Laveran aurinkovoiteiden uusi tuleminen

Tätä kirjoittaessani melkein hävettää, sillä olen oleskellut auringossa joka ikinen päivä viimeisen viikon – kahden (?), vielä enemmän..? aikana – miten monena päivänä nyt on paistanut aurinko tänä kesänä?

Useina päivinä aurinkoaikaa on kertynyt tosi monta tuntia. Juhannusaattona kolmesta kymmeneen….

Viime kesinä olen kehuskellut parantuneita aurinkotapojani ja malttiani rusketuksen suhteen. Jälkimmäinen pitää yhä paikkansa – en siis varsinaisesti enää tavoittele ”niin-syvää-brunaa-kuin-mahdollista”, mutta…. kyllähän itse aurinko ja sen tunne iholla edelleen houkuttaa.

Tätäkin kirjoittaessa, kello 18.52 maanantai-iltana, istun nauttimassa kuumasta porotuksesta tamperelaisen puuvillatehtaan katolla (tänne on juuri avattu uusi kattobaari).

Aurinko vetää minua puoleensa. Sitä ei käy muuttaminen, vaikka helleasteista ja vahvan kontrastin rusketusrajoista en niin piittaakaan. En halua olla koskaan varjossa; aurinkovoidetta todella kuluu. Lisään voidetta tunnin tai kahden välein iltaan saakka ja holvaan sitä melkeinpä suositusten verran – kroppaan menee varmasti useampi ruokalusikallinen.

Olen todennut nestemäiset aurinkovoiteet kaikkein mukavimmiksi ja helpommiksi levittää vartalolle. Tänään esittelemäni vartaloaurinkovoiteet edustavat juuri sitä tyyppiä.

Lavera on uudistanut aurinkotuotteensa tänä vuonna perusteellisesti, ja uudistuksen voi sanoa olleen odotettu. Laveralla on ollut hieman haasteita aiempien aurinkovoiteidensa kanssa, mutta nyt koostumus on käynyt läpi täyden muutoksen. Paksu, voidemainen koostumus on nyt nestemäinen ja suihkutettavassa muodossa. Toimii!

Valikoimaan kuuluu SK 20 ja SK 30 -suihkeet vartalolle, SK 50 -voide lapsille ja herkälle iholle sekä SK 30 Anti Age -voide kasvoille.

UV-suojateknologia on kolminkertainen; voiteissa on käytetty titaanidioksidia, sinkkioksidia sekä korkea pitoisuus erittäin hoitavaa ja antioksidanttista, luonnostaan UV-suojaominaisuuden sisältävää karanjaöljyä. Tällä kombinaatiolla saadaan aikaan laaja, UVA- ja UVB- säteet kattava suoja joka lisäksi on antioksidanttinen.

Kasvoaurinkovoiteen olen jo esitellytkin. Notkea voide levittyy helposti eikä jähmeydestä ole tietoakaan. Jos ei tietäisi kyseessä olevan aurinkovoiteen, saattaisin ajatella tämän vain olevan ravitseva anti age -voide.

Rehellisyyden nimissä, iholla näkyy ihan aavistus vaaleaa kajoa kun voidetta levittää – ainakin jos sitä levittää riittävän kerroksen, mutta vaaleus katoaa voiteen imeytyessä.

Tykkään Laveran kasvoaurinkovoiteesta tosi paljon! :) Se on suosikkini kaikista Laveran aurinkotuotteista. Rakastan sen tuoksua, ja voisinkin sanoa Laveran aurinkotuotteiden tuoksun olevan mun lemppari kaikista aurinkosarjoista. Vain Algamariksen SPF 30 Spray yltää tähän liigaan.

Ilta-auringossa katolla, still going strong…

Fysikaalisten aurinkosuojien jähmeys ja niiden helposti jättämä vaalea pinta johtuvat mineraalipohjaisesta UV-filtteristä, joka on luonnostaan jauhemaisessa muodossa ja valkoisen väristä.

Jauheen olomuodolle ei oikein mitään voi, tai pitäisikö sanoa – ei ole voinut, sillä sellaisella vakuuttavuudella tuntuvat luonnolliset aurinkosuojavoiteet nyt kehittyvän.

Laveran uudet vartaloaurinkosuihkeet on formuloitu nestemäisiksi.

Olen käyttänyt kumpaakin, SK 20 ja SK 30 -suihketta runsaasti, ja ne ovat kokemukseni mukaan hyvin samankaltaiset tuntumaltaan. Kummatkin ovat yhtä nestemäisen ohuita ja helposti levittyviä.

SK 30 -suihkeen korkeampi titaanidioksidipitoisuus vain näkyy iholla vaaleana kajastuksena, joka tosin Anti Age -voiteen tavoin häviää näkyvistä kun voidetta (siis nestemäistä emulsiota) on hetken hieronut ihoon.

Kun kokeilin SK20 -suihketta ihan ensimmäistä kertaa, ajoitukseni oli huono. Laitoin sitä sinä torstaina, kun Suomessa varoitettiin poikkeuksellisen korkeasta UV-indeksistä (UV-indeksi ei liity lämpöasteisiin vaan yleisesti UV-säteilyn voimakkuuteen). Lisäksi paljastin yläkroppani auringolle ensimmäistä kertaa koko kesänä. Yleensä minulle riittää suojakerroin 20 Kreikassakin, mutta nyt kärähdin – vaikka menin aurinkoon vasta kolmen jälkeen.

Mitä tästä opimme? Älä vähättele UV-indeksin merkitystä – jos se on korkea, vedä suosiolla korkeimmat kertoimet nahkaan. JA: vedä nyt ainakin silloin korkeimmat kertoimet pintaan, kun menet aurinkoon ihan ekaa kertaa kesällä! 🙈

SK50 Kids -voidetta olen testannut vain käsivarteen töissä, ja se tuntui toki paksummalta suihkeisiin verrattuna, mutta parannus on huomattava edelliseen SK50 -koostumukseen verrattuna. Uusi voide levittyy oikein hyvin – mutta valkoista pintaa jää.

Nähdään auringossa..! Mutta hyvin suojattuina…! :)

Tuon ”kohtalokkaan” torstain jälkeen en ole enää käräyttänyt itseäni asianmukaisella suojalla (yksi päivä tosin selästä paloi se kohta johon en yllä itse käsillä…), ja Laveran suihkeista olen käyttänyt auringon voimakkuuden mukaan joko kahtakymppiä tai kolmeakymppiä.

Pieni 100 millin pullo sujahtaa helposti vaikka käsilaukkuun, ja nämä ovatkin kokonsa puolesta mun suosikkeja kantaa mukana.

Toki pakkauskoko tekee litrahinnasta arvokkaan. Toisaalta – arvokasta on myös karanjaöljy.

Aurinkovoide on sellainen kosmetiikan tuote, jonka sisällössä laatuero on ehkä kaikkein suurin normikosmetiikkaan verrattuna.

Synteettinen aurinkovoide hyvin harvoin pystyy kosteuttamaan tai ravitsemaan ihoa kunnolla (etenkin korkean suojakertoimen), sillä tuote koostuu UV-filtterin ohella suurelta osin aineista, joilla pyritään vähentämään UV-filtterien ikävää tuntumaa iholla. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojassa taas on ihoa aidosti hoitavia aineita kuten tänään esitellyissä Laveran tuotteissa karanjaöljyä, kookosöljyä, soijaöljyä ja auringonkukansiemenöljyä.

Jos kiinnostuit kokeilemaan Laveran aurinkovoiteita, ne (ja koko Laveran muun valikoiman) saa nyt -20% alennuksella Natural Goods Companylta. Löydät Laveran aurinkotuotteet myös mm. Stockmannilta, Sokokselta ja Prismoista.

Lavera-aurinkojen hinnat:

Sensitive Anti Age Face Sun Cream SPF 30 kasvoille 50 ml, 25,90€

Sensitive Sun Spray SPF 20 vartalolle 100 ml, 25,90€

Sensitive Sun Spray SPF 30 vartalolle 100 ml, 28€

Sensitive Sun Lotion Kids SPF 50 vartalolle ja kasvoille 100 ml, 32,30€

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (10)
 1. Minäkään en ennen saanut rasvattua selkääni kunnolla, mutta nyt minulla on siihen tarkoitukseen paistinlasta. Hyvin onnistuu. 😆

  1. Hei – TUO vinkki täytyy pölliä…! :D :D Olen jo välillä miettinyt pitäisikö itse kehittää ja lanseerata ”sinkkuihmisten” selänaurinkorasvausväline…! 😀

 2. Itsellä käytössä sk50 koko kesän, silti maksimi auringossaoloaika on 3 h. Juhannuksena pyörän selässä 3,5 h ja edelleen punoittaa. Punapigmentti hiuksissa kertoo syyn… Kyllä silti kesän aikana vähän tulee väriä pintaan, mutta aurinkoa en ota koskaan.
  Miksiköhän muuten sk:t loppuu 50:een? Meikäläinen kaipaisi vielä enemmän!

  1. Miksiköhän muuten sk:t loppuu 50:een?

   Suojakerroin 50 suodattaa 98% UV-säteilystä. Kosmetiikan keinoin ei ole mahdollista suodattaa enää enempää UV-säteistä, 100-prosenttista kosmeettista suojaa on täysin mahdoton toteuttaa, ja 99-prosenttinenkin olisi koostumukseltaan niin epämiellyttävää ja vaikeasti levittyvää ettei sellaista yksinkertaisesti kannata valmistaa.

   Tiesithän, että SK30:n ja SK50:n välillä on vain yhden prosenttyksikön UV-suojaero…? SK30 suodattaa 97% UV-säteistä ja SK50 98%. Asiantuntijat ovat todenneet, että oikein käytettynä (eli riittävän paksulti ja riittävän usein levitettynä) jo SK 20 suojaa herkimmänkin ihon. Suojan teho ei lopulta kasva niin valtavasti suojakertoimen luvun myötä. Olennaisinta on se, kuinka paljon ja kuinka usein voidetta levittää.

   Oikeastaan voi nähdä niin, että suuri osa SK50-voiteita käyttävistä ihmisistä saa iholleen lopulta vain noin SK20:ä vastaavan suojan, sillä aniharva levittää voidetta niin runsaasti, kuin ilmoitetun suojakertoimen toteutuminen vaatisi :)

   1. On niin mahtavaa – aina, kun sinulta kysyy jotain, saa lisää tietoa ja viisastuu. En tiennyt noista yhtäkään asiaa. Kiitos taas! :)
    Sokeasti olen käyttänyt tuota sk50:tä aina, kun olen pidempään auringossa. Koskaan en ota aurinkoa, mutta auringossaoloni on yleensä aina pyörälenkki (esim. eilen kesti 3 h/51 km), lähtiessä laitoin kaksi kerrosta sk50:tä. Ei siellä matkan varrella oikein voi lisätä.

    1. On niin mahtavaa – aina, kun sinulta kysyy jotain, saa lisää tietoa ja viisastuu. En tiennyt noista yhtäkään asiaa. Kiitos taas! :)

     🤗🤗

   2. Niin ja itse käytän suihketta – Ultrasun Sports SPF50. Siinä muuten lukee 95 %, nyt kun putelin kaivoin esille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *