Laveran parhaat meikkiuutuudet

Laveran viimeisin meikkivalikoiman päivitys on pitänyt sisällään muutamia ihan tosi hyviä juttuja. Poimin niistä tähän mielestäni parhaimmat.

Olen saanut meikit testiin merkin maahantuojalta.

1 RIPSIVÄRIT

VIIMEIN Laveralla on ripsareita jotka toimivat minunkin ripsissäni! Jess! Laveralla on mittava maskaravalikoima joista yksikään ei ole ennen näitä kahta tuntunut sellaiselta huippuhyvältä kokemukselta. Nämä tuntuvat – Powerful Lashes ja Natural Definition.

Tykkään Laverasta ja olen niin iloinen kun vihdoin voin vilpittömästi tykätä merkin maskaroistakin!

Uutuuksissa hyvää ei ole pelkästään jälki vaan myös harjat.

Ne ovat tosi erilaiset keskenään mutta kumpikin on muodoltaan sellainen josta tykkään, etenkin Natural Definitionin miniharja on mieleeni. Se muistuttaa IsaDoran Precision-maskaran harjaa, mutta on ihan vähän sitäkin pienempi.

Natural Definition

Natural Definition Mascaralla saa siistit, nätisti erotellut ripset muutamalla vedolla. Miniharja tavoittaa heiveröisetkin ripset ja sillä voi pienisilmäinen ja voimakaskulmaluinenkin vedellä huoletta ilman että harja sotkee.

Powerful Lashes tuo tuuheamman tuloksen ja vaikka sen nimi ei erottelusta puhukaan, se erottelee ripset ihan yhtä hyvin ellei paremminkin kuin Natural Definition.

Tässä kuvassa olen levittänyt Powerful Lashes -maskaraa ”normisettini” verran eli pari kerrosta, ja Natural Definitionia ”överit”. (Kerros = useita vetoja peräkkäin, joiden annetaan kuivahtaa hieman ennen seuraavia vetoja.)

Laitoin Natural Definition -maskaraa 3-4 kerrosta nähdäkseni, miten hyvin se kerrostuu. Ja kerrostuuhan sekin oikein kivasti, mutta koska ND:n harjakset eivät ole kampamaiset, kostea massa alkaa lopulta (noin 70:llä vedolla..? :D) vetää ripsiä yhteen. Jälki ei kuitenkaan alkanut hapsuuntua eikä muuttunut tahmean klimppiseksikään, kosteat yhteenliimaantuneet ripset sai kammalla hyvin auki.

Natural Definition -ripsari pääsi myös vuoden parhaat -listalleni. Maskarassa on kuitenkin yksi ihan aiheellinen kritiikki: harjaosa on niin joustavaa materiaalia, että kun harjaa laittaa takaisin hylsyynsä, kärki vääntyy helposti. Tätä edesauttaa pitkä ja kapea harjanvarsi; kun jämäkän varren päässä olevaa paljon joustavampaa kärkeä painaa hylsyn kapean kaulan läpi, harja muljahtaa todella helposti. Harjanvartta pulloon tähdätessä on siis oltava varovainen.

2 PEITEAINE

Laveran voidemainen peiteaine on aina ollut minulle sellainen ”ihan hyvä” luotettava peruspeiteaine, mutta uudistettu versio nostaa sen vielä parempien kastiin. Superpeittävä tämä ei ole vieläkään, eikä ole tarkoituskaan (puikko on peittävin). Koostumus on nyt jollain tapaa valokynämäisempi eli heijastaa enemmän valoa, ja asettuu iholle kauniimmin. Se toimii myös silmämeikinpohjustajana, kuten vanhakin.

Uutta on myös Q10-versio. Peiteaineesta on siis tavallinen (”regular”) versio ja hoitavampi Q10, joista kummastakin on Suomessa myynnissä 01- ja 03 -sävyt. Rehellisesti en ole huomannut näillä käytössä suurtakaan eroa. Q10 on ehkä hieman läpikuultavampi ja lisäksi sen sävyt ovat aavistuksen persikkaisemman näköiset kuin perus-Concealerin.

”Kummanko hankkisin?”

Sanoisin, että  perus-Concealer sopii silloin kun haluat häivyttää silmänalustummuutta ja muita ihon värivirheitä kuten punoitusta ja olet hankkimassa peiteainetta nimenomaan meikkituotteena.

Q10 taas sopii silloin kun silmänalustummuus ei ole ykköshuolenaihe vaan ihollasi on ikääntymisen merkkejä ja haluat kevyen ja hoitavan pigmenttipitoisen tuotteen joka kirkastaa ja kaunistaa ihoa optisesti samalla tuoden iholle hoitavia ainesosia.

Kuten mainitsin yllä, tykästyin erityisesti uuden koostumuksen enemmän valoa heijastavaan koostumukseen. Ihan valokynän hohtoinen tämä ei tietenkään ole, mutta kuvasta näette millaisesta jäljestä puhun :) Minusta jälki on todella kaunis ja raikastava, satiinisen kuultava.

Laitoin tuollaisen ”aamulla laitettu” -kuvan näyttääkseni, kuinka hyvin Laveran Natural Concealer myös pysyy iholla. ”Aamulla laitettu” kuvassa peiteaineen laitosta on 7-8 tuntia, eikä se ole kasautunut juonteisiin kuten moni voidemainen peiteaine minulla tekee. Concealeria on myös silmämeikinpohjustajana eikä luomivärikään ole rullalla. Lisätyn kerroksen kuvassa laitoin peiteainetta kaksi ohutta lisäkerrosta ja voiteen valomaisuus tulee paremmin näkyviin.

Poskilla poskipuna Columbine Pink, huulilla uusi huulipunasävy #37 Coral Flamingo

3 POSKIPUNAT

NYT Laveralla on viimein poskipunasävyt myös viileälle iholle! Mahtavaa!

Vasemman yläkulman sävy #04 Pink Harmony on kunnon raikas, heleä ja tyttömäinen pinkki. Finish: matta/satiini.

Oikean yläkulman neutraali persikan sävyinen #01 Charming Rose on tuttu vanhasta valikoimasta, oma pitkän linjan suosikkini jota on helppo suositella kenelle tahansa (paitsi tosi viileille). Finish: matta/satiini.

Vasemman alakulman #07 Columbine Pink on kameleonttisävy; sen pohja on viileä roosapinkki mutta seassa on lämmintä kultaista shimmeriä. Finish: hohtava.

Oikean alakulman #02 Plum Blossom on viileä, aavistuksen beigellä taitettu luumuroosa. Se on iholla paljon heleämpi kuin purkissa. Finish: matta/satiini.

Plum Blossom on Charming Rosen ohella helppo sävy arkeen, jota voisin suositella melkein kenelle tahansa, ehkä kuitenkin enemmän viileille ja heille, jotka kokevat Charming Rosen sävyn liian mietona.

4 NESTEMÄINEN EYELINER

Jii-haa! Hyvästit kömpelölle töppö-eyelinerille ja tervetuloa uusi, notkea ja siro huopapäinen eyeliner-applikaattori! En ystävystynyt edellisen eyelinerin kanssa ollenkaan, mutta uusi on sairaan hyvä!

Uuden eyelinerin applikaattori on samanlainen kuin monissa laadukkaissa normikosmetiikan nestemäisissä ’linereissa. Se tekee kaunista, siistiä piirtoa ja jälkeä on huomattavasti helpompi hallita kuin edellisellä jäykällä töppö-applikaattorilla. (Välillä en voi kuin ihmetellä valmistajien valintoja joissain tuotteissa.)

Saatavilla on jälleen mustan rinnalla myös ruskea eyeliner-sävy! :) Sille peukku. Monille musta sävy on liian jyrkkä ja itse mm. suosin aina ruskeaa eyelineria blondiaikoinani.

Kuvan Lavera-meikissä:

 • Soft Liquid Foundation, sävy Ivory Nude 02
 • Natural Concealer, sävy 01 Ivory
 • Poskipuna, sävy Plum Blossom
 • Huulikiilto Glossy Lips, sävy Soft Mauve (tämäkin uutuus <3)
 • Luomivärit Matt’n Biscuit, Matt’n Ginger ja Matt’n Copper *
 • Liquid Eyeliner, sävy ruskea
 • Natural Definition Mascara

*) Laveran luomivärien sävynimet ovat epäkuvaavuudessaan jo käsite, sävyjen nimet eivät juuri mitenkään kerro sävystä. ”Ginger” on yhtä kuin toffeinen tauperuskea, ”copper” on tummanruskea ja ”biscuit” on luonnonvaalea. Edes ”matt” ei pidä paikkaansa jokaisen sävyn kohdalla, esimerkiksi Biscuit ja Ginger ovat selvästi satiinisen hohtavia.

*

Uusia meikkejä ei näy vielä kaikilla jälleenmyyjillä mutta ne tulevat pikkuhiljaa myyntiin talven aikana sitä mukaa kun vanhaa varastoa myydään loppuun.

 

Kommentit (12)
 1. Jee, kiinnostavia tuotteita (kaikki paitsi rajausväri). :)

  1. Tosi kaunis muuten tuo sinimusta ripsivärihylsy. Lavera jää ikävä kyllä pakkausten ekologisuudessa jälkeen Bohosta, jonka ripsivärihylsykin on jonkinlaista pahvia.

 2. Charming Nails
  30.1.2019, 15:26

  Minusta nuo eyelinerit oli kiinnostavimpia, ruskea toimii hyvin arkimeikissä mutta musta tuo enemmän kontrastia ja syvyyttä katseeseen :)

  1. musta tuo enemmän kontrastia ja syvyyttä katseeseen :)

   Näinhän se on, ja musta toimii ehdottomasti paremmin värikkään meikin kanssa kuin ruskea, mutta oikein vaalealla henkilöllä musta rajaus tuo mielestäni liiankin jyrkän kontrastin mikäli silmämeikki on muuten neutraalin värinen. Tummanruskealla saa jo oikein intensiivisen katseen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *