Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laveran uudet meikit – osa 3

Laveran uusien meikkien viimeisessä osassa vuorossa huulimeikit ja puuterituotteet.

Huulimeikit ovat laajalla valikoimallaan ehkäpä Laveran vahvinta osaamista meikkipohjien ohella. Jos näistä ei löydy mieluisaa sävyä tai koostumusta niin jään ihmettelemään :) Valikoimassa ohi menee vain Zuii Organic, mutta Laveran etuna on Zuiita paljon edullisempi hinta.

Lavera_uudet_RosySorbet_huulilla

Laveralla on Suomen valikoimassa 10 huulipunaa, neljä kiiltopunaa ja kuusi huulikiiltoa. Huultenrajauskyniä on kaksi.

Kuvassa huulilla suosikkini – Glossy Lips -huulikiilto sävyssä Rosy Sorbet. (…voi tuota Kreikan rusketusta… kuva otettu juuri kun olin tullut reissusta…)

Lavera_uudet_GlossyLips

Testilaatikostani löytyivät sävyt 10 Sweet Melon, 09 Delicious Peach ja 08 Rosy Sorbet.

Saamani kolme sävyä ovat ns. ”mehumaisia” huulikiiltoja eli niissä ei ole helmiäistä tai näkyvää glitteriä. Todella helppoja sävyjä arkeen, eivät jätä peilikiiltävää pintaa vaan kasviöljypohjainen koostumus imeytyy ja jättää luonnollisen, maltillisemman kiillon. Tämä tuo muassaan myös pysyvyysongelman – niin paljon kuin tahma huulilla tuntuu ikävältä, se myös auttaa kiiltoa kestämään.

Glossy Lipsit tai luonnonkosmetiikan huulikiillot ylipäänsä eivät ole tahmeita, ja ne kuluvat huulilta paljon nopeammin kuin tahmakiillot. Minkä miellyttävyydessä voittaa – häviää pysyvyydessä.

Lavera_uudet_GlossyLips_savyt

Öljypohjaisuuden vuoksi en myöskään koskaan suosittele luonnonkosmetiikan huulikiiltoja laitettavaksi huulipunan päälle, muuten kuin esimerkiksi jossain kuvaustilanteessa (jos haluaa lisätä kiiltoa vaikkapa ylioppilaskuvaan :)), sillä öljy liuottaa alla olevan huulipunan ja heikentää huomattavasti koko huulimeikin kestoa.

Lavera_uudet_GlossyLips_swatch

Glossy Lips 08 Rosy Sorbet – suosikkisävyni, ihana nuderoosa, huulilla lähes väritön. Käy minkä meikin kanssa tahansa. Kulkenut käsilaukussa syksystä saakka ja ehtinyt jo neljään eri meikkipostaukseenkin.

Glossy Lips 09 Delicious Peach – mehukas, heleä, tyttömäinen, niinikään helppo sävy. Ei oranssinen (kuten kuvistakin näkyy), toisin kuin persikaksi nimetyt sävyt yleensä, vaan punaisempi, jopa aavistuksen pinkki. Delicious Peach näkyy huulilla tässä postauksessa.

Glossy Lips 10 Sweet Melon – hieman liilaan taittava pinkki, kolmikosta voimakkain sävy mutta ei huulilla ärtsy. Sweet Melonissa on seassa hitusen kultaista kimalletta, joka ei kuitenkaan näy huulilla.

Lavera_uudet_huulipunat

Huulipunia sain kolme, joista vasemmanpuolimmainen, Coral Divine on tuttu vanhasta valikoimasta. (Tämä sävy on lähetetty minulle nyt kolmesti ;) Kaksi niistä taitaa päätyä seuraaviin huutajaisiin.) Coral Divine meikkikuvissa mm. täällä ja täällä.

Keskimmäinen, Pastel Pink, on näistä suosikkini. Nimeäisin sen itse Pastel Beige Pinkiksi. Tämä ei ole sellainen vaalea ”Barbie-pinkki”, mitä nimestä saattaisi ajatella, vaan enemmän beigeen kuin varsinaiseen pinkkiin taittava sävy. Pidän tällaisista kauniin helpoista, luonnollisista sävyistä. Nudesävyt eivät suinkaan ole helppo laji, sillä monilla on taipumus näyttää huulilla luonnottoman vaalealta tai maalimaiselta, ”peiteaine”-huulilook lienee monelle tuttu ilmiö. Toisaalta – jotkut nimenomaan tavoittelevat sitä ;) Ei ole siis kaikille ei-toivottava.

Lavera_huulipunakartta

Suomen valikoiman sävyt ympyröitynä. Osa uusia, osa tuttuja vanhasta kokoelmasta.

Edit. Juu – tuo huulipunakuvan kolmas puna. Se on Coral Flash, kaunis korallinpunainen. Toistuu huulilla juuri tuon sävyisenä kuin hylsyssä. (Nuo tietokoneella luodut swatch-kuvat ovat kyllä välillä aivan harhaanjohtavia – Coral Flash’kin näyttää swatchissa ihan liilalta…)

Lavera_uudet_PastelPink

Huulilla Pastel Pink, kasvoilla Laveran meikkivoide, sävy 01 Ivory Light.

Lavera_uudet_PastelPink_lips

Pastel Pink

Lavera_uudet_BrilliantCare

Aivan uusi tuoteryhmä Laveran huulimeikeissä ovat Brilliant Care -kiiltopunat. Nämä ovat pehmeämpiä, rasvaisempia ja läpikuultavampia kuin perus-huulipunat. (No, turhaan mä tätä varmaan selitän, kiiltopunahan on tuttu juttu kosmetiikan saralla :D)

Sävyjä on neljä, Suomen valikoimassa samat kuin Saksassa. Minä sain testattavaksi kaksi punaista sävyä; Strawberry Pinkin ja Oriental Rosen. Kaksi muuta ovat nude Frosty Champagne ja beigeruskea Creamy Nut. Testisävyni ovat sävysyvyydeltään samaa luokkaa eivätkä loppujen lopuksi eroa huulilla toisistaan ihan hurjasti.

Lavera_uudet_BrilliantCare_swatch

02 Strawberry Pink – heleä, ei yhtään liilaan taittava ”pinkkipinkki”. Helppo, raikas sävy. Jos pinkistä voi sanoa lämmin, niin tämä olisi lämmin pinkki. (En oikeasti tiedä voiko olla lämmintä vaaleanpunaista…?)

03 Oriental Rose – hieman luumuisempi ja vähemmän raikas sävy kuin Strawberry Pink. Tästä ei oikein muuta keksi sanoa kuin että aika klassinen, tavallinen murrettu punaisen sävy.

Kokeillessani BC-punia ensimmäistä kertaa, miellyin kovasti niiden koostumukseen. Ovat juuri sellaisia ”voimaisen” pehmeitä niinkuin esimerkiksi Cliniquen Butter Shine -kiiltopunat (no, eivät kuitenkaan ihan yhtä hyvän tuntuisia, se on myönnettävä). Kokeiltuani niitä useampia kertoja päädyin tulokseen, että pidän kuitenkin Laveran tavallisesta huulipunasta enemmän. Se kestää huulilla pidempään ja tuntuu lopulta miellyttävämmältä minun huulillani, vaikka BC-puna on koostumuksellisesti hoitavampi.

idLavera_uudet_StrawberryPink

Huulilla Brilliant Care -puna Strawberry Pink, ja kasvoilla alempana esitellyt aurinkopuuteri Golden Sahara ja poskipuna Charming Rose.

Lavera_uudet_irtopuuteri_poskipuna

Poskipunia on Laveran koko valikoimassa neljä, mutta Suomessa edelleen vain kaksi. Ymmärrän haastavuuden valikoiman suhteen, kun tuotteita on niin hurjan paljon eikä koko valikoima mahdu kaikille jälleenmyyjille. On silti sääli, että poskipunassa karsitaan. Valikoimassa pitäisi ihanteellisesti aina olla vähintään yksi lämmin, yksi viileä ja yksi neutraali sävy, ja jos itse saisin päättää, niin nämä sävyt olisivat kutakuinkin luokkaa persikkainen, roosa ja beigehkö (ei ruskea!). Tällaisella settingillä on hyvät mahdollisuudet tarjota sopiva sävy eri ihonsävyisille asiakkaille.

Kun valikoimassa on vain kaksi sävyä, kuihtuu tämä mahdollisuus selvästi. Laveran tämän hetkiset sävyt ovat aiemmasta kokoelmasta Brand New Editionista tuttu Charming Rose sekä uusi sävy Cashmere Brown. Kummatkin ovat lämminsävyisiä, viileälle iholle ei siis ole mitään tarjolla. Saksassa valikoimaan kuuluvat vielä Plum Blossom ja Pink Harmony, jotka olisivat niitä viileitä sävyjä.

Ymmärsin Laveran maahantuojan puheista, että jälleenmyyjät eivät itse saa valita typistetyn kokoelman sävyjä, vaan se on päätetty Saksassa. Voi todellakin ihmetellä, mitä Saksassa on ajateltu kun on valittu sävyt näin…. Kuten mattaruskean luomivärin kohdalla. Miettikää – jälleenmyyjien valikoimaan on valittu sinitarran värinen luomiväri, mutta ei klassista ruskeaa…! Kyllä siinä vain jää miettimään kaupallisuuden näkökulmaa. Ehkäpä sinitarra myy Saksassa ruskeaa paremmin? ;)

Charming Rose on todella kaunis ruusupersikkainen sävy, koostumus semi-mattainen. Cashmere Brownia en saanut testiin, mutta sen jälki näkyy Helena Valkeen tekemässä meikissä tämän postauksen lopussa.

Kuvassa näkyy myös irtopuuteri, joka on säilynyt yhtä ihanan hienojakoisena kuin aiemmatkin versiot. Irtopuuteri on talkiton ja transparentti. Siinä on on hienoinen silkkinen kuulto.

Lavera_uudet_puuteri_aurinkopuuteri

Kivipuutereita on kolme sävyä. En ole testannut minulle lähetettyä sävyä 01 Ivory, sillä minulla ei ole enää aikoihin oikein ollut käyttöä kivipuuterille.

Sitten, suuri höh. Aurinkopuuteri. Voin vain kommentoida vaaleampaa sävyä 01 Golden Sahara jonka sain testattavaksi. Surin jo aikaisemmin, kun superloistava sävy 01 Sunlight jäi pois ja korvautui kellertävämmällä sävyllä. No, kuten kuvasta näkee, uudistuksessa on menty yhä vain kellertävämpään suuntaan. Golden Sahara on kasvoillani lähinnä likaisen sävyinen ja aivan liian keltainen. Kuvassa se ei näy, sillä häivyttelin luonnottoman näköistä sävyä aika tavalla irtopuuterilla ja päällä on vielä poskipunaa.

Näin kellertävä sävy sopii vain todella lämpimälle, selvästi keltapohjaiselle iholle. Useimmille imartelevin aurinkopuuterin sävy on mahdollisimman neutraali, sellainen maitokaakaomainen sävy joka ei taita mainittavasti keltaiseen tai punaiseenkaan. Vanha Sunlight oli juuri tuollainen sävy.

Olen nähnyt tummemman sävyn Sunset Kiss’in vain kerran viime kesän koulutuksessa, eikä mieleeni jäänyt muuta kuin että se oli selvästi liian tumma minulle. Saattaahan olla, että sen sävyvivahde on kuitenkin neutraalimpi ja saattaisi jopa sopia useammalle kuin tämä voimakkaan lämmin Golden Sahara. Onko kellään kokemusta Sunset Kiss -sävystä…? Onko kovin punertava..?

Näin saamme vihdoin päätökseen katsauksen Laveran uusiin meikkeihin. Uudistuksissa oli paljon hyvää mutta myös muutamia perusteltua ihmetystä aiheuttavia valintoja. Jään kaipaamaan ainakin vanhaa eyelineria ja kulmakynää – ja odottamaan järkevämpiä poskipuna- ja aurinkopuuterivalintoja.

Aiemmat osat:

Osa 1 – meikkivoiteet ja peiteaineet

Osa 2 – silmämeikit

Kommentit (22)

 1. Charming Nails

  Ihania! Pastel pink ja kiiltopunat menivät himotuslistalle ;D

 2. milipili

  Onneksi mulla on Sunlightia jonkin verran jäljellä, se on loistava tuote. Tommoiset oudot valinnat hämmentää, itse ei ole missään tekemisissä markkinoinnin kanssa, mutta silti ymmärtää näemmä enemmän.

  • Sanni

   itse ei ole missään tekemisissä markkinoinnin kanssa, mutta silti ymmärtää näemmä enemmän.

   Sanopa muuta.

   Olen lukuisten asioiden kohdalla ihmetellyt markkinointijeppejen ratkaisuja…. Itsellä ei ole mitään alan koulutusta ja silti tietäisin tasan tarkkaan mikä myy paremmin ;)

 3. Mintsi

  Olipa kiinnostavia huulituotteita. Kovasti yritän olla lähtemättä kauppaan moisten perään, kun kaapista löytyy jo omaan tarpeeseen riittävästi…

  Se mikä sai minut kommentoimaan on oma laiskuus ;) Olet varmasti maininnut, mitä tuotetta käytät hiusten latvasuojana, mutta en pikaisella etsimisellä sitä löytänyt. Pitäisi etsiä latvasuoja, mutta tuoreena pitkien hiusten omistajana (pidennykset <3) olen ihan ulalla. Osaatko suositella jotain muutakin? Hajusteettomuus tai miedot tuoksut ovat ehdottomasti plussaa, mutta ei ehdoton vaatius, kun ei tule päänahkaa vasten.

  • Sanni

   Suosikkini oli monen monta vuotta Bonacuren Sealed Ends, mutta kun viimeisin loppui, jäin käyttämään blogin kautta saamaani Cutrinin Premium Oil Treatment. Se on todella hyvää :) Eikä lopu ihan hetkeen – pullo on tosi iso ja tuote paljon Sealed Ends’iä riittoisampaa.

   • niina

    Yhdyn mielipiteeseesi – Cutrinin premium oil mahtavaa hiusöljyä. Helsingissä tuote on esim stockalla ja sokoksella korvattu lumenen uusilla öljyillä (kokeilemaani öljyä en valitettavasti voi suositella -”rasvatukkaefekti”). Onkohan joku bongannut premiumöljyä??

   • Mintsi

    Kiitos paljon. Pitää yrittää metsästää tuo jostain.

 4. mm

  On pitänyt jo jonkun aikaa antaa sulle positiivista palautetta tuotteiden testipostausten rehellisyydestä! Niin monien menestyneidenkin nimeltä mainitsemattomien kosmetiikka- ja meikkiblogien (tietysti myös muotiin liittyvien) postauksista paistaa läpi puhdas mainostus. Vaikkei kyseinen bloggaaja pitäisi tuotteesta ja loppujen lopuksi ei edes sisällyttäisi sitä omiin käyttötuotteisiinsa, sitä saatetaan kehua ja ylistää lukijoille maasta taivaisiin. Se on mielestäni lukijoiden aliarvioimista ja saattaa johtaa monien kohdalla pettymykseen kun huonoja tuotteita lopulta kaupasta kotiutetaan.

  Tämä on se blogi johon palaan, kun tahdon saada rehellisen ja ammattimaisen mielipiteen kosmetiikasta! Kiitos siitä. :)

  • Sanni

   Kiitos mm :)

   Jotkut bloggaajat perustelevat krittikittömiä tuotearvosteluitaan sillä, että eivät halua antaa huonoksi kokemilleen tuotteille näkyvyyttä blogissa ja nostavat tarkoituksella esiin vain ne hyvät tuotteet. OK, ymmärrän näkökannan, mutta en itse koe sitä omakseni. Minä haluan kirjoittaa kokonaisvaltaisesti kaikenlaisista kokemuksista – myös huonommista kokemuksista. Ne kuuluvat elämään, sitä paitsi koen paljon kiinnostavampana pohtia tuotevalikoiman tai yksittäisen tuotteen heikkouksia tai puutteitakin kuin tehdä pelkkiä ihkutuspostauksia.

 5. Vadelmaponi

  Pastel pink näyttää ihanalta <3___<3

  Sopii niiin älyttömän hyvin, mun mielestä.

  Tuleeko muuten sulle (tai kellekään :)) mieleen suunnilleen samanlaista luonnollisen nudea huulipunaa, joka kuitenkin olisi lämminsävyinen, sellainen persikkainen beige /nude?

  Varmaan niitä on olemassa, mutta mää en vain löydä.
  Oranssihtavat, joita olen testannut, on joko liian neon, liian tummia ollakseen nude tai niin vähäpigmenttisiä, että mun huulten oma väri pilaa lopputuloksen.

  • Sanni

   Tuleeko muuten sulle (tai kellekään :)) mieleen suunnilleen samanlaista luonnollisen nudea huulipunaa, joka kuitenkin olisi lämminsävyinen, sellainen persikkainen beige /nude?

   Lumenella on minusta aina ollut hyviä nudesävyjä, mutta heidän valikoimansa vaihtelee niin tiuhaan, että en tiedä mitä sävyjä valikoimaan juuri tällä hetkellä kuuluu. Mulla on useampi oikein hyvä nudehuulipuna Lumenelta. Viimeisin kiva sävy on Wild Rose Lipstick nro 88 Luontopolku, se on lähellä Laveran Pastel Pink’iä mutta on beigempi. Aijjoo, mutta sä etsitkin lämmintä… Jos paikkakunnallasi on Kicks, tsekkaa Viva La Divan Summer Queen, en tosin tiedä onko sekään enää valikoimassa.

   • Vadelmaponi

    Kiitos :))

    Ehkä lämminsävyinen ei edes ole välttämättömyys vaan neutraali tai viileä voisi olla kiva myös.

    Mä oon vaan kehittänyt pikku pinttymän lämpimään nudeen, jonka kuvittelen sopivan mulle. Ei ole todisteita siitä, kun sen etsiminen osoittautui yllättävän vaikeaksi.

    • Mintsi

     En tiedä, onko ihan sellaista mitä haluat, mutta minulla on kaapissa Natural Coden nudehuulipuna (väri 3 nude beige), joka on ainakin minun värikäsitykseni mukaan lämmin.

     Ostettu kuukausi tai pari sitten ihan marketista, joten luultavasti löytyminen on vieläkin mahdollista.

 6. Katariina

  Kiitos taas kerran perusteellisesta esittelystä! Mikä oli huulipunista oikeanpuolimmaisen sävy ja millainen se mahtaa olla livenä (sori jos sanoit sen jo jossain, enkä vaan huomannut…)? Puikkokuvassa se miellytti omaa silmääni eniten.

  • Sanni

   Sävy on Coral Flash, ja unohdin tosiaan kokonaan mainita sen postauksessa :) Lisäsin nyt nimen ja sävykuvauksen tekstiin. Sävy näyttää huulilla ihan samalta kuin puikossa, todella nätti punainen koralli.

   • Katariina

    Kiitos täydennyksestä! :) Täytyypä pitää ko. puna mielessä.

 7. Elli

  Miten vaalea / tumma tuo Pastel Pink -sävy on? Muistaakseni olet maininnut, että sulla on aika vaaleat huulet. Sopiikohan tuo sävy, jos on tummemmat huulet?

  • Sanni

   Se on aika vaalea ja läpikuultava, ja minulla on kalpeahkot huulet. Tummahuulisella efekti ei varmaankaan ole yhtä nude kuin minulla.

 8. Sari

  Hei, kiitos jälleen kiinnostavasta postauksesta! Coral Divinesta & Coral Flashista muutama kysymys… Sanoit niistä, että ne eivät ole läpikuultavia, mutta ilmeisesti (meikkikuvistasi päätellen) ne eivät kuitenkaan ole ihan peittäviäkään, vaan jotain mattapunan ja kiiltopunan välimaastosta? Entä mitä tarkoittaa ”butter-puna”? Googlaamalla en saanut ihan yksiselitteistä käsitystä. Ilmeisesti se on hoitavampi kuin mattapuna ja väriltään täyteläisempi, peittävämpi kuin kiiltopuna mutta ei kuitenkaan sillä tavalla kuin mattapuna – eli se ei ehkä pysy yhtä hyvin paikallaan kuin mattapuna? Sori kaikki nämä kysymykset, mutta kun nuo esittelemäsi Laveran punat Coral Divine & Flash vain näyttävät puikossa niin täydellisiltä, mutta pelkään, että ne eivät kuitenkaan koostumukseltaan ole niin peittäviä ja mattaisia kuin mitä minun ryppyiset huuleni vaativat :)

  • Sanni

   Sanoit niistä, että ne eivät ole läpikuultavia, mutta ilmeisesti (meikkikuvistasi päätellen) ne eivät kuitenkaan ole ihan peittäviäkään, vaan jotain mattapunan ja kiiltopunan välimaastosta?

   Hei Sari!

   Coral Flashista minulla ei meikkikuvaa täällä olekaan, se on peittävä huulipuna. Coral Divine taas on kevyempi, mutta en pidä sitä koostumuksensa puolesta kiiltopunana. Se on mietopigmenttinen ja ”finishiltään” kutakuinkin satiini, eli ei hohtava mutta ei mattainenkaan. Laveran ”perushuulipunat” ovat peittävämpiä ja kestävämpiä kuin Brilliant Caret, mutta niiden kesken on myös suuria peittävyys- ja finish-eroja. Toiset ovat täysimattaisia (tämä laatu ei saatavilla Suomessa), toiset satiinisia, toiset kiiltäviä ja peittävyys vaihtelee sävyittäin.

   Entä mitä tarkoittaa “butter-puna”?

   Koostumukseltaan rasvaista, pehmeää punaa, jota kierretään kerralla pieni kerros esiin. Butter-puna täyttää yleensä hylsyn reunoja myöten, toisin kuin tavallinen huulipuna, joka on koostumukseltaan kovempi ja sen puikkomuoto on selkeämpi ja ”virtaviivaisempi”. Jos rasvapunaa kiertää ulos liikaa ja punaa huulensa, puna voi katketa koska on niin pehmeää. Ei pysy paikallaan niin hyvin kuin ”normi”huulipuna, etenkään mattakoostumus, joka pysyy parhaiten. Nyrkkisääntö: mitä enemmän huulipunassa on rasvamaisia ainesosia = mitä hoitavampi se on = sitä heikompi pysyvyys.

   Katso esimerkkikuva Cliniquen Butter Shine Lipstick. :)

   mutta pelkään, että ne eivät kuitenkaan koostumukseltaan ole niin peittäviä ja mattaisia kuin mitä minun ryppyiset huuleni vaativat :)

   Kummatkaan eivät tosiaan ole mattaisia, mutta eivät kiiltäviäkään. Jos etsit peittävää, niin Coral Flash olisi noista sinun punasi :) Täältä löysin huulimeikkikuvan Coral Flashista. Minun huulillani sävy ei ole noin pinkki.

   • Sari

    Kiitos Sanni, voi että olet kyllä niin perusteellinen <3 Joo, eihän sinulla ole meikkikuvaa Coral Flashista – minä vain olen luullut, että peittävyys on (suunnilleen) sama kaikissa, jotka kuuluvat samaan linjaan, vai miksi noita nyt kutsutaankaan. Eipä muuten sitten ihme, että sopivaa huulipunaa on niin vaikea löytää! Minä olen löytänyt elämäni aikana vain yhden huulipunan, jossa olen tyytyväinen kaikkiin kolmeen minulle keskeiseen muuttujaan, ja sekin on löytynyt ihan hakuammunnalla :D

 9. Mirtsu

  Voi että alkoi tekee mieli noita herkullisensävyisiä huulikiiltoja! En huulikiiltojen tuntumasta juurikaan pidä, mutta ehkä sekin on asia johon tottuu. Itse olen pääosin tyytyväinen Laveran meikkeihin, paitsi hyvää ripsiväriä en ole luonnonkosmetiikasta löytänyt. Kiva kun kommentoit värivalikoiman eroja Suomen ja Saksan välillä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.