Laveran käsivoiteet

Käteni ovat kuivuneet Kreikassa ihan papyrus-ihoksi. Ne näyttävät tällä hetkellä 10 vuotta vanhemman ihmisen käsiltä… Apua…

Kuiva_iho_IMG_3869

Hyvä hetki esitellä pitkästä aikaa käsivoiteita :)

(…on se vain jännää tämä ikääntymisen ilmiöiden seuraaminen… vuosi vuodelta olen riippuvaisempi kosteusvoiteista ja vuosi vuodelta tuntuu, että tarvitsen täyteläisempiä koostumuksia… Koostumukset jotka riittivät ennen eivät enää tehoa, kuten tämä kuukausi Kreikassa näemmä taas osoitti…)

Lavera_kasivoiteet_IMG_7530

Laveran käsivoidevalikoima kasvoi tänä vuonna kahdella uutuudella; erityisen täyteläisellä SOS Help Hand Balmilla ja notkealla, nopeasti imeytyvällä käsi- ja kynsinauhavoiteella.

Olen aiemmin käyttänyt Laveralta vain pitkään valikoimassa ollutta kevyttä Basis Sensitiv -käsivoidetta jonka matkakokoinen tuubi on ollut vuosia vakkarisisältöä käsilaukussani. Tänä talvena tutustuin koko valikoimaan, ja tässä nyt tuubit esiteltyinä. :) Olen saanut voiteet Laveralta.

Kuiva_iho_IMG_3871

”Jano”…..

.

Lavera_Basis_Handcream_IMG_7540

Basis Sensitiv Intensive Care Hand Cream 6,90 € / 75 ml

Laveran kevyin käsivoide. Koostumukseltaan raikas ja nopeasti imeytyvä, juuri sellainen helppo ”käsilaukkukäsivoide” jota voi lisätä kesken päivän ja kädet eivät jää tahmeiksi. Voiteessa on Basis Sensitiv -linjan tuttu, puhtaan neutraali tuoksu johon allekirjoittanut on kovasti ihastunut vuosien saatossa. Toivottavasti Lavera ei koskaan muuta tätä tuoksua. Hassua, miten näin tavallaan mitäänsanomattomaan tuoksuun voi ihastua, mutta se on ihan lemppareitani ihonhoitotuotteiden maailmassa <3

Voiteen nimi Intensive Care on hieman harhaanjohtava ja jopa ristiriidassa pakkauksen muiden merkintöjen kanssa; voide on Laveran käsivoiteista kevyin enkä kutsuisi sitä intensiiviseksi hoidoksi. Laveran oman täyteläisyysasteikon mukaan se on kakkonen (asteikolla yhdestä neljään).

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy (kaikkien Lavera-käsivoiteiden pohjaöljy), sheavoi, jojobaöljy, manteliöljy.

Lavera_Hand_CuticleaCream_IMG_7537

Hand & Cuticle Cream 6,95€ / 75 ml

Toinen uutuuksista ja koostumukseltaan ja tuoksultaan minusta kaikkein miellyttävin Laveran käsivoiteista (paitsi Basis Sensitivin tuoksu on vielä parempi ;)). Miellyttävin nimenomaan päiväkäytössä, kun toiveena on nopeasti imeytyvä, alhaisemman rasvapitoisuuden koostumus (varsinaisena hoitovovoiteena tämä ei riittäisi minun käsilleni).

Täyteläisyysaste on kakkonen eli sama kuin Basis Sensitivissä, mutta Hand & Cuticle Creamissa on liukkaampi koostumus jota voi hieroa pidempään (–> kynsinauhojen käsittely) ja juuri tämä öljy- ja rasvakoostumus tekee voiteesta ihanteellisen kynsinauhojen hoitoon. Tuntuma on hieman ”ylellisempi” kuin Basis Sensitivissä.

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy, oliiviöljy, avokadoöljy.

Lavera_AntiAgeing_HandCream_IMG_7533

Anti-Ageing Hand Cream 8,95€ / 75 ml

Karpalo- ja arganöljyä sisältävä anti-ageing-käsivoide on koostumukseltaan hemmottelevan kermainen. Voimakkaahko, mausteinen tuoksu on tuttu Karpalo- ja argan-linjasta johon kuuluu niin kasvo- kuin vartalotuotteita, ja tämä tuoksu on sellainen josta joko tykkää tai ei. Minun nenääni se tuoksuu jopa vähän itämaiselta.

Täyteläinen koostumus silottaa ja pehmentää tehokkaasti. Voiteeseen on leivottu myös syväkosteuttavaa hyaluronihappoa joka osaltaan tukee voiteen anti-ageing-lupausta (ikääntynyt iho = kosteusköyhempi iho). Voidetta ei tokikaan tarvitse nimestään huolimatta nähdä ”ikääntyneen ihon voiteena”, se vain on kevyempiä koostumuksia hoitavampi ja sopii kuivemmalle iholle.

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy, manteliöljy, sheavoi, arganöljy ja kaakaovoi.

Lavera_SOSHelpHandBalm_IMG_7531

SOS Help Hand Balm 7,95€ / 50 ml

Uutuus ja suosikkini Laveran käsivoiteista!

Täyteläisyydeltään kaikkein paksuin Laveran valikoimasta, tämä runsasrasvainen voide kietoo rapisevan kuivat kädet välittömästi kiristävää tunnetta helpottavaan pehmeään vaippaan. Ahh..!

SOS Help sopii parhaiten yökäyttöön ja kädet ovat aamulla sileät, superpehmeät ja kuin uudistuneet. Voin kertoa, että käteni pääsevät kotiin päästyä SOS Help -intensiivihoitokuurille ja kiedon papyrus-kädet öiden ajaksi paksuun SOS-voidekerrokseen ja annan muhia puuvillahanskoissa.

Tuoksu tässä voiteessa on aika voimakas ja erikoinen, jälleen niitä tuoksuja joita on hyvin vaikea kuvailla (silti aina yritän..! :D). Tuoksu ei tuo selkeästi mieleen mitään kasvia, maustetta tai eteeristä öljyä, voi vain sanoa että se ei ole raikas. Tuoksu ei ole mikään kynnyskysymys SOS-voiteen käytön suhteen, mutta tykkään aina kertoa tuoksuvaikutelmista koska tuoksujen maailma on minulle kosmetiikan käyttäjänä tärkeä ja kiinnostava. :)

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy, manteliöljy, sheavoi, kaakaovoi, makadamiaöljy, arganöljy.

*

Tuotteiden hintatiedot poimin Hyvinvoinnin Tavaratalosta, ne vaihtelevat jälleenmyyjittäin.

Kommentit (33)
 1. Hui tuo käsien iho! Mahtaa kiristellä paljon! ? Itselläni on omasta mielestä helposti kuivuvat kädet, mutta halkeilua ei ole koskaan ollut. Itselleni tulee pahoja aversioita, jos käteni ovat kuivassa kunnossa ja kosken karheita asioita (esim. talouspaperia). :D Siksi täytyy rasvata koko ajan neuroottisena.

  Mistäköhän ihmisten erilainen ihon kosteustasapaino johtuu.. Sinäkin kun syöt varmaan ihan hyvin rasvaa. Usein kun ihmiset ensimmäisenä sanovat, että kai syöt rasvaa… Voikohan iho jäädä rasvaamiseen myös koukkuun, että se kuivuu nopeammin jos käyttää voiteita.

  Miehelläni on atopiaa ja spori yms. ja iho hilseilee paikoitellen, mutta silti hänellä on aina pehmoiset kädet. Outoa!

  1. Voikohan iho jäädä rasvaamiseen myös koukkuun, että se kuivuu nopeammin jos käyttää voiteita.

   Näinhän sitä monet sanoo.. Oma ihoni ei ainakaan tuntuisi jääneen rasvakoukkuun, ei ainakaan kasvojen iho, sillä kesäisin voin hyvin olla rasvaamatta naamaa ollenkaan eikä kiristele sitten yhtään.

   Itselleni tulee pahoja aversioita, jos käteni ovat kuivassa kunnossa ja kosken karheita asioita (esim. talouspaperia). :D

   Tiedän tunteen..! Se on kyllä inhottavaa, vaikka moniin neurooseihini :D ei lukeudu juuri tämän tunteen välttäminen. Mutta tiedän tosiaan mitä tarkoitat :)

   Vielä ihon kosteustasapainosta – tuossa alempana toinen lukija kommentoi, että (perimän lisäksi) ihon kuivuuteen vaikuttaa paljon ravintoa enemmän ilman kosteus. Tämä on ollut minunkin kokemukseni. Syön tosi paljon hyvälaatuisia rasvoja mutta ne eivät näy ihossani lainkaan, ja tätä on ollut helppo verrata koska aikaisemmin (ennen ruokavaliomuutostani) söin huomattavasti vähemmän rasvoja ja ne rasvat joita söin, olivat laadultaan huonoja. Silti ihoni on aina ollut hyväkuntoinen ja tasapainoinen.

   1. Sori, taas täällä kommentoimassa. :)

    Piti jo aikaisempaan kommenttiin kirjoittaa, että nuo ihon tottumiset voiteisiin ja eri ihotyypit ovat minuakin välillä mietityttäneet. Samalla ihmisellä (vaikka onkin sama iho:) ) voi hyvinkin vaihdella ihon laatu eri puolilla kroppaa. Itse en esimerkiksi käytä vartalovoiteita kuin hyvin harvoin, ja silloinkin todella pieniä määriä ja yleensä into pestä voiteet heti pois on kova. Samalla kuitenkin kädet ovat ihan paperisen koppurat ja kasvojen iho on keskimäärin normaali mutta pintakuiva. Talvella käytän kasvoillekin öljyjä ja hyvin hoitavia voiteita, mutta kesällä voi olla etten käydä hetkittäin kuin pelkkää kasvovettä.

    Musta tuntuu tosin, että itselläni ja monilla muillakin varmaan yksi iso tekijä on suomen liian ”kehittynyt” rakennustapa ja ilmastoinnit. Varsinkin koneellinen ilmastointi on todella kuivattava. Talvella ollaan pääosin sisällä ja jos mennään ulos niin siellä on pakkaasta ja viimaa. Kesällä taas ollaan ulkona paljon, ja siellä ei ole ilmastoinia. Meillä varsinkin lapsilla tuo ilmastointi näyttelee tosi suurta roolia. Jos olemme mökillä jo viikon, niin siellä rasvauksen ja öljyämisen tarve pienenee heti. Jopa talvella. Siellä kun ei koneellinen ilmastointi hyrise. Kasvot ja kädet varsinkin ovat koko ajan paljaana sisätiloissa, joten ilma vaikuttaa tietenkin eniten niihin. Tiedän, että myös monet asmaatikot kärsivät aika paljon liiaallisesti kuivattavasta ilmastoinnista ja on toimistoja, joissa todella herkkä ei voi edes olla töissä ilman hengitystieoireita. Toimistoissa kun on yleensä vielä kovempi ilmastointi kuin kodeissa.

    1. Samalla ihmisellä (vaikka onkin sama iho:) ) voi hyvinkin vaihdella ihon laatu eri puolilla kroppaa.

     Viittaa..! Mulla on kuin eri ihmisen ihoa eri puolilla vartaloa, kasvot on aina olleet tasapainoisimmat jalkojen ollessa kuin Saharasta. Mutta ikäkin on vaikuttanut, selvästi etenkin käsiin. Ne eivät ikinä ole olleet yhtä kuivat vuoden ympäri kuin nyt. Tuntuu, että käsien ihon kosteudenpidätyskyky on täysin mennyttä… Jotta kädet enää koskaan tuntuisivat täysin normaaleilta, niitä pitäisi rasvata tunnin välein :/ Ja paksuja, kalvoja muodostavia rasvoja ei vain voi käyttää päiväsaikaan jos mielii olla tahraamatta joka paikkaa rasvanäpeillään.

     Ilmastointi ei selitä käsiraukkojen kuntoa, sillä Kreikassa ei ole ilmastoinnista tietoakaan. En tiedä pitääkö vain hyväksyä että tassut ovat nyt tällaiset… Varmaankin. :/ …tosin kamelinaöljylusikalliset on vielä testaamatta.. ^_^ Kyseistä öljyähän suositteli myös Hiusakatemia… ;D

     1. ”Kyseistä öljyähän suositteli myös Hiusakatemia… ;D”

      Ai jai.. No mutta, yhtälailla tämä minunkin suositukseni oli täysin epätieteellistä. Heh ;)

      1. ^_^ :) Ei mutta kamelinaöljyhän on oikeasti rasvahappokoostumukseltaan erinomainen, en mä kaipaa sen hyödyllisyyden pönkittämiselle sen nohevampaa tieteellistä bäckuppia kuin oliiviöljyllekään…! :)

 2. Käännyn epätoivoisena puoleesi, koska alkaa jo tuntua että olen ihan mahdottoman tehtävän edessä. Kaipaisin vartalo/käsi/yleisvoidetta, jossa ei ole glyseriiniä (olen yliherkkä), silikonia (jättää ällön tunteen) eikä hurjan vahvaa tuoksua (tuoksuyliherkkä migreenikko). Onko tällaista olemassa?

  1. Moi Taru!

   Tehtävä on tosiaankin haastava sillä glyseriiniä on suurimmassa osassa kosteusvoiteita. Kävin läpi kaikki mieleeni tulevat hajusteettomat linjat ja löysin yhden glyseriinittömän ja hajustettoman voiteen, Providan Organic Body Emulsion:

   https://www.ecco-verde.com/provida/organic-body-emulsion

   Providaa saa Suomesta mutta en tiedä valikoiman laajuudesta, kannattaa käydä kurkkimassa esim. Ruohonjuuresta.

  2. Mitenkäs puhdas lanoliinivoide, joka ei sisällä yhtään mitään muuta? Dermosil tuote 3737 Sensitive Erikoisvoide.
   En ole kokeillut, mutta jos ei ole lanoliiniallergiaa, niin voisi toimia ainakin käsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *