Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laveran uudet meikit – osa 2

Jatketaan sitten Laveran kesällä uudistuneiden meikkien läpikäyntiä.

Osassa 2 silmämeikit.

Lavera_uudetkesa14_luomivarit

Luomivärivalikoima kasvoi huomattavasti, (Suomen) vakiovalikoimassa on nyt 10 mono-luomiväriä ja kolme neljän sävyn palettia. Mono-sävyistä seitsemän on ”perinteistä” laatua (Beautiful Mineral) ja kolme wet & dry -laatua (Illuminating). Paleteista kaksi on perinteisiä ja yksi wet & dry.

Lavera_uudetkesa14_meikki2

Yleisarvio mono-luomiväreistä: kauniita, luonnollisia, hillittyjä sävyjä. Kuten aiemmin mainitsin, Suomen valikoimaan ei kuulu mattaruskeaa, mikä on vähän harmi, sillä se kuitenkin on klassisen meikin kulmakiviä.

Mono-valikoimassa on se ”vika”, ettei siellä oikeastaan ole lainkaan varjostussävyjä, vaan kaikki ovat syvyydeltään vaaleaa tai medium-sävyä. (Poikkeuksena Illuminating-laadun sävy Blue Orchid, kuva alempana.) Toki mediumillakin voi varjostaa, mutta koska sävyt ovat Matt’n’Blueta lukuuottamatta hohtavia, ei varjoon saa kunnolla kontrastia.

Lavera_uudetkesa14_meikki2_silmat

Näette kuvasta mitä tarkoitan. Luomella Beautiful Mineral -sävyt Golden Glory (sisänurkassa ja kulmaluulla), Shiny Taupe (liikkuvalla luomella), Green Olive (alaluomella, ei näy kuvassa) ja Latte Macchiato (luomivaossa).

BI-luomiväreillä saa siis nättejä, harmonisia meikkejä vailla suurempaa ”edgeä”.

Matt’n’Blue on muuten tosi erikoinen sävy – ihan kuin sinitarra! :) Pakko todeta, että on vaikea kuvitella minkä sävyiselle ihmiselle sinitarran sävy sopisi.

Lavera_uudetkesa14_ExoticKhaki

Illuminating-sävy Exotic Khaki on vekkulin näköinen. Sävyt eivät toistu kunnolla kuvassa, mutta vaalea osuus on roosaa ja tummemmat raidat vaalean vihreää. Iholla sävy on hyvin, hyvin kalpea vaaleanvihreä.

Lavera_uudetkesa14_ExoticKhaki_vertaus

Wet’n’dry -tyypin sävyt ovat yleensä parhaimmillaan kosteana käytettynä. Kuvassa toisella puolella Exotic Khaki kuivana, toisella puolella kosteana. Kun sävyn levittää kostealla siveltimellä tai applikaattorilla, tulee sävy esiin todella metallisena.

Lavera_uudetkesa14_BlueOrchidBlueGalaxy

Illuminating-sävyt Blue Galaxy ja Blue Orchid muodostavat kauniin, yhteensopivan kaksikon. Sävyt levitetty kuvassa kosteana.

Lavera_uudetkesa14_DeepDarkness

Deep Darkness -maskara. No, mitä tästä nyt voi sanoa :D Muistanette, mikä on yleinen kokemukseni kaikista Laveran maskaroista. Ne eivät vain kerta kaikkiaan kerrostu, ja jokainen tekee (ainakin minun ripsissäni) ihan samanlaista jälkeä. ”Intense Volumising, Long Lash, Butterfly Effect”…. oli lupaus mikä hyvänsä, Laveran maskara vain värjää ripseni. Ei muuta.

Lavera_uudetkesa14_DeepDarkness_ripset

Deep Darkness in action. ”Iso XXL-harja antaa volyymia ja runsautta”.

Not. Tällä koostumuksella ei paljon harjan muoto auta suuntaan tai toiseen. Pahoitteluni Lavera. Tykkään teistä, mutta maskarat…

(Kuulen mielelläni jos joku teistä on saanut erilaisia tuloksia Laveran eri maskaroilla.)

Lavera_uudetkesa14_CappuccinoCream

Tämä on kai tylsää, mutta…. tämä on MUN SUOSIKKI!

Cappuccino Cream -luomiväripaletti. Sitä ”tavallista” kuivana levitettävää, ei wet’n’dry’ta. Joo, tämä on perusruskeaa settiä, mutta eihän sille mitään voi että se nyt vain toimii aina ja kaikissa tilanteissa.

Tässä on todella hyvä, pehmeä laatu, ja pigmenttiä oikein kiitettävästi. Täältä löytyy nyt sitten mattaruskea sävy – jos sellaista Laveralta hakee, niin on otettava tämä paletti – tai lähdettävä Saksaan ostoksille ;)

Paletti on siitä erityisen hyvä, että siinä ei ole punertavia sävyjä. Neutraalit ruskean sävyt sopivat käytännössä kaikille, mutta punertavat eivät. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan ”cappuccino-kerman” jos hakusessa on helppo all-round ruskea paletti. Tämä on jäänyt asumaan mun reissumeikkipussiin ja napit on jo ihan kuopalla, sen verran on tullut palettia käytettyä syksyn jälkeen. :)

Lavera_uudetkesa14_meikki1_silmat_600px

Luomilla sävyjä Cappuccino Cream -paletista sekä luomivaossa punertavaa Indian Dream -paletista.

Kuvassa näkyy myös Laveran uuden kulmakynän sävy Blond 02. Josta…

Lavera_uudetkesa14_kulmakyna

…on sanottava, että minun mielestäni se ei ole järin ”blond”.

Hassua – sävy näyttää kynässä vaaleanruskealta, mutta iholla paljon tummemmalta. Tosi tummalta, jos rehellisiä ollaan. En suosittelisi tätä kovin vaaleasävyiselle henkilölle.

Kulmakynä on niitä tuotteita, jonka koostumus mielestäni huonontui uudistuksen myötä. Kulmakynän kuuluu olla kovahko, ei pehmeä. Laveran uusi kulmakynä on pehmeä, ja siitä tarttuu todella herkästi väriä. Kulmakynän kuuluu olla kova, jotta sen sävyä voi pikkuhiljaa ”rakentaa” kulmakarvoihin ja kynää voi rauhassa painaa ilman että kerralla tulee liian tummaa jälkeä. Pehmeäpiirtoinen jälki sopii rajauskynään, kovapiirtoinen kulmakynään.

Lavera_uudetkesa14_SmokyGrey

Smoky Grey -paletti on myös ”ihan jees”. Sellainen perushyvä harmaa smoky -paletti.

Olen tehnyt tällä vain pari meikkiä, joista toista en kuvannut, ja toinen, häivyttämätön pikaversio, näkyy tässä postauksessa – jossa pakoilen pölynimuria ^_^.

Lavera_uudetkesa14_IndianDream

Suosikki #2 – Illuminating-paletti Indian Dream. Eli wet’n’dry-laatua.

Todella nätti paletti, sävyharmonia joka sopii lämminsävyiselle. Paletissa on tumma kaakaonruskea, persikkainen kupari, vaalea kulta-khaki sekä murrettu punainen. Punainen ja kuparinen sävy toimivat hyvin myös kuivana, ruskea ja khaki eivät oikein.

Lavera_uudetkesa14_meikki3_silma

Indian Dream -meikki kuivana. Persikka-kupari liikkuvalla luomella, ruskeaa ja punaista luomivaossa, khakia alaluomella.

Wet/Dry-luomiväreissä on usein kuivahko, kova koostumus ja kuivana levittäessä niillä on taipumus varista. Indian Dream -paletin sävyt eivät ole sieltä varisevimmasta päästä, mutta parhaan ja pysyvimmän tuloksen saa mielestäni silti kosteana ( + alle pohjustus, totta kai).

idLavera_uudetkesa14_meikki4

Tässä meikissä Indian Dream -sävyt kosteana.

Lavera_uudetkesa14_IndianDream_haivyttamaton

Kosteana levittäessä sävyt voi häivyttää vasta kun luomiväri on kuivunut. Kostena jälki on maalimaista ja tulos aika karu häivyttämättömänä (kuvassa). Liikkuvalla luomella khaki, ulkonurkassa ruskea ja luomivaossa kupari.

Lavera_uudetkesa14_IndianDream_silmat

Lopputulos häivytettynä.

Lavera_uudetkesa14_IndianDream_silmat2

Lavera_uudetkesa14_eyeliner

Eyeliner-uudistus oli vähiten mieleeni. Vanha, loistava eyeliner ohuella siveltimellä vaihtuin kömpelöön, töppöön kumipäähän. Tai en tiedä mitä materiaalia uusi ”sivellin” tarkalleen ottaen on, mutta käytössä se tuntuu paksulta, kovalta ja töpöltä. En saa mieleistäni siistiä jälkeä.

Kai Saksassa sitten tykätään enemmän tällaisista… Makuasioitahan nämä tietysti ovat.

*

Seuraavassa osassa tarkastelun kohteena poskipuna, aurinkopuuteri ja huulimeikit.

P.S. Vastaan päivän ruokapostauksen kommentteihin huomenna, meillä on just vieraita ja olen ollut jo liikaa koneella kun pitäisi sosialisoida…! :D

Kommentit (39)

 1. Emilia

  Cappuccino Cream -luomiväripaletti jäi mun mieleen :) Osaatko kertoa mistä voisin tilata tuotteen?

  • Sanni

   Hei Emilia!

   Lista suomalaisista verkkokaupoista, jotka myyvät Laveraa, löytyy täältä (selaa sivu loppuun, verkkokaupat alimpana):

   http://lavera.fi/jalleenmyyjat

   Vilkaisin pari verkkokauppaa ja valikoimat vaihtelevat, silmiin ei osunut heti sellaista jossa olisi tuo Cappuccino Cream -paletti tarjolla.

 2. Tiltu

  Whaaattt? häivyttyykö wet’n’dry oikeasti? mie en oo ymmärtäny noit kosteina levitettäviä puuterimaisia sävyjä koska mulle ei mene jakeluun se, miten niillä saa kaunista jälkeä :D

  • Sanni

   Kosteana levitetty luomiväri ei kuivuttuaankaan häivyty yhtä hyvin kuin kuivana levitetty, eli siinä mielessä olet oikeassa; kosteilla sävyillä on vaikeampi saada yhtä nätti tulos aikaiseksi kuin vastaavilla kuivilla sävyillä. (Jos siis minun pitäisi valita samansävyisen perinteisen ja wettiksen välillä, niin ehdottomasti ottaisin perinteisen.)

   Wet’n’dry-koostumuksen kanssa kannattaa menetellä näin (jos sen siis levittää kosteana): kun jälki on kuivunut, pyyhi varjostuksen reunaa ensin puhtaalla siveltimellä. Ota sitten samaa sävyä siveltimeen kuivana ja levitä kevyesti wet-varjostuksen päälle. Jotkut wettis-laadut pyrkivät tällöin irtoamaan ihosta, ja tuloksena on kauniin häivytyksen sijaan paljas kohta ihossa. Toiset pysyvät ihossa ja häivyttyvät nätisti. Oman kokemukseni mukaan Laveran wet/dry-koostumus pysyy iholla hyvin.

   • Tiltu

    Tack för tipset.
    Jos Lavera on ihan supersuperhalpaa Saksassa, niin voisin ostaa kokeiluun jonkun noista w´n´d- luomareista.

 3. Nimetön

  Minusta eyelinerissä juuri tuollainen kärki on paras! Saan ohuella aikaan vain sotkun. Nykyään käytän kyllä lähinä luomivärejä rajauksissa, mutta juhlissa nestemäinen on kiva. Ripsiväreistä käytin varmaan kymmenen vuoden ajan ”kolmekaseja” nyt on käytössä perinteinen ripsiväri. Sehän pysyy yllättävän hyvin. Seuraavaksi ehkä uskallan kokeilla luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Minulla on vahvat ripset, joten pelkkä värjäysefektikin voi olla riittävä. Pitää kokeilla!

 4. föffö

  Heii tuli mieleen että teetkö jonkun esittelyn Mr. Karkkipäivän jenkkilän tuliaisista? :)

  • Sanni

   Pikkuhiljaa :D Mulla tunnetusti kestää pitkään monien suunniteltujen blogijuttujen kanssa :) Sen verran voin sanoa että se Tarten poskipuna on I-H-A-N-A, varmaan parhaita sokko-ostoksia mitä olen koskaan tehnyt :)

 5. pums

  Eiiih! :( Laveran eyeliner on huikea ja ainoa millä osaan silmiä rajata, tuollainen kumimainen ei varmasti toimi mulla. Opin tämän jalon taidon 23-vuotiaana, siihen asti vain ripsiväriä päivin illoin…

  Olisi pelastus jos Sanni voisit suositella mahd. Samanlaista eyelineriä kuin Laveran vanha oli :) Plussaa jos lähtisi yhtä helposti pois kuin Lavera, kustantaisi alle 20e mutta ei toki tarvitse olla luonnonkosmetiikkaa – se olisi jo liian hyvää ollakseen totta! :D

  Tihrusilmä kiittää tuhannesti jo etukäteen!

  • Sanni

   Olisi pelastus jos Sanni voisit suositella mahd. Samanlaista eyelineriä kuin Laveran vanha oli :)

   Luonnonkosmetiikan puolelta en omakohtaisesti ole tutustunut muihin yhtä ohutkärkisiin, mutta välitän erään lukijani suositukset (näitä tulee varmasti jossain vaiheessa kokeiltua): Santen ja Alterran eyelinerit. Alterraa ei vain käsittääkseni saa Suomesta. Santea kyllä, joten käy tsekkaamassa esim. Ruohonjuuressa jos asut Helsingissä, Turussa tai Tampereella.

   Normikosmetiikan puolelta suosittelen Sokoksella myytävää We Care Iconin eyelineria, ei ihan yhtä ohut kuin Laveran entinen mutta sivellin on ”oikea” sivellin eikä kumi- tai huopapää ja saan itse sillä tosi nättiä ja hallittua jälkeä.

 6. Heini L.

  ”Kosteana levittäessä sävyt voi häivyttää vasta kun luomiväri on kuivunut.”

  Nyt tiedän tämänkin, kiitos vain :) Ostin vuosi sitten pari Benecosin monoluomiväriä, jotka toimivat parhaiten kosteina. Sävyt ovat upean intensiivisiä, mutta ovat silti jääneet melkein käyttämättömiksi, koska häivyttäminen märkänä oli aina työn ja tuskan takana, enkä ole tajunnut että värin pitää ensin antaa kuivua… Nyt pääsevät mokomat taas käyttöön.

  Eyeliner-uudistus kuulostaa ja näyttää pahalta. Tuo uusi töpöpää muistuttaa erehdyttävästi Benecosin (vanhaa? ovatkohan nämäkin uudistuneet jossain vaiheessa?) nestemäisen eyelinerin töpöä. Se eyeliner lensi nopeasti roskiin. Aivan mahdoton saada siistiä jälkeä sillä töpöllä.

  Laveran vanhan eyelinerin ohkainen sivellin oli todella hyvä. Siitä olisi varmaankin tullut ikisuosikki, ellen olisi löytänyt Lumenen Intense Lineria, jossa on myös ihanan ohut kärki.

  • Sanni

   Tuo uusi töpöpää muistuttaa erehdyttävästi Benecosin (vanhaa? ovatkohan nämäkin uudistuneet jossain vaiheessa?) nestemäisen eyelinerin töpöä.

   Niin muistuttaa, mulle tuli kanssa heti Benecos mieleen. Mitä viimeksi katsoin Benecosin eyelineria kaupassa, se näytti edelleen olevan tuollainen töppöpää. On se jännä miten tuollainen malli kuitenkin on monen mieleen – eihän sellaisia muuten valmistettaisi. Itse en saa sillä mitenkään kaunista rajausta.

 7. Jonttu

  Tomaattiasiasta tuli vielä mieleen, että purkkitomaatin ostamiseen liittyy se huono puoli, että niissä yleensä säilöntäaineita ja myös itse se purkki on vähän kiistanalainen asia… Melkein aina suosin aitoa tomaattia. Ja purkkitomaatin maku ei vain iske.

  Entä sitten sellainen kysymys, kuin mitä vihreää suosittelisit salaattipohjaksi? Itse olen sikäli vähän erikoinen, että jätän yleensä varsinaiset salaatinlehdet ostamatta, kun ne tuntuvat niin turhalta, ja ostankin sitten vain paljon kurkkua ja tomaattia ja muuta. Toki esim. lehtisalaatti ei ole ravintoarvoiltaan salaattien aatelia. Mutta mitä suosittelisit ostamaan, jos yhtä vaan saisi ostaa? Entä mikä on suosikkisi tuollaisiin käärintäpuolen juttuihin (tarkoitan, että sisään tulee tonnikalaa). Salaatin olen mieltänyt usein (erittäin tyhmä juttu!) vain kevyeksi hötöksi (kylläkin terveelliseksi sellaiseksi), joka vain nostaa ostosten loppusummaa.

  Sitten vielä kiinnostaisi tietää, miten kiinnostunut olet raakaravinnosta? Oletko perehtynyt siihen?

  • Sanni

   Tomaattiasiasta tuli vielä mieleen, että purkkitomaatin ostamiseen liittyy se huono puoli, että niissä yleensä säilöntäaineita ja myös itse se purkki on vähän kiistanalainen asia…

   Eipäs muuten ole säilöntäaineita ;) Tsekkaas tarkemmin seuraavalla kerralla kun ostat tomaattimurskaa tai -pyrettä. Ainakaan niissä mitä itse ostan ei ole sisältönä mikään muu kuin tomaatti.

   Metallipakkauksen tuoma mahdollinen sivumaku on sitten asia erikseen, ja jotkuthan sanovat että tölkeistä myös liukenee tomaattiin jotain yhdisteitä. Tomaattimurskaahan saa myös tetroissa, en osaa sanoa liukeneeko niistä vähemmän juttuja tuotteeseen. Onhan tetroissakin kuitenkin alumiinilla pinnoitettu sisäpinta… Joten en tiedä onko pakkauksella lopulta merkitystä.

   mitä vihreää suosittelisit salaattipohjaksi?

   Jäävuorisalaatti on ”kustannustehokkain” siinä mielessä, että se on hintaansa nähden paljon riittoisampaa kuin mikään muu salaattivihannes. Mutta ravinnollisesta näkökulmastahan se on huonompi valinta, siinä ei juuri mitään huimia vitamiini- ja hivenpitoisuuksia ole. Mitä tummempi vihreä väri salaatissa, sitä ravinteikkaampaa, näin voi yksinkertaistettuna sanoa. Jos *vain yksi* olisi pakko valita, ottaisin Pehtoorin tai Ruustinnan salaatin (näissäkin on hintaan nähden aika paljon syötävää :)). Mutta usein tulee ostettua jäävuorta ihan vain tuon taloudellisuuden näkökulmasta.

   Myös tuore pinaatti kuuluu suosikkeihini, sitä saa välillä tosi edullisesti ja sehän on superterveellistä :) Frisee on myös mainiota ja sitä ostaisin varmaan joka päivä jos se olisi halvempaa.

   Entä mikä on suosikkisi tuollaisiin käärintäpuolen juttuihin (tarkoitan, että sisään tulee tonnikalaa)

   Savoijinkaali.

   miten kiinnostunut olet raakaravinnosta? Oletko perehtynyt siihen?

   En juurikaan, lähinnä raakakakut kiinnostavat koska rakastan kaikkea leivonnaisiin liittyvää :)

 8. Vadelma

  Mä oon himoinnut juuri tuota indian dreamia ( kun oon nettikaupoissa kytännyt saatavilla olevia värivaihtoehtoja). Se näyttää kyllä tämän arvion perusteella ihan ostamisen arvoiselta :)!

  Mulla on nyt tosiaan kesästä asti ollut projektina ostaa luomiväripaletti tai kaksikin, mutta kun himoitsen niin monia, en pysty päättää! On vaikeaa :D

  Luonnonkosmetiikkaa vähemmän kalliimmalla vai taviskosmetiikkaa enemmän suhteessa halvemmalla, vai ”merkki” kosmetiikkaa jokin eniten haluamani kallis yksittäinen kappale. kas siinä vasta arvoitus jonka ratkaisemisessa vierähtää varmaan vuosi ennen kuin huomaankaan :p

  Oon lukuisissa nettikaupoissa koonnut täydellisiä ostoskoreja pystymättä tekemään lopullista tilausta. En tiedä onko tästä tullut harrastus vai pakkomielle, ainakin se on toistaiseksi tullut halvaksi kun en vaan pysty tilaamaan :D

  Mitä mieltä muuten olet meikkikopioista, jotka kuitenkin on toisen merkin alla? Onko sellaisten ostaminen jotenkin olennaisesti väärin?

  eli ne eivät väitä olevansa esim. merkkiä x vaan jäljitelmiä myyvä yritys on keksinyt oman nimen ja ulkoasun tuotteille, mutta on selvää, että palettisarjan osat ja sävyt ovat kuitenkin lähes täydellinen jäljitelmä merkin x palettikokoelmasta. Vaikka laatu olisi aavistuksen huonompi, niin hinta onkin sitten 10 % alkuperäisen hinnasta.

  • Sanni

   Vadelma, välitän vielä kiitokset tätäkin kautta tiistain ruokapostaukseen jättämästäsi loistavasta kommentista, jos et satu sitä kommenttilaatikkoa enää lukemaan :) Asiaa.

   Mitä mieltä muuten olet meikkikopioista, jotka kuitenkin on toisen merkin alla? Onko sellaisten ostaminen jotenkin olennaisesti väärin?

   Tarkoitatko merkkejä kuten Viva La Diva, esimerkiksi? Mun mielestä VLD:n tai muunkaan merkin kopioiden ostamisessa ei ole mitään väärää, itse ainakin pidän sitä vain kuluttajalle hyvänä asiana jos tarjolla on kulttituotteista edullisempiakin versioita. Tietenkään laatu ei aina ole edullisessa alkuperäistä vastaava, mutta sen ymmärtää kuluttajakin. Vaihtoehdot ovat minusta aina pelkkää plussaa :) Sehän on vain hieno juttu että sekin kuluttaja, jolla ei ole varaa laittaa 50 euroa paletin X tuomaan elämykseen, voi kuitenkin saada hyvin samankaltaisen elämyksen myös 15 eurolla :)

   • Elli

    Vadelmalle: Kieltämättä hyvä näkökulma aiheeseen!

    Itse en tunne syömishäiriöisiä tai edes entisiä sellaisia, mutta itsellänikin on hieman eri näkökulmasta vastaavanlaisia kokemuksia. Satun kuulumaan siihen ihmisryhmään, jotka ovat luonnostaan hoikkia ja joille paino ei kerry. Ja me olemme ilmeisesti joillekin ihmiselle aikamoinen uhka tai vähintäänkin yhtä mahdoton ajatus kuin Loch Nessin hirviö. Meitä ei siis heidän mielestään ole. :) Eli jokainen joka väittää olevansa luonnostaan hoikka, onkin muka salaa laihduttava syömishäiriöinen. Olen ollut lukuisissa juhlissa ja sukukokoontumisissa, joissa syömistäni vahdataan ja kommentoidaan. Tätä tapahtui tietenkin nuorempana enemmän, mutta tapahtuu edelleenkin (sillä pitäähän sen painon vähintään ikääntyessä nousta!). Jos syön kakkua ja otan lisää, niin kommentoidaan, että ”sä oletkin varmaan sitten loppuviikon dietillä..” ja jos en syö kakkua niin sanotaan: ”Kyllä sä voit ihan rauhassa syödä palan lihomatta..” Ai että nuo ärsyttävät. Kun en ole ikinä miettinyt kaloreita tai sokereita tai rasvaa tai muutakaan ruoan lihottavuutteen liittyvää, sillä ikinä ei ole tarvinnut. En ole taipuvainen lihomaan. Piste. Mikä siinä on niin vaikea käsittää? Ilmeisesti se (näin olen vuosien saatossa päätellyt), että suurin osa naisista joutuu miettimään syömisiään lihomisen pelossa ja heille on käsittämätöntä, että joku ei joudu. Ja mikä pettymys sekin oli ilmeisesti monille, kun en edes raskauden aikana lihonut kuin vajaa kymmenen kiloa. Siinä saikin kuulla, että kyllä lapsi tarvitsee ruokaa ja nyt kyllä pitää syödä. Kummasti kukaan ei kommentoinut mitään, kun vauva olikin oikein terve ja isokokoinen.

    Totta on myös se, että olen suhteellisen onnellinen tilanteeseeni. Mutta sellaista ei saa sanoa ääneen. Pidän siitä, että olen hoikka. Olen aina ollut ja se kuuluu vanhvasti minäkäsitykseeni ja omaan vartalonkuvaani. Tämä vartalo on ihan yhtä lailla minua, kuin silmieni väri. Tai siltä se ainakin tuntuu. Oloni olisi luultavasti vieras pulleampana. Eli jos joskun lihoisin usemman kilon, niin aivan varmasti haluaisin laihduttaa ne takaisin omaan ”normaalipainooni”. Tuonne joskus aikaisemmin kirjoittelinkin, että mullakin oli vatsan pömpötysöngelma jokin aika sitten, mutta itselläni siihen auttoi ruokailujen säännöllistäminen vähentämisen sijaan.

    • Sanni

     Tosi hyviä pointteja tässäkin, onpas virkistävää keskustelua aiheen ympärillä! :) Minäkin olen aina kokenut, hoikasta perheestä tulevana, että luontaista hoikkuutta pidetään joidenkin taholta ”mahdottomuutena”, ja että siihen täytyy liittyä vähintään se että ihminen syö liian vähän. *puistelee päätään* Äitini esimerkiksi on melkein ”luuta ja nahkaa” söi hän mitä hyvänsä, eikä ole eläessään onnistunut hankkimaan lisäkiloja. Hän on painanut koko aikuisikänsä saman verran.

     Totta on myös se, että olen suhteellisen onnellinen tilanteeseeni. Mutta sellaista ei saa sanoa ääneen. Pidän siitä, että olen hoikka.

     Aivan – on väärin sanoa, että pitää itsestään hoikkana. Se on jonkinlainen tabu muualla kuin fitness-piireissä. En ymmärrä miksi hoikkuus ja alipaino niin usein niputetaan yhteen – hoikkuuden ihannointi on monen silmissä yhtä kuin luurankokropan ihannointi. Ja eihän se niin ole. Olen tosi väsynyt tuollaiseen asenteeseen. Herranjestas, laihakin voi olla terve laiha! Äitini on 70-vuotiaana terveyden perikuva vaikka on painoindeksin mukaan varmasti aina ollut alipainon kynnyksellä.

     • Elli

      Niin se BMI.. Aargh. Tästä mun ei kannata edes aloittaa:) Sitä kun vahdattiin ala-asteella ja ylä-asteella ja raskausneuvolassa ja ties missä. Ja kun se ei sinänsä pelkkänä yksittäisenä numerona kerro mitään! Itsellänikin se on alipainon lukemissa. Se yksi pieni numero siis. Muuten kyllä olet todella terve ja kaikki veriarvot loistavat ja vointi mainio, mutta kun virallisen ohjeen mukaan sen BMI pitäisi olla pari yksikköä suurempi. Olen usein kysynyt, että miksi, mutta ei siihen oikein tunnu löytyvän vastausta. Huh huh. Toisaalta esimerkiksi treenaava urheilullinen ja lihaksikas mieshenkilö saattaa BMI:n mukaan olla ylipainoinen, vaikka kunto on huipussaan, rasvaprosentti pieni ja lihakset saatu aerobisella urheilulla.

      Terveisiä äidillesi, tilanne kuulostaa tutulta! :)

    • Vadelma

     Ellille piti vielä sanoa, että todellakin ärsyttävää ja jotenkin uskon, että aika moni hoikka saakin tuota kestää.

     Mua jaksaa ihmetyttää se, että jos ihminen ei itse ota omaa painoaan puheeksi, niin miksi muut luulevat olevansa oikeutettuja sanomaan siitä jotain? Hiljaisen kateuden ymmärrän koska sille ei voi mitään, mut en noita kommentteja.

     Tuo on samaan tapaan ärsyttävää kuin se, että tietyn ikäisille lapsettomille naisille aletaan heittämään sitä vauvajuttua. Hohhoijaa .___. Ikinä kun ei voi tietää miksi jollain ei ole lasta, onko se oma valinta vai ei, mutta miten ärsyttävältä kummassakin tapauksessa tuntuukaan kun sitä pääsee selittämään muille. Tai sit voi olla vain hiljaa, rento tilanne :D

     Jotkut ei vaan osaa ajatella omaa kokemusta pidemmälle ja katsovat muita vain omasta näkökulmasta. Voiko jollain ihmisellä olla asiat toisin kuin itsellä? Ehei ei voi…

     Kun liikutaan ihmisten yksityisyyden piiriin kuuluvalla alueella, niin pitäis osata olla tahdikas tai sit pysyä poissa siltä alueelta. En vaan kyllä ymmärrä meitä ihmisiä :D

   • Vadelma

    Juuri tuollaisia merkkejä! Löysin sellaisen nettikaupan jossa on pari kopiota jotka niiiin haluaisin, mutta se alkoi tuntua jotenkin liian hyvältä ja helpolta ratkaisulta ollakseen totta ja oikein.

    Mutta hassua kyllä ajatella näin, sehän on juurikin hyvä asia kuluttajalle. Kyllähän kaikesta tässä maailmassa lienee halpa ja kallis versio, vaikka joku on alkuperäisen keksinnön tehnyt. Sitä ei kuitenkaan myydä samana ja laatukin voi vaihdella jne :)

    Ehkä mulla ei menekään vuotta tähän vaan ratkaisuni on tilata edulliset kopiomeikit!!! :)))

    • Sanni

     *liputtaa ratkaisun puolesta* :D

     • Vadelma

      Haluaisin muuten vielä vinkata, jos vaikka joku muu lukija sattuu olemaan mun tilanteessa, että sen kaupan nimi on revolution makeup london (tai jotain sinne päin). Netistä löytyy ihan myönteisiä arvioita siitä. :)

      Oli niin edullinen että sain tilattua vaikka mitä, jännittää!

      • Sanni

       Nettitilailu on kyllä niin <3 Terkuin entinen postimyyntiaddikti :D

       Tosi kivan näköisiä paletteja tuolla sun kaupassa, ja superhalpoja! :) Toivotaan että laatu on hyvä, käy ihmeessä kertomassa sitten millaista jälki on.

 9. Fiia

  Nythän tää Lavera postaus tulikin sopivaan väliin, kun ensi kesän Saksan reissailu varmistui! Sain roimasti inspiraatiota ja piti alkaa tutkimaan nettiä ja tekemään listaa mitä sieltä sit pitäis ostella kosmetiikan puolesta… :D

 10. Elli

  Hei! Voinko kysyä pari luomiväreihin liittyvää kysymystä? Ostin Chanelin uusiutuneista nelikoista yhden, ja huomasin että koostumusta on muutettu paljonkin. Luomiväri on edelleen kakussa, ja se on edelleen jauhomainen, mutta tuntuu ja liukuu iholla kermaisesti, melkein voidemaisesti. Pigmenttiä on paljon ja sävyt häivyttyvät kuin itsestään, eli on siinä mielessä mahtava, mutta.. Kestää luomella vain 3-4 tuntia paakkuuntumatta.. Väri jotenkin liukuu luomivakoon. Vähän kuin silikonimaisen primerin päälle levitetty meikkivoide. Itselläni ei ole ollut tällaista ongelmaa ennen. Perinteisellä koostumuksella olevat luomivärit eivät leviä tai karkaa luomivakoon. Kokeilin alle peitevoidetta, mutta tulos oli jopa pahempi. Olen joskus vuosia sitten kokeillut Lumenen luomenpohjustajaa, mutta se mureni iholla ja jäi käyttämättä..

  Osaatko neuvoa tuon tyylisten luomivärien käytössä? Värit on nimittäin aivan ihanat ja haluaisin käyttää tuotetta, mutta nyt on mahdotonta, kun puolen päivän jälkeen näyttää ihan kököltä..

  Ostin muuten tänään Estelle&Thildin Super Bioactive yövoiteen. Kyljessä oleva teksti veti melkein vertoja Guerlainille:-) Voide lupaa saada aikaan”dramaattisia tuloksia yhdessä yössä”. Jännittävää herätä huomenna aamulla:-)

  • Sanni

   Hei Elli!

   En ole koskaan kokeillut yhtäkään Chanelin luomiväriä, joten niiden koostumukset eivät ole minulle tuttuja.

   Kun ongelmana on luomivärin huono kesto luomella, osaan vain tarjota sen vakioratkaisun; hyvä pohjustaja :) Pohjustajalla on kaikkein olennaisin merkitys meikin pysyvyyden kannalta. Minä en ole hyvät pohjustajat löydettyäni kokenut enää kertaakaan sitä, mikä ”entisessä elämässä” oli jokapäiväistä arkea; eli luomiväri liukui luomivakoon. Hyvää pohjustajaa käyttäessä on ihan sama, vetääkö päälle kermaista Dioria vai vaikka jotain nimetöntä, jauhoista ja rapisevaa luomiväri; pysyy yhtä hyvin.

   Jos tähän astinen kokemuksesi silmämeikin pohjustajista rajoittuu vain Lumeneen, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan muita. ;) Urban Decayn Primer Potion ei ole syyttä saavuttanut maailmalla mainetta, sen tilaaminen on vaivan arvoista :) Toki on muitakin (ainakin mun mielestä) yhtä hyviä pohjustajia kuten Elizabeth Ardenin Eye Fix Primer ja Make Up For Everin Eye Prime (kumpaakin saa Suomesta).

   Ostin muuten tänään Estelle&Thildin Super Bioactive yövoiteen. Kyljessä oleva teksti veti melkein vertoja Guerlainille:-) Voide lupaa saada aikaan”dramaattisia tuloksia yhdessä yössä”. Jännittävää herätä huomenna aamulla:-)

   Hihhih – no, miltäs tuntui aamulla? Heräsitkö Tuhkimo-efektin kera? :)

   • Elli

    Juu, ei. Sama naama sieltä peilistä katsoi takaisin:) Ikävä kyllä.. Vai pitäisikö sanoa onneksi, sillä pakkauksessa ei lukenut ovatko dramaattiset tulokset positiivisia vai negatiivisia;). Mutta ihan mukiinmenevä voide muuten. Kiva mieto tuoksu.

    Noi Chanelin nelikot ovat koostumukseltaan hieman samanlaisia kuin ne Lorealin uudet mono-värit. Samaa liukuvuutta ja kermaisuutta, mutta huomattavasti laadukkaampana, kiinteämpänä ja ilman että meikki hajoaa jos purkkia ravistaa. Mulle kun noista suuresti fanittamani Diorin uusista viisikoista ei sävyiltään mikään oikein sopinut, niin päätin kokeilla Chanelia. Ennen olen kerran aikaisemmin Chanelia ostanut, ja silloinkin sävyt olivat ihania, mutta koostumus hieman liian kimaltelevaa mun makuun. Nyt näissä uusissa sitä on vähennetty, ja sävyt sopivat arkeenikin hyvin. Esimerkiksi Tisse Rivoli ja Tisse Camelia.

    Ihan kuriositeettinä:
    Itsehän ostin kummitytölle lahjaksi Lorealin mono-meikkejä ja hän kertoi niiden olleen rikki kun otti ulos paketista. Kun soitin kauppaan, niin myyjä kertoi että sellainen se uusi koostumus on, menee kuulemma hyvin helposti murusiksi, mutta sen voi painella takaisin sinne kuppiin.. Laittoi miettimään, että onkohan tuo koostumus sitten ihan loppuun asti mietitty? Onneksi se kauppa josta nuo lahjameikit ostin, suostui vaihtamaan ne uusiin.

    • Elli

     Unohtui edellisesti kommentista:

     Täytyy nyt tilata tuo Urban Decayn Primer Potion. Kiitos vinkistä. Mitä sävyä itse käytät: Original, Sin vai Eden? Niitä oli netissä nuo kolme vaihtoehtoa.

     • Sanni

      Original :) Se on käytännössä sävytön ja koostumukseltaan erilainen, ohuempi kuin Sin ja Eden. Jälkimmäiset ovat koostumukseltaan lähempänä voidemaista luomiväriä.

    • Sanni

     Onpas kerrassaan outoa tuo myyjän kannanotto Lorkun meikkien koostumukseen, tai sanotaanko ennemminkin niin, että on outoa jos koostumuksesta on L’Orealilla tietoisesti haluttu tehdä tuollainen. ”Hei, mitenkäs olisi sellainen uudistus, että poistetaan vanha, suosittu Color Appeal -laatu ja tehdään tilalle uusi joka on kermaisempi mutta murustuu helposti! Asiakkaille voi sitten vain sanoa että painelkaa murut takaisin kuppiin! :)”

     • Elli

      Kieltämättä. :) Tuossa ruokatunnilla hieman googletin kyseisiä mono-luomivärejä ja niiden arvosteluja, ja näköjään muutamalle ulkomaalaiselle bloggarillekin oli käynyt sama, eli nappi oli murustunut ja sitten he olivat painelleet sen takaisin paikoilleen. Lukijoitakin kehoitettiin olemaan heittelemättä meikkipussejaan. :) Erikoista oli se, että noita uusia luomivärejä kehuttiin paljon tuosta piirteestä huolimatta..

 11. Ansukuli

  Hei! Oot paras kun uskallat sanoa negatiiviset ajatukset niinkuin esim. tuo ripsari, ääneen. Inhoan sitä kun kaikki tuotteet on monien bloggaajien mielestä aina jees jees, tyyliin ”tämä kynsilakka karisi päivässä pois suuresti lohkeillen, mutta ei se mitään koska niin mä halusinkin!!!! Tää on niin hyvä lakka, ostakaa ostakaa”…

 12. jepa

  Indian dream on aivan ihana! Ruskeasilmäisenä uskon sävyjen sopivan ainakin silmiini. Sanoit, että se sopii lämminsävyisille, mutta olen itse muuten kalpea ja kylmä. Olisiko paletti aivan no no? Se on kyllä ihana. Saako Laveraa Suomesta paikan päältä mistään vai pitääkö tilata netistä?

  • Sanni

   Indian Dream on todella lämminsävyinen, eli selvästi viileäsävyisellä, roosa-pohjaisella iholla se voi näyttää oudolta. Viileä meikki lämminsävyisellä tai lämmin meikki viileällä voi näyttää raikkaan ja harmonisen sijaan ”likaiselta” ja mustelmaiselta.

   Mutta en tietenkään neuvo ketään jättämään hankkimatta tuotetta, joka itseä miellyttää :) Lopulta vasta se, kun tuotetta oikeasti kokeilee iholleen, kertoo totuuden :)

   Saako Laveraa Suomesta paikan päältä mistään

   Saa toki, vaikka mistä :)

   Tässä lista jälleenmyyjistä:

   http://lavera.fi/jalleenmyyjat

   Valikoima tietysti vaihtelee, eli kaikilla ei esimerkiksi ole meikkejä. Jos asut Turussa, Tampereella tai Helsingissä, löydät Laveran meikit ainakin Ruohonjuuri-liikkeistä.

 13. Tiina

  Laverasta tuli mieleen, että löysin heiltä aivan ihanan tuotteen: Gingko & Jojoba Pearls kasvojenkuorintavoiteen (tai se on ennemmin geeli). Ihana tuoksu ja tuntuma!

  • Sanni

   Mullakin on tuo :) Omaan makuun rakeita ei ole tarpeeksi tiheässä, tykkään enemmän sellasisista ”hiekkaisen” tuntuisista kuorinnoista :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.