Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laulun loppu

Fat Lady taisi lakata nyt laulamasta.

Kyllä – ooppera on ohi.

Hiukset24092013_kiinni

Katsokaa tätä tukkaa. Päivä on tiistai 24. syyskuuta ja takana seitsemän pesua saippualla. Hiukset olivat niin tahmeat että ne pysyivät itsestään ylhäällä kun otin ponnarilenksun pois.

Myös hiusharjaan oli alkanut kertyä valkoista saippuatöhnää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiukset piti haroa auki sormin eivätkä ne enää laskeutuneet luonnollisesti vaan olivat saippuan jäykentämät.

En tykkää luovuttamisesta mutta nyt saa riittää. Hyi olkoon.

En pysty mitenkään uskomaan, että kerta kerralta pahemmin kerrostunut saippua alkaisi yhtäkkiä kymmenennen tai viidennentoista pesun jälkeen maagisesti liukenemaan hiuksista. Niin blondi en sentään ole että odottaisin sellaista käännettä enää tapahtuvaksi..! En tiedä mitä valmistaja tarkoittaa hiusten ”tottumisella” saippuaan, mutta näissä olosuhteissa ei tottumisesta voi puhua. On päivän selvää, että saippua ei kerta kaikkiaan kyennyt huuhtoutumaan hiuksistani veden mukana. Kyse voi olla paikallisesta veden laadusta, omasta huokoisesta hiuslaadustani jolle palashampoo ei ehkä vain yksinkertaisesti sovi, tai jostain muusta mystisestä syystä joka ei koskaan selviä.

MUTTA! Testi jatkuu Suomessa. Haluan ehdottomasti selvittää ainakin sen, missä määrin vesi on vaikuttanut asiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaksi viikkoa sinnittelin ja eilen keskiviikkona pesin hiukset vihdoin Dove-shampoolla. Kaikki lähmä lähti samantien, hiukset tuntuivat tahmattomilta jo yhden vaahdotuksen jälkeen. Tein myös sellaisen havainnon, että shampoo vaahtosi erittäin runsaasti. Kun hiukset ovat hyvin likaiset, näin ei tapahdu. Mitä likaisemmat hiukset eli mitä enemmän likaa shampoon molekyyleilla on kuljetettavanaan pois hiuksesta, sitä vähemmän shampoo jaksaa vaahdota. Päätelmä: hiukseni eivät tosiaankaan olleet likaiset. Ne olivat vain…. saippuaiset. Kaikki lähmä tuli kerrostuneesta saippua-aineksesta ja saippuan sisältämistä öljyistä ja vahoista.

Hiukset25092013

Tuttu päätä myöten valuva littanatukka teki paluun. Kyllä puhdas tunne on jotain aivan ihanaa, mutta…. en voi kieltää etteikö tukka näyttänyt huomattavasti mieluisammalta kuohkeana versiona. Se tunne kun sai kahmaistua käteensä paksun ponnarin.. Voih! Ihan kuin olisi ollut jotain hiuslisäkkeitä..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Soap and glory”…

Itse asiassa…. vaikka juuri kirjoitin, että olen saanut saippuaoopperasta vähäksi aikaa tarpeekseni, niin mielessäni alkaa herätä toinen idea… Jospa pesisin hiukset joka toinen kerta palashampoolla, ja joka toinen kerta normishampoolla…? Näin saisin nauttia muhkeista kutreista aina parin päivän välein…! ^_^ Eikä saippua ehtisi kerrostua sietämättömiin sfääreihin.

Hmmm… täytyy makustella tätä ideaa.

Taidan kyllä ehkä olla vähän päästäni vialla. (Mieskin on sitä mieltä – hän on ihan pikkuisen nostellut kulmiaan tälle saippuaepisodille ja osoittanut jopa huolta siitä että pilaan hiukseni..! :p)

Kommentit (54)

 1. Prunella

  Olen kokeillut Flow:n brunette shampoopalaa ja sain myös tahmean vahahilseen itselleni. Muita shampoopaloja en ole itse kokeillut, kaveri on tosin tykännyt Lushin Jumpin juniperista.

  • Veppe

   Nuo Lushin shampoopalat ovat tosiaan vähän hämäävä juttu, kun monet luulevat niiden olevan saippuaa, kuten varsinaiset palashampoot. Lushin shampoopalat eivät siis kuitenkaan ole ollenkaan sama juttu, vaan ne ovat ihan tavallista sulfaattishampoota, josta vain puuttuu vesi. Veden kanssa Lushin shampoopalat siis toimivat aivan tavallisina shampoina, eikä niitä käyttäessä ole syytä odottaa mitään erityisiä jäämiä palashampoiden tapaan.

 2. Piia

  On ollut kyllä mielenkiintoista seurailla tätä operaatiota, ja nyt mulla on kysymys. En ole ennen tätä edes kuullut hiuksille tarkoitetusta palasaippuasta. Enkä myöskään tiedä mistä sellaisen saa, mutta kiinostaisi kokeilla. Joten mitä merkkejä niitä on, mistä saa ja paljonko noin suur. piirt. maksaa? Ja vielä jäi vaivaamaan aiemmin kommentoineen juttu marseille saippuasta. Käsitinkö nyt siis oikein, että marseille saippua, mitä voi käyttää villan ja silkin pesuun (siis tämä jumalaton valkoinen jööti-pala) käy myös hiuksille? Jos niin, niin mulla on sitä kaapissa ja huomenna hinkkaan päänahkaani.. :)

  • Sanni

   Moikka Piia!

   Itsekään en tunne niin hirveästi eri palashampoomerkkejä, mutta Suomessa myytävistä tuttuja ovat Flow Kosmetiikka (jonka saippuaa olen nyt täällä reissussa käyttänyt) ja Ma Provence (jollainen odottaa kotona testausta).

   Flow Kosmetiikalla on oma verkkokauppa:
   http://www.flowkosmetiikka.fi/
   ja jälleenmyyjiä kautta Suomen. Jälleenmyyjät löytää varmaan tuolta heidän omalta sivulta. Yksi palashampoo maksaa 9,50€ ja kestää pienen ikuisuuden.

   Ma Provencesta en ikävä kyllä osaa sanoa että missä sitä myydään. Olettaisin, että jossain ekokaupoissa..? Omani sain suoraan maahantuojalta.

   Ulkomaisista tunnen Chagrin Valleyn:
   http://www.chagrinvalleysoapandsalve.com/products/for-the-hair/

   Käsitinkö nyt siis oikein, että marseille saippua, mitä voi käyttää villan ja silkin pesuun (siis tämä jumalaton valkoinen jööti-pala) käy myös hiuksille?

   Kyllä käy. :)

 3. Heluna

  Kreikassa kyllä pitäisi kokeilla oliiviöljypalasaippuaa hiuksiin. Osa palashampoon käyttäjistä vannoo sen nimeen. Luulisi toimivan kreikkalaisen veden kanssa.

 4. Tiitu

  Tuosta hiusten pilaamisesta halusin vain kommentoida, että varmaan kuitenkin tärkeää, että päänahka pestään kunnolla aina välillä. Asuessani puolisen vuotta Ranskassa meidän suihkusta tuli lämmintä vettä aina vaan jonkun viisi minuuttia ja siinä sai aika ripeää tahtia pestä hiukset. Lisäksi suihkussa ei ollut edes pidikettä suihkulle, joten toisella kädellä joutui pitämään suihkua ja yhdellä kädellä pesemään. En onnistunut siinä kai kunnolla tukkaa ja päänahkaa pesemään, kun mullahan alkoi päänahka mennä ihan tukkoon, hilseilemään ja hiuksia alkoi lähteä. Tilanne korjaantui heti, kun muutettiin Suomeen ja aloin pestä hiuksia ja erityisesti päänahkaa huolellisesti päänahan ongelmiin tarkoitetulla shampoolla.

  Nähdäänkös sua muuten ”I love me” -messuilla jollain ständillä tänä vuonna?

  • Sanni

   Nähdäänkös sua muuten “I love me” -messuilla jollain ständillä tänä vuonna?

   Nuo ovat minulle ihan tuntematon tapahtuma itse asiassa (tai nojoo, olenhan nähnyt mainoksia, mutta itse messuilla en ole ollut). Vai onko nuo ne samat messut jotka ennen on olleet vain ”Kauneus/Terveys jne. -messut” -nimellä…?

   Olen messujen ajankohtana Kreikassa ja Ruotsissa, ja Suomessa vasta messujen viimeisenä päivänä, joten jäävät väliin… Laveralta pyydettiin minua sinne töihin mutta jouduin reissun takia kieltäytymään.

   • Tiitu

    Joo ne on ne Kauneus/terveys/muoti-messut. Muistelin, että olisit joskus ollut Laveran tms ständillä ainakin joillain messuilla.

    • Sanni

     Muistelin, että olisit joskus ollut Laveran tms ständillä ainakin joillain messuilla

     Jes, olin v. 2011. :) En tajunnut että nuo on ne samat messut. ^_^ –> blondi

 5. kati

  Moi, En jaksanut lukea aikaisempia viestejä, joten en tiedä kertoiko joku jo jotain tästä. Mutta tosiaan olen itse kokeillut aikaisemmin ainakin kolmea eri Flown shampoopalaa ja lopputulos on ollut aina täysin sama kuin sinulla. Nyt tämän jutun innoittamana tuli hankittua taas uusi se rasvaisille hiuksille suunnattu pala ja tahmaisuutta ei ole ollut ollenkaan! Suosittelen siis kokeilemaan sitä :)

 6. Sandels

  Mulla Flown punatukka teki samanlaista jälkeä. Muutaman pesun jälkeen lähmäisyys ensin hävisi ja olin ihan jes, tää on hyvä juttu, mutta sittenpä se alkoi tulla takaisin, eikä enää lähtenyt. Yhden palan ehdin käyttää kokonaan, mutta enää en kyllä sitä hiuksiini laita. Toistaiseksi käytän nestemäistä tosin myös luonnonkosmetiikan shampoota. Mutta kyllä ehkä kiinnostaisi kokeilla jotain muuta merkkiä, että onnistuisiko palan käyttö kuitenkin.

 7. Elisabeth

  Aikamoinen saippualetti 7 pesun jälkeen. Mulla ei tuu hiuksiin samasta tuotteesta pysyviä jäämiä. Kiinnostavaa, että testaat vielä Suomessa miten paljon veden laatu ulkomailla vaikutti lopputulokseen.

  Itse varmaan kokeilen, jossain välissä halpaa ”luonnonmukaista” oliiviöljypalasaippuaa hiuksiini. Pitäisi kaiketi toimia samoin kuin Flowin shampoopalat. On vain reilusti edullisempaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.