Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laveran ripsivärit

Tänään sitten jotain ihan muuta kuin ”neljättä ulottuvuutta”.

Synteettisten, muotoilevien superkuitujen maailmasta siirrymme luonnollisten ainesosien reviirille.

Laveran meikkivalikoima uusiutui hiljattain, ja ripsiväriperhe kasvoi kolmella uudella maskaralla. Sain niistä testiin kaksi. Omistan jo entuudestaan Laveran vanhan linjan Volume Mascaran.

Lavera_maskarat

Ylimpänä Intense Volumizing Mascara, keskellä Double Black Mascara, alimpana Volume Mascara. Käsittääkseni vanha Volume jatkoi myös uuteen linjaan, mutta uudelleen stailatulla hylsyllä. Kolmas uusi ripsiväri on Long Lash.

Lavera_maskaraharjat

Intense Volumizing -harja on kaikkein paksuin ja tuuhein. Double Blackissa on kaksi päätä – toinen kuminen jonka on tarkoitus pidentää ja erotella, ja toinen perinteinen kuituharjaksinen jonka on tarkoitus tuuhentaa. Perus-Volumessa on mielestäni samanlainen harjapää kuin Double Blackin volume-päässä.

Olen aina ollut sitä mieltä, etteivät eri maskarat loppupeleissä juuri tee kovin erilaista tulosta ripsiini. Kaikki näyttävät enemmän tai vähemmän samalta, vain käyttömukavuus vaihtelee. Luonnonkosmetiikan ripsiväreihin tutustuttuani totean, että kyllä eroja kuitenkin löytyy. Luonnonkosmetiikan ripsivärit eivät ole mielestäni huonoja, mutta ne ovat todellakin erilaisia kuin ”normi”ripsarit. Esimerkiksi käsite ”volyymi” on luonnon puolella jotain aivan muuta kuin mihin synteettisellä puolella olen tottunut. Verratkaa vaikka tämän ja edellisen postauksen kuvia keskenään, niin asia on täysin ilmeinen.

Suurin ero on kerrostuvuudessa. Kokemukseni mukaan luonnonkosmetiikan ripsivärien massan kyky kerrostua (= tarttua edellisen maskarakerroksen päälle) on varsin heikko. Vaikka kuinka sudin harjalla ja annan kerrosten välillä kuivua, eivät ripset muutu sen runsaammiksi.

Alla vertailukuvat Laveran ripsiväreistä.

Lavera_maskarat_demo

Pidän eniten perus-Volumesta. Double Black ja Intense Volumizing lähinnä värjäävät ripset, mutta eivät tee niitä paksummiksi. Maskarat saavat kaikki kiitosta niiden mahdottomuudesta muodostaa paakkuja tai klimpittää ripsiä, jälki on aina erittäin siistiä ja luonnollista. Mutta volyymista minulla on eri käsitys kuin Laveralla. :)

LaveraIntenseVolumizingMascara

Kerrostusta. Laveran esittelytekstin mukaan ”erikoismuotoiltu, lisävolyymia antava harja saa aikaan ripset, jotka todella huomataan.”

LaveraDoubleBlackMascara

Double Blackin toimintasysteemi on minulle mysteeri. Kumiharjan pitäisi pidentää ja erotella, mutta se tuntuu tuovan ripsiin  enemmän massaa kuin volyymiharja. Käyttöidean mukaan Volume-maskara tulee kuitenkin sen päälle. Volyymiharja tuntuu ”niistävän” ripsistä irti ne vähät kumiharjan jättämät massat, ja ripset jäävät toisen kerroksen jälkeen itse asiassa ohuemman näköisiksi kuin ensimmäisen. Kun päälle laittaa vielä kerroksen pidentävää, tulee ripsistöön taas hiukan lisää ytyä.

Laveran mukaan ”tarkka pieni harja pidentää, vahvistaa ja erottelee, kun taas volyymiharja kiinnittää meikin paikoilleen ja tekee ripsistä uskomattoman tuuheat.”

Lavera_Dior_maskaravertailu

Tässä vielä Lavera vs. Dior -vertailu.

Diorista puheen ollen, olen alkanut käyttää omia Laveroitani Diorin Maximizer -pohjustajan päällä, ja nyt ei tarvitse enää kerrostaa niin hulluna. Laveran ripsarit ovat myöskin löytäneet erinomaisen käyttöalueen alaripsistä, joihin en missään nimessä halua pituutta tai tuuheutta vaan ainoastaan väriä.

* * *

Tähän loppuun käytän hyväkseni tilaisuuden välittää tiedon Laveran ystävämyynnistä, joka järjestetään Nordic Health Systemsin tiloissa Hyvinkäällä toukokuun viimeisenä lauantaina 28.5. kello 10-13. Normaalihintaisista tuotteista saa 25%:n alennuksen ja lisäksi tarjouskoreista löytyy huippuedullisesti luonnonkosmetiikkaa ja ekopesuaineita. (Klikkaa kutsu isommaksi jos kiinnostuit.)

Lavera_ystavamyynti

Kommentit (14)

 1. Minna

  Olen sinun kanssa yhtä mieltä siitä, että perusripsarit eivät juurikaan eroa toisistaan. Ainoastaan käyttöominaisuudet ja kestävyys vaihtelee. Juuri siksi en omassa ripsarivertailussa analysoinnut tuloksia, vaan jätin sen lukijoiden omaksi tehtäväksi.

  Itselläni ei ole kokemusta luomumaskaroista ja luulen, että en ihastuisi, koska itse tykkään massiivisista ripsistä.

  Hyvä julkaisu taas kerran sinulta. ;) Olen lukenut Karkkipäivää jo pidemmän aikaa, mutta hyvin harvoin kommentoin mitään. ;)

 2. kiira

  Mun mielestä tulos noilla Laveroilla ei ole ollenkaan hullumpi. Näyttää sun ripsissä oikein kauniilta. Ei ehkä bilemeikkiä varten, mutta sellaiseksi arkipäivän ripsariksi vaikuttaisi erittäinkin passelilta :-)

  • Sanni

   Minustakin tulos on kaunis jos pitää luonnollisesta tuloksesta. Lavera-ripsarit eivät todellakaan ole yhtään huonoja, sillä ne eivät paakuta eivätkä varise (tai no, minulla mitkään ripsarit ei varise…. :p). Itse vain tykkään vähän runsaammista ripsistä, kun omani ovat niin onnettoman harvat ja ohuet.

 3. Soofia

  Heippa!

  Tarvitsisin kipeästi apua, ja heti tulit mieleen :D Elikkä minulla on loppumassa lily lolon mineraalimeikkivoide sävyssä blondie, ja tarvitsisin uuden. Pidän kyllä tuotteesta ja sävy on sopiva, mutta ongelma on se, ettei se pidä kiiltoa poissa. Käytän vielä päällä kyllä lilyn sitä valkoista puuteria, mutta silti 2-3 tunnin päästä iho kiiltää. Ja alunperin vaihdoin mineraaleihin toivoen, että ne pitäisivät kiillon kurissa.. Ja nyt kun on tulossa kesä ja (toivonmukaan) päivetys, en tiedä käykö blodie enää.
  Mutta siis voisin kyllä testata Barea tai everyday mineralssia, jos ne pitäisivät kiiltoa paremmin.
  Eli siis osaisitko suositella minulle sopivan sävyistä( voi olla 2 keri sävyä, kesäksi ja talveksi) meikkipuuteria joka pitäisi kiillon poissa ja myöskin peiteainetta joltain mineraalisarjalta.

  Kiiitos paljon jo etukäteen!! (:

  • Sanni

   Moi Soofia!

   Ikävä kyllä en voi luvata minkään mineraalituotteen pitävän kiiltoa takuuvarmasti poissa, sillä kaikkien ihot ovat erilaisia. Sinun kannattaa kuitenkin varmaankin kokeilla mattakoostumusta tavallisen sijaan.

   BareMineralsilta Original Fairly Light on lähimpänä Lolon Blondieta, tosin se on hitusen tummempi. Mattaversion Fairly Light on kuitenkin huomattavasti originaalia keltaisempi, joten se ei useinkaan suoraan sovi original Fairly Lightin käyttäjälle. Näin ollen en osaa suositella BareMineralsilta mitään Blondieta vastaavaa mattasävyä. Itselleni sopii Barelta sävy Light kesäksi, joten jos itse päivetyt selvästi, voisit kokeilla matta-Lightia. Se on saman sävyinen kuin original-Light’kin.

   Mitä Everyday Mineralsiin tulee, en tunne merkin sävyjä lainkaan, joten sieltä en osaa suositella mitään sävyä. Vastikään testaamani Essentia Naturale on Loloa ja original-Barea mattaisempi ja sisältää riisipuuteria sekä kaoliinia, jotka imevät iholta rasvaa. Sekin saattaisi siis pitää ihosi kiillottomampana kuin Lolo. Tsekkaa tämä postaus:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/04/17/essentia-naturale-mineraalipohja/

   Peiteaineista tykkään itse nyt kesällä käyttää Bare Mineralsin Concealeria sävyssä Summer Bisque. Talvella käytän Lolon Blondie Cover-Uppia. Seuraavaksi tilaan kokeiluun Lolon Nude Cover-Uppia.

 4. Rosalie

  Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta toiveena olisi postausta Maybellinen uusista kiiltopunista :)

  • Sanni

   Meillä ei ikävä kyllä ole Maybellinea liikkeen valikoimissa, joten taitaa jäädä tutustumatta. :/

 5. Kati

  Ei liity tähän asiaan ja pahoittelen jos tämä katsotaan röyhkeäksi mainostamiseksi, mutta vinkkaan vain että nyt olisi saatavana Urban Decayn Naked-paletti
  http://www.huuto.net/kohteet/urban-decay-naked-palette/177964191

  • Sanni

   Jestas mikä hinta :-O

 6. Elisa

  Mun mielestä luonnonkosmetiikan ripsarit näyttää sulla ehdottomasti paremmilta kun synteettiset :) Vaikka ite sanoitkin tossa ylempänä että sulla on harvat ja ohuet ripset, mutta tavallaan tuntuu että synteettiset ripsarit korostaa sitä enemmän ku noi Laveran ripsarit.

 7. Jenni

  Tuli mieleen, että oletko kokeillut Bare Mineralsin ripsivärejä? Itse olen käyttänyt Bare Minerals Flawless definitionia ja olen tykännyt tosi paljon! Väriä tulee yhdellä kertaa tarpeeksi ja tykkään harjasta, jolla väri tulee tosi siististi. Nyt tilasin vedenkestävän version kesäksi. Josta tulikin mieleeni, että ovatkohan nämä (ainakaan vedenkestävä) edes luokiteltavissa luonnonkosmetiikaksi? Automaattisesti ajattelin niin, mutta onko Bare Minerals tehnyt vain markkinointinsa hyvin. En osaa tulkita incejä niin hyvin, että osaisin asiaa tutkia.

 8. Oona

  Heippa! Haluaisin kertoa tähän yhden pikku huomion näistä Laveran ripsareistä. En tiedä sisältävätkö ne jonkin verran alkoholia vai mitä, mutta minulta jäi käyttämättä kokonaan Laveran muistaakseni tuuheuttava ripsari. Kun levitin ripsiväriä silmiin, niin ensimmäiseksi tuli sellainen hyvin hyvin viileä tunne, joka lopulta sitten sai silmäni vuotamaan aivan valtoimenaan. Senhän tietää mitä siitä seuraa kun maskara ei ole vedenkestävä… Sama toistui aina kokeillessa, minun oli lopulta aina pestävä maskara pois poskilta ja laitettava jotain ”tavallista” väriä ripsiin.

  Olen aikaisemmin vain kerran huomannut silmien ärsytystä jonkin Lorealin maskaran yhteydessä, eli en edes ole pitänyt itseäni erityisen herkkäsilmäisenä.

  Eli siis herkkissilmäisille huomio, tässä on joku joka saattaa ottaa silmiin.

 9. Tess

  Moikka!

  Onko sulla kokemusta kakkumaskaroista, siis niistä joita käytettiin joskus ”muinoin”? :) En ainakaan yht´äkkiä huomannut tuossa vertailtavien ripsarien joukossa sellaista.. Itseäni kiinnostaisi että minkälaiset ripset sillä saisi aikaiseksi :)

  • Sanni

   Ei ole kokemusta kakkumaskaroista, en ole kokeillut yhtäkään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.