Lavera goes bakuchiol!

Tänään esittelyssä Laveran uudistettu Firming-ihonhoitosarja, joka ammentaa tehonsa nyt myös bakuchiolista!

Disclaimer: olen töissä Laveran maahantuojalla.

Lavera bakuchiol tuotteet

MIKÄ BAKUCHIOL?

Luonnollisena retinolin vastineena hypetetty bakuchiol on varmasti eniten viime vuosina huomiota saanut anti-age-ainesosa, ja syystäkin: sen vaikutukset ovat retinolin kaltaiset, mutta se on hellävaraisempi ja paljon paremmin siedetty ainesosa kuin useimmat retinoidit. Samalla se on erittäin tehokas, ja bakuchiolin vaikutuksia tukevat monet uskottavat kliiniset tutkimukset.

Bakuchiolin uskottavuudesta kertoo se, että jopa farmaseuttiset kosmetiikan valmistajat käyttävät bakuchiolia tuotteissaan, esimerkkinä kotimainen Orion Pharma. Juuri hellävaraisuus yhdistettynä todistettuun tehoon on saanut kosmetiikan valmistajat laidasta laitaan innostumaan bakuchiolista, ja voit bongata tämän trendikkään molekyylin nykyään niin apteekki-, luonnon- kuin hoitolakosmetiikassa.

Bakuchiol on kemiallisesti aivan erilainen kuin retinoli, mutta niiden vaikutukset iholla ovat samankaltaisia: kuten retinoli (ja retinoidit yleensäkin), bakuchiol uudistaa kudosta ja sopii niin ikääntyneelle iholle kuin akneiholle. Ikääntyneellä iholla bakuchiol vaikuttaa ryppyjä ja juonteita silottaen, akneiholla tulehdusta ja arpia parantaen.

Bakuchiol eristetään aasialaisen Psoralea corylifolia -kasvin siemenistä, kasvi tunnetaan myös nimellä babchi. Bakuchiol on tehokas jo 0,5% pitoisuudella, eli sitä ei tarvitse käyttää paljon saavuttaakseen kosmeettista hyötyä. Yleisesti bakuchiolia käytetään ihonhoitotuotteissa 0,5-1% pitoisuudella. Bakuchiolia ei siis kannata etsiä aivan incin kärjestä, ellei kyseessä ole muutamasta ainesosasta koostuva kasvoöljy.

Lavera bakuchiol tuotteet

UUDISTETTU FIRMING

Laveran lippulaivalinjana tunnettu anti-age-linja Firming sisältää pääaktiiviaineenaan nyt bakuchiolia. Tuotteissa käytetään edelleen myös aikaisemmasta Firming-koostumuksesta tuttua kiinteyttävää ja ihoa silottavaa tiimiä koostuen hyaluronihaposta, alppitähtiuutteesta, lipoaminohaposta, karanjaöljystä sekä lesitiinistä. Näistä erityisesti uudempiin luonnollisiin anti-age-innovaatioihin kuuluva lipoaminohappo (incinimi dipalmitoyl hydroxyproline) tunnetaan erittäin tehokkaana ihon silottajana jota käytetään niin luonnonkosmetiikassa (kasviperäisenä) kuin normikosmetiikassa.

👉 Kun bongaat jotain tiettyä ainetta sekä luonnon- että normikosmetiikassa, voit päätellä jotain kyseisen molekyylin tehokkuudesta ja ns. uskottavuudesta. 😉 Kaikkein tehokkaimmat ja tutkituimmat teknologiat päätyvät aina laajimpaan käyttöön yli kosmetiikkagenre-rajojen. Monet tehokkaat anti-age-teknologiat, mielenkiintoisesti, pohjautuvat luonnollisiin ainesosiin jolloin sekä luonnon- että ”normi”kosmetiikka voivat (ja haluavat..!) niitä hyödyntää.

Lavera bakuchiol päivävoide

FIRMING-PÄIVÄVOIDE 25,90€ / 50 ml

Firming-linjan voiteet ovat alusta saakka olleet mun henkilökohtaisia suosikkeja Laveralta, ja kehitys jatkuu yhtä mieleisenä :) Viimeisin koostumus on yhä vain miellyttävämmin iholle liukuva ja kyllä näistä voi jo helposti käyttää ilmaisua hienostunut, jopa ylellinen. Sokkotestissä saattaisin pitää tuotetta jonkin selektiivisen sarjan voiteena.

Päivävoide on kuohkeaa mutta kevyttä ja nopeasti imeytyvää. Sopii erinomaisesti meikin alle. Voidepohjassa hipiää hellivät mm. luomusheavoi, luomu aloe vera, öljymerikaalin öljy sekä puuvillakasvin uute.

Pakkauksista: Lavera vähentää tuotannossaan muovia, ja uudet Firming-pakkaukset ovat kierrätettävää lasia. Tämä tekee niistä sekä ympäristöystävällisempiä että asteen hienostuneempia. 👌

Lavera bakuchiol yövoide

FIRMING-YÖVOIDE 27,90€ / 50 ml

Siis – – ohhh! 😍 Vaikka en enää ole voiteiden ykköskäyttäjä (koska suosin öljyjä), tämä voide on kyllä niin ”törkeän” hyvän tuntuinen iholla että tunnustan käyttäneeni sitä monenakin yönä viime aikoina…! :D Koostumus on uskomattoman hemmotteleva tyynymäisessä pehmeydessään ja todella silkkisessä levittyvyydessään. Iholle jää täydellisen miellyttävä ja hoidettu tunne ja vaikka voide on täyteläistä, kaikki imeytyy, ja iholle jää samettisen pehmeä pinta.

Samalla tämä havainto vahvistaa ihoni yhä vain kuivempaa nykytilaa. On ihan uutta minulle, että näin täyteläinen voide toimii ihollani kesäaikaan. Suurimman osan aikuisestä elämästäni olen pärjännyt kesäisin joko voiteetta, hyvin kevyillä emulsioilla tai kosteuttavilla seerumeilla. Ei puhettakaan, että olisin aiemmin voinut käyttää kesällä ravitsevia voiteita. Nyt Laveran yövoide imeytyy ihooni että hups vain! Ihosta tuntee, että se tarvitsee rasvapitoisempaa kosteutta. Siksi öljytkin toimivat minulla nyt niin täydellisesti.

Firming-yövoiteessa on samat hoitavat aineet kuin päivävoiteessa, mutta korkeammalla rasva- ja öljypitoisuudella. Koostumus on kermaisempi. Tästä voiteesta tuli suosikki! 💜 Kasvoöljyt ovat ihania, mutta tietyissä voiteissa kieltämättä toteutuu ihastuttavan ihotuntumansa puolesta moniaistillinen hemmotteluaspekti öljyjä paremmin.

Lavera bakuchiol seerumi

FIRMING-SEERUMI 29,90€ / 30 ml

Uuden Firming-seerumin koostumus on maitofluidimainen kuten edeltäjässäänkin, mutta vielä ohuempana. Tykkään kovasti tästä koostumuksesta; se ei ole nestemäinen, ei geelimäinen eikä emulsiomainen vaan ikäänkuin jotain näiden väliltä. Ihotuntuma on hyvin raikas mutta asteen hoitavampi kuin täysin nestemäisissä tai rasvattomissa seerumeissa. Firming-seerumin lipidipohjaisiin eli ihoa pehmentäviin hoitaviin aineisiin lukeutuvat skvalaani, karanjaöljy, soijaöljy ja auringonkukansiemenöljy.

Seerumissa on korkein pitoisuus bakuchiolia sekä muita Firming-linjan aktiiviainesosia, joten kun haluta maksimoida Lavera-ihonhoitotuotteesi silottavan ja ihon kimmoisuutta parantavan vaikutuksen, yhdistä Firming-sarjan voiteiden alle Firming-seerumi.

Vinkki kesään: jos haet anti-age-ihonhoitorutiiniltasi sekä juonteita silottavaa, ravitsevaa että pigmenttiläiskiä vaalentavaa vaikutusta, käytä Firming-seerumia yhdessä Laveran My Age -seerumin kanssa. Siinä missä Firming kohdentuu ennen kaikkea juonteisiin, My Age ravitsee ihoa sekä häivyttää pigmenttimuutoksia.

Vaikka itse ylempänä kuvailinkin, ettei oma kuivunut ihoni nykyään enää pärjää kesäisin pelkällä seerumilla, monen muun iho pärjää. Laveran seerumi-duo on kesäihonhoitoon mitä loistavin tärppi! Levitä Firming-seerumi alle ja emulsiomainen My Age -seerumi päälle ja voilà, saat syväkosteutetun ja pehmeän ihon kera tehokkaan anti-age-boostin.

Lavera bakuchiol silmänympärysvoide

FIRMING-SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 27,90€ / 15 ml

Firming-silmänympärysvoiteen koostumus on pysynyt kaikkein uskollisimpana vanhalle koostumukselle, ainakin ihotuntumansa puolesta. Se on hyvin ohutta emulsiota, lähes seerumimaista, mutta samalla ihanan kosteuttavaa ja jättää ihon pinnan pehmeäksi vailla tuotteen tuntua. Erona sarjan muihin tuotteisiin, Firming-silmänympärysvoiteessa on myös erittäin antioksidanttista ja ihoa kevyellä otteella pehmentävää viinirypäleen siemenöljyä.

Firming-silmänympärysvoide, sekä vanha että uusi versio, edustavat poikkeuksellisesti sellaista ohutta silmänympärysvoiteen koostumusta, josta tykkään. Yleisesti pidän enemmän täyteläisistä ja rehellisen runsaista silmänympäryshoitotuotteista, mutta Laveran Firming-silmänympärysvoiteen koostumuksessa on jotain hyvin miellyttävää. Se ei keveydestään huolimatta ole ”halvan vetisen” tuntuista vaan silkkisen sileää, ja jättää iholle selvästi hoidetun ja sileän tunteen, toisin kuin moni muu näin ohut ja vesivoittoinen silmänympärysvoide.

Metalliapplikaattori antaa myös turvotusta lievittävän vaikutuksen, jos sellaista kaipaa. Parhaan turvotusta laskevan vaikutuksen saadaksesi, säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa.

Lavera bakuchiol naamio

FIRMING-NAAMIO 13,90€ / 50 ml

Naamio on sarjan uutuustuote, sarjaan ei aiemmin ole kuulunut perinteistä poishuuhdottavaa naamiota. (En tiedä, tuleeko Firming-kangasnaamio poistumaan.)

Hyvin ohut, lähes geelimäinen koostumus tuntuu iholla raikkaalta. Kyseessä onkin ennen kaikkea raikastava ja kosteuttava naamio, jonka tarkoitus on täydentää sarjan varsinaisten hoitotuotteiden vaikutusta viikottaisella virkistävällä rituaalilla. Hinta kertoo, että tässä tuotteessa vaikuttavia aineita on kaikkein vähiten.

Anna naamion vaikuttaa iholla 10 minuuttia. Voit joko huuhtoa imeytymättömän geelin pois iholta tai pyyhkiä sen pois kasvoliinalla.

Lavera bakuchiol tuotteet

VIELÄ KNOPPITIETOA BAKUCHIOLISTA:

🌿 Psoralea corylifolia -kasvin terapeuttiset ominaisuudet sekä hyödyt iholle on tunnettu jo vuosisatoja, ja sitä on käytetty perinteisesti kasvilääkinnässä, ayurvedassa sekä kiinalaisessa lääketieteessä.

🌿 Bakuchiol-molekyyli eristettiin Psoralea corylifolia -kasvista ensimmäisen kerran vuonna 1966.

🌿 Bakuchiolia on alettu käyttää modernissa kosmetiikassa 10 vuotta sitten, ja trendikkääksi se on kohonnut aivan viime vuosina, mm. kiitos vuonna 2017 tehdyn paljon huomiota saaneen bakuchiolia ja retinolia verranneen kaksoissokkotutkimuksen.

🌿 Bakuchiol ei herkistä ihoa valolle ja sitä voi mainiosti käyttää päiväsaikaan ja auringonvalossa.

🌿 Bakuchiol on rasvaliukoinen molekyyli ja täten helpoiten hyödynnettävissä rasvavoittoisissa tai täysin vedettömissä koostumuksissa. Nykyään bakuchiol pystytään myös formuloimaan vesivoittoisiin koostumuksiin siten, ettei se menetä tehoaan.

*

Oletko sinä jo käyttänyt bakuchiol-pitoisia tuotteita?

 

Lue myös: Laveran uusi Sleeping-linja.

kauneus ihonhoito
Kommentit (17)
 1. Ninuskainen
  10.6.2022, 17:08

  Ostin tuon sarjan naamion ja tykkään siitä tosi paljon, MUTTA onko ok, jos sen jättää yövoiteen alle eikä pyyhi/pese sitä pois?

  1. En näe mitään syytä, miksi sitä ei voisi jättää yövoiteen alle :) Aamulla varmaankin kuitenkin huuhdot kasvot..? Firming-naamiossa on sellaisia kalvomaisia ainesosia, jotka saattaisivat esim. meikkivoiteen alla lähteä rullaamaan – mutta ne eivät ole sellaisia, jotka tukkivat ihoa.

   1. Ninuskainen
    11.6.2022, 11:31

    Joo aamulla toki huuhdon kasvot :-) eli jatkan siis valitsemallani tiellä tuotteen käytön suhteen :-D Ihanaa viikonloppua! <3

    1. Samoin sinulle Ninuskainen! ☺️

 2. Jemmassa satunnaisessa käytössä on The Inkey Listin Bakuchiol-voide :)
  Mitään erityistä vaikutusta en ole huomannut.. mutta niin on monen muunkin anti-age-tehoaineen kohdalla…

  Tuo sarja vaikuttaa jännittävältä, mutta pyöreisiin avopurkkeihin pakatut voiteet.. eihhhhh.
  Seerumi on näistä lupaavin.. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *