Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lavera Cranberry & Argan

Laveran aikuisen ja kuivan ihon hoitotuotevalikoima kasvoi keväällä kolmella tuotteella, kun sarjaan liittyi Cranberry & Argan eli Karpalo – ja Arganöljy-tuoteperhe.

Perheeseen kuuluu kolme tuotetta; päivävoide (Rich Day Cream), yövoide (Regenerating Night Cream) ja täsmätuote juonteille (Wrinkle Smoother). Olen saanut tuotteet blogin kautta.

LaveraCranberryArgan

Cranberry & Argan -linja on suunnattu 45+ iholle, eli en ihan kuulu kohderyhmään, mutta testasinpa voiteet kuitenkin niin pystyn kertomaan niiden koostumuksista.

Cranberry & Argan Rich Day Cream

Näin voiteesta kerrotaan: ”Kosteuttaa ihoa tehokkaasti silottaen samalla juonteita ja ryppyjä. Karpaloa ja arganöljyä sisältävä koostumus vähentää pigmenttiläiskiä ja ehkäisee niiden muodostumista. Suojaa ihoa ympäristön vaikutuksilta ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista.”

Incin alkupää: vesi, oliiviöljy, alkoholi, risiiniöljy, glyseroli, sheavoi, myristyl myristate (liekö suomeksi myristyylimyristaatti, mutta useimmille teistä ei varmaan väliä ^_^ Kyseessä kuitenkin kasvipohjainen esteri), glyceryl stearate citrate (kasvipohjainen esteri), natriumlaktaatti, myristyylialkoholi (pehmentävä rasva-alkoholi), kasviöljy, sodium pca, hajusteet, hydrattu lesitiini, layryl laurate, arganöljy, saccharide isomerate (sokeripohjainen kosteuttava aine), karpalouute. Loppuinci on myös täynnä ”hyviksiä” kuten muita kascviöljyjä, hyaluronihappoa ja keramideja.

Inci vastaa lupauksia muilta osin, mutta en löytänyt sellaisia ainesosia, jotka itse tunnistaisin pigmenttiläiskiin vaikuttaviksi. Natriumlaktaatti on maitohapon suola ja sillä on keratolyyttinen vaikutus, eli sen voisi teoriassa nähdä vaikuttavan pigmenttiläiskiin. Googlailu kertoi ainesosalla kuitenkin olevan vain huipputehokas kyky sitoa kosteutta (kuulema vain hyaluronihapolla on tehokkaampi). Kenties lupaus pigmenttiläiskien ehkäisystä nojaa titaanidioksidiin, jota incissä on keskivaiheilla. Vaikea arvioida, onko sitä pitoisuudeltaan kuitenkaan sen vertaa että se merkittävästi heijastaisi UV-säteilyä iholta.

Käyttökokemus: raikkaan ja ilmavan tuntuinen koostumus vaikka onkin kuivalle iholle, levittyy ja imeytyy helposti. Täyteläisyys kuitenkin tuntuu ihofiiliksessä. Voide ei kuitenkaan ole ns. kalvomainen eli siitä ei jää iholle vahamaista tunnetta, niinkuin joissain täyteläisissä voiteissa.

Tuoksua on vaikea kuvailla, ehkä hieman mausteinen marja…? Erikoinen, mutta ei epämiellyttävä.

LaveraCranberryArgan_Firming

Cranberry & Argan Regenerating Night Cream

Näin voiteesta kerrotaan: ”Hoitaa ja ravitsee aikuista ihoa sekä tukee ihon luonnollista uusiutumisprosessia yön aikana.”

Incin alkupää: vesi, oliiviöljy, alkoholi, risiiniöljy, glyseroli, sheavoi, myristyl myristate, glyceryl stearate citrate, myristyylialcoholi, kasviöljy, sodium pca, hajusteet, hydrattu lesitiini, lauyryl laurate, arganöljy, karpalouute.

Inci koostuu pääosin täysin samoista ainesosista kuin päivävoidekin, mutta täältä puuttuvat mm. natriumlaktaatti ja titaanidioksidi. Voisimmeko tästä päätellä, että juuri nuo ainesosat tosiaan vastaisivat päivävoiteessa pigmenttiläiskien ehkäisystä..? Yövoide ei nimittäin lupaa vaikuttaa pigmenttimuutoksiin. Yövoiteessa myös ainakin risiiniöljyn ja sheavoin pitoisuus on päivävoidetta korkeampi, mikä tekee koostumuksesta heti rasvaisemman.

Käyttökokemus: liian paksua ja rasvaista minun ihotyypilleni. Ei imeydy kunnolla. Sopii varmasti erittäin kuivalle iholle myös päivävoiteeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cranberry & Argan Wrinkle Smoother

Näin voiteesta kerrotaan: ”Hoitaa tehokkaasti, tasoittaa ja kiinteyttää ihoa. Kasvikollageenia sisältävä koostumus vähentää juonteita ja ryppyjä erityisesti silmänympärysiholla, otsassa ja suupielissä. Ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista.”

Incin alkupää: vesi, glyseroli, alkoholi, sheavoi, risiiniöljy, natriumlaktaatti, jojobaöljy, myristyylialkoholi, layroyl lysine (vaikuttaa mm. tuotteen viskositeettiin ja säilyttää geelimäisyyden), setearyylialkohoi, silica, arganöljy, oliiviöljy, hajusteet, hyaluronihappo, dodecane, karpalouute, aloeuute.

Joudun toteamaan, että ainesosatuntemukseni rajat tulevat vastaan, enkä löydä voiteesta tasoittavia (–> ihon pintaa ”kiristäviä”) ainesosia, joita tällaisissa smoother-tuotteissa ovat perinteisesti polymeerit (ja synteettisessä kosmetiikassa tietysti silikonit). Joitain kasvipohjaisia polymeereja voiteessa odottaisi olevan jotta pakkauksen ”smoothes and firms” -lupaukset täyttyisivät. Ehkä joku paremmin perehtynyt, esim. estenomi osaisi bongata incistä tuollaisia ainesosia..?

Käyttökokemus: kuten jo aiemmin Silmän päivä -postauksessa totesin, en ole huomannut voiteella mitään välittömiä tasoittavia tai kiinteyttäviä vaikutuksia. Sen ohut, kevyen geelimäinen ja napakka koostumus tuntuu iholla miellyttävältä eikä jätä pintaa kiiltäväksi tai rasvaiseksi. Erinomainen meikin alla. Loistavia kosteuttavia aineita pullollaan, joten kosteustuotteena erittäin hyvä. Ja tokihan samalla, kun ihoon sidotaan kosteutta, pinta myös siliää jonkun verran. Mutta tähän pystyy sellainenkin voide, joka ei erikseen lupaile juonteiden silotusta. ;)

Kommentit (13)

 1. Tiia

  Kiitos näistä tiedoista. :) Kroppavoiteesta pidin kovasti, mutta oli mielenkiintoista kuulla näistä nassurasvoista, eritoten kun kuulun kohderyhmään 45v. :)

  Purnukat kyllä ilahduttaa ulkonäöllään.

 2. minä vain

  huomasitko,viimeisemmässäkin arganöljy vasta hajusteiden jälkeen, tarkoittaako että tosi vähän vaan pitoisuus? Ja silti mainostetaan että sisältää sitä.

  • Sanni

   Se, että arganöljy on hajusteiden jälkeen, ei kerro mitään sen pitoisuudesta. Hajusteitakin nimittäin voi olla tuotteessa hyvinkin paljon.

   Ja silti mainostetaan että sisältää sitä.

   Tokihan tuote sisältää arganöljyä. :) Jos se olisi ihan vihoviimeisenä vaikka 38 ainesosan incissä niin ehkä silloin voisi todeta että ainesosan pitoisuus olisi lähinnä vitsi, mutta tässä tapauksessa öljy sentään on incin puolivälin yläpuolella. Valitettavasti ainesosan sijainti incissä ei useimmissa tapauksissa anna kuin suuntaa antavaa informaatiota sen pitoisuudesta. Tässäkin tuotteessa sitä voi olla joko vähän tai paljon. Sijainti hajusteiden jälkeen ei ole suora merkki siitä että sitä olisi ”tosi vähän”. Kannattaa myös muistaa, että jotain tiettyä ainesosaa ei aina tarvitse olla suurena pitoisuutena jotta se vaikuttaa. Joillain ainesosillahan on jopa hyvinkin pieni maksimipitoisuus (eli pitoisuus jolla niitä ylipäänsä saa käyttää iholle jätettävässä tuotteessa).

   • Anna

    Tähän vanhaan juttuun on pakko kommentoida sen verran, että esim. arganöljyä voi kyllä käyttää iholla ihan yksinäänkin, eikä se ole edes kallista, joten mitään muuta perustetta kuin hinta(?) tuskin on sille, että monia marja- ym.öljyjä käytetään tuotteissa vasta incilistan loppupäässä halvempien öljyjen jälkeen… Jopa mustikansiemenöljyä voi tilata netistä ihan sinällään, ja tuskin siinäkään mitään iholle haitallista on, kyllähän mustikoita syödäänkin, vaan hinta lienee ratkaisee sen, että suositusmäärä mustikasiemenöljylle valmiissa tuotteessa on vain muutama prosentti. Bulkkiöljyt tulevat valmistajille aina halvemmaksi. Tekisin itse kosmetiikkaa, jos jaksaisin. :D

    Itse en yleensä periaatteesta osta tuotteita, joissa ns. vaikuttava aine on vasta hajusteen jälkeen, sillä silloin sitä on väkisinkin suht vähän. Eikös hajusteen osuus tuotteessa ole kuitenkin maksimissaan vain muutama prosentti. Tosin valmistajahan voi laittaa hajusteen vasta viimeiseksi listalla sillä perusteella, että alle 5 prosenttia (korjatkaa, jos olen väärässä!) sisältävien aineiden osuudet voi ilmoittaa satunnaisessa järjestyksessä.

    Kosmetiikan kemia on kyllä mielenkiintoista ja tämä blogi on huipputasoa! :)

 3. Paulina

  Moikka! Osaatko suositella jotain hyvää eyelineria aloittelijalle? Olen miettinyt Macin Fluidlinerin ja Lumenen Intense Linerin välillä, kumpaa suosittelisit? Ja mikä olisi paras sivellin rajauksien tekoon? Kiitos jos ehdit vastata! :)

  • Sanni

   MACin Fluidline ja Lumenen Intense Liner ovat ihan erityyppiset tuotteet, Fluidline on voidemaista ja levitetään erillisellä siveltimellä, Intense Liner on nestemäistä ja levitetään mukana tulevalla huopapäisellä applikaattorilla. Fluidline on omasta mielestäni helpompi aloittelijalle, niinkuin kaikki geeli/voidemaiset eyelinerit. Mitä vähemmän kosteutta = sitä helpompi hallittavuus. Voidemainen eyeliner ei leviä luomella liikaa annosteltuna niinkuin nestemäinen, joka sottaa huomattavasti herkemmin. Mielestäni myös siveltimellä on kaikkein helpoin kontrolloida jälkeä verrattuna kaikkiin muihin applikaattoreihin. Siveltimeksi suosittelen MACin 210:ia tai 209:ia.

 4. Siiri

  Hei Sanni!
  Olet maininnut käyttäväsi mineraalipohjaa, ja haluaisin kysyä sen kestosta. Kuinka kauan sinulla yleensä kestää yksi purkki? Olen huomenna käymässä helsingissä ja en sen jälkeen pääse sinne kuin ehkä puolen vuoden päästä joten arvostaisin nopeaa vastausta. Ajattelin BareMinerals meikkipohjaa, onko sinulla kokemuksia siitä? Onko kovin peittävä? Sopiiko rasvaiselle iholle? Pohja on kuitenkin aika kallis eli kestääkö kauan? Onko purkit samaa kokoluokkaa kuin Lily Lolon? tms. Entä millä mineraalipohja pitäisi levittää? Entä mineraalipeiteaine?
  //
  Anteeksi kilometrikommentista, en keksinyt keneltä muulta olisin kysynyt

  • Sanni

   Olet maininnut käyttäväsi mineraalipohjaa, ja haluaisin kysyä sen kestosta. Kuinka kauan sinulla yleensä kestää yksi purkki?

   Vajaan vuoden (10 g purkki), ehkä noin 8-10 kk yhtäjaksoisessa käytössä. Kesto liittyy tietysti siihen kuinka peittävän pohjan haluaa. Minä en tarvitse vahvaa peittoa, joten mineraalipohjaa kuluu kerralla aika vähän.

   Ajattelin BareMinerals meikkipohjaa, onko sinulla kokemuksia siitä?

   On kokemusta, olen sekä käyttänyt että myynyt sitä ja tehnyt lukemattomia asiakasmeikkauksia merkin tuotteilla. Vastaukset kysymyksiisi:

   1. Original on mielestäni hyvinkin peittävä, olen saanut sillä peittoon vaikka kuinka pahat punoitukset ja muut ihon värivirheet.
   2. Rasvaiselle iholle sopii Matte-laatu.
   3. Asiakaspalautteiden perusteella BM:n purkki kestää käytössä 3-12 kk, riippuen ihan käyttäjän annostelutavasta ja siitä kuinka paljon peittoa hän kaipaa.
   4. Purkki on saman kokoinen kuin LL eli 10 g.
   5. Mineraalipohja levitetään kabukilla, katso tämä:
   6. Mineraalipeiteaine levitetään samanlaisella synteettisellä siveltimellä kuin voidemainenkin peiteaine.

 5. Sari

  Kiitos Sanni jälleen kerran tosi informatiivisesta postauksesta. (Järjettömän tiukka tahti sulla on myös ollut viime aikoina!) Haluaisin kysyä vielä tuosta silmänympärysvoiteesta, että onko se mielestäsi Lily Lolon alla yhtä hyvä kuin suosikkisi, My Age -sarjan sy-voide? Minulla on ollut vaikeuksia löytää sellaista joka pitäisi LL:n peitejauheen paikallaan yhtä hyvin kuin suosikkini, Laveran Faces-sarjan Augengel / ”Eyegel”. Se on kuitenkin ilmeisesti lopetettu tai sitä ei tuoda Suomeen, kun en ole sitä enää mistään löytänyt. Olin jo sormi liipaisimella ostamassa tuota My Agen sy-voidetta, mutta kumpi on sinusta parempi? Myös muistelin, että kirjoitit taannoin kehuvasti jostain roll-on-päisestä sy-geelistä, muistaakseni Laveran, mutta en kyllä sellaistakaan ole missään verkkokaupoissa bongannut :)

  • Sanni

   Haluaisin kysyä vielä tuosta silmänympärysvoiteesta, että onko se mielestäsi Lily Lolon alla yhtä hyvä kuin suosikkisi, My Age -sarjan sy-voide?

   En ole käyttänyt Lily Loloa silmänalusilla todella pitkiin aikoihin, olen nyt jumittunut käyttämään Estee Lauderin Double Wear -peiteainetta.

   Oletko muuten testannut Laveran Wild Rose -silmänympärysgeeliä? Se on koostumukseltaan geelifluidimainen ja aika samantapainen kuin tuo Cranberry & Argan -ryppysmootheri, tosin kosteamman tuntuinen (vaikea selittää, koostumus siis vetisempi kuin Cranberry & Arganissa).

   Olin jo sormi liipaisimella ostamassa tuota My Agen sy-voidetta, mutta kumpi on sinusta parempi?

   En osaa valitettavasti sanoa, ovat niin eri tyyppiset. My Age on selvästi ravitsevampi, eli sopii vähän kuivemmalle iholle.

   Myös muistelin, että kirjoitit taannoin kehuvasti jostain roll-on-päisestä sy-geelistä, muistaakseni Laveran, mutta en kyllä sellaistakaan ole missään verkkokaupoissa bongannut :)

   En itse tykkää lainkaan roll-on-sy-voiteista, joten olet kenties sekoittanut johonkin toiseen blogiin..? Tai sitten muistelet ehkä lukijaraadin testaamaa Yves Rocherin Elixir 7.9-sy-voidetta jossa on roll-on applikaattori. Toinen testaajista tykkäsi siitä hirmuisesti (—toinen taas ei ;)).

   Pahoitteluni kun en voinut olla paremmin avuksi.

   • Sari

    Hei kiitos, tästähän oli paljonkin apua! Vaikuttaa selvältä, että tuo Wild Rose on mulle parempi kuin My Age. Hassua, mulla on ihan selvä muistikuva (:D) siitä että juuri sinä olisit kehunut jotain rollonia, joka oli muistaakseni myös jotenkin viilentävä. Kyllä se varmaan on ollut tuo YR:n tuote, joka on päässäni saanut aikaan tämän sekaannuksen. No, ei ole eka kerta…

 6. Milla

  Jo lyhyen käytön jälkeen on tultava kommentoimaan! :) en ole millään lailla tuotteiden kohderyhmää, ikää löytyy vasta muutamia vuosia päälle 20, mutta nämä Laveran voiteet sopivat mulle! Ihoni on superkuiva, aina. Nyt talvella näiden pakkasten iskiessä se menee kuntoon, jossa silmien ympäriltä kuorituu iho ja iho verestää. Näin meinasi jo tapahtua, ennen kuin otin nämä käyttöön. Yövoide- jotain niiiiin parasta! Täyteläinen, hyvin imeytyvä koostumus, joka ei jätä ihoa tahmeaksi. Pitää ihon terveen tuntuisena. Se paras voide näistä! Päivävoide on ihan hyvä, menee meikin alla ja riittää pitämään ihon kosteana, ettei se ala hilseilemään. Ryppyvoiteesta en osaa ryppyjen kannalta kommentoida, mutta olen sitä täsmätuotteena käyttänyt nenän pielissä ja silmäkulmissa, hyvin on pelittänyt. Alkuun kuivemmaksi iholla tosin kirveli hiukan. Mutta tässä tuli taas todistettua, ei pidä pelätä sitä ikäsuositusta voidepurkin kyljessä! Anti age – tuotteet kosteuttavine ominaisuuksineen sopivat nuoremmillekin :) Kiitos Sanni, että sain tutustua tähän sarjaan! Jäin koukkuun :D

  • Sanni

   Hei Milla! :) Voi kun kiva kun kävit kertomassa kokemuksiasi, arvostan :) Ja mahtavaa että nämä vielä sopivatkin sinulle – meni kalenterivoitto oikeaan osoitteeseen! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.