Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laveran käsivoiteet

Käteni ovat kuivuneet Kreikassa ihan papyrus-ihoksi. Ne näyttävät tällä hetkellä 10 vuotta vanhemman ihmisen käsiltä… Apua…

Kuiva_iho_IMG_3869

Hyvä hetki esitellä pitkästä aikaa käsivoiteita :)

(…on se vain jännää tämä ikääntymisen ilmiöiden seuraaminen… vuosi vuodelta olen riippuvaisempi kosteusvoiteista ja vuosi vuodelta tuntuu, että tarvitsen täyteläisempiä koostumuksia… Koostumukset jotka riittivät ennen eivät enää tehoa, kuten tämä kuukausi Kreikassa näemmä taas osoitti…)

Lavera_kasivoiteet_IMG_7530

Laveran käsivoidevalikoima kasvoi tänä vuonna kahdella uutuudella; erityisen täyteläisellä SOS Help Hand Balmilla ja notkealla, nopeasti imeytyvällä käsi- ja kynsinauhavoiteella.

Olen aiemmin käyttänyt Laveralta vain pitkään valikoimassa ollutta kevyttä Basis Sensitiv -käsivoidetta jonka matkakokoinen tuubi on ollut vuosia vakkarisisältöä käsilaukussani. Tänä talvena tutustuin koko valikoimaan, ja tässä nyt tuubit esiteltyinä. :) Olen saanut voiteet Laveralta.

Kuiva_iho_IMG_3871

”Jano”…..

.

Lavera_Basis_Handcream_IMG_7540

Basis Sensitiv Intensive Care Hand Cream 6,90 € / 75 ml

Laveran kevyin käsivoide. Koostumukseltaan raikas ja nopeasti imeytyvä, juuri sellainen helppo ”käsilaukkukäsivoide” jota voi lisätä kesken päivän ja kädet eivät jää tahmeiksi. Voiteessa on Basis Sensitiv -linjan tuttu, puhtaan neutraali tuoksu johon allekirjoittanut on kovasti ihastunut vuosien saatossa. Toivottavasti Lavera ei koskaan muuta tätä tuoksua. Hassua, miten näin tavallaan mitäänsanomattomaan tuoksuun voi ihastua, mutta se on ihan lemppareitani ihonhoitotuotteiden maailmassa <3

Voiteen nimi Intensive Care on hieman harhaanjohtava ja jopa ristiriidassa pakkauksen muiden merkintöjen kanssa; voide on Laveran käsivoiteista kevyin enkä kutsuisi sitä intensiiviseksi hoidoksi. Laveran oman täyteläisyysasteikon mukaan se on kakkonen (asteikolla yhdestä neljään).

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy (kaikkien Lavera-käsivoiteiden pohjaöljy), sheavoi, jojobaöljy, manteliöljy.

Lavera_Hand_CuticleaCream_IMG_7537

Hand & Cuticle Cream 6,95€ / 75 ml

Toinen uutuuksista ja koostumukseltaan ja tuoksultaan minusta kaikkein miellyttävin Laveran käsivoiteista (paitsi Basis Sensitivin tuoksu on vielä parempi ;)). Miellyttävin nimenomaan päiväkäytössä, kun toiveena on nopeasti imeytyvä, alhaisemman rasvapitoisuuden koostumus (varsinaisena hoitovovoiteena tämä ei riittäisi minun käsilleni).

Täyteläisyysaste on kakkonen eli sama kuin Basis Sensitivissä, mutta Hand & Cuticle Creamissa on liukkaampi koostumus jota voi hieroa pidempään (–> kynsinauhojen käsittely) ja juuri tämä öljy- ja rasvakoostumus tekee voiteesta ihanteellisen kynsinauhojen hoitoon. Tuntuma on hieman ”ylellisempi” kuin Basis Sensitivissä.

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy, oliiviöljy, avokadoöljy.

Lavera_AntiAgeing_HandCream_IMG_7533

Anti-Ageing Hand Cream 8,95€ / 75 ml

Karpalo- ja arganöljyä sisältävä anti-ageing-käsivoide on koostumukseltaan hemmottelevan kermainen. Voimakkaahko, mausteinen tuoksu on tuttu Karpalo- ja argan-linjasta johon kuuluu niin kasvo- kuin vartalotuotteita, ja tämä tuoksu on sellainen josta joko tykkää tai ei. Minun nenääni se tuoksuu jopa vähän itämaiselta.

Täyteläinen koostumus silottaa ja pehmentää tehokkaasti. Voiteeseen on leivottu myös syväkosteuttavaa hyaluronihappoa joka osaltaan tukee voiteen anti-ageing-lupausta (ikääntynyt iho = kosteusköyhempi iho). Voidetta ei tokikaan tarvitse nimestään huolimatta nähdä ”ikääntyneen ihon voiteena”, se vain on kevyempiä koostumuksia hoitavampi ja sopii kuivemmalle iholle.

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy, manteliöljy, sheavoi, arganöljy ja kaakaovoi.

Lavera_SOSHelpHandBalm_IMG_7531

SOS Help Hand Balm 7,95€ / 50 ml

Uutuus ja suosikkini Laveran käsivoiteista!

Täyteläisyydeltään kaikkein paksuin Laveran valikoimasta, tämä runsasrasvainen voide kietoo rapisevan kuivat kädet välittömästi kiristävää tunnetta helpottavaan pehmeään vaippaan. Ahh..!

SOS Help sopii parhaiten yökäyttöön ja kädet ovat aamulla sileät, superpehmeät ja kuin uudistuneet. Voin kertoa, että käteni pääsevät kotiin päästyä SOS Help -intensiivihoitokuurille ja kiedon papyrus-kädet öiden ajaksi paksuun SOS-voidekerrokseen ja annan muhia puuvillahanskoissa.

Tuoksu tässä voiteessa on aika voimakas ja erikoinen, jälleen niitä tuoksuja joita on hyvin vaikea kuvailla (silti aina yritän..! :D). Tuoksu ei tuo selkeästi mieleen mitään kasvia, maustetta tai eteeristä öljyä, voi vain sanoa että se ei ole raikas. Tuoksu ei ole mikään kynnyskysymys SOS-voiteen käytön suhteen, mutta tykkään aina kertoa tuoksuvaikutelmista koska tuoksujen maailma on minulle kosmetiikan käyttäjänä tärkeä ja kiinnostava. :)

Voidekoostumuksen pääöljyt: soijaöljy, manteliöljy, sheavoi, kaakaovoi, makadamiaöljy, arganöljy.

*

Tuotteiden hintatiedot poimin Hyvinvoinnin Tavaratalosta, ne vaihtelevat jälleenmyyjittäin.

Kommentit (33)

 1. Nn

  Hui tuo käsien iho! Mahtaa kiristellä paljon! ? Itselläni on omasta mielestä helposti kuivuvat kädet, mutta halkeilua ei ole koskaan ollut. Itselleni tulee pahoja aversioita, jos käteni ovat kuivassa kunnossa ja kosken karheita asioita (esim. talouspaperia). :D Siksi täytyy rasvata koko ajan neuroottisena.

  Mistäköhän ihmisten erilainen ihon kosteustasapaino johtuu.. Sinäkin kun syöt varmaan ihan hyvin rasvaa. Usein kun ihmiset ensimmäisenä sanovat, että kai syöt rasvaa… Voikohan iho jäädä rasvaamiseen myös koukkuun, että se kuivuu nopeammin jos käyttää voiteita.

  Miehelläni on atopiaa ja spori yms. ja iho hilseilee paikoitellen, mutta silti hänellä on aina pehmoiset kädet. Outoa!

  • Sanni

   Voikohan iho jäädä rasvaamiseen myös koukkuun, että se kuivuu nopeammin jos käyttää voiteita.

   Näinhän sitä monet sanoo.. Oma ihoni ei ainakaan tuntuisi jääneen rasvakoukkuun, ei ainakaan kasvojen iho, sillä kesäisin voin hyvin olla rasvaamatta naamaa ollenkaan eikä kiristele sitten yhtään.

   Itselleni tulee pahoja aversioita, jos käteni ovat kuivassa kunnossa ja kosken karheita asioita (esim. talouspaperia). :D

   Tiedän tunteen..! Se on kyllä inhottavaa, vaikka moniin neurooseihini :D ei lukeudu juuri tämän tunteen välttäminen. Mutta tiedän tosiaan mitä tarkoitat :)

   Vielä ihon kosteustasapainosta – tuossa alempana toinen lukija kommentoi, että (perimän lisäksi) ihon kuivuuteen vaikuttaa paljon ravintoa enemmän ilman kosteus. Tämä on ollut minunkin kokemukseni. Syön tosi paljon hyvälaatuisia rasvoja mutta ne eivät näy ihossani lainkaan, ja tätä on ollut helppo verrata koska aikaisemmin (ennen ruokavaliomuutostani) söin huomattavasti vähemmän rasvoja ja ne rasvat joita söin, olivat laadultaan huonoja. Silti ihoni on aina ollut hyväkuntoinen ja tasapainoinen.

   • Elli A

    Sori, taas täällä kommentoimassa. :)

    Piti jo aikaisempaan kommenttiin kirjoittaa, että nuo ihon tottumiset voiteisiin ja eri ihotyypit ovat minuakin välillä mietityttäneet. Samalla ihmisellä (vaikka onkin sama iho:) ) voi hyvinkin vaihdella ihon laatu eri puolilla kroppaa. Itse en esimerkiksi käytä vartalovoiteita kuin hyvin harvoin, ja silloinkin todella pieniä määriä ja yleensä into pestä voiteet heti pois on kova. Samalla kuitenkin kädet ovat ihan paperisen koppurat ja kasvojen iho on keskimäärin normaali mutta pintakuiva. Talvella käytän kasvoillekin öljyjä ja hyvin hoitavia voiteita, mutta kesällä voi olla etten käydä hetkittäin kuin pelkkää kasvovettä.

    Musta tuntuu tosin, että itselläni ja monilla muillakin varmaan yksi iso tekijä on suomen liian ”kehittynyt” rakennustapa ja ilmastoinnit. Varsinkin koneellinen ilmastointi on todella kuivattava. Talvella ollaan pääosin sisällä ja jos mennään ulos niin siellä on pakkaasta ja viimaa. Kesällä taas ollaan ulkona paljon, ja siellä ei ole ilmastoinia. Meillä varsinkin lapsilla tuo ilmastointi näyttelee tosi suurta roolia. Jos olemme mökillä jo viikon, niin siellä rasvauksen ja öljyämisen tarve pienenee heti. Jopa talvella. Siellä kun ei koneellinen ilmastointi hyrise. Kasvot ja kädet varsinkin ovat koko ajan paljaana sisätiloissa, joten ilma vaikuttaa tietenkin eniten niihin. Tiedän, että myös monet asmaatikot kärsivät aika paljon liiaallisesti kuivattavasta ilmastoinnista ja on toimistoja, joissa todella herkkä ei voi edes olla töissä ilman hengitystieoireita. Toimistoissa kun on yleensä vielä kovempi ilmastointi kuin kodeissa.

    • Sanni

     Samalla ihmisellä (vaikka onkin sama iho:) ) voi hyvinkin vaihdella ihon laatu eri puolilla kroppaa.

     Viittaa..! Mulla on kuin eri ihmisen ihoa eri puolilla vartaloa, kasvot on aina olleet tasapainoisimmat jalkojen ollessa kuin Saharasta. Mutta ikäkin on vaikuttanut, selvästi etenkin käsiin. Ne eivät ikinä ole olleet yhtä kuivat vuoden ympäri kuin nyt. Tuntuu, että käsien ihon kosteudenpidätyskyky on täysin mennyttä… Jotta kädet enää koskaan tuntuisivat täysin normaaleilta, niitä pitäisi rasvata tunnin välein :/ Ja paksuja, kalvoja muodostavia rasvoja ei vain voi käyttää päiväsaikaan jos mielii olla tahraamatta joka paikkaa rasvanäpeillään.

     Ilmastointi ei selitä käsiraukkojen kuntoa, sillä Kreikassa ei ole ilmastoinnista tietoakaan. En tiedä pitääkö vain hyväksyä että tassut ovat nyt tällaiset… Varmaankin. :/ …tosin kamelinaöljylusikalliset on vielä testaamatta.. ^_^ Kyseistä öljyähän suositteli myös Hiusakatemia… ;D

     • Elli A

      ”Kyseistä öljyähän suositteli myös Hiusakatemia… ;D”

      Ai jai.. No mutta, yhtälailla tämä minunkin suositukseni oli täysin epätieteellistä. Heh ;)

      • Sanni

       ^_^ :) Ei mutta kamelinaöljyhän on oikeasti rasvahappokoostumukseltaan erinomainen, en mä kaipaa sen hyödyllisyyden pönkittämiselle sen nohevampaa tieteellistä bäckuppia kuin oliiviöljyllekään…! :)

 2. Taru

  Käännyn epätoivoisena puoleesi, koska alkaa jo tuntua että olen ihan mahdottoman tehtävän edessä. Kaipaisin vartalo/käsi/yleisvoidetta, jossa ei ole glyseriiniä (olen yliherkkä), silikonia (jättää ällön tunteen) eikä hurjan vahvaa tuoksua (tuoksuyliherkkä migreenikko). Onko tällaista olemassa?

  • Sanni

   Moi Taru!

   Tehtävä on tosiaankin haastava sillä glyseriiniä on suurimmassa osassa kosteusvoiteita. Kävin läpi kaikki mieleeni tulevat hajusteettomat linjat ja löysin yhden glyseriinittömän ja hajustettoman voiteen, Providan Organic Body Emulsion:

   https://www.ecco-verde.com/provida/organic-body-emulsion

   Providaa saa Suomesta mutta en tiedä valikoiman laajuudesta, kannattaa käydä kurkkimassa esim. Ruohonjuuresta.

  • VerdeL

   Mitenkäs puhdas lanoliinivoide, joka ei sisällä yhtään mitään muuta? Dermosil tuote 3737 Sensitive Erikoisvoide.
   En ole kokeillut, mutta jos ei ole lanoliiniallergiaa, niin voisi toimia ainakin käsille.

 3. lusene

  Minunkin käsilleni kelpaisi SOS-käsittely. Tuo ei taida kuitenkaan olla ihanteellisin herkälle iholle, jos tuoksu on kovin voimakas? Käteni ovat usein niin hurjassa kunnossa, että jo peseminenkin kirvelee. Ne ovat jostain syystä myös jumalattoman herkät, joten apteekinkin hypoallergeenisista käsivoiteista tulee joskus palovammojen näköisiä paukamia ja kämmenselät saattavat jopa turvota. Mutta jos kerran millään ei voi voittaa niin samapa se, mitä niihin sivelen :D Helpottaa kuitenkin heti kun pahin kuivuus on poissa.

  • Sanni

   Tuo ei taida kuitenkaan olla ihanteellisin herkälle iholle, jos tuoksu on kovin voimakas?

   Riippuu siitä mille tuoksukomponenteille ihosi on herkistynyt, kaikki hajusteet, voimakkaatkin, eivät aiheuta reaktioita hajusteherkälle iholle. Kannattaa siis käydä kokeilemassa ja testata mitä ihosi tykkää :)

   Tuosta kuvailemastasi herkkyystasosta ja kuivuuden laadusta tuli mieleen, että ihollesi sopisivat kenties ihan puhtaat, sekoittamattomat rasvat ja öljyt kuten sheavoi ja kookosöljy. Ne kannattaa levittää pesun jäljiltä kostealle iholle niin se sitovat mukanaan pesuveden jättämää kosteutta. Pelkässä ”rasvakosteutuksessa” kun on se huono puoli, että iho tarvitsee myös vettä, ja rasva yksinään ei riitä hoitamaan kuivaa ihoa. Voiteessa/hoitotuotteessa pitäisi aina olla mukana myös vettä ja kosteutta sitovia ainesosia, jotta hoito olisi optimaalinen.

   • Elli A

    Uskallan nyt kirjoittaa kommentin / neuvon, sillä tämä äärikuivien käsien ongelma on niin jokapäiväinen. Oletko kokeillut öljyä tai atoopikoille tarkoitettuja voiteita käsienpesuun? Tiedän lasten kanssa kokeiltujen voiteiden ja omien käsien pesuun perustuen, että todella monet apteekin perusvoiteet (myös erittäin herkälle iholle tarkoitetut) kirvelevät tosi kuivalla ja/tai haavaisella iholla. Vaikka niissä kuinka lukisi atoopikoille tai herkälle iholle ym. Luonnonkometiikan Pai-merkillä on ainakin meillä hyvin sedettyjä ja kirvelemättömiä puhdistustuotteita (heillä on myös lastensarja) mutta hinnat ovat aika korkeita. Eucerinin öljymäinen pesuaine on myös hyvä, mutta koko merkin maahantuonti lopetettiin. Itse ostin sitä varastoon varmaan 10 pulloa. :) Tässä voiteita, joita meillä käytetään ja jotka eivät kutise (meillä) vaikka iho olisi kuinka kuiva ja haavainen:
    -Manteliöljy
    -Kamelina-öljy (ihan huippu!)
    -Locobase Repair, apteekista
    -Pure by Ecovista 100% shea-voi (näitä on paljon, mutta tämä on vatkattu ja helppo käyttää jopa haavaisille käsille, ja mielestäni paras.)

    Jos käyttää öljyjä ja sheavoite yöllä käsille, niin kannattaa laitta päälle puuvillahanskat, sillä olen itse huomannut, että ellei voiteessa ole silikonia tai muuta vastaavaa suojakerrosta antavaa ainetta, niin ne jotenkin häviävät yön aikana, puuvillahanskat estävät tätä. Itse teen joskun jopa niin, että laitan käsille öljyä tai sheavoita (alle kannattaa suihkauttaa kasvovettä tai pelkkää vettä) ja sitten päälle kerros Repair-voidetta + puuvillahanskat. Aamulla kädet ovat kuin uudet.

 4. Taida

  Kiva kun kerrot tuoksuistakin. Sos-voide kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, mutta ilman haistamista ei viitsi tämän perusteella ostaa. Yleensä kaikki Laveran tuotteet ovat onneksi olleet aika miedon ja miellyttävän tuoksuisia.

  • Sanni

   SOS-voiteen tuoksun pohjassa ja sen vahvuudessa on samaa kuin Karpalo- ja argan (anti-ageing) -käsivoiteen, ilman itämaista vivahdetta. Hassua miten onkin niin vaikea sanoa mikä niissä itse asiassa tuoksuu :) Voimakkaita ne ovat, se on selvä (ihan Lavera-asteikollakin, jos mietin muita Lavera-tuotteita), mutta kunkin henkilökohtaiset tuoksumieltymykset tietysti ratkaisevat pitääkö tuon tyyppisistä tuoksuista vai ei.

 5. Liya

  Itselläni on atooppinen iho, joka aikuisiällä oirehtii enää lähinnä käsien ja säärten kuivumisena. En ole varmaan 20 vuoteen elänyt yhtään päivää, jolloin en olisi joutunut rasvaamaan käsiäni. Oman kokemuksen mukaan ravinnolla ei ole mitään tekemistä kuivumisen kanssa, vaan suurin yksittäinen tekijä on ilmankosteus. Talvella ilmastoidussa sisäilmassa kädet kuivuvat ja iho halkeilee väkisin, kesällä tilanne on parempi.

  Tänä talvena löysin aivan vahingossa hyvän käsivoiteen (ei mikään läpihuutojuttu tälle ihotyypille), joka auttaa rutikuivan ihon kanssa tosi hyvin: O’Keeffe’s Working Hands Hand Cream. Jopa käsien haavat paranevat selvästi yön aikana, kun laittaa vielä hanskat rasvattuihin käsiin.

  • Sanni

   Oman kokemuksen mukaan ravinnolla ei ole mitään tekemistä kuivumisen kanssa, vaan suurin yksittäinen tekijä on ilmankosteus.

   Minäkin olen huomannut ilmankosteuden vaikutuksen. Sen näkee erityisesti kynsien ja kynsinauhojen kunnossa kun reissaa kostean ilmanalan maissa, ai että kynnet voi hyvin kosteassa ilmastossa. Nyt keväällä ilma on Kreikassa paljon kuivempi kuin syksyllä, siksi varmasti minullakin iho veti nyt selvästi kuivemmaksi kuin millään aiemmalla Kreikan reissulla (käyn Kreikassa yleensä syksyisin).

   • Elli A

    Ravinnolla ei minunkaan mielestäni ole käsien ihon kanssa mitään tekemistä, mutta muun kropan ihon kanssa kylläkin. Olen nähnyt tämän ihan omin silmin lasten kohdalla. Tosin pitää muistaa, että vaikutusten aikaansamiseksi öljyjä tai muita rasvoja pitää syödä hyvin paljon. Eli esimerkiksi useita ruokalusikallisia päivässä aikuisille. Ja ellei siihen ole tottunut, niin öljyn syöminen sellaisenaan voi olla monelle haaste. :) Lasten kohdalla se on helppoa, sillä he tottuvat makuun ja öljyiseen koostumukseen helpommin.

 6. VerdeL

  Niin, on voiteita, jotka auttaa kun kosteus on jo karannut ja sitten niitä, jotka ei päästä sitä karkaamaan.
  Sininen Nivea on yksi näistä jälkimmäisistä.
  Puhdas sheavoi pitää kosteutta myös hyvin.

 7. Crystal

  Minulla on sama ongelma. Varsinkin talvisin ja kylmillä ilmoilla kädet kuivuvat hirveästi. Yleensä rystysten kohdalla on kuivinta ja iho halkeilee lähes aina sieltä. Tuota Laveran voidetta voisi kokeilla, jos löydän läheltä testattavaksi. Minulla on laukussa Oriflamen ohuempaa käsirasvaa ja Weledan Skin food-voidetta. Edellä mainittu on siitä hyvä, että pitää ihon kosteana, mutta se kuivuu suht hitaasti. Pitäisi vaan muistaa joka päivä laittaa rasvaa…

 8. Sonjasusan

  Lavera houkuttelee joka kerta kun esittelet jotain tuotetta sen alta :) Kiwa ku kerroit nuo mitä öljyjä noissa käsirasvoissa on, itellä on ongelmallisesti pähkinä-allergia, enkä tiiä onko sillon mahollista käyttää esimerkiksi rasvaa jossa on pähkinä-öljyä.. Harmillista kyllä, ku muutama noista vaikuttas kiwalta mut sisältää sitte pähkinää :/

  • Sanni

   Käsitykseni mukaan pähkinäallergikot voivat käyttää pähkinää sisältäviä tuotteita, tästä on ollut usein puhetta eri kosmetiikkatehdas/luento/koulutus-tilaisuuksissa. Valtaosa asiantuntijoista sanoo, että kosmetiikan pähkinäraaka-aineissa ei ole sitä pähkinän proteiinia joka aiheuttaa allergiaa, mutta muutama on todennut, että jos on oikein voimakkaasti allerginen niin jättäisi varmuuden vuoksi pähkinäöljyt ja -rasvatkin käyttämättä.

 9. Lilja

  Mä luotan Urtekramin hajusteettomaan käsivoiteeseen, ihan parasta! Mun kädet kuivuu helposti, varsinkin rystyset ja halkeiluakin esiintyy, joten toi Urtekramin voide on ihan pelastus :)

 10. Liina

  Mulla on kaksi voidetta joita on aina pakko olla yöpöyden laatikossa: Eucerin Dry Skin Intensive Hand Cream 5% Urea (ärsyttää, kun ei saa enää Suomesta) ja La Roche-Posay Cicaplast Hands. Niiden lisäksi käytän luonnonkosmetiikan rasvoja. Kaikkein pahimpaan kuivuuteen auttaa kun laittaa alle kerroksen Eucerinia (melko ohut) ja päälle oikein rasvainen voide ja puuvillahanskat.

 11. Elli A

  Hei Sanni! Saako kysyä, käytätkö kasvotuotteita myös kaulalle ja decoltee-alueelle? Juttelimme parin tutun kanssa tästä ja näköjään tässä on eri tapoja. :) Itsekin käytän kasvotuotteita vain kasvoille ja muualle sitten vartalotuotteita (tosin niitäkin vain hyvin harvoin). Jotenkin ei raaski levittää kalliita kasvoseerumeja ja voiteita kaulalle ja decolteelle, ja sitten kasvoöljyt ym tuntuvat kaulalla liiaan rasvaisilta, sillä iho ei kuivu samalla tavoin kuin kasvoilla. Mutta moni ilmeisesti käyttää kasvotuotteita koko tällä alueella. Itselläni esimerkiksi auringon jättämät jäljet näkyvät eniten olkapäillä, joilla iho on ohutta ja jotka ovat yleensä eniten auringossa ilman suojaa. Pitäisi ehkä etsiä jostain joku vartalovoide, jossa olisi oikeasi korjaavia aineita, kuten esim. a-vitamiinia tai vastaavaa, mutta sellaisia ei taida olla..?

  • Sanni

   Saako kysyä, käytätkö kasvotuotteita myös kaulalle ja decoltee-alueelle?

   Kaulalle kyllä, mutta en dekolteelle (vaikka tiedän että se olisi hyvä…) Toisaalta, teen kuten sinä eli levitän kyllä vartalovoiteen dekolteelle, eli alue ei kuitenkaan jää täysin vaille hoitotuotteita. En minäkään raaskisi seerumeita levittää dekolteelle (ainakaan siinä tapauksessa jos olisin ostanut pullon itse, nythän minulla periaatteessa olisi PR-tuotteiden kannalta mahdollisuus läträtä seerumeilla vaikka kuinka…., mutta en jaksa ^_^) jos näin tekisi päivittäin niin pullohan loppuisi parissa viikossa tai nopeamminkin.

   Pitäisi ehkä etsiä jostain joku varatlovoide, jossa olisi oikeasi korjaavia aineita, kuten esim. a-vitamiinia tai vastaavaa, mutta sellaisia ei taida olla..?

   Deciemin brändit..? Löysin ainakin retinodipitoisen vartaloöljyn:

   http://deciem.com/product/retin-oil

   • Elli A

    Kiitos :) Itsekin katsoin tuota, mutta jotenkin se öljymäisyys sai perääntymään. Kasvoilla ja talvisin öljyt toimivat, mutta kesällä en usko että tulisi käytettyä vartalon iholla. Kokeilin kerran muinoin öljymäistä aurinkovoidetta, sillä kuvittelin jo kuinka hienosti se korostaisi tulevaa rusketusta (heh), mutta lopputulos oli se, että kaikki hiekka tarttui öljyiseen ja tahmaiseen ihoon ja olo oli ennemminkin Bridged Jones kuin se valkobikininen nainen Piz Buinin mainoksista :)

    Paulas´s Choisella oli myös retinol-vartalovoide, mutta on kuulemma aika mieto ja vaikutus on aika pieni, sanottiin.

    • Sanni

     mutta lopputulos oli se, että kaikki hiekka tarttui öljyiseen ja tahmaiseen ihoon ja olo oli ennemminkin Bridged Jones kuin se valkobikininen nainen Piz Buinin mainoksista :)

     Hahah ^_^ Voin kyllä kuvitella… minäkään en siedä öljymäisiä aurinkotuotteita. Enkä kyllä valitse vartaloöljyäkään kosteutukseen voiteen ohi.

 12. Kikkis

  Hahah, kyllä voi ihmiset kokea tuoksut eri tavalla. :D Kokeilin joskus tuota Basis sensitiv-käsirasvaa ja minusta se haisi kuvottavalle. Jokin siinä inhotti ja ärsytti ja purkki taisi lopulta lentää roskiin kun en vain voinut sietää sitä hajua. Tuotteessa itsessään ei ollut mitään vikaa. Tykkään puhtaista tuoksuista (esim. Clean), mutta tämä tökki ja pahasti. Jäänyt sitten muutkin linjan tuotteet ostamatta tuoksun takia. Toisaalta en uskalla enää muutenkaan Laveraa ostaa tuoksuttelematta, myös se kookoksen tuoksuinen vartalovoide oli iso pettymys ja haisi pahalle. Harmi, kun tykkäisin kyllä tuotetunnusta. :(

  • Sanni

   Tuo Basiksen tuoksu on sellainen, joka ei tuoksutyyliltään ole oikeastaan yhtään sellainen josta minäkään varauksettomasti tykkäisin. Se on niin ”tavallinen”, persoonaton. Ja siltikin… siinä on jotain joka on vain onnistunut kietomaan minut pauloihinsa vuosien saatossa..! ^_^ Meni useampi vuosi ennenkuin tajusin, että hei, mähän tykkään tästä ihan älyttömästi :) Tulee aina miellyttävä olo Basis-tuotetta avatessa kun tunteen tutun tuoksun :)

 13. Ulkomaalainen

  Moikka, en löytäny sulta lavera karpalo päivävoidetta täällä testeissä.
  Saanko kysyä sinulta, ostin sen ja vasta myöhemmin huomasin että se tarkoitettu +45, itse olen 31v. Uskallanko käyttää? Se ei pilaa iho? :)
  Tässä (INCI): Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Alcohol*, Glycerin, Argania Spinosa Kernel Oil*, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Fragrance (Parfum)**, Sodium Lactate, Myristyl Alcohol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Potassium Cetyl Phosphate, Hydrogenated Lecithin, Tocopheryl Acetate, Cetyl Alcohol, Dehydroxanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hyaluronate, Ascophyllum Nodosum Extract, Hydrolyzed Wheat Flour, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Linalool**, Limonene**, Citronellol**, Citral**
  * ingredients from certified organic agriculture
  ** from natural essential oils

  Kiitos jos autat! :)

  • Sanni

   Hei, Laveran Cranberry & Argan -tuotearvosteluni löytyy täältä:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/lavera-cranberry-argan/

   huomasin että se tarkoitettu +45, itse olen 31v. Uskallanko käyttää? Se ei pilaa iho? :)

   Voit käyttää huoletta :) Mitkään ns. ikääntyneen ihon hoitovoiteet eivät pilaa nuorempaakaan ihoa, nuorempi iho vain ei hyödynnä voiteesta niitä ainesosia joista vanhempi iho hyötyy. Laveran Karpalo & Argan -voiteet esimerkiksi sopivat oikein hyvin nuoremmallekin kuivalle iholle, koska ovat niin täyteläisiä.

   • Ulkomaalainen

    Kiitos Paljon! Sä oot muuten tosi kaunis!

    • Sanni

     Voi kiitos :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.