Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laveran uudet meikit – osa 1

Vihdoinkin esittelyssä Laveran uudistuneet meikit.

Lavera päivitti Trend Sensitiv –kokoelmansa perusteellisesti viime kesänä, ja vanhasta perusvalikoimasta jäi mukaan vain muutama ripsiväri. Uudistuksen läpikäynti on luettavissa täällä.

Sain maahantuojalta laatikollisen uudistuneita meikkejä loppukesästä juuri ennen reissuun lähtöä, ja pääsin ”koeajamaan” niitä vasta syksyllä Kreikasta kotiuduttuani. Ehdin rusketuksen haalistuessa testata kaikki kolme saamaani meikkivoidesävyä :)

Nyt sitten viimein kokemuksia jaossa. Tuotteita on niin paljon, että jaan esittelyt erillisiin osiin.

LaveraUudet_kolmemeikkia

Meikkejä Laveran uusilla

Muutamalla sanalla: uudistus oli mielestäni muutamaa tuotetta lukuun ottamatta erittäin onnistunut. Meikkivoide- ja luomivärisävyjen valikoima kasvoi ja parani, huulipuniin tuotiin uusi laatu mukaan ja vanhan kiinteän meikkivoiteen koostumus päivitettiin selvästi miellyttävämmäksi. Laveralla on mielestäni edelleenkin luonnonkosmetiikkamarkkinoiden parhaat meikkivoiteet ja tämän hetkinen huulipuna- ja luomivärivalikoima hakee eko-genressä vertaistaan.

Hienoa, Lavera!

Mutta ei ruusuja ilman risujakin.

Lavera_meikkiuutuudetIMG_941

Vanhan valikoiman heikkouksia olivat poskipunasävyjen yksipuolisuus sekä klassisen mattaruskean puuttuminen luomivärivalikoimasta. Uudet poskipunat eivät edelleenkään suoranaisesti ”räjäytä pottia” ja se mattaruskea luomiväri… no, sellainen on sentään nyt saatavilla quattro-paletissa, mutta niin itsestään selvä mono-ruskea puuttuu yhä Suomen valikoimasta (se on täysin käsittämättömästi jätetty pois jälleenmyyjille tarjotusta supistetusta valikoimasta).

Muutama päivitys oli mielestäni suorastaan harmi ja tuotteet ovat uudistuksen jälkeen minun makuuni huonompia kuin ennen. Kerron niistä tarkemmin yksittäisten tuotearvioiden yhteydessä.

Lavera_meikkivoiteet_uudet

Meikkivoide

Meikkivoidevalikoima kasvoi kahdella uudella sävyllä, ja nyt sävyvaihtoehtoja on jo kuusi. Vanha ja uusi vaalein sävy poikkeavat hieman toisistaan vanhan Porcelain-sävyn ollessa kellertävämpi kuin uusi Ivory Light. Minun iholleni Porcelain ja Ivory Light mukautuvat yhtä hyvin.

Meikkivoiteen koostumus on säilynyt yhtä miellyttävänä kuin vanhan. Se tuntuu iholla kosteuttavalta ja jättää kasteisen, heleän pinnan peittäen kevyesti mutta riittävästi. (Tarpeesta riippuen, tietenkin ;) Minulle peitto on riittävä.)

Lavera_meikkivoiteet_vanha.vs.uusi

Olen tottunut käyttämään nestemäisen meikkipohjan kanssa puuteria, mutta Laveran kanssa pinta jää ehdottomasti kauniimmaksi ilman puuteria. En muista oliko ero niin dramaattinen vanhallakin meikkivoidekoostumuksella. Tällä nykyisellä pinta on todella kaunis, kuulas ja luonnollinen ilman puuterointia, mutta heti kun lisään puuteria, pinta muuttuu selvästi meikatun ja ”pakkeloidun” näköiseksi. Olen kokeillut eri puutereita, ja tulos on sama. Ilmiö ei siis liity siihen, että Laveran puuteri olisi jotenkin muuttunut uudistuksen myötä epäedulliseen suuntaan.

Lavera_meikkivoiteet_swatch

Laveran meikkivoide pysyy ihollani hyvin ilman puuteriakin, joten puuterin poisjättäminen ei ole tuonut ongelmia. Muita kuin poskipunaan liittyvän – puuterimaisen poskipunan lisääminen suoraan meikkivoidepinnalle voi tuoda jämähtäneen ja läikikkään tuloksen. Tämän tiedostaen olen levittänyt poskipunan joko skunkilla (joka luovuttaa pigmenttiä normisivellintä miedommin) tai sipaissut juuri poskipunan alle niin vähän irtopuuteria kuin mahdollista.

Lavera_uusi_CompactFoundation

Kiinteä meikkivoide

Kiinteä meikkivoide on suomennettu harhaanjohtavasti nimellä ”meikkipuuteri”. Toki tuote sisältää puuterihiukkasia, mutta kyse ei ole puuterimaisesta tai puuterisen tunnun iholle jättävästä tuotteesta, jollaisiksi meikkipuuterit perinteisesti mielletään. Tämä on englanninkielisen nimensä mukaisesti ’compact foundation’ eli kiinteässä muodossa oleva meikkivoide.

Compact Foundation on Laveran peittävin meikkivoide, ja uudistettu versio on edeltäjäänsä huomattavasti kosmeettisesti miellyttävämpi. Vanha Compact oli kuivakkaa ja jähmeästi levittyvää, uusi on voidemaisempaa ja notkeampaa. Iso peukku tälle päivitykselle!

LaveraCoverStick

Peitepuikko

Laveran valikoimassa on kaksi peiteainetta – voidemainen ja stick. Peitepuikkojen koostumus on perinteisesti voidemaisia kuivempi ja jälki paksumpaa, minkä vuoksi ne eivät ole ihanteellisin tuote silmänalusiholle. Laveran stick tekee poikkeuksen – ainakin minun ihollani. Koostumus ei tunnu yhtään kuivalta ja se levittyy sormenpään kautta notkeasti ja ohuesti silmänalusille. Voide ei keräänny päivän aikana silmänalusjuonteisiin. (Tunnustan, että en muista olenko koskaan vanhan valikoiman stickkiä kokeillutkaan, en siis osaa verrata sen koostumusta tähän.)

Suomen valikoimassa sävyjä on vain yksi, Ivory, ja ensi alkuun se näytti minusta liian tummalta. Iholla sävy kuitenkin oli juuri passeli. Todella vaaleaihoiselle sävy kuitenkin vaikuttaa tummalta.

   Lavera_uudetmeikit_demo1

Ensimmäinen testimeikkini uusilla tuotteilla. Kasvoilla oli vielä Kreikan rusketusta ja saatoin käyttää sävyä 03 pitkälle marraskuuhun.

Kiinnittääkö kulmakynän sävyssä jokin huomionne, muuten? ”Blond”. Itse en välttämättä kutsuisi sävyä järin vaaleaksi, tai vaaleahiuksiselle- & hipiäiselle sopivaksi. Lisää kulmakynästä Trend Sensitiv -uudistuksen seuraavassa osassa.

.

Onko joku ehtinyt jo tutustua uutuuksiin? Kuulisin mieluusti kokemuksianne etenkin meikkivoiteesta.

Kommentit (29)

 1. juurekas

  Näin koko valikoiman juuri Berliinissä, ekokaupassa. Ostin tuon voidemaisen värivoiteen. Laitoin toiseenkin postaukseesi huomion siitä, että Laveran ihanan vanhan eye-linerin kadottua, sen voi korvata Santen tai Alterran kapeilla linereillä. Santen hinta vaan on suolainen, jotain 17€. Siiis Saksassa!Hmm… kun tunnet Laveran porukoita, niin voisiko sinne esittää kainon pyynnön, että vanha eyeliner palautettaisiin?

  • Tiltu

   Hei juurekas,

   Itsekin matkaan Berliiniin piakkoin :)

   Mikä on Laveran tuotteiden hintataso Saksassa?
   Saako esim DM:stä tai Rossmannilta Laveraa, vai keskitänkö etsinnät näihin ekokauppoihin? Muistatko, missä kaupassa tarkalleen näitä katselit?

   • juurekas

    Hei,
    löysin Laveran uudet meikit ainoastaan Alnatura-ekokaupasta, ihonhoitotuotteita oli siellä sun täällä. Ts Douglasissa, Denn’s ekomarketissa ym. Muistaakseni ei Rossman ja DM.

    Ostin Santea ja Logonaa, joita löytyi kanssa vaihdellen sieltä sun täältä. Laveran kiinteän meikkivoiteen hinta oli muistaakseni 10 paikkeilla, nestemäisen jotain 9 e. Laveran mattaiset luomivärit jäivät kiinnostamaan, pari sellaista oli, mut muuten oli hohtoa.

    • Tiltu

     Kaunis kiitos vastauksestasi! :) Eli käytännössä noin puoleen hintaan :P

  • juurekas

   ..siis tarkoitin kiinteää värivoidetta, jonka ostin. Tuohon nestemäiseen olen tutustunut jo aiemmin, ja kokemukseni siitä on samanlainen kuin sulla. Se on hyvä.

  • Sanni

   Laitoinkin tuon eyeliner-vinkkisi ylös! :)

   kun tunnet Laveran porukoita, niin voisiko sinne esittää kainon pyynnön, että vanha eyeliner palautettaisiin?

   Pelkäänpä, ettei Suomen maahantuojalla ole paljon vaikutusvaltaa Laveran valikoimaan… :/ Suomi kun taitaa olla aika pikkuinen markkina-alue merkin kotimaan markkinoiden rinnalla. Mutta ainahan palautetta voi antaa – ja minä annoin sitä saman tien kun sain lainerin testattua. ;)

 2. Tiltu

  Ainiin, olihan mulla kysyttävääkin noista meikkivoiteista.
  Mulla on luonnonkosmetiikasta kokemusta Benecosin BB-voiteesta ja ZUIIn meikkivoiteista. Molemmissa on hyvin, hyvin lyhyt työstöaika (murustuu jos erehtyy tarpeeksi hieromaan) ja niitä on vaikea saada levittymään nätisti saati kerrostumaan tasaisesti. Johtuukohan tämä nyt vain siitä, että kuiva iho+luonnonkosmetiikan silikoniton koostumus on huono kombo vai onko näissä Laveroissa asiat toisin?

  • Sanni

   Zuiin meikkivoiteesta minulla ei ole kokemusta mutta Benecosista kyllä, ja se on aivan eri maailmasta kuin Laveran meikkivoiteet. Benecosin meikkivoide on kuivin ja jähmein meikkivoide mitä olen varmaan koskaan kokeillut, en tykännyt ollenkaan. Maahantuojakin suositteli sekoittamaan siihen kosteusvoidetta paremman levittyvyyden aikaansaamiseksi, jähmeä koostumus on siis heilläkin tiedossa.

   Laveran koostumus on AIVAN erilainen kuin Benecosin :)

   • Juurikas

    Tosiaan, Benecos on öljyisen ihon värivoide. Anyway, se on levitettävä nopeasti, mutta hyvin levitettynä antaa ihanan peiton ja mattaisuuden. Mut levittäminen ei siis ole helppoa, ja ainoastaan yksi sävy, vaalein, kävi minulle talvella – muut sävyt kesäkäyttöön aivan hirveitä. Laveran nestemäinen on helpompi ja parempi vaihtoehto…

 3. Jonttu

  Täyden kympin meikki ja malli tuossa ensimmäisessä kuvassa oikealla yläreunassa.

 4. Heidi

  Täysin asiaan liittymätön kommentti, mutta en keksinyt muutakaan paikkaa mihin lykätä se! Nimittäin Kreikka!

  Loppukeväästä/alkukesästä olisi tarkoitus suunnata Kreikkaan, tarkemmin Samokselle. Oletko itse käynyt siellä saarikierrosten aikana? Eli irtoaisiko jotain kommenttia saaresta? :) Muistelen, että kun viimeksi suunnittelit saarikierrosta, joku lukijoista vinkkasi jostain vaelluskirjasta – mahdatko muistaa tapausta, tai jopa kirjaa? Oliko se jonkun tietyn saaren vaellusreiteistä, vai joku yleisteos?

  Olis muuten kiva, jos tägeistä löytyis Kreikka erikseen! :)

  • Sanni

   Moi Heidi!

   Olen käynyt Samoksella kerran, yli 10 vuotta sitten. Tykkäsin kovasti, se on iso saari jossa on useita vilkkaita asutuskeskuksia (joillain saarillahan on pää-choran lisäksi vain pieniä kyliä). Olin saarella vain kolme-neljä päivää, joten hurjan perusteellisesti en ehtinyt paikkaan tutustua, mutta pääkaupunki Vathy ainakin on todella viehättävä, samoin Pythagorion ja Kokkari.

   Vaelluskirja johon viittaat liittyi Skiathokseen. Kyseessä oli Ortwin Widmannin Skiathos: Hiking In The Aegean Paradise.

   Olis muuten kiva, jos tägeistä löytyis Kreikka erikseen! :)

   Hyvä idea :) Mulla on pitkään ollut suunnitelmissa tehdä blogiin oma Kreikan saaripostaus-”hakemistonsakin”. Saa nähdä milloin saan sen aikaiseksi…. :)

 5. Submarine

  Voi Sanni! Multa on jäänyt lukematta sun päivityksiä niin paljon, kun tuo joulukalenteri astui kuvioihin! :( Mukava asia on, että arpoo tuotteita lukijoille, mutta multa iteltäni meni vähän kaikki sun postaukset ohi, kun jouluhässäkkää on kaikkialla ja sit sullakin oli tuo kalenteri.

  Tässä samalla kun kirjoittelen, kysyisin sulta, että onko kuivalle ja hilseilevälle iholle (vartalo) mitään itseruskettavaa? Mulla tuppaa itseruskettava pakkautuvan aina siihen ihon kuivaan kohtaan, vaikka kuinka hieroisi ja koittaisi levittää. Niihin jää rumat tummat läikät, tai vastaavasti jos yrittää laittaa vähemmän, se kohta jää vaaleaksi. Kuorin ihon kyllä aina ennen itseruskettavan laittoa ja muutenkin säännöllisesti. Kokeillut olen myös kosteuttaa ihoa hyvin ennen itsarin laittoa, mutta sitten se ei tartu/kuivu lainkaan.Olisiko mitään neuvoja mitä voisin tehdä toisin ja mitään tuotetta mikä olisi hyvä? Olen ihonväriltäni pohjoismaisen vaalea, talvella useinmiten kuin lakana.

  • Sanni

   kysyisin sulta, että onko kuivalle ja hilseilevälle iholle (vartalo) mitään itseruskettavaa? Mulla tuppaa itseruskettava pakkautuvan aina siihen ihon kuivaan kohtaan, vaikka kuinka hieroisi ja koittaisi levittää

   En tunne yhtään juuri kuivalle iholle kehitettyä itseruskettajaa, mutta Clarinsilla on itseruskettava aine, jota lisätää mihin tahansa kosteusvoiteeseen. Tällaista voisi kokeilla sekoittamalla sitä kuivan ihon vartalovoiteeseen. Tuote on tosin tarkoitettu kasvoille, mutta tottahan sitä voi sekoittaa myös vartalon kosteuttajiin.

   Muuten minulla ei valitettavasti ole vinkkejä, olisin suositellut ihon koteuttamista ennen itseruskettavan laittoa mutta sitä oletkin jo kokeillut. Olethan antanut kosteusvoiteen kunnolla imeytyä ja ihon pinnan kuivua ennenkuin olet laittanut itsaria?

   …mitä joulukalenteriin tulee, olihan minulla joka päivä kalenteripostauksen lisäksi myös ”normi”postaus ;) Koko joulukuu ei siis ollut yhtä arpajaista :)

 6. Charming Nails

  Meikkivoide kuulostaa ehdottoman mielenkiintoiselta ja sitä voisikin joskus kokeilla kunhan ensin käyttää vanhoja loppuun ;)

  Uudistettu meikkipuuteri ( eli kiinteä meikkivoide ) on minun iholleni hirmu hyvä! Peittää hyvin eikä ole liian kevyt mutta ei jankkiakaan. Levittyy hämärässäkin vessanvalossa nätisti eikä tarvitse pelätä että on rajoja päivänvalossa. Jää vakkarituotteeksi :) Kivipuuteri on myös loistotuote jota myös ostan lisää.

  Mielenkiintoista kuulla näistä, odottelen jatko-osia :)

 7. Jonttu

  Kun sanot tuossa, että jälki on kaunista niin kauan kunnes levittää puuteria tuon nestemäisen meikkivoiteen päälle, niin minkä verran tämän uudistetun meikkivoiteen antamaan lopputulokseen vaikuttaa mielestäsi käytetty työväline? Siis kun muistaakseni aiemmin kommentoit vastaavaa meikkivoidetta, että se levittyy kauniisti vain skunkilla, niin miten nyt tämän uudistetun version suhteen?

  • Sanni

   minkä verran tämän uudistetun meikkivoiteen antamaan lopputulokseen vaikuttaa mielestäsi käytetty työväline?

   En osaa sanoa, minusta tulos on ollut yhtä hyvä kaikilla työvälineillä. Olen levittänyt meikkivoidetta sormilla, ”bb-voidesiveltimellä” ja perinteisellä meikkivoidesiveltimellä. Skunkilla en ole tätä vielä kokeillut.

   En muista sanoneeni Laveran vanhasta meikkivoiteesta, että se levittyy kauniisti vain skunkilla, ehkäpä sanoin että pidän eniten sen käytöstä skunkilla..? Piti ihan katsoa mitä olin kirjoittanut sen arvosteluun… Siellä lukee parin viikon käyttökokemuksen jälkeen: ”En saanut tavallisella meikkivoidesiveltimellä yhtä hyvää tulosta kuin sienellä tai skunkki-siveltimellä.” Tämä on siis ollut ensikokemukseni. Laveran meikkikeikoilla olen levittänyt meikkivoiteen asiakkaille aina tavallisella siveltimellä ja tulos on ollut hyvä :)

   • Jonttu

    Muistelin vähän liian radikaalin sanamuodon tuohon, mutta tarkoitin vain kysyä, että edellyttääkö kaunis pinta tällä uudella voiteella skunkin käyttöä vai onko ylipäätään väliä, millä sen kasvoille laittaa. :)

    • Sanni

     Ei edellytä skunkkia :) Mutta olen sitä mieltä, että millä tahansa siveltimellä meikkivoide levittyy aina tasaisemmin kuin sormilla.

     • Jonttu

      Siksi vain kyselin, kun olen jo jonkin aikaa harkinnut hankkivani mineraalimeikin rinnalle tuon Laveran meikkivoiteen ja minulla oli tietenkin jäänyt tuo sinun kommentti sen takia mieleen, että laskin että joudun ostamaan sekä meikkivoiteen että siveltimen, jos haluan pinnasta kauniin. Luulen, että hieman pintakuivalle iholleni sopisi mineraalia paremmin meikkivoide.

 8. Vadelma

  Huippumoelenkiintoinen postaus! Musta tuntuu että olen jonkinlainen laverafani. En ole asiaa erityisesti ajatellut, mutta kummasti päädyn ostamaan laveran tuotteita ja sitten jään niihin jumiin.

  Esimerkiksi vartalotuotteista coconut dreamin tuoksu on mun nenään niin täydellinen, että mä tarviin sitä, pakkosaada ! Kosteusvoiteen teho on riittämätön mutta en välitä.

  Laveran tuoksut on niin hyviä (lukuunottamatta miesten sarjaa).

  Mutta toi meikkivoide. Vähän pelottaa miten uusi sävy tulee sopimaan! Oon pitkään käyttänyt porcelain-sävyä ja koska kasvojeni iho punoittaa, epäilen pystyykö tuo uusi voide neutralisoimaan sitä tarpeeksi.

  Useimmat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet on niin kalliita, että laveran voide tuntui musta löydöltä, kun se vaan on niin hyvää.

  Nyt on kyllä sekin ongelma, että vaikka kuinka öljyän ja rasvaan naamaani, niin se hilseilee kun laitan meikkivoiteen ja väri kerääntyy kuivaan ”suomuihoon” oranssiksi kuvioksi. En tiedä miten näin kuivan ihon talvella saisi pidettyä hyvänä. Joku öljyinen meikkivoide varmaan olis paras, mutta lieneekö sellaisia olemassa, ainakaan mulle sopivin hinnoin!

  Talvella meikkaaminen olisi tälle naamalle tärkeämpää ihon jatkuvan punakkuuden takia kuin kesällä, mutta se on sitten sitäkin vaikeampaa :)

  • Sanni

   Kuiva iho ja luonnonkosmetiikan meikkivoiteet on kyllä ongelmallinen yhdistelmä. Pigmentit ja puuteripartikkelit karahtavat helposti kiinni ihon kuiviin kohtiin ja tekevät tuloksesta epätasaisen. Synteettisissä meikkivoiteissa ilmiötä lieventävät silikoniyhdisteet, jotka tuovat tuotteeseen liukuvuuden, johon mikään luonnon ainesosa ei pysty. Tuon levittyvyyttä parantavan ainesosan puuttuminen luonnonkosmetiikasta tekee sen, etteivät luonnonkosmetiikan värivoiteet voi koskaan kilpailla synteettisten kanssa levittyvyydessä.

   Luonnonkosmetiikan puolelta en tunne yhtäkään rasvaista, nimenomaan kuivalle iholle tarkoitettua meikkivoidetta, mutta ”normi”kosmetiikan puolella yksi hyvä sellainen on Cliniquen SuperMoisture. Se on todella täyteläistä ja olen kuullut monen rutikuivaihoisen kiittelevän sitä.

   • Vadelma

    Mä oon nyt ollu niin toivoton naaman kanssa että palasin silaripurkille, vaikka luonnonkosmetiikkaa olisi niin kiva käyttää.

    Perustelet hyvin miksi ehkä en näin talvella kuitenkaan voi, i see it clearly! Kysyin kicksistä ja stockalta tuota vinkkaamaasi cliniquen tuotetta mut ei ollut kummassakaan. Harmi. Ilmeisesti se pitäisi tilata netistä.

    En vaan tiedä mikä sävy on oikea ja missä ois edullisin, ja onko luotettava kauppa. Uskaltaisinkohan tilata jostain?! Ehkä vaalein sävy tällaiselle aika epäruskettuneelle?

    Yleensä vaalein on mulle oikea, mutta jopa 3 kertaa oon tullut ostaneeksi liian vaalean. Joissain sarjoissa kun vaalein on melkein valkoinen.

    • Sanni

     Kysyin kicksistä ja stockalta tuota vinkkaamaasi cliniquen tuotetta mut ei ollut kummassakaan.

     Hmm, onkohan se sitten jäänyt pois Suomen valikoimasta… :/ Tylsää. Myin sitä aina superkuivaihoisille asiakkaille ja sain pelkästään tyytyväistä palautetta.

     Sävyjä en valitettavasti osaa (enää) kommentoida, myyjäajoistani on nyt jo kulunut sen verran aikaa etteivät sävyt ole tuoreena mielessä. Sen vain muistan, että Suomen (tai ainakaan meidän myymälän) valikoimassa ei ollut kovin vaaleaa sävyä Supermoisturesta, mikä usein johti siihen ettei asiakas voinut ottaa tuotetta kun sävyt olivat liian tummia.

 9. Jonttu

  Onko tuo Ivory Light mielestäsi nyt enemmän kylmälle iholle suunnattu vai neutraali (jos tuo vanha vaalein sävy on ollut enemmän keltapohjainen)?

  • Sanni

   Neutraali minun mielestäni, koska sopii hyvin minullekin :)

   • Jonttu

    Kiitos. :) Luulen uskaltavani ostaa tuon.

 10. Heidi

  Ostin itse juuri tuon laveran natural concealerin testiin :) siitä kellään mitään kokemuksia?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.