Laulun loppu

Fat Lady taisi lakata nyt laulamasta.

Kyllä – ooppera on ohi.

Hiukset24092013_kiinni

Katsokaa tätä tukkaa. Päivä on tiistai 24. syyskuuta ja takana seitsemän pesua saippualla. Hiukset olivat niin tahmeat että ne pysyivät itsestään ylhäällä kun otin ponnarilenksun pois.

Myös hiusharjaan oli alkanut kertyä valkoista saippuatöhnää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiukset piti haroa auki sormin eivätkä ne enää laskeutuneet luonnollisesti vaan olivat saippuan jäykentämät.

En tykkää luovuttamisesta mutta nyt saa riittää. Hyi olkoon.

En pysty mitenkään uskomaan, että kerta kerralta pahemmin kerrostunut saippua alkaisi yhtäkkiä kymmenennen tai viidennentoista pesun jälkeen maagisesti liukenemaan hiuksista. Niin blondi en sentään ole että odottaisin sellaista käännettä enää tapahtuvaksi..! En tiedä mitä valmistaja tarkoittaa hiusten ”tottumisella” saippuaan, mutta näissä olosuhteissa ei tottumisesta voi puhua. On päivän selvää, että saippua ei kerta kaikkiaan kyennyt huuhtoutumaan hiuksistani veden mukana. Kyse voi olla paikallisesta veden laadusta, omasta huokoisesta hiuslaadustani jolle palashampoo ei ehkä vain yksinkertaisesti sovi, tai jostain muusta mystisestä syystä joka ei koskaan selviä.

MUTTA! Testi jatkuu Suomessa. Haluan ehdottomasti selvittää ainakin sen, missä määrin vesi on vaikuttanut asiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaksi viikkoa sinnittelin ja eilen keskiviikkona pesin hiukset vihdoin Dove-shampoolla. Kaikki lähmä lähti samantien, hiukset tuntuivat tahmattomilta jo yhden vaahdotuksen jälkeen. Tein myös sellaisen havainnon, että shampoo vaahtosi erittäin runsaasti. Kun hiukset ovat hyvin likaiset, näin ei tapahdu. Mitä likaisemmat hiukset eli mitä enemmän likaa shampoon molekyyleilla on kuljetettavanaan pois hiuksesta, sitä vähemmän shampoo jaksaa vaahdota. Päätelmä: hiukseni eivät tosiaankaan olleet likaiset. Ne olivat vain…. saippuaiset. Kaikki lähmä tuli kerrostuneesta saippua-aineksesta ja saippuan sisältämistä öljyistä ja vahoista.

Hiukset25092013

Tuttu päätä myöten valuva littanatukka teki paluun. Kyllä puhdas tunne on jotain aivan ihanaa, mutta…. en voi kieltää etteikö tukka näyttänyt huomattavasti mieluisammalta kuohkeana versiona. Se tunne kun sai kahmaistua käteensä paksun ponnarin.. Voih! Ihan kuin olisi ollut jotain hiuslisäkkeitä..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Soap and glory”…

Itse asiassa…. vaikka juuri kirjoitin, että olen saanut saippuaoopperasta vähäksi aikaa tarpeekseni, niin mielessäni alkaa herätä toinen idea… Jospa pesisin hiukset joka toinen kerta palashampoolla, ja joka toinen kerta normishampoolla…? Näin saisin nauttia muhkeista kutreista aina parin päivän välein…! ^_^ Eikä saippua ehtisi kerrostua sietämättömiin sfääreihin.

Hmmm… täytyy makustella tätä ideaa.

Taidan kyllä ehkä olla vähän päästäni vialla. (Mieskin on sitä mieltä – hän on ihan pikkuisen nostellut kulmiaan tälle saippuaepisodille ja osoittanut jopa huolta siitä että pilaan hiukseni..! :p)

Kommentit (57)
 1. Ihan uskomatonta, että shampoopala aiheuttaa sun hiuksille tuollaista. Mulla se pesee päänahankin ihan puhtaaksi, mutta hiukset jää silti kuohkeammiksi kuin tavisshampoolla. Toimii erinomaisesti siis, ei mitään saippuakerrosta. Jännä kuulla, miten Suomessa käy. :) Heh, tuskinpa tuo kokeilu sentään hiuksia pysyvästi vahingoittaa.

  1. Heh, tuskinpa tuo kokeilu sentään hiuksia pysyvästi vahingoittaa.

   No ei varmastikaan – mutta mitäpä miehet sellaisesta tietävät ;)

 2. Hyi YÄK noita ekoja kuvia! :X Ihmeen sisukkaasti oot jaksanu tieteen nimissä! :D Mielenkiinnolla odotan jatko-osaa. Mutta eikö sulla päänahka sano mitään tuosta saippuasta? Itellä ei niinkään hiukset kärsi eri kokeiluista, vaan pää… On kyllä melkein uskomatonta, että tuollaisesta ”saippualähmäreuhkasta” saa ihan vain yhdellä kerralla taas puhtaat, sileät ja normaalit! En kyllä mitenkään voisi uskoa, että joka toinen pesu saippualla olisi avain onneen, itse kokeilisin ennemmin vaikka hiuspuuteria pöyheämpään lopputulokseen! :)

  1. Mutta eikö sulla päänahka sano mitään tuosta saippuasta?

   Päänahka ei reagoinut mitenkään, ihme kyllä. Eikä sitä saippuaa niinkään tuntunut jäävän päänahkaan vaan nimenomaan hiuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *