Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lavera Natural Liquid Foundation

Meikkivoidekokeilut jatkuvat, ja ensimmäisenä tämän vuoden puolella olen tutustunut Laveran uuteen meikkivoiteeseen.

Olen aiemmin kokeillut luonnonkosmetiikan meikkivoiteista Dr. Hauschkaa ja Laveran vanhoja meikkivoiteita, ja niiden perusteella osasin jo odottaa, että tämäkin on varmasti läpikuultava ja luonnollinen. Olen siinä käsityksessä, että useimmat luonnonkosmetiikan meikkivoiteista ovat peittokyvyltään varsin kevyitä, mutta joku lukija kommentoi, että Santella peittoa saisi enemmän. Kertokaa ihmeessä kokemuksianne, niin muut lukijat hyötyvät. :)

Lavera_meikkivoide

Laveran Natural Liquid Foundation on koostumukseltaan paksuhkon voidemaista, tulee mieleen vatkattu kerma. Kasvoille levittäessä koostumus kuitenkin sulaa ohueksi, ja jättää läpikuultavan, ihon sävyä kevyesti tasoittavan jäljen. Lopputulos on siis luonnollinen.

Mihin ihastuin tässä meikkivoiteessa, on sen kosteusvoidemainen tuntu. Sävyä tulee enemmän kuin sävyttävästä päivävoiteesta, mutta tunne on melkein yhtä kosteutettu. Incin kärjestä löytyykin oliiviöljyä, safflorinsiemenöljyä ja jojobaöljyä, sekä sheavoita, kookosöljyä ja kaakaovoita. Kuulostaa aika hoitavalta. :)

Olen nyt käyttänyt Laveran meikkivoidetta muutaman viikon, ja tässä muita havaintoja testiajalta:

 • En saanut tavallisella meikkivoidesiveltimellä yhtä hyvää tulosta kuin sienellä tai skunkki-siveltimellä.
 • Meikkivoide kuivuu aika nopeasti, eikä sitä voi työstää kovin kauaa. Jos päälle levittää lisää meikkivoidetta paremman peiton saadakseen, ei tulos ole kovin tasainen. Yksi kerros toimii parhaiten.
 • Kauneimman tuloksen saa ehdottomasti skunkilla (duo-fiber brush), jolloin jälki on ihanan kuulas ja pinta näyttä todella nätiltä.
 • Meikkipohja kestää erittäin hyvin kevyellä puuteroinnilla. Meikkivoide ei vajonnut yhdenkään testipäivän aikana huokosiin tai alkanut näyttää epäsiistiltä.
 • Iho tuntui hyvältä eivätkä kuivat kohdat korostuneet lainkaan tällä meikkivoiteella.
 • Sävy 01 Porcelain näyttää ensin kämmenselälle laitettuna hitusen liian kellertävältä omalle iholleni, mutta koska pigmenttiä on niin vähän, sävy sulautuu iholleni täydellisesti.

Lavera_meikkivoide_beforeafterIho ennen ja jälkeen Laveran meikkivoiteen.

Suosittelisin Laveraa henkilöille, jotka pitävät luonnollisesta tuloksesta, mutta kaipaavat kuitenkin enemmän peittävyyttä kuin mitä sävyttävä päivävoide voi antaa.

Ehdottomasti tykkäsin tästä uudistuneesta meikkivoiteesta enemmän, kuin Laveran vanhasta meikkivoiteesta.

Kommentit (33)

 1. Jenni

  Kuulostaa aika hyvältä. :)

 2. Mirri

  Hep, minä mainitsin Santesta, mutta kokeilin sitä ennen kuin sarja uusitui nykyisiin purkkeihin. Eli en osaa sanoa onko meikkivoiteen koostumusta päivitetty.
  Toinen, vielä paremmin peittävä ”luomumeikkivoide” löytyy Nveyltä, mutta siitä saa Suomessa maksaa maltaita. Se on koostumukseltaan tuollainen blascomainen:
  http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P209807

 3. hellin

  Kuulostaa tosiaan hyvältä, ja pakkauskin on ihan kivan näköinen. Miten, onko sinulla aikomuksissa testata Couleur Caramelin meikkivoiteita? Niistä olen nähnyt kehuja.

  • Sanni

   Voi olla, että tulevaisuudessa tulee niitäkin testattua jos saan näytteitä käsiini.

 4. Vasilisa

  Kuulostaapa hyvältä! Olen arastellut meikkivoiteiden ostamista ja käyttämistä pitkään, kun haluaisin käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta ne, joita olen kokeillut ovat joko tuoksuneet liian tyrmääviltä, allergisoineet tai niistä ei ole löytynyt sopivaa sävyä(Sante). Mutta tämä voide kuulostaa juuri siltä mitä olen etsinytkin, täytyykin kokeilla! :)

 5. Len

  Couleur Caramelin meikkivoidepuikko on aika peittävä. Ruohonjuuressa käydessäni huomasin tarjouksessa myös uuden meikkivoiteen, merkki oli joku Benecol (?) tai jotain sinnepäin. Se kuitenkin vaikutti aika peittävältä, swatchasin käsivarteen.

 6. l

  Hei hellin!
  Minä ostin tuon Coleurin meikkivoiteen, koska Kempparissa ja monessa muussa paikassa sitä hehkutettiin älyttömästi… Siis en sitä tikkua vaan sen purnukan.. Mutta tosiaan, itse en tykännyt siitä ollenkaan, kuten ei myöskään siskoni eikä äitinikään… Aine on todella kellertävää(miltei orannssia) ja huonosti levittyvää. Lisäksi meikki kuivuu todella nopeaan, jolloin helposti syntyy ”kökköjä” iholle… Mielestäni meikkivoide toi esiin myös kuivat kohdat paremmin kuin mikään muu… Eli ei todellakaan sopinut ainakaan minulle… Ärystti vielä todella paljon, koska meikkivoide maksoi enemmän kuin minkään muun merkin voide ja on kyllä osoittautunut huonoimmaksi.. Dr. Hauschka oli esimerkiksi paljon parempi…

  • hellin

   Ok, kiitoksia vastauksesta :) Noi CC:n meikit on musta tosiaan vähän tyyriimmän puoleisia, siksi kyselin kokemuksia.

 7. ninni

  Minkä hintaista tuo on?

  • Sanni

   Hyvinvoinnin Tavaratalossa 13,90€, muualla vähän kalliimpaa.

  • Mirri

   BCE:llä tuo Laveran meikkivoide maksaa 9,95 €, Suomessa se on noin 17-19 euroa.

   BCE:ltä saa ensitilaajat 5 € alennuksen, jos postikulujen tuoma lisä mietityttää :)

   Laveralla on muuten 2in1 meikkipuuterikin, sehän saattaisi olla peittävämpi kuin voide? Sävyjä taitaa vain olla tosi nihkeästi.
   http://www.ekolo.net/verkkokauppa/inc/naytakuva.php?thumb=3&Kuva=a8b1231f5ce125ee6e16311675034a50_lavera2in1meikki.jpg

   • Sanni

    Mulla on tuo meikkipuuterikin testissä, siitä on tulossa myöhemmin oma arvionsa. Sen nimi muuten on hieman harhaanjohtava, ainakin siinä mielessä, mitä olemme yleensä tottuneet meikkipuuterina ajattelemaan. Se ei nimittäin ole lainkaan puuterimaista, vaan kiinteän voidemaista.

 8. v

  Sori kun kommentoin aiheen ohi, mutta ajattelin lisätä tuohon sivupalkin kyselyyn vähän, kun mikään noista vaihtoehdoista ei oikein tuntunut sopivalta:D

  Minusta siis on yleensä kiva, että kun tulen (pienempään) kauppaan, niin myyjä tervehtii ja kysyy, että tarvitsenko apua. En välttämättä tarvitse sen enempää neuvontaa, tai sitten tarvitsen, mutta arvostan sitä, että tullaan kysymään. Jossain tietyissä tavarataloissa näkee sitä, että myyjät ovat ”sokeita” kaikille muille, paitsi tarpeeksi tyylikkäille/kalliisti pukeutuneille asiakkaille, ja mieluiten vältänkin kauppaa, jos tällaista huomaan. Jos ei tervehditä, niin mieluiten sitten niin, ettei tervehditä ketään. Kaikkia tämä ei kai häiritse, mutta itse pidän tasa-arvoisesta kohtelusta.

  (Niin ja jos myyjät ovat kaikki kiireisiä, tai muuten kiinni jossain tehtävässä, niin en toki odota että minua rynnätään tervehtimään. Vaan enemmän se, että jos astun sisään ja myyjä tulee melkein heti vastaan.)

 9. rinkeli

  Tyhmä(?) kysymys meikkivoiteen valinnasta: Muistan nähneeni suosituksen, että meikkivoidetta pitäisi testata leukaan ja sen pitäisi valita kaulan/decolteen värin mukaan, jottei synny ”oranssit kasvot, valkoinen kaula” -efektiä. Olen luonnostaan varsin vaaleaihoinen, mutta ihoni saa todella nopeasti väriä kohdista, joihin aurinko osuu suoraan. Väri myös ”jämähtää”, näin keskitalvellakin esimerkiksi käsivarsieni sisä- ja ulkopinnat ovat selvästi eriväriset! Niinpä kasvonikin ovat useimmiten selvästi erisävyiset kuin kaulani, joka on lähes maidonvalkoinen. Jos matchaan (mineraali)meikkipohjan värin kasvoihini, kasvojen iho näyttää hyvältä, mutta naama ja kaula ovat eri paria. Viimeksi yritin matchata meikkivoiteen kaulan sävyn mukaan ja se taas saa näyttämään lähinnä keuhkotautipotilaalta… Mitäköhän pitäisi tehdä? Ajattelin yrittää löytää sävyn siitä väliltä – Everyday mineralsilla, josta olen muuten tykännyt, sellaista ei löytynyt (vaalein neutraali sävy on liian vaalea kasvoilla ja siitä seuraava taas liian tumma kaulaan nähden), ehkä Lily Lolon China Doll pelastaisi… Puuh.

  • Sanni

   Palaan tähän myöhemmin, nyt on kiire chihutapaamiseen. :)

   • rinkeli

    Oi! :)

  • Sanni

   Meikkivoidetta tosiaan suositellaan kokeiltavaksi leuan alueelle, mutta toisilla ihmisillä kaulan ja kasvojen sävyero on sen verran suuri, että valinta kaulan sävyn mukaan ei toimi kasvoilla. Tällöin kannattaa ehdottomasti valita kasvojen ihoa lähempänä oleva sävy, tai sellainen ”siltä väliltä” -sävy, kuten itsekin mietit.

   Tuota leuan alueelle kokeilua suositellaan juuri siksi, että nähdään suoraan miten sävy sopii sekä kasvojen että kaulan kanssa. Ainakin mun kokemusten perusteella aika harvalla ihmisellä kaula & kasvot ovat saman väriset.

   Noita EDM:n sävyjä kun en tunne, niin en osaa ottaa kantaa. Sinun kai täytyy vain jatkaa testailua. :) Mutta mineraalimeikkipohja sulautuu ihon sävyyn kuitenkin useimmissa tapauksissa nestemäistä meikkivoidetta paremmin, eli todenäköisesti löydät hyvän matchin paremmin mineraali- kuin perusmeikkivoiteiden puolelta.

   • rinkeli

    Kiitos kun jaksoit vastata vielä näin iltamyöhällä. :)

    Olen itsekin huomannut, että mineraalimeikkipohjassa tuo sävyero on joka tapauksessa vähemmän häiritsevä. Tykkään siitä muutenkin enemmän (kokeilin tauon jälkeen jotain vanhaa suosikkivoidettani ja se näytti ihan järkyn raskaalta).

    Toistaiseksi paras löytämäni kompromissi on ollut reilu pari vuotta sitten ostamani Lily Lolon Blondie. Kesäisin kun dekolteellakin oli hiven väriä, se toimi itse asiassa aika hyvin ja olen käyttänyt sitä yhden ison purkillisen – siksi ajattelin, että se astetta vaaleampi China Doll voisi näin talvella olla hyvä yritys. Jotenkin Lily Lolon pohjien koostumus ei ehkä vaan ollut minulle se paras: Välillä pohja jotenkin ”pisteli” iholla vähän laittamisen jälkeen, erityisesti jos yhtään hikoilutti. Tämä ongelma kyllä katosi aina varsin nopeasti laittamisen jälkeen, joten mistään vakavasta ongelmasta tai allergiasta ei ollut kyse.

    EDM:llä en koskaan ole tällaista huomannut eli selvästi pohjissa on eroja. Heiltä vaan olen tosiaan kokeillut kaikki mahdolliset sävykandidaatit, mikään ei ole oikein hyvä. Jos kyse olisi edes pelkästää siitä, että jää kahden sävyn väliin, voisi koettaa sekoitella itselle paremmin sopivan, mutta jotenkin mikään niistä lukuisista EDM:n sävyistä (ja olen oikeasti kokeillut ihan kaikki mahdolliset!) ei täysin mätsännyt ihooni edes sävyltään.

    Grr. ;)

 10. -Anniina

  Siis tuo Laveran uusi meikkivoide oli mun mielestä aivan ihanaa!! Iho aivan hehkui ainakin itselläni, sopivan ohutta mutta kuitenkin peittävää. Olen ainakin ostokseen todella tyytyväinen. Näin vannoutuneena luonnonkosmetiikkafanina voin ehdottomasti suositella kaikille!

  • Sanni

   Munkin täytyy sanoa, että tykkäsin siitä tosi paljon ja nimenomaan skunkilla levitettynä. Tällöin se tuntui omiin tarpeisiini nähden lähes täydelliseltä. Peittävyyttä en sillä kokenut saavani, vaan pinta jäi läpikuultavaksi, mutta minulle se sopiikin. :) Koostumus ja kestävyys iholla ansaitsevat kehut.

 11. Aino

  Toi vaikuttais meikkivoiteelta mun makuun! Mistä noita saa ja hintaluokkaa?

  • Sanni

   Laveraa myyvät Ruohonjuuret ja varmaan monet muutkin luontaistuotekaupat, sekä Helsingin Stockmann. Netistä Laveraa saa mm. heidän omasta nettikaupastaan sekä Hyvinvoinnin Tavaratalosta, jossa on lähes aina edullisimmat hinnat. Hyvinvoinnin Tavaratalossa tuo meikkivoide maksaa 13,90€. Tarkan listan jälleenmyyjistä näet täältä.

 12. enna

  olen vakuuttunut että en ikinä opi tekemään silmänrajauksia, eikä mulla ole ikinä niitä ollutkaan, eipä ole ihan oikea asenne uuden oppimiselle. mut en oo 15 vuoteen oppinut tekemään siistejä rajauksia. noi ennen ja jälkeen-kuvat oli niin eri näköisiä että siitä tuli mieleen. :)

 13. Cake

  Heippa! Löysin muutama hetki takaperin blogisi, ja olen aivan myyty! Aivan mahtavia tutoriaaleja selkeillä kuvilla ja muutenkin tosi hyviä vinkkejä! KIITOS! Ajattelin kysäistä, voiko/saako/kuuluuko sävyttävän päivävoiteen alle laittaa pohjustus (esim. L’oreal Smoothing Resurfacing Primer), vai kuuluuko se vain meikkivoiteen alle?

  • Sanni

   Primer laitetaan aina kosteusvoiteen päälle, eli mikäli käytät sävyttävän päivävoiteen alla vielä erillistä kosteusvoidetta, niin voit hyvin laittaa väliin primerin siihen väliin.

 14. Charming Nails

  Oletko jo kokeillut tuota Laveran meikkipuuteria? Miten hyvin se peittää ja miten helppo se on levittää? En ole levittänyt viiteen vuoteen muuta kuin mineraalipohjia mutta nyt haluan enemmän peittoa ja tasaisemman ihonvärin meikillä.
  Vähän luin näitä kommentteja ja päädyin tähän Laveran 2 in 1 juttuun, onko sun sävy se vaaleampi ja osaatko sanoa uskaltaako sen tilata näin vaaleaihoinen?

  • Sanni

   Olen ehtinyt kokeilla tuotetta vasta kerran, ja suoraan sanottuna se kerta ei oikein vakuuttanut. Kovin peittävää tai tasaista jälkeä en sillä saanut. Mutta tosiaan kokeilukertoja vasta yksi. Sävy Vaaleampi sävy on riittävän vaalea mulle, mutta olitkos sinä vielä minua vaaleampi…?

   Kokeilin nyt äsken tuotetta taas pikaisesti poskelle ihan vain että voin vastata sulle paremmin, ja kyllä se siltä vaikuttaa että tuolla sienellä on vaikea saada tuotetta levittymään tasaisesti. Jälki täytyy tasoittaa sormilla. Tuo meikkipuuterihan ei siis ole sellaista meikkipuuteria mihin olemme tottuneet. Normaalisti meikkipuuterimaiset tuotteet ovat puuteria, johon on sekoitettu meikkivoidetta. Laveran 2 in 1 taas on ikäänkuin meikkivoidetta, johon on sekoitettu puuteria. Se tuntuu siis voidemaiselta, ja kuivuu vasta iholle levitettynä puuuterimaiseksi.

 15. Charming Nails

  Mä olen sen värinen että käytin Lumenen meikkivoiteista aina sitä vaaleinta ja se oli sopiva.
  Sormella mä en pysty tasoittamaan, olen aina käyttänyt meikkivoidesientä (niitä kolmioita) tai meikkipuuterin vippamaista sientä.

  Osaisitko sitten suositella jotain meikkipuuteria mulle tai meikkivoidetta? Sen pitää peittää. Ja olla ehdottomasti luomu. Hinnalla ei ole väliä, ei nyt kuitenkaan mahdottomia :)
  Jos luomumerkillä on Lumenen meikkipuuterin tapaista tuotetta eli melko paksuhkoa niin siitä olisin kiinnostunut :)

 16. onis

  Ostin Laveran meikkivoiteen tämän postauksen innoittamana ja olen ollut tyytyväinen.

  Minulla on melko virheetön ja todella kuiva iho ja käyttämäni meikkivoiteet ovat aina olleet hyvin kevyitä, mieluummin hoitavia kuin peittäviä ja kesäisin en käytä kuin sävyttävää päivävoidetta. Mieluummin hohtava kuin mattainen. Ehkä sen vuoksi minusta tässä Laverassa on jo ihan eri tasolla peittokykyä kuin aikaisemmin käyttämissäni voiteissa. Puuteria en ole kuitenkaan usklatanut tähän päälle enää laittaa, sen verran ”mattainen” on lopputulos.

  Pystyn silti kuivaihoisena käyttämään tätä, ei jää pahan näköiseksi syysilman runtelemissakaan kohdissa. Porcelainin sävy oli just eikä melkein sopiva keltapohjaiseen, vaaleahkoon ihooni.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.