Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lavera Natural Concealer – tällä pysyy myös silmämeikki!

Luonnonkosmetiikkamerkeillä ei ole meikinpohjustustuotteita. Tämä siitä simppelistä syystä, että perinteiset meikinpohjustajat perustuvat silikoneihin, joita taas luonnonkosmetiikassa ei sallita.

Lily Lolo on ainoa tuntemani merkki, jolta löytyy täysin luonnollinen, nimenomaan silmämeikinpohjustukseen tarkoitettu tuote (juttua täällä). Mutta Lily Lolo ei ole varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa, vaikka tuotteet luonnonmukaisista ainesosista valmistetaankin.

Tehdessäni luonnonkosmetiikkamerkki Laveralle meikkikeikkoja, olin pitkään vähän hämilläni pohjustuksen suhteen. Saadakseen ammattimaisen, pysyvän tuloksen, luomille on levitettävä pohjustusainetta. Niin se vain on. Kukaan meikkari ei varmasti meikkaa paljaalle luomelle.

Kuljetin mukanani synteettisen merkin pohjustusainetta tai pohjustin luomen meikkivoiteella & puuterilla. Jälkimmäisellä tulos ei kuitenkaan ole mielestäni paras mahdollinen. Esimerkiksi omilla luomillani tuollainen pohjustus ei pidä meikkiä.

LaveraNaturalConcealer

Vasta ihan hiljattain minulla sytytti. Olin saanut testiin Laveran uuden peiteainesävyn, ja päätin ex tempore kokeilla sitä luomen pohjustajana. Aika itsestäänselvä juttu – voin vain ihmetellä miten en aikaisemmin meikkikeikoilla ollut tullut ajatelleeksi peiteainetta…!

Ilokseni peiteaine toimii pohjustajana oikein hyvin! Ei yhtä hyvin kuin parhaimmat synteettiset, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mutta erittäin hyvin ollakseen luonnonkosmetiikkaa. Useimpina testipäivinä meikki pysyi aamusta iltaan moitteettomasti, vain muutamana päivänä luomeen tuli pientä ”sulanutta” vekkiä. Mutta ei mitään sellaista niinkuin niinä moninaisina vuosina jolloin en vielä ollut kuullutkaan pohjustustuotteista ja käytin silmämeikin alla vain meikkivoidetta – meikki ei koskaan kestänyt iltapäivää pidemmälle.

Lily Lolon Eyelid Primeriin verrattuna Laveran Natural Concealer on paljon ohuempaa eikä yhtään rasvaista. Se myös kuivuu iholle nopeammin.

LaveraNaturalConcealer03_swatch

Uusi sävy 03 Beige korvaa 02 Mediumin. Sävy 03 sopii paremmin suomalaiseen sävytykseen kuin vanha 02 ja on muiden viimeaikaisten uudistusten tavoin erittäin tervetullut muutos valikoimassa.

Alla yritys kuvata meikin kestoa Natural Concealer -pohjustuksella. Valitettavasti ilta-kuva on kuvattu ennenkuin sain uudet studiovaloni….

Meikki_Laverapohjustus_aamu

Meikki aamulla.

Meikki_Laverapohjustus_ilta

Meikki illalla. Sävyt näyttävät huonon valon takia huuhtoutuneen pahasti, tosiasiassa sävyt olivat ihan yhtä vahvat kuin aamulla. Meikki on pysynyt paikoillaan lukuunottamatta ihan pieniä rantuja vasemman silmäluomen ulommalla puoliskolla (teistä katsoen oikealla puolella). Meikki on hieman pehmennyt siltä kohtaa.

Lavera_MajesticViolet_swatch

Meikin pysyvyyden lisäksi toinen syy käyttää pohjustusta on tietysti sävyjen vahvistaminen. Tässä Laveran Majestic Violet -luomivärisävy peiteainepohjustuksen päällä (ylempi swatch) ja pelkällä iholla.

Moni pohjustaa luomensa puuterilla (en ymmärrä miksi sekin ohje vielä jaksaa kiertää kauneusmaailmassa), mutta tällöin tulos on ihan yhtä valju kuin paljaalla iholla. En itse ole kokenut että pelkkä puuteri edes lisäisi meikin kestoa…

Käytättekö te luonnonkosmetiikkaihmiset jotain meikkinne pohjalla? Miten olette ratkaisseet silmämeikin pysyvyyden vai riittääkö pelkkä meikkivoide kiinnittämään luomivärit?

Jos on ollut ongelmia, niin tässä siis yksi vinkki :)

Kommentit (21)

 1. Iidaa

  Tässä on kohta taas vanhojen tanssit tulossa niin mietin, että miltä kuulostaisi jälleen jonkinsorttinen meikkipostaus kyseistä päivää varten(: esim. minkäväriset meikit sopii mihinkin mekonväriin yms

 2. Arlene

  Hmm. Mulla taas ei oo silmämeikin pohjustusaineet koskaan toiminu. Läästin koko naamalleni, myös silmäluomille, primeria, joka estää ihon kiiltämisen, sitten meikkivoidetta ja puuteria koko naamalle. Hyvin pysyy meikki :-) Toisaalta meikkaan vain juhlatilaisuuksiin, arkena ei tule meikkiä käytettyä.

 3. Sari

  Käytän Terre d’Ocin voidemaista luomiväriduoa Rose & Prune Takatoa luomiväripohjustajana. Aiemmin käytössäni oli MACin Paint Potit, ja kyllä tämä mielestäni saman asian ajaa. Parempi kuin Lily Lolon, jota myös kokeilin.

 4. Minä vaan…

  Meillä pa-ka-puolella amiksessa opetetaan juurikin pohjustamaan puuterilla, tummempaa meikkiä tehdessä ollaan käytetty jotain mustaa kajalia tms. Itse oon todennu että kesto riippuu aika paljon luomiväreistä. Tuo tyyli sopii itselleni, omistan kyllä kicksin silmämeikinpohjustajankin mutta meistä ei ole oikein tullut kavereita.

 5. Maiju

  Viimeksi tänään mietin tätä samaa asiaa. :P Käytän pääasiassa mineraalimeikkejä ja luonnonkosmetiikkaa… Mineraalithan voi kostuttaa… Miten sä Sanni muuten levität mineraalit luomille? Mutta pääasiassa Lumenen silmämeikinpohjustajaa oon käyttänyt… En oo uskaltanut peiteainetta laittaa luomille, kun mulla on sellanen käsitys ettei niitä suositeltaisi silmäluomille…? Tai sitten se on ollut joku yksittäinen tuote vain, jonka yhteydessä näin on ollut. Eipä sillä, ei mulla luonnonkosmetiikan peiteainetta edes ole. :)

  • Sanni

   Miten sä Sanni muuten levität mineraalit luomille?

   Siveltimellä taputellen, MACin 239 ja 228 vankkoina suosikkeina. :)

   En oo uskaltanut peiteainetta laittaa luomille, kun mulla on sellanen käsitys ettei niitä suositeltaisi silmäluomille…?

   Hmm, miksihän..? Minä en ole tuollaiseen väittämään törmännyt. Ehkäpä jotkut peiteaineet, kuten kestopeittarit (tyyliin Estee Lauderin Double Wear) voivat olla silmäluomelle liian kuivattavia. Toisaalta – laitetaanhan niitä myös silmänympärysiholle joka on yhtä herkkää ja ohutta.

   • kirsikka

    Luulisin, että tässä on ehkä tarkoitettu jotain finnejä kuivattavaa peiteainetta/puikkoa? :)

    • Sanni

     Niin joo ^_^ Se ei tokikaan sovi silmäluomille, en tullut edes ajatelleeksi että kysyjä saattaisi tarkoittaa sellaista.

 6. Juille

  Juurikin tuo mainittu Terre d’Ocin voidemainen luomiväri on ainoa luonnonkosmetiikan puolen tuote, joka pitää silmämeikin mulla edes vähän kasassa. Peiteaineita olen kokeillut useammaltakin merkiltä, eivät ole toimineet yhtään näillä hankalilla luomilla. :/ Mutta Terre on oikein hyvä, kirjoittelin siitä omaan blogiin ihan vasta pari viikkoa sitten. :)

 7. Tiuku

  Kysyn nyt vähän postauksen aiheen vierestä, mutta osaisitko neuvoa millaisen aurinkopuuterin hankkisin? Entinen on rimmelin ja se alkanut osoittamaan ikääntymisen merkkejä. Rimmel on ihan ok, mutta vaihtelu ei olis haitaksi. Mulla on Lily Loloa meikkipohjana, talvisin sävy blondie ja kesällä barely buff. Sävy ei saisi olla kauhean hohtava tai kimaltava, mutta ei sen ihan matta tarvitse olla (mutta saa ehdottaa myös mattaista). Käytän aurinkopuuteria kasvoille tuomaan väriä/varjostusta, yleensä levittelen poskipäiden alle, ohimoille ja otsalle hiusrajaan. Mieluusti puuteri saisi olla ns. luonnonkosmetiikkaa, mutta ei mielellään mitään kauhean kallista. Laveran aurinkopuutereita oon netistä katsellut, mutta en ole oikein varma mikä sävy olisi sopivin tai onko ne kuinka hohtavia/kimalteisia…

  • Sanni

   Vastaan huomenna….

  • Sanni

   Kuvailusi perusteella sinulle olisi sopinut Laveran poisjäävä vaalea aurinkopuuteri jota itse rakastan, sävy Sunlight 01. Voihan olla, että sitä vielä löytyy jostain kaupoista. Sitä voi huiskia tosi vapaalla kädellä ilman liian ruskean tuloksen vaaraa.

   Dr. Hauschkan aurinkopuuteri on toinen suosikkini, se on sävyltään hyvin samankaltainen kuin tuo Laveran Sunlight mutta mattainen ja hitusen pigmenttisempi, sillä saa paremmin varjostukset. Hauschkalla on käsittääkseni vain tuo yksi aurinkopuuterisävy vakiovalikoimassaan.

   • Tiuku

    Kiitos paljon neuvosta! Oulun Lifessä oon Laveraa nähnyt, eli pitänee sieltä käydä kurkkimassa jos olisi vielä jäljellä tuota sävyä. Mulla ei oo ollu ikinä mitään muuta kuin sitä Rimmeliä, ja noita aurinkopuutereita on jotenki vaikea kaupassa testailla…

 8. Siberie

  Minä käytän silmämeikin pohjustamiseen pienen mineraalimeikkifirma Detrivore Cosmeticsin pohjustajaa. Se ei ole varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa, mutta se ei myöskään sisällä silikoneja tms. Koska tämä pohjustaja koostuu öljyistä ja vahoista, se ei sovellu kovin hyvin rasvoittuvalle luomelle. Minullakin on hieman rasvoittuvat luomet ja saan olla tarkkana käyttäessäni Detrivoren pohjustajaa. Tosin olen huomannut, että mattaluomivärit pysyvät parhaiten pohjustajan kanssa rasvoittuvalla luomella. Käytän myös toisinaan kajalkynää pohjustamiseen.

  Minä kuulin Detrivoren pohjustajasta ensi kertaa joko Nean Fashioned in Finland tai Nekun Lazydynamitee -blogista. Nean blogista löytyy myös inci tälle pohjustajalle. Detrivoren nettisivut ovat valitettavasti toistaiseksi suljettu, mutta googlella löytää arvosteluja. :)

  • Sanni

   Koska tämä pohjustaja koostuu öljyistä ja vahoista, se ei sovellu kovin hyvin rasvoittuvalle luomelle.

   Kuulostaa samantyyppiseltä tuotteelta kuin Lolon Eyelid primer :)

 9. Lurjus

  Kiitos tästä tuotepostauksesta! ”Moni pohjustaa luomensa puuterilla (en ymmärrä miksi sekin ohje vielä jaksaa kiertää kauneusmaailmassa), mutta tällöin tulos on ihan yhtä valju kuin paljaalla iholla.” Meitä, jo pidempään meikanneita on nimenomaan ohjeistettu puuteroimaan luomet ennen silmämeikkiä, koska ”puuteri kiinnittää meikin ja tasoittaa ihon kirjavaa sävyä.” Kuulostaa ihan järkeenkäyvältä, mutta mistä lähtien asia ei olekaan näin? Itse luonnonmukaisen kosmetiikan käyttäjänä olen (paremman puutteessa) käyttänyt luomilla samaa mineraalimeikkipuuteria kuin kasvoillakin ja tottahan se on, ettei enää näin +40-vuotiaana tuo ihan tepsi, eli, luomiväri helposti kasautuu luomivakoon rannuksi. Meikkipuuteri toimii kuitenkin jopa paremmin kuin tuo rasvainen Lolon Eyelid primeri, vaikka luomeni eivät ole rasvaiset.
  Mieltäni vaivaa kovasti myös tämä ristiriitainen juttu: kasvovettä suositellaan ”lotraamaan” varsinkin näin talvisaikaan, koska se mm. kosteuttaa ihoa ja poistaa meikin rippeet puhdistuksen jälkeen. MUTTA, samalla kosmetologit neuvovat välttämään silmien aluetta, koska ”kasvovesi kuivattaa silmänympärysten ohutta ihoa”. Nykyäänhän useimmat kasvovedet mainostavat alkoholittomuuttaan, joten sehän ei tätä selitä.
  Miksi kasvovesi siis kosteuttaa kaikkialla muualla, mutta ei silmänympäryksillä?
  Silmänympäryshän kaipaa myös tuota meikin rippeiden poistoa. Itse olen käyttänyt kasvovettä yli 20 vuotta kasvoilla ja silmänympäryksillä (ripsinauhoja myöten), enkä ole tuota kasvoveden kuivatusta huomannut. Kiitos Sanni jo etukäteen vastauksestasi!

  • Sanni

   Meitä, jo pidempään meikanneita on nimenomaan ohjeistettu puuteroimaan luomet ennen silmämeikkiä, koska “puuteri kiinnittää meikin ja tasoittaa ihon kirjavaa sävyä.” Kuulostaa ihan järkeenkäyvältä, mutta mistä lähtien asia ei olekaan näin?

   Varmasti asia on joidenkin mielestä edelleen näin, mutta ihmettelen vain miksi. :) Kun puuterin tehtävähän on kiinnittää meikkivoide ja tehdä ihosta mattainen, ei ensisijaisesti peittää. Eli jos halutaan peittää ihon kirjavuutta, siihen valitaan tietysti joku peittäväksi tarkoitettu tuote. Puuteri ja meikkivoide muodostavat ikäänkuin parin, ja yhdessä ne tekevät meikkipohjasta kestävän ja (puuteri laadusta riippuen) mattaisen. Kun puuterin levittää meikkivoiteen päälle, se ”tarttuu” voiteen pintaan. Oikeastaan voisi sanoa, että kumpikin osa sitoo toista, ne tarvitsevat kumpikin toistaan. :)

   Jos puuterin levittää paljaalle iholle, se ei pysy siinä yhtä hyvin kuin jos sen levittää meikkivoiteella voidellulle iholle. Ja useimmat meikkivoiteet (etenkään vahamaiset kuten Blasco) eivät pysy iholla kunnolla ilman puuterikerrosta vaan lähtevät sulamaan ja valumaan ihon lämmön vaikutuksesta.

   Kun levität silmäluomelle puuteria, se auttaa kyllä päälle tulevia luomivärisävyjä häivyttymään paremmin, sillä niillä ei ole tällöin ”kosteaa/nahkeaa” pintaa mihin tarttua vaan ne liukuvat helposti puuterin päällä. Mutta puuteri itsessään ei tartu paljaalle iholle hyvin. Näin ollen, jos haluaa käyttää silmämeikkinsä pohjalla puuteria vaikkapa nyt sen häivyttymisen edesauttamiseksi, kannattaa alimmaiseksi silti laittaa vaikka nyt sitten vähintään meikkivoide, mutta mieluiten varsinainen pohjustusvoide.

   Mitä tuohon kasvovesiseikkaan tulee, itse en ole kuullut tuollaista että kasvovettä neuvottaisiin ”lotraamaan talvella”. Mielestäni aniharva kasvovesi todella kosteuttaa, itse näen kasvovedet ensisijaisesti puhdistuksen viimeistelijöinä ja raikastajina.

   En siis osaa tähän:

   Miksi kasvovesi siis kosteuttaa kaikkialla muualla, mutta ei silmänympäryksillä?

   sanoa muuta, kuin että olen ihan eri mieltä. Kasvovesi toimii kaikkialla ihossa ihan samalla lailla. Vain hyvin harvassa kasvovedessä on sellainen koostumus että se huomattavalla tavalla sitoisi ihoon kosteutta. Useimmat kasvovedet eivät kuivata, mutta eivät kyllä varsinaisesti kosteutakaan. Muutama oikeasti kosteuttavan tuntuinen kasvovesi jota olen kokeillut on Favoran Kasvosuihke ja etenkin Melvitan Extraordinary Water.

 10. Nainen Hämeestä

  En ole toistaiseksi löytänyt muuta hyvää ja pysyvää pohjustusta silmämeikille kuin Lumenen pohustusvoide. Minulla on aika rasvaiset luomet. Vaikka käytän Lumenen pohjustetta, on alkuillasta jo rannut luomivaossa, eli luomari karannut omille teilleen. Mutta täytyy kokeilla tämä Laveran tuote, josko siitä tulisi uusi suosikki. Muuten käytän mineraalimeikkejä ja luonnonkosmetiikkaa. Valitettavasti en ole vielä ripsaria löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta, joka ripisemättä pysyisi ripsissä koko päivän. Niin monta kertaa on saanut pettyä, kun jo puolenpäivän aikaan näyttää pandalta. Ja loppupäivästä näyttää siltä, ettei sitä ripsaria ole muistanut laittaa juuri nimkeksikään silmiinsä. Ripset näyttää jotenkin ihan tynkä versioilta. Muuten omistan kyllä pitkät ripset ihan luonnostaan.

  • Sanni

   Hei, nyt uskallan suoraan sanoa että jos Lumenen pohjustuksella ei sinulla meikki kestä niin ei kestä hyvin suurella todennäköisyydellä Laverallakaan..! Jos on erittäin rasvoittuvat luomet niin tarvitset ”järeämpiä aseita”. Olen aika varma että tuo Laveran peiteaine ei sinulla toimisi. Jos et halua netistä tilata vaan ostat mieluummin kaupasta niin suosittelen kokeilemaan Elizabeth Ardenin Eye Fix Primeria, tuubi kustantaa around 30 euroa ja kestää päivittäisessä käytössä ainakin pari vuotta. Jos nettitilaus ei ole ongelma niin tilaa Urban Decayn Primer Potion tai Indeliblen voidemainen, ihon sävyinen luomiväri Bare Necessity.

   • Nainen Hämeestä

    Okei, kiitos vinkistä, taidan kokeilla tuon Elisabeth Ardenin pohjan myös.Ja vaikka hinta on aika kova, niin jos sillä pärjää seuraavat n. 2 vuotta niin kaikin mokomin maksan tuon hinnan. :)

 11. Ano

  Laitan luomille hieman Couleur Caramelin peitevoidetta ja puuteria (Lily Lolo). Peitevoide on sellainen vahamainen, toimii hyvin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.