Laveran BB-voide

Luonnonkosmetiikan puolella ei BB-buumiin ole lähdetty mukaan yhtä innokkaasti kuin perinteisessä kosmetiikassa, ja syykin on toki selvä. Meikkivoiteet ja muut meikkipohjatuotteet ovat luonnonkosmetiikan kehittelijöille niitä haastavimpia tuotteita, eikä millään tuntemallani sarjalla ole edelleenkään tarjota yhtä moitteettomasti toimivaa (peittävää, tasaisesti levittyvää) meikkivoidetta kuin mitä normikosmetiikan keinoin pystytään valmistamaan.

BB-voiteissa suojakerroin on myös ollut hyvin tärkeä elementti, ja luonnonkosmetiikassa pystytään vain hyvin harvoin sisällyttämään tuotteeseen riittävä aurinkosuoja (varsinaiset aurinkosuojatuotteet poislukien). Titaanidioksidi on ainoa UV-filtterinä sallittu ainesosa jota luonnonkosmetiikka käyttää (sinkkioksidia ei enää saa kutsua aurinkosuoja-aineeksi vaikka se UV-säteitä pois heijastaakin), ja riittävään SPF-kertoimeen tarvittava määrä titaanidioksidia tekee voiteesta helposti kuivan, tönkösti levittyvän ja valkoisen pinnan jättävän. Itse tiedän vain yhden luonnonkosmetiikan merkin jolla on suojakertoimellinen päivävoide.

LaveraBeautyBalm

Ja tämän alustuksen jälkeen pääsemmekin Laveran BB-voiteeseen. Kyseessä on siis sävyttävä päivävoide ilman suojakerrointa. Koostumus on miellyttävän pehmeä ja notkea, melkeinpä kuohkea. Kosteusteho on hyvä, en tarvitse tämän alle toista kosteusvoidetta. Sävyjä on vain yksi ja se on aika tumma, ei sovi ihan vaalealle hipiälle. Voide ei juurikaan peitä mutta tasoittaa ihon sävyä jonkun verran ja blurraa huokosia mukavasti. Iho jää samettisen tuntuiseksi, ei nahkeaksi.

LaveraBB_swatch

Laveran Beauty Balm on käyttäytynyt ihollani vaihtelevasti. Välillä se levittyy kuin unelma – aivan tasaisesti ja jälkiä jättämättä, toisina päivinä taas mineraalipigmentit ”takertuvat” (etenkin leuan tienoon) ihokarvoihin ja jättävät hieman epätasaisen pinnan. Kostutetuilla sormilla levittäminen on auttanut hieman.

Toisaalta olen myös pannut merkille, että epätasaiseksi jääneet kohdat ovat parin tunnin kuluttua jotenkin ”sulaneet” ja häivyttyneet itsestään. Hassua. :) Lisäys 21.5.13 – Tulin tulokseen, että Lavera-BB:n ajoittainen ”takertuva” levittyminen liittyi talvi-ihon pintakuivuuteen. Aloitin voiteen testauksen jo tammikuussa, pidin jonkun aikaa taukoa, ja nyt keväällä pakkassäiden aiheuttaman pintakuivuuden poistuttua Lavera-BB levittyy joka kerta aivan moitteettomasti takertumatta mihinkään. Näin ollen voisin vetää johtopäätöksen, että Laveran Beauty Balm toimii ihanteellisesti nimenomaan normaalilla tai sekaiholla, ei kuivuuteen taipuvaisella.

LaveraBB_iholla

Tässä esimerkkikuvassa Lavera BB on asettunut iholle tosi nätisti ja tasaisesti. Ihon oma sävy kuultaa läpi mutta pinta on himmeä, huokoset häivyttyneet ja lopputulos meikittömästä vaikutelmasta huolimatta mukavan ”viimeistellyn” näköinen.

LaveraBB_iho

 

Lähikuva huokosista. :)

En itse saanut Laveran Beauty Balmista peittävämpää edes kerrostuksella (minusta voide lähtee helposti rullaamaan jos sitä kerrostaa), mutta toisenkinlaisia arvioita löytyy: esimerkiksi Pumpulipupu koki Laveran BB:n ”melko peittävänä”.

Onko kellään lukijalla antaa omaa kokemustaan voiteen toimivuudesta?

Kommentit (34)
 1. Mulla oli tätä pieni testeri, ja tykkäsin kamalasti! En oo ihan varma onkohan tarpeeks kosteuttava pintakuivalle, mutta rasvoittuvalle iholleni. En kyllä missään nimessä kutsuis tätä peittäväks tai paksuks … Täähän oli tosi kevyttä, juurikin kuohkeaa, ja peitto aika so and so… Ehkä vaalealla iholla se peitto näkyy, mutta mun aasialaisessa hipiässäni en huomannut mitään eroa. Jos oikein tarkkaan katson, niin pikkuriikkisen tasoittaa ihon sävyä, mutta vain ihan ihan pikkuisen. Yritin kans kerrostaa, mutta ei se lisännyt hirveästi peittoa, eli meikkaisin itse vielä ton päälle mineraalimeikillä tai mufen hd foundationilla :) Plussana tietty se, et vaikka on vaan yks sävy, niin se ei ollut liian pinkki, vaalea tai harmaa mun oliivi-ihollani! :) Ja kans se, ettei oo aurinkosuojaa, koska en ”tarvii” niitä, kun en pala oikeastaan ikinä. :P

 2. Katerina Alezandra
  6.5.2013, 12:46

  Ite en uskalla koittaa bb voidetta kun kosmetoligi sano, että ei oikeen sovi nuorille, että iho voi mennä piloille. Ja haluan peittävän lopputuloksen! Mutta kivoja nää tuote-esittelyt! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  1. Ite en uskalla koittaa bb voidetta kun kosmetoligi sano, että ei oikeen sovi nuorille, että iho voi mennä piloille.

   Mitääh..? :) :D Ei sovi nuorille? ^_^ Nyt otappas kosmetologiasi korvasta ja vedä hänet lähimpään kosmetiikkaliikkeeseen. Vie hänet vaikkapa L’orealin, Maybellinen tai IsaDoran hyllyille. Millehän kohderyhmälle esim. näiden merkkien BB:t on tarkoitettu ellei juuri nuorille? :D

   Mikä tahansa BB, jossa ei erikseen lue ”anti-age”, sopii nuorelle. Eli käytännössä 90% kaikista markkinoilla olevista BB-voiteista. Eikä ihosi mene pilalle vaikka sattuisit anti age bb-voidettakin käyttämään. :) Ihosi vain ei hyödynnä sen sisältämiä anti age -ainesosia.

   BB-voiteen peruskaava on kosteusvoide + väripigmentti + puuteripartikkeleita + suojakerroin. Kiinnostaisi kuulla miksi kosmetologisi mielestä sävytetty, UV-säteilyltä suojaava kosteusvoide ei sopisi nuorille… ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *