Lavera: ylpeästi rehellistä markettikosmetiikkaa – sitä me just halutaan olla! :)

Kun kirjoitan Laverasta, useissa yhteyksissä kommenteissa nousee esiin toteamus; ”Ihan kivoja, mutta näyttävät jotenkin niin markettikosmetiikalta”.

Tässä kommentissa ei ole mitään pahaa, mutta minua se aina vähän huvittaa. Lavera on markettikosmetiikkaa, ja itse asiassa ensimmäinen tarkoituksellisesti markettikanavaan suunnattu luonnonkosmetiikkasarja Euroopassa. Laveran perustajan visio reilut 30 vuotta sitten oli tuoda luonnollinen ihonhoidon vaihtoehto kaikkien ulottuville ja näkyville, pois pienistä ekoputiikeista suuren yleisön eteen.

Lavera on alusta saakka halunnut olla ylpeästi se edullinen, helppo, ”joka marketin sarja”. :)

Tänään kirjoitan Laveran ytimestä, sarjasta, josta kaikki sai alkunsa; Basis Sensitiv. Disclaimer: olen töissä Laveran maahantuojalla ja saanut tuotteet töistä.

Vinkkaan myös, että kaikki Lavera-tuotteet ovat tällä viikolla -40% alennuksessa K-Citymarketeissa :) Mars markettiin, siis :D Edun saa Plussa-kortilla.

Basis Sensitiv on Laveran edullisin sarja ja sen tuotteet on suunnattu koko perheelle. Kivoja perustuotteita ”vauvasta vaariin”.

Kun sarja vuonna 1987 lanseerattiin, se koostui kolmesta tuotteesta: vartalovoiteesta, huulirasvasta ja suihkugeelistä. Tänä päivänä Basis Sensitiv -sarjassa on yli 20 tuotetta vartalonhoidosta kasvo- ja hiustuotteisiin. Kuvassa näkyvä sarjan saippua muuten koki tänä vuonna vuosien jälkeen totaalipäivityksen, ja on nyt suorastaan ylellisen tuntuinen uudella helmiäiskoostumuksellaan. :)

Kun ollaan menossa talvea – ja vääjäämättä kuivempaa ihoa kohti, valikoin tähän juttuun erityisesti kuivan ihon ja hiuspohjan tuotteita Basis-sarjasta.

Kuvan puhdistusemulsio on Laveran kirkkaasti myydyin puhdistustuote Suomessa. Minäkin tykkään sen koostumuksesta, vaikka en emulsioputsareiden käyttäjä itse olekaan. Kookosöljyä, sheavoita ja aloe veraa sisältävä Basis Sensitiv -puhdistusmaito on täyteläistä ja puhdistaa ihon todella hellästi. I Love Me -messuilla hyvin usein kuultu lause meidän pisteellä on; ”Haen sitä teidän tosi hyvää puhdistusmaitoa, sitä tuubissa olevaa.” 👍

Putsarin kaveriksi sopii sheavoita, skvalaania, jojobaöljyä, ksylitolia ja aloe veraa sisältävä kuivan ihon Rich Moisturising Cream -kasvovoide.

Sarjan yleisvoide All-Round Cream on kunnon klassikkokamaa. Pakkausta tarkastellessa saattaa helposti pystyä päättelemään, mille toiselle peltirasiaan pakatulle klassikkovoiteelle Laveran All-Round Cream pyrkii tarjoamaan luonnollisen vaihtoehdon. :)

Tämä tanakka voide on aivan mahtava comfort-kosteuttaja. Täyteläinen voide on tarkoitettu koko keholle, ja olenpa tavannut kuivaihoisia asiakkaita, jotka käyttävät tätä myös kasvoilla.

Tuntuu, että piipahdan taas vähän sivuraiteilla, mutta en malta olla kertomatta, että en ole koskaan sietänyt perinteisiä butter-vartalovoi-koostumuksia jotka jättävät ihon kiiltäväksi eivätkä tunnu ikinä imeytyvän. Jotkin nuoruuden butter-”traumat” ovat jättäneet minuun pysyvän epäluulon paksuja voiteita kohtaan, mutta onneksi on olemassa myös paksuja ja ei-rasvaisen pinnan jättäviä voiteita.

Olin epäluuloinen myös Basiksen All-Round Creamia kohtaan kun sitä vuosia sitten ensimmäisen kerran testasin, mutta tyytyväisyys oli suuri, kun tämä supertäyteläinen voide ei jätäkään ihoon kiiltävän tahmeaa pintaa. 😍

Käytän All-Roundia ihon kuiviin, ahavoituneisiin kohtiin, esimerkiksi tällä hetkellä lähes haavoille kuivuneisiin rystysiini ja kämmenselkään.

WTD-Natahan muuten otti juuri tämän voiteen mukaan synnärille ainoana kosteusvoiteenaan (tai jopa ainoana kosmetiikkatuotteenaan..?). Voiteen uusimpia faneja. :)

Jos ihosi ei ole kuiva tai kiinteän paksut voiteet eivät muuten vain ole juttusi, Laveralla on Basis-sarjassa toinenkin mukava yleisvoide.

Ei ole vaikea nähdä (jälleen) yhtäläisyyttä Soft Moisturising Creamin ja toisen tunnetun Soft-voiteen välillä ;) Minusta Lavera on keksinyt aika hauskasti tarjota samantyyppisissä pakkauksissa luonnolliset vaihtoehdot kulttivoiteille. Näin normikosmetiikkaan tottuneen kuluttajan kynnys kokeilla jotain ”vihreää” kenties laskee, ja hän kiinnostuu kokeilemaan miten luonnonkosmetiikan vaihtoehto pärjää normikosmetiikalle.

Soft Moisturising Cream on paksua, erittäin helposti levittyvää ja imeytyvää emulsiota. Todella miellyttävän tuntuinen voide koko vartalon kosteutukseen.

Basis-sarjan lempeästi vaahtoava suihkugeeli sopii koko perheelle ja myös hiusten pesuun.

Hydro Feeling -nimeä kantava suihkuvaahto sisältää kosteuttavaa aloe veraa, betaiinia, ksylitolia ja neljän eri viljaproteiinin kosteuttavan yhdistelmän. Hiusten pesuun käyttäessä samat proteiinit myös hoitavat hiusta.

Jos kuitenkin mieluummin peset hiuksesi ”oikeilla” hiustuotteilla, Basis Sensitiv -sarjassa on oikein hyvä, kosteuttava ja hellävarainen shampoo ja hoitoaine.

Kvinoaa, sitruunaruohoa ja aloe veraa sisältävät Moisture & Care -shampoo ja -hoitoaine sopivat koko perheelle, mutta erityisesti niistä hyötyy kuiva hiuspohja. Moisture & Care -tuotteet kosteuttavat ja rauhoittavat ärtynyttä ja kuivaa hiuspohjaa ja sopivat hoitamaan kuivia, ei-käsiteltyjä hiuksia. (Jos sinulla on käsitellyt tai erittäin kuivat ja vaurioituneet hiukset, valitse Laveralta Repair & Care tai Expert Repair & Deep Care -tuotteet.)

Moisture & Care -hoitoaineessa on kevyt, vähäöljyinen koostumus jossa on enemmän kosteuttavia kuin pehmentäviä ainesosia. Siksi se sopii paremmin ”normaali-kuiville” kuin käsittelyissä kuivuneille ja vaurioituneille hiuksille. Vähäöljyinen koostumus on myös kaiken kaikkiaan kevyempi ja sopii myös hennoille hiuksille, se ei lässäytä hiuksia.

Sitruunaruohoa sisältävää Moisture & Care -hoitoainetta voi myös levittää hiuspohjaan; sitruunaruoho ja aloe vera rauhoittavat ärtynyttä hiuspohjaa.

Basis Sensitiv -sarjasta yleisesti; sarjan tuotteissa on miellyttävän pehmeä ja puhdas Basis-signature-tuoksu, joka varmaankin monelle edustaa Laveran the tuoksua. Tuoksu on ollut sama vuosikaudet, ainakin sen 11 vuotta jotka itse olen Laveran tuotteita käyttänyt, ja varmasti kauemminkin.

Tiedän, että osa pitää tuoksua mitäänsanomattomana tai ”markettimaisena”, mutta itselleni Basis-tuoksusta on muodostunut ihan lemppari Laveran tuoksuista ja tykkään siitä tosi paljon! 💙 Itse asiassa juuri tuoksu on yksi niitä juttuja, miksi olen alusta saakka tykännyt niin paljon Basis-sarjan tuotteista. Mainittakoon, että sarjan edesmennyt porkkanavoide oli all-time-suosikkini…! Kaipaan sitä yhä…

Loppuun vielä lahjavinkki! Viime joulun ihastuttava Sweet Moments -pakkaus teki paluun. 💜 Pakkaus sisältää luumulle ja vaniljalle pehmeästi tuoksuvan suihkuvaahdon ja vartalovoiteen.

Minulle Sweet Momentsista on muodostunut tänä vuonna mökkituoksu. :) Vein vartalovoiteen Kalastajan mökille, ja aina kun tuoksutan työhuoneellani olevaa kappaletta, tulee ihan mökkifiilis 💕

On ihanaa, kun tietyt tuoksut linkittyvät joihinkin paikkoihin tai tilanteisiin.

Tähän loppuun sopii varmaan todeta, markettikosmetiikka kun on ollut aiheena, että tokihan Laveraa saa myös erikoisliikkeistä, ekoputiikeista ja tavarataloista :)

Sweet Moments -pakkausta esimerkisi myydään ainakin Sokoksella. (Citymarketeissa sitä ei käsittääkseni ole, joten harmi kyllä tämän pakkauksen kohdalla ei voi hyötyä Cittarien -40% alesta…)

Kommentit (17)
 1. Badis Bömbis
  11.12.2020, 10:09

  Minulle Lavera on THE luonnonkosmetiikkamerkki. Olen tainnut hehkuttaa aiemminkin. Basis sensitive on ihan bästa bra. Käy niin mulle kuin atooppiselle puoliskolleni.
  Eilen läträsin Mattifying Balance Creamia naamaan vaunulenkin ja saunan punoittavaksi ja riihikuivaksi tekemään naamaani ja nyt aamulla näytän taas jotakuinkin ihmiseltä. Hitsi, kun sen sarjan deot vielä veisivät hikoilun pois, niin se tyrni-appelsiini(?) olisi maailman parhaimman tuoksuinen dödö. Harmi kun ei tällaisella hikipossulla toimi. Kotipäivinä se toimii kun en angstaa kaikkea ja lähinnä möhistän. Mutta ei muualla. Voitko vinkata eteenpäin kun sinulla on nyt VALTAA, että tarvitaan hikipossudeo. Sellainen joka ei tuoksu perusrexonalle, vaan Laveralle ja joka ei pettäisi stressihikoillessa. Deosarjan nimi voisi olla Stress Pig Relief.
  Laveralta saisi myös ilmestyä varsinainen couperosasarja. Basis sensitive on siihenkin ihan jees, mutta hitsi jos tulisi puhdistusvaahto, kasvivesi ja kosteusvoide, ihan kolmen tuotteen spessulisäys, meille punanaamoille. Vaikka sitten Stress Pig Sensitive. Välitäthän nämä toiveet eteenpäin. Kerro, että sarjan suurkuluttaja vaatii.🦄😅
  Ja

  1. Basis sensitive on ihan bästa bra.

   💙🙏🏻

   Voitko vinkata eteenpäin kun sinulla on nyt VALTAA, että tarvitaan hikipossudeo.

   😂 …voi kun mulla olisikin valtaa… (Jos olisi, niin olisi paljonkin ehdotuksia Laveralle, sielu ihan ”syyhyää” joidenkin parannusehdotusten tai yleisten ihmetysten kanssa joita haluaisin päästä Laveralle jakamaan…)

   Mutta palautetta voin ehdottomasti viedä eteenpäin :) Tarkoitus olisi, että pääsen jonain kauniina päivänä myös vierailulle Laveran headquartersiin Saksaan, ja jos se toteutuu, vuodatan tuotekehitystiimille kaikki vuosien aikana kertyneet kysymykset ja ehdotukset 😀😅

   Laveralta saisi myös ilmestyä varsinainen couperosasarja. Basis sensitive on siihenkin ihan jees, mutta hitsi jos tulisi puhdistusvaahto, kasvivesi ja kosteusvoide, ihan kolmen tuotteen spessulisäys, meille punanaamoille. Vaikka sitten Stress Pig Sensitive.

   Meille pohjoisen asukeille nämä punoitusta laskevat ihonhoitosarjat on tosiaan tärkeitä. Meillä iho ärtyy, kuivuu ja punoittaa paljon enemmän kuin etelämpänä asuvilla. Keskieurooppalaiset sarjat perustavat valikoimansa selvästi suurimman markkina-alueen asiakaskunnan tarpeisiin, ja siksi pohjoisten kansojen herkemmän ihon vaatimukset jäävät usein vähemmälle huomiolle. Tylsää, mutta myös ymmärrettävää. Meitä on täällä pohjois-Euroopassa niin paljon vähemmän. Olisi mahtavaa, jos suuret sarjat kuten Lavera voisivat vaikka lanseerata oman herkkäihoisten sarjan pelkästään pohjoisille markkinoille. En tiedä olisiko tällainen heille kannattavaa, mutta oisihan se upeaa palvelua 🙏🏻

   Toisaalta – aina tuotekehitys ei ole niin yksinkertaista kuin kuluttajat saattavat kuvitella, etenkin luonnonkosmetiikan keinoin, kun käytettävissä on paljon rajallisempi määrä ainesosia kuin normikosmetiikan puolella. Nimiä mainitsematta, tiedän erään toisen suhteellisen suuren eurooppalaisen luonnonkosmetiikkasarjan suunnitelleen vuosia sitten rauhoittavan couperosa-ihon sarjan lanseerausta, ja aktiiviaineiden testaus labrassa oli parhaillaan menossa kun asiasta juttelimme. No, sarjaa ei koskaan lanseerattu. Eli sarjaan kaavaillut avainainesosat eivät lopulta suoriutuneetkaan odotetulla ja toivotulla tavalla.

   Aina ei siis ole kyse siitä, etteikö haluttaisi kehittää tietyntyyppistä sarjaa. Se ei vain aina onnistu. Vaikka luonnonkosmetiikan teknologia menee koko ajan eteenpäin, rajallinen sallittujen ainesosien määrä asettaa yhä haasteensa.

   Mutta eletään toivossa..! Muuten – Laverallahan on jo olemassa todella herkälle ja allergiselle iholle oma sarja; hajusteeton Neutral. Se tosin päivitettiin hiljattain kokonaan, ja päivitetyn sarjan pitäisi jossain vaiheessa saapua myös Suomeen. (Tässä välissä Neutral on ollut meiltä kokonaan poissa.) Neutral ei ole varsinainen couperosa-sarja, mutta joka tapauksessa se on Laveran ehdoton sarja oikein herkälle, hauraalle ja allergiselle iholle.

   Ja

   Något du ville ännu tillägga..? 😊

   (Jos joku ihmettelee kielivalintaani, tunnen tämän lukijan ja hänen äidinkielensä on ruotsi ;))

   1. Badis Bömbis
    11.12.2020, 16:24

    Haha, tror bara min aptrötta hjärna ville säga JA, har ingen aning om jag hade något annat att tillägga…🧐🤪

    Ja kiitos kattavasta vastauksesta! Toivottavasti pääset Laveran pääkallopaikalle. Olisinpa kärpäsenä katossa silloin!

    1. Haha, tror bara min aptrötta hjärna ville säga JA, har ingen aning om jag hade något annat att tillägga…🧐🤪

     Hehheh… :D Nå men å JA då 🤪

     Ihanaa viikonloppua vaipparumban keskelle :)

 2. Olen käyttänyt Basis sensitive-linjan tuotteita jo vuosia ja linjan tuoksu on ehdottomasti niin hyvä. Onko sinulla ”sisäpiiritietoa” mitkä yrtit/kasvit antavat ko. tuoksun?
  Jos saisi vielä tämän tuoksusta pyykkipulveria ja huonetuoksua olisi maailmani täydellinen.

  1. Onko sinulla ”sisäpiiritietoa” mitkä yrtit/kasvit antavat ko. tuoksun?

   Olen käyttänyt Basis sensitive-linjan tuotteita jo vuosia ja linjan tuoksu on ehdottomasti niin hyvä.

   👍 🙂

   Onko sinulla ”sisäpiiritietoa” mitkä yrtit/kasvit antavat ko. tuoksun?

   Ei valitettavasti :/ Näen incistä, että tuoksuun on käytetty sekä eteeristen öljyjen komponentteja että muita tuoksuvia kasviperäisiä komponentteja, mutta inci-nimet eivät paljasta, mistä kasveista ne ovat. Tuoksun puhtaudesta päättelen, että tuoksun kehittänyt ”tuoksunenä” on saattanut vain yhdistellä irrallisia tuoksumolekyylejä (kasveista ja eteerisistä öljyistä peräisin olevia), jolloin lopputuoksu ei enää heijasta lähdekasviensa ominaista tuoksua. Minusta Basis-tuoksu ei muistuta mitään ainakaan tuttua kukkaa tai kasvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *