Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laveran BB-voide

Luonnonkosmetiikan puolella ei BB-buumiin ole lähdetty mukaan yhtä innokkaasti kuin perinteisessä kosmetiikassa, ja syykin on toki selvä. Meikkivoiteet ja muut meikkipohjatuotteet ovat luonnonkosmetiikan kehittelijöille niitä haastavimpia tuotteita, eikä millään tuntemallani sarjalla ole edelleenkään tarjota yhtä moitteettomasti toimivaa (peittävää, tasaisesti levittyvää) meikkivoidetta kuin mitä normikosmetiikan keinoin pystytään valmistamaan.

BB-voiteissa suojakerroin on myös ollut hyvin tärkeä elementti, ja luonnonkosmetiikassa pystytään vain hyvin harvoin sisällyttämään tuotteeseen riittävä aurinkosuoja (varsinaiset aurinkosuojatuotteet poislukien). Titaanidioksidi on ainoa UV-filtterinä sallittu ainesosa jota luonnonkosmetiikka käyttää (sinkkioksidia ei enää saa kutsua aurinkosuoja-aineeksi vaikka se UV-säteitä pois heijastaakin), ja riittävään SPF-kertoimeen tarvittava määrä titaanidioksidia tekee voiteesta helposti kuivan, tönkösti levittyvän ja valkoisen pinnan jättävän. Itse tiedän vain yhden luonnonkosmetiikan merkin jolla on suojakertoimellinen päivävoide.

LaveraBeautyBalm

Ja tämän alustuksen jälkeen pääsemmekin Laveran BB-voiteeseen. Kyseessä on siis sävyttävä päivävoide ilman suojakerrointa. Koostumus on miellyttävän pehmeä ja notkea, melkeinpä kuohkea. Kosteusteho on hyvä, en tarvitse tämän alle toista kosteusvoidetta. Sävyjä on vain yksi ja se on aika tumma, ei sovi ihan vaalealle hipiälle. Voide ei juurikaan peitä mutta tasoittaa ihon sävyä jonkun verran ja blurraa huokosia mukavasti. Iho jää samettisen tuntuiseksi, ei nahkeaksi.

LaveraBB_swatch

Laveran Beauty Balm on käyttäytynyt ihollani vaihtelevasti. Välillä se levittyy kuin unelma – aivan tasaisesti ja jälkiä jättämättä, toisina päivinä taas mineraalipigmentit ”takertuvat” (etenkin leuan tienoon) ihokarvoihin ja jättävät hieman epätasaisen pinnan. Kostutetuilla sormilla levittäminen on auttanut hieman.

Toisaalta olen myös pannut merkille, että epätasaiseksi jääneet kohdat ovat parin tunnin kuluttua jotenkin ”sulaneet” ja häivyttyneet itsestään. Hassua. :) Lisäys 21.5.13 – Tulin tulokseen, että Lavera-BB:n ajoittainen ”takertuva” levittyminen liittyi talvi-ihon pintakuivuuteen. Aloitin voiteen testauksen jo tammikuussa, pidin jonkun aikaa taukoa, ja nyt keväällä pakkassäiden aiheuttaman pintakuivuuden poistuttua Lavera-BB levittyy joka kerta aivan moitteettomasti takertumatta mihinkään. Näin ollen voisin vetää johtopäätöksen, että Laveran Beauty Balm toimii ihanteellisesti nimenomaan normaalilla tai sekaiholla, ei kuivuuteen taipuvaisella.

LaveraBB_iholla

Tässä esimerkkikuvassa Lavera BB on asettunut iholle tosi nätisti ja tasaisesti. Ihon oma sävy kuultaa läpi mutta pinta on himmeä, huokoset häivyttyneet ja lopputulos meikittömästä vaikutelmasta huolimatta mukavan ”viimeistellyn” näköinen.

LaveraBB_iho

Lähikuva huokosista. :)

En itse saanut Laveran Beauty Balmista peittävämpää edes kerrostuksella (minusta voide lähtee helposti rullaamaan jos sitä kerrostaa), mutta toisenkinlaisia arvioita löytyy: esimerkiksi Pumpulipupu koki Laveran BB:n ”melko peittävänä”.

Onko kellään lukijalla antaa omaa kokemustaan voiteen toimivuudesta?

Kommentit (34)

 1. Sinini

  Mulla oli tätä pieni testeri, ja tykkäsin kamalasti! En oo ihan varma onkohan tarpeeks kosteuttava pintakuivalle, mutta rasvoittuvalle iholleni. En kyllä missään nimessä kutsuis tätä peittäväks tai paksuks … Täähän oli tosi kevyttä, juurikin kuohkeaa, ja peitto aika so and so… Ehkä vaalealla iholla se peitto näkyy, mutta mun aasialaisessa hipiässäni en huomannut mitään eroa. Jos oikein tarkkaan katson, niin pikkuriikkisen tasoittaa ihon sävyä, mutta vain ihan ihan pikkuisen. Yritin kans kerrostaa, mutta ei se lisännyt hirveästi peittoa, eli meikkaisin itse vielä ton päälle mineraalimeikillä tai mufen hd foundationilla :) Plussana tietty se, et vaikka on vaan yks sävy, niin se ei ollut liian pinkki, vaalea tai harmaa mun oliivi-ihollani! :) Ja kans se, ettei oo aurinkosuojaa, koska en ”tarvii” niitä, kun en pala oikeastaan ikinä. :P

 2. Katerina Alezandra

  Ite en uskalla koittaa bb voidetta kun kosmetoligi sano, että ei oikeen sovi nuorille, että iho voi mennä piloille. Ja haluan peittävän lopputuloksen! Mutta kivoja nää tuote-esittelyt! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  • Sanni

   Ite en uskalla koittaa bb voidetta kun kosmetoligi sano, että ei oikeen sovi nuorille, että iho voi mennä piloille.

   Mitääh..? :) :D Ei sovi nuorille? ^_^ Nyt otappas kosmetologiasi korvasta ja vedä hänet lähimpään kosmetiikkaliikkeeseen. Vie hänet vaikkapa L’orealin, Maybellinen tai IsaDoran hyllyille. Millehän kohderyhmälle esim. näiden merkkien BB:t on tarkoitettu ellei juuri nuorille? :D

   Mikä tahansa BB, jossa ei erikseen lue ”anti-age”, sopii nuorelle. Eli käytännössä 90% kaikista markkinoilla olevista BB-voiteista. Eikä ihosi mene pilalle vaikka sattuisit anti age bb-voidettakin käyttämään. :) Ihosi vain ei hyödynnä sen sisältämiä anti age -ainesosia.

   BB-voiteen peruskaava on kosteusvoide + väripigmentti + puuteripartikkeleita + suojakerroin. Kiinnostaisi kuulla miksi kosmetologisi mielestä sävytetty, UV-säteilyltä suojaava kosteusvoide ei sopisi nuorille… ^_^

 3. Nanna

  Hei kerrotko mikä on se luonnonkosmetiikan tuote, jossa on suojakerroin?
  Itse käytän vain luonnonkosmetiikkaa ja on mietityttänyt tuo, että miten siltä auringolta onnistuisi suojautumaan hyvin.

 4. Bemu

  Sorry mutta mä repsahdin nauruun tuosta kosmetologin kommentista… Kaikkea sitä vielä näinä päivinä kuuleekin. Tuo Lavera on siis aivan liian tumma mun iholleni. Sitä paitsi mä olen vielä vaiheessa Lorealin BB-voiteen kokeilu :D :D

 5. NG

  Ehkä kosmetologi tarkoitti sitä, että hyvin peittävät koostumukset saattavat tukkia nuorilla yleisen epäpuhtaan ihon helposti? Tämä sama ongelmahan on kaikissa ’pakkeleissa’, iho on iltaisin puhdistettava kunnolla (ei välttämättä tärpätillä!), jotte se saisi hengittää. Tukkeutuva ja epäpuhdas / sekaiho voi olla monella keski-ikäiselläkin. Ihotyyppi ei ole ikäkysymys.

  Anti-age ei sinänsä ole haitaksi, sen kummemmin nuorille kuin vanhoillekaan – JOS kyseessä on todella hoitava ainesossa, se on vain plussaa ihon hyvinvoinnin kannalta. Vihanneksetkin ovat terveellisiä kaikille, ikäryhmästä riippumata.

  • Sanni

   Ehkä kosmetologi tarkoitti sitä, että hyvin peittävät koostumukset saattavat tukkia nuorilla yleisen epäpuhtaan ihon helposti?

   Mun mielestä kosmetologin kommentti oli joka tapauksessa outo. BB-voiteethan ovat kumminkin vähemmän peittäviä kuin varsinaiset meikkivoiteet, eikä kukaan kosmetologi kai neuvo nuorelle asiakkaalleen että ”Meikkivoiteet ovat nuorelle iholle huonoksi”? Jos kosmetologi nyt kuitenkin haluaa ajatella, että meikkivoide on huonoksi, niin kevyemmän BB-voiteenhan pitäisi silloin olla hyvä juttu jota suositella. :) Ellei kyseessä ole joku ihan oman koulukuntansa kehittänyt kosmetologi joka ei suosittele nuorelle meikkipohjaa lainkaan… ^_^

   • NG

    Minullahan muuten oli nuorena käytössä Dr. Schrammekin aito ja alkuperäinen BB-voide, kuorinnan jälkihoitona, kosmetologin suosituksesta….
    Hyvältä se tuntui, todella peittävää ainetta. Voisin tilata joskus netistä uudelleen :)

 6. Nimetön

  Kannattaa kokeilla Jane Iredalen bb-voide. Todella peittävä ja suojakerroin 20. Ihan huippu!

  • Bemu

   Jep, olen kuullut tuosta tuotteesta ja koko sarjasta että on huipputuotteita :)

 7. Sanna

  No olipas sen kosmetologin kommentti kyllä hassu! :D
  Tänään törmäsin ekaa kertaa muuten suomalaiseen Flow kosmetiikan mineraalipohjaan. Onko sulla Sanni kokemuksia tästä kyseisestä mineraalimeikkipohjasta? Ainakin yrityksen omassa verkkokaupassa on myynnissä myös näytekokoja, joten ajattelin kokeilla kun LilyLolosta tykkään. :)

 8. Nimetön

  Hei muistelen että joskus sanoit että sinulla on tummat silmänalukset ? oletko saanut ne lähtemään jollain, nimittäin itseäni vaivaa todella tummat silmänalukset ja mikään ei tunnu auttavan : (

  • Sanni

   Ei rakenteellisesti tummat silmänaluset lähde millään :) Ne ovat osa sinua.

   • NG

    Mutta hyvä peiteaine voi auttaa ne piiloon :)

    • Sanni

     Luonnollisestikin :)

 9. Anne

  Moikka,
  Kokeilemisen ja kaiken hehkutuksen arvoinen on terre d’Oc merkin BB-voide. Luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan! Sävy, levittyvyys ja peittävyys hyvä, ihanan hehkuva lopputulos, mekaaninen uv-suoja ja ihana tuoksu:)

 10. Heli

  Terre d’Ocin BB:tä tulin minäkin kehumaan, viikonlopun messuilta hankittu ja parin päivän kokemuksella tuntuu tosi hyvältä, ei ihan yhtä peittävä kuin Jane Iredalen BB, joten sopii mielestäni paremmin kevät/kesäiholle. Oletko Sanni kokeillut Terre d’Ocia tai Jane Iredalea? Olis kiva kuulla mielipiteesi!

  • Sanni

   Oletko Sanni kokeillut Terre d’Ocia tai Jane Iredalea?

   En ole kokeillut kumpaakaan valitettavasti.

 11. Emma

  Hei, kiinnostaisi kovasti juttu erilaisista kasvoöljyistä mitkä tuntuu nyt olevan kovasti pinnalla. Olisi hienoa jos voisit kirjoittaa jotain niistä jos löytyy kokemusta! :)

  • Sanni

   Kasvoöljyjuttu on ollut ”to do” -listalla jo sellaiset kaksi vuotta ^_^

 12. Pumpulipupu

  Kiitos tiedosta, tästähän selvisi miksi peräänkuuluttamaani aurinkosuojaa ei Laveran BB:ssä ole, tosi harmi!

  Peittävyyden kokee varmaan eri tavoilla oman ihon kunnosta riippuen. Oma ihoni on tällä hetkellä ilokseni niin hyvässä kunnossa, että kaipaan nimenomaan todella ohutta ja heleän kevyttä meikkipohjaa, ja siihen nähden Laveran BB oli mielestäni tosiaan melko peittävä. Joku jolla on ongelmallisempi iho olisi varmaan aivan eri mieltä. :)

  Ihanaa kevään jatkoa Sanni! :)

  • Sanni

   Kiitos Pupu :)

 13. Kata

  Kävin minäkin nyt sitten Ruohonjuuresta ostamassa Laveran BB:n :) Hyvä sävy päivettyneelle iholle ja tuntuu hyvältä.
  Luin inci-listaa ja siinä on Titanium Oxide alkupäässä, joten on siinä pieni uv-suoja varmaan vaikkei sitä pakkauksessa mainitakaan?

  • Sanni

   Kyllä, kaikissa meikkivoidetuotteissa on aina jonkinlainen UV-suoja (sillä kaikki meikkivoiteet / sävytetyt päivävoiteet sisältävät titaanidioksidia). Esimerkiksi tässä Laveran BB:ssä arvelisin suojakertoimen olevan kuitenkin häviävän pieni, ehkä jotain SK 4:n luokkaa korkeintaan.

 14. Anu

  Ekosertifioidusta BB-voiteesta puheenollen; kävin juuri äsken noutamassa Greendeal -verkkokaupan tilaukseni ja pääsin hipeltämään jo ennakkoon heille myyntiin tulevia uutuusmeikkejä… BB-voide SPF20! (vaalea sävy, aika vähän pigmenttiä äkkiseltään mutta itse ootan tota nyt lähinnä suojakertoimen takia) 100% pigmenttejä, joilla sävyttää luomet, huulet, kynnet jne…! Testailin pikaiseen ihanaa vaaleaa turkoosia/mintunvihreää. Näppärät, pyöreät purkit, jotka saa reissuun lähtiessä ruuvattua yhteen pinoon. Niin mun kesätuotteita, odotan kovasti!

 15. Rose

  Hei tuli tässä yleisesti mieleen BB-voiteista, että vaikka niissä on suojakerroin, ni voiko niitä ihan käyttää auringonoton aikana (jos vaan SK on riittävä)? Mulla tulee epäpuhtauksia normaalimeikin kanssa jos otan aurinkoo, ni mitenköhän on BB-voiteen kanssa sitte..?

  • Sanni

   BB-voiteita tai muitakaan suojakertoimellisia päivävoiteita ei ole tarkoitettu varsinaiseen auringonottoon, vaikka ne UV-säteiltä suojaavatkin. Ne eivät ole yhtä hien/vedenkestäviä kuin aurinkovoiteet, joten jos makaat rantsussa BB-voide nassussa ja hikoilet, niin suoja vähenee huomattavasti ja saatat palaa. En ylipäänsäkään suosittele auringonottoa meikissä, on kuin tilaisi ihoon epäpuhtauksia! ^_^

   Kokeile jauhemaista mineraaliaurinkosuojaa, mm. BareMineralsilta löytyy sellainen. Se ei tuki ihoa samalla lailla kuin voidemaiset aurinkosuojat saattavat tehdä, ja peittää ja tasoittaakin ihoa eli toimii vähän niinkuin kevyenkevyenä meikkinä. Iho myös pysyy paremmin kiillottomana.

 16. Alise

  Tässä sinulle Sanni lisätietoa luonnonkosmetiikan saralta. Oriflamella on sekä meikkivoiteissa että päivävoiteissa ollut jo vuosikausia suojakertomellisia tuotteita, tässä muutama meikkivoide, päivävoiteita löytyy useita. Oriflame on valmistanut luonnonkosmetiikkaa vuodesta – 67 alkaen jolloin se oli harvinaista kosmetiikan saralla.

  http://fi.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=23667

  http://fi.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=25376

  http://fi.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21621

  http://fi.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=22907

  T. Alise http://alise-alisenterveysjakauneus.blogspot.fi/

 17. Voodoo Blonde

  Thank you for sharing the swatches, I’ve been looking everywhere for them. I have combinations skin, so I hope the BB cream will not melt on my oily t-zone :/ (without some mattyfing powder on top, at least) Cheers.

  • Sanni

   Glad I could be of help :)

 18. Annie

  Tota alvan BB-voidetta voin lämpimästi suositella. Ihana levittyvyys ja hyvä sävy! Itse olen pohjoismaisen vaalea iholtani. Jo toinen pakkaus menossa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.