Karkkipäivä
Karkkipäivä

Laukku on pakattu

Laukku olisi taas lähdössä matkaan, omistaja mukana.

Koko maanantai kuluu lentokoneessa ja kentillä.

Matkalaukku_helmikuu15

Seuraavat kaksi viikkoa sitten kuulumisia lämpimämmiltä leveysasteilta :)

Kommentit (13)

 1. Jonttu

  Eipä ole tietoa, minne suuntaat, mutta kuitenkin toivotan hyvää matkaa Super-Sannille. :)

  • Sanni

   Kiitos kiitos :) Ja terkut Oslon kentältä. :)

   • Jonttu

    Kiitoksia. :)

 2. Jomps

  Hei!

  Aion innoittamanasi kokeilla induktiota ja vhh:ta keväämmällä, kun elämässä on siihen sopiva rako. Tarkoitukseni on laatia itselleni parin viikon ruokalista valmiiksi (luulen, että on aluksi helpompaa niin kuin yrittää keksiä, mitä sitä nyt söis). Tämän vuoksi otin talteen induktiojakson syömisiäsi.

  Olin jossain kohtaa ymmärtänyt, että induktiolle sopivat lähinnä kypsennetyt juustot – siis ei raakamaitotuotteet, kuten rahka, joka kuulemma lasketaan lähinnä tuorejuustoksi. Kuitenkin sinun induktioruuissasi on mukana tuorejuustoa ja fetaa (joka on myös kypsentämätön juusto). Onko noita siis ”sallittua” ottaa mukaan pieniä määriä hiilarimäärän puitteissa? Kivahan olisi toki vaikkapa fetasalaatti lisätä ruokalistalle. :)

  Kiitos, jos ehdit vastata!

  • Sanni

   Hei Jomps!

   Tuorejuustot (joihin rahkakin lasketaan) kuuluvat niihin ruokiin, joilla alhaisesta hh-määrästään huolimatta voi olla joidenkin aineenvaihdunnassa ketoosia jarruttava vaikutus, joten siksi ne sopivat induktiolle huonommin kuin kypsennetyt juustot. Listasin näitä mahdollisia jarruttajia postauksessa Käytännön vinkkejä induktiolle, niihin lukeutuvat myös pähkinät ja siemenet. Niitä voi tottakai sisällyttää omaan induktioruokavalioon, mutta jos ketoosin edut (keventynyt olo, nälän tunteen väheneminen jne) antavat odottaa itseään, voi jumi johtua näistä ”potentiaalisista jarru-ruoka-aineista”.

   Koska ihmisten kropat toimivat niin yksilöllisesti, ei voida antaa mitään kaikille sopivaa ”säännöstöä” mitä syödä ja mitä ei syödä, jotta saavuttaa ketoosin. Siksi ei siis ole mitään kiveen hakattuja ”sallittua/ei sallittua” -ruokalistoja. (Itsestäänselvästi tietenkin korkeahiilariset tuotteet kuten vilja ja sokerit jäävät pois.) Yksi voi syödä 50 g hiilihydraattia päivässä mukaanlukien jogurttia, maitoa ja pähkinöitä ja saavuttaa ketoosin, toisen on nipistettävä hiilarit jopa 10 grammaan ja jättää kaikki maitotuotteet ja pähkinät pois ennenkuin ketoositila käynnistyy. Yksilöllisten reaktioiden vuoksi ohjeistus voi olla vain yleisluonteinen ja suuntaa-antava. Nyrkkisääntö noin 20 grammaa hiilihydraattia on raja, jonka käytäntö on osoittanut toimivan useimmilla. Sinulla se voi silti olla jopa 40 g, ja voit huoletta syödä tuorejuustoa :) Vain kokeilemalla löytää rajansa ja sen, mitkä ruoka-aineet jarruttavat ketoosia.

   Minulla tuorejuusto pieninä määrinä ei vaikuta ketoosiin, mutta esimerkiksi luonnonjogurtti ja raejuusto suurempina annoksina kyllä.

   • Jomps

    Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Olen kyllä lukenut postauksesi aiheesta, mutta en jostain syystä hoksannut, että olit tuosta juustoasiasta mainninnut.

    Tiedän, että tämä on yksilöllistä. Mä kuitenkin tarvin itselleni tiukan kurin. ;) Muuten otan vapauksia liian löyhin rantein…

    • Sanni

     Mä kuitenkin tarvin itselleni tiukan kurin. ;)

     Ymmärrän mitä tarkoitat, mulla on vähän sama juttu jos jotain oikeasti meinaa toteuttaa :) Jos/kun haluaa ”pelata varman päälle” ketoosin suhteen eikä jaksa alkaa ottamaan selvää mitä ruoka-aineita oma aineenvaihdunta sietää ”ketoosikynnyksellä”, niin silloin kannattaa noudattaa Atkinsin induktiolle antamia ohjeita ja pysyä 20 gramman hh-määrässä sekä välttää näitä potentiaalisiksi jarruttajiksi havaittuja ruoka-aineita :)

 3. Jonttu

  Tämä kysymys ei liity reissaamiseen, mutta ajattelin kysyä sellaista, että kun paistat aika paljon ruokia pannulla (toki teet myös paljon uuniruokia), niin onko sinulla monta paistinpannua? :) Tuli vain mieleen, kun nyt teen melkein kolme kertaa päivässä munakkaan, ja joka välissä saa olla paistinpannua pesemässä, että kieltämättä olisi kätevää omistaa useampi paistoastia. :)

  Siirryin muuten kotimaisen Flow’n käyttäjäksi Lily Lolon jälkeen, ja olen sävyn suhteen todella tyytyväinen. Ja jos viimeksi hieman kritisoin Ecotoolsin meikkivoidesivellintä, niin tuo Flow’n pohja levittyy aivan huippuhyvin Ecotoolsin puuterisiveltimellä – paremmin kuin oikealla kabukilla. Tuo Ecotoolsin huippupehmeä sivellin onkin nuossut suosikikseni, kun se ei raavi herkkää ihoa.

  • Sanni

   onko sinulla monta paistinpannua? :)

   Meillä on vain kaksi, ja toinen vaihtuu käytännössä uuteen kerran vuodessa – niin kovaa on kulutus :D Mieskin kun paistaa todella paljon. Ei juuri mene päivää ettei paistinpannua käytettäisi vähintään kahta kertaa. Niin laadukkaina ja kestävinä kuin tietyt merkitkin itseään mainostavat, niin eivät kestä meidän hevikäyttöä…! :P

   Toisen paistinpannun sain vasta vuosi sitten, se on pikkuinen valurautapannu jota käytän harvemmin, vain silloin jos jostain syystä haluan paistaa vain yhden munan tai pienen määrän vaikkapa sipulia tai soijapyöryköitä.

   Enemmänkin paistinpannuja meillä tosiaan saisi olla käytön huomioiden, mutta tila tulee vastaan. Meillä on vain pieni keittonurkkaus, ei keittiötä, eivätkä nykyisetkään paistinpannut mahdu kaappiin.

   Flow’sta – se onkin mielestäni aivan yhtä hyvälaatuinen kuin LL. :) Tällä hetkellä sieltä löytyy minulle parempi talvisävykin kuin Lololta. (Tosin edelleenkään en tietenkään ole testannut kaikkia Lolon sävyjä…)

   Siveltimestä – teet ilmeisesti tosi kevyen pohjan jos käytät puuterisivellintä kabukin sijaan? :) Don’t get me wrong, totta kai saa tehdä kevyen pohjan, tulin vain uteliaaksi sen suhteen saatko puuterisiveltimellä paremman peittävyydenkin kuin kabukilla, vai liittyikö tuo paremman levittyvyyden kokemus muuhun kuin parempaan peittävyyteen..?

   • Jonttu

    Siis nimenomaan meikki jotenkin levittyy kauniimmin ja helpommin ja lopputulos vähemmän meikkimäisen näköinen. Mielestäni peittävyys samaa luokkaa kuin jos tekisin kabukilla. Molemmilla siveltimillä teen niin, että otan jauhetta hieman lautaselle, siitä sutiin ja siitä vielä kopautan ylösalaisin liiat pois.

    • Jonttu

     Enpä muuten Karkkipäivään ensimmäisiä kertoja törmätessäni arvannut, että joskus olisin kyselemässä blogin pitäjän paistinpannumääriä, mutta niin se vain elämä kuljettaa. :D

 4. Elina

  Minne suuntaan oot reissaamassa?:)

  Nimimerkilla: matkapostaukset on parhaita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.