Lavera-uutta: saippuaton palashampoo ja tehokkaat deodorantit

Laveralla tapahtuu tänä syksynä, ja paljon. Osa uutuuksista on jo nähnyt päivänvalon, ja tänään tutustutaan niihin :)

Disclaimer: olen töissä Laveran maahantuojalla.

Aloitetaan palatuotteista: palashampoo ja palasuihkugeeli

Nämä olivat odotettu lisäys valikoimaan aikana, jolloin kosmetiikassakin ollaan koko ajan menossa vähämuovisempaan suuntaan.

Mikä ilahduttaa erityisesti minun kaltaistani kuluttajaa on Laveran palatuotteiden saippuattomuus: saippua on emäksinen tuote, eikä sen puolesta sovi ihanteellisesti jokaisen vartalolle eikä etenkään hiuksille. Laveran palatuotteet ovat tensidipohjaisia eli sopivat myös niille, joille saippua-palashampoo ei sovi.

Laveran palatuotteita on sarjan kotimaassa Saksassa useampia, mutta Suomeen saapuivat suosituimmat, Basis Sensitiv -linjaa edustavat palat. Keltainen kiekko on shampoo, vaalea suihkugeeli.

Tässä vaiheessa pala-trendiä uskoisin jo kaikille olevan selvää, miten esimerkiksi palashampoota käytetään, mutta kerrataan sen vielä :) Kostuta palashampoo käsissä ja hiero palaa kostutettuihin hiuksiin. Laveran palashampoo muodostaa nopeasti runsaan vaahdon, joka on helppo levittää joka puolelle hiuksiin. Sama juttu suihkugeelin kanssa, tosin itse tykkään käsien sijaan hieroa palasuihkugeeliä pesusieneen, jolloin vaahto on vieläkin runsaampaa :)

BASIS SENSITIV MOISTURE & CARE -PALASHAMPOO

Tärkeimmät ainesosat:

 • Natrium-kookossulfaatti: pesevä ainesosa
 • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride: hiuksia selvittävä ainesosa
 • Luomu aloe vera: kosteuttaa
 • Luomu-kvinoa: vahvistaa hiusta, ehkäisee kosteuden haihtumista
 • Sheavoi ja kaakaovoi: muodostavat palatuotteen rakennetta sekä pehmentävät ja hoitavat hiusta

Tuoksu:

Latva: appelsiini, sitruuna, muskotti

Sydän: elemi, ruusu, balsami

Pohja: vanilja, heliotrooppi, santeli

Basis Sensitiv -linjan kaikissa tuotteissa on tunnistettava Basis-linjan tuoksu, mutta minusta näissä palatuotteissa tuoksu on jotenkin asteen hienostuneempi ja kukkaisempi kuin nestemäisissä. Ehkäpä vedetön koostumus tekee sen, että tuoksu myös tulee esiin selkeämpänä. Joka tapauksessa: rakastan Basis Sensitiv -tuoksua! Oli kiva nähdä tuoksu viimein myös avattuna tuoksunuoteiksi :)

BASIS SENSITIV BODY CLEANSING BAR

Pala-suihkushampoo on itse asiassa kehitetty 2 in 1 -tuotteeksi, ja soveltuu myös hiustenpesuun. Se ei ole yhtä hoitava ja selvittävä kuin varsinainen shampoo (tästä esimerkiksi puuttuu guar-kvatti), mutta kuitenkin hoitavampi ja lempeämpi kuin perus-suihkugeeli. 👍

Tärkeimmät ainesosat:

 • Natrium-kookossulfaatti: pesevä ainesosa
 • Sheavoi ja kaakaovoi: muodostavat palatuotteen rakennetta sekä pehmentävät ja hoitavat ihoa
 • Inuliini: kosteuttaa
 • Luomu aloevera: kosteuttaa
 • Hydrolysoidut maissi-, vehnä- ja soijaproteiini: hoitavat ihoa ja sitovat kosteutta

Suihkushampoossa on sama tuoksu kuin shampoossa.

Kuinka moni teistä käyttää vartalon- tai hiustenhoidossa palatuotteita? 🙂

.

Seuraavaksi kenties vielä kiinnostavammat uutuudet – ainakin Instagram-sisältöjen perusteella nämä voi selvästi nimetä Laveran koko vuoden tähän mennessä kiinnostavimmaksi lanseeraukseksi:

DEODORANTIT

Lavera on tänä vuonna uudistanut deodoranttinsa perusteellisesti. Muutama vanha tuttu dödö-nimi pysyi mukana, minkä lisäksi Lavera toi valikoimaan täysin uudet ja erittäin tehokkaiksi mainostetut Strong-deodorantit.

Vanhasta valikoimasta tuttuja ovat Invisible, Basis Sensitiv sekä limen tuoksuinen Natural & Refresh, joka oli vanhalta nimeltään Lime.

Kokonaisuudessaan Laveran deodoranttivalikoimassa on nyt Suomessa kahdeksan deodoranttia; kuusi roll-onia (joista yksi miesten), yksi suihke sekä yksi voide.

Natural & Invisible – tahraamaton, nopeasti kuivuva deodorantti
Natural & Strong – erityisen vahva koostumus voimakkaaseen hikoiluun
Natural & Sensitive (Basis Sensitiv) – alkoholiton koostumus herkälle iholle
Natural & Mild – miedosti tuoksuva ja rauhoittava koostumus herkälle iholle
Natural & Refresh – raikkaan tuoksuinen perusdeodorantti

Sannin ajatuksia

Alan ihmisenä minusta oli samalla hieman erikoista mutta myös mielenkiintoista, että Lavera päätti uudistuneessa deodoranttilinjassaan tuoda herkkäihoiselle kuluttajalle kaksi eri koostumusta. Tällaiseen ratkaisuun en muista millään muulla merkillä törmänneeni.

Kuvassa etualalla olevan Basis Sensitiv -linjan Natural & Sensitive -dödön etu on alkoholittomuus, se on siis suunnattu kuluttajalle, jonka iho reagoi alkoholiin. Koostumus poikkeaa sarjan muista dödöistä myös sillä, että se on kevyesti emulsiomainen muiden ollessa nestemäisiä. Mutta! Tässä dödössä on suhteellisen voimakas tuoksu.

Vaaleanruskeakorkkinen Natural & Mild -koostumus puolestaan sisältää alkoholia, mutta siinä on koko sarjan miedoin tuoksu. (Hajusteetonta deodoranttia Laveralla ei ole lainkaan.) Lisäksi siinä on Basis Sensitiv -deodoranttia rauhoittavampi ainesosakokonaisuus sisältäen kummallekin yhteisen aloe veran lisäksi myös kaurauutetta ja iltahelokkiöljyä.

👇 🥳 👏

Kokonaisuudessaan Laveran uudistunut deodoranttikoostumus saa minulta pelkkää kiitosta. Olen rehellinen ja totean, että Laveran vanhat deodorantit eivät toimineet minulla lainkaan. Minusta niiden suorituskyky oli suorastaan huono, ja olen koko ajan mielessäni toivonut, että Lavera tekisi koostumukselle jotain. Tänä vuonna toiveisiini vastattiin. :)

NATURAL & STRONG

Luodaan vielä tarkempi silmäys täysin uuteen Strong-sarjaan, joka on kehitetty erittäin voimakkaaseen hikoiluun ja sopii esimerkiksi urheilutilanteisiin.

Tähän sarjaan Laveran tuotekehitystiimi on ammentanut koko kirjon luonnonkosmetiikan parhaimpia ja viimeisimmän teknologian deodoroivia ainesosia, ja koostumus on todellakin aivan eri tasolla kuin Laveran aiemmat deodorantit.

Jos jotakuta kiinnostaa aktiiviainekokonaisuuden tarkemmat speksit, niin tässä tulee:

Alkoholi – antibakteerinen, supistaa ja viilentää ihoa
Trietyylisitraatti – estää hajua tuottavien bakteerien entsymaattista toimintaa
Sinkki- PCA – antimikrobinen
Glyseryylikaprylaatti – antimikrobinen
Ginseng-uute – antimikrobinen, supistaa ihoa
Natrium Kapryyli / Lauryyli-laktylaatti – antimikrobinen
Kalsiumlaktaatti – antimikrobinen, vähentää hikoilua
Merisuola – antimikrobinen, vähentää hikoilua

Strong-linjassa on saatavilla kolme eri koostumusta; klassinen roll-on, suihke sekä voide. Voide on todella pehmeää ja etten sanoisi kuohkeaa, aivan erilaista kuin aiemmin kokeilemani luonnonkosmetiikan jäykät voidedeot.

Voide-deossa on muuten eri aktiiviainekoostumus kuin roll-onissa ja suihkeessa. Vain ginseng-uute on kaikille Strong-dödöille yhteinen. Cream-versiossa on deodoroivina aineina ruokasoodaa, kookosöljyä ja sinkkioksidia sekä savea ja maissitärkkelystä kosteutta imemässä.

Laveran somea kun työssäni seuraan, olen saanut lukea Strong-dödöistä syksyn aikana ihan mielettömän määrän erittäin positiivista palautetta! :) Itselläni myös muut uudistuneet Lavera-dödöt ovat toimineet yhtä hyvin. Olen tosi iloinen tästä uudistuksesta! 👍🙂

Joko te olette ehtineet tutustua Laveran syksyn uutuuksiin?

kauneus ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (39)
 1. Olipa kiva kuulla tuon Basis Sensitiv -linjan tuoksusta, olin luullut että on hajusteeton ja siksi ohittanut sen kokonaan (rrrrrrakastan luonnollisia tuoksuja). Ja uudet deot kuulostaa mahtavilta 🙂👏

  1. Joo, on ehkä yllättävääkin, että ”sensitiv”-nimisessä linjassa on tuoksu, mutta nää on näitä Pohjois-Eurooppa vs. muu Eurooppa -juttuja; vain pohjoisessa hajusteet koetaan niin herkistävänä tekijänä että herkkäihoisten tuotteilta odotetaan lähtökohtaisesti myös tuoksuttomuutta. Muualla Euroopassa (ja ehkä maailmassakin..?) ei ole näin, ainakaan yhtä ”mustavalkoisesti”, vaan herkän ihon tuotteiden raaka-ainevalinnoissa korostuvat muut seikat kuin hajusteet.

   1. Olihan Laveran valikoimassa se täysin hajustamaton linja, jonka erinomaista vartalovoidetta olen käyttänyt pahimmassa atopiakurimuksessa… Se on sittemmin poistettu Suomen markkinoilta, mutta löytynee Keski-Euroopasta edelleen..

    1. .. paitsi että Saksan sivuiltakaan en enää löytänyt koko Neutral-linjaa… ! Todellinen menetys, tekisi mieli antaa palautetta päämajaan…
     Terveisiä Laveralle, että hajustamaton linja oli todella upea, ja sillä olisi edelleen kysyntää..

     1. Ecco Verden sivuilta löytyy:

      https://www.ecco-verde.fi/suche?keyword=lavera+neutral

      Lavera on, hullua kyllä, kätkenyt/poistanut Neutral-sarjan omilla sivuillaan, ilmeisesti juuri siksi, ettei sen olemassaolo kummastuttaisi sivun kansainvälisiä vierailijoita…. Tuotteet ovat kyllä olemassa ja hakukoneiden välimuisti löytää ne yhä Laverankin sivuilta, jos googlaat lavera.de + neutral. Mutta virallisesti ne eivät enää näy lavera.com tai lavera.de-sivuilla, vaan ainoastaan jälleenmyyjien sivuilla. Joista osa on myös kansainvälisiä, kuten Ecco Verde.

    2. Kyllä, se jäi pois Suomesta. Sarjan nimi oli (tai on yhäkin) Neutral. Lavera teki ylipäänsä erikoisen ratkaisun sarjan suhteen; he eivät enää markkinoi Neutral-sarjaa Saksan (tai ainakaan saksankielisten) markkinoiden ulkopuolella, ja pakkausten tekstit ovat vain saksaksi. Voin vain ihmetellä suurella i:llä, mutta epäilemättä yrityksellä on tähän perustellut syyt.

     Me täällä pohjoisessa olemme tottuneet hajusteettomiin tuotteisiin ja pidämme niitä itsestään selvinä, mutta suuressa kuvassa tämä on varsin pienen mittakaavan ”trendi”. Hajusteettomat tuotteet eivät myy muualla Euroopassa yhtä hyvin kuin Pohjoisessa ja erityisesti Suomessa. Voi ymmärtää, että jos brändin tietyt tuotteet myyvät hyvin vain pienellä markkina-alueella, ei välttämättä ole kannattavaa tuottaa näitä tuotteita (tässä tapauksessa kansainvälisillä pakkauksilla) vain tätä pientä markkinaa varten. Itse arvelen, että tämä on taustalla Neutral-linjan osittaisessa ”alasajossa”.

   2. Kaivelin vähän netin syövereitä, ja huomasin tuota Neutral-linjaa saatavan ainakin EccoVerde-kaupasta.. (myös dödöä)

    https://www.ecco-verde.fi/lavera/lavera-neutral-tuotteet

    Suosittelen kyllä lämpimästi, ovat todella laadukkaita tuotteita. Kasviöljyjen hoitavuutta ilman eteeristen öljyjen ja yrttien ytyä.
    Olisi kiinnostava kuulla maahantuojan kommentti siihen, miksi koko Neutral jätettiin Suomen valikoimasta pois..?

    1. Heh, nyt pääsin tähän kommenttiin (luin nämä kronologisessa järjestyksessä), ja olit itsekin löytänyt tuotteet Ecco Verden sivuilta ☺️

     Aiemmassa vastauksessani kävikin ilmi, miksi Neutral on jäänyt pois Suomesta. Tämä oli osittain Laverankin sanelema päätös, sarjaa ei enää markkinoida kansainvälisille markkinoille. Kuten huomaat Ecco Verden sivuilta, kaikki Neutral-pakkaustekstit ovat vain saksaksi.

     Minullehan Neutral oli yksi Laveran lempparisarjoja ja pidän erittäin valitettavana, että sen suhteen tehtiin tällainen päätös. Neutral-sarjan koostumukset olivat/ovat erittäin laadukkaita ja sarjassa oli (on yhä, näemmä) laaja kattaus monenlaisia tuotteita.

     1. Todella harmi… juuri täällä Suomessa sille olisi ollut ilmeisesti tilausta. Onneksi netin kautta saa edelleen, joskin postikulut päälle..

      Syytä on myös Laveran markkinoinnissa: Neutralin tuotelinjaa ei mielestäni koskaan pidetty esillä samaan tapaan kuin muita, tuoksuvia tuotteita…

      1. Esillepanoon liittyvän kritiikin voi ohjata jälleenmyyjille, ei (maahantuojan) markkinoinnille… Jälleenmyyjät päättävät tuotteiden esillepanosta ja näkyvyydestä myymälöissä. Toki jälleenmyyjien valikoimakin vaihtelee.

 2. Strong-linjasta kokeilin roll-on deodoranttia josta sain allergisen reaktion. Kova kutina ja punainen kainalo seurauksena.

  1. Onpa ikävä kuulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *