jäljellä, se on loistava tuote. Tommoiset oudot valinnat hämmentää, itse ei ole missään tekemisissä markkinoinnin kanssa, mutta silti ymmärtää näemmä enemmän.

  1. itse ei ole missään tekemisissä markkinoinnin kanssa, mutta silti ymmärtää näemmä enemmän.

   Sanopa muuta.

   Olen lukuisten asioiden kohdalla ihmetellyt markkinointijeppejen ratkaisuja…. Itsellä ei ole mitään alan koulutusta ja silti tietäisin tasan tarkkaan mikä myy paremmin ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *