Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lauantain 10 sävyn iltameikki

Mieheni vei minut lauantaina ravintolaillalliselle. Koin, että oli aika vähän tsempata meikin kanssa ja luopua viime viikkojen pelkkää-ripsiväriä-ja-peiteainetta-laiskottelulinjastani. (Kyllä – useimpina päivinä viime viikkoina en ole laittanut edes mineraalipohjaa.)

Lauantai150314meikki_4

Iltameikkiin valitsen lähes aina lempiväriäni eli violettia sen eri sävyissä. Tällä kertaa oti mukaan pitkästä aikaa punertavaa luumuakin.

Käytin meikkiin kymmentä eri sävyä.

Lauantai150314meikki_1

.

Lauantai150314meikki_2

Pohjustin luomen Shiseidon voidemaisella violetilla luomivärillä ja rakensin päälle sini-punavioletin kokonaisuuden MACin, IsaDoran, Revlonin ja Urban Decayn luomiväreillä. Rajauksiin käytin IsaDoran mustaa geelieyelineria (yläluomi) ja IsaDoran valkoista kajalia (alasisärajaus).

Lauantai150314meikki_luomivarit

Käytetyt sävyt. Ja aina pitää yhden tietysti unohtua kuvasta – tällä kertaa se oli MACin musta Typographic.

Vasemmassa yläkulmassa Shiseidon Violet Visions -voideluomiväri, sen vieressä IsaDoran Blooming Spring -paletti ja sen vieressä vakiovalkoiseni Revlonin Frosty White (mukana menossa jo vuodesta – – ken tietää?).

Alempana Urban Decayn Ammo – ja Deluxe -paletit. Ammon päällä MACin irtonapit Vellum (siniviolettiin shiftaava valkoinen) ja Shale (harmaanliila).

Lauantai150314_meikki5

Lauantai150314meikki_varikartta

Värikarttojen ystäville….

Levitin Violet Visions -pohjan päälle ensin Blooming Spring -paletin voimakkaasti hohtavaa violettia. Tein sen jälkeen ulkonurkkaan varjostuksen MACin mustalla Typographic-sävyllä. Levitin sen jälkeen luomen puolesta välistä ulkonurkkaan, Typographicin päälle, Urban Decayn hohtavaa siniviolettia Ransom-sävyä.

Levitin luomivakoon pullealla siveltimellä laajassa kaaressa Urban Decayn luumunpunaista (tai viininpunaiseksikin tuota voi melkein kutsua) Last Call -sävyä. Vaalensin sisäkaarta Urban Decayn lämpimän vaaleanpunaisella Scratch-sävyllä – ainoa lämmin sävy koko meikissä mutta ei riitele muiden värien kanssa koska on niin läpikuultava eikä käytännössä jätä kovin näkyvää sävyä. Tein sisänurkkaan kyynelkanavan viereen korostuksen MACin Vellum-sävyllä.

Levitin alaluomelle MACin harmaanliilaa Shale-sävyä ja lisäsin sisänurkkaan kimaltavaa violettia (Urban Decayn Grifter, käytännössä hyvin saman sävyinen kuin Blooming Spring -paletin liila mutta glitterillä).

Lauantai150314meikki_3

Sellainen meikki.

Monen mielestä on varmasti turhaa käyttää näin montaa sävyä – etenkin kun ne ovat samaa väriperhettä,  mutta minusta se on hauskaa – ja luo meikkiin nyansseja. :)

Montaako sävyä te yleensä käytätte ilta/juhlameikkiin?

Kommentit (31)

 1. Martina

  Joskus riittää ”vain” kolme sävyä, joskus voi mennä lähemmäs tuota kymmentäkin :)

 2. Heidi

  Oih, mä olen nykyään niin kauheen laiska, ettei oikein jaksa hirveästi eri väreillä leikkiä, melkein ainoastaan jos sattuu olemaan paletti käytössä, missä on jo valmiiksi mietitty sopivat sävyt. Taitaapa jäädä yleensä kahteen-neljään väriin, ainakin arkisin. Mutta tottahan se on, monta sävyä keskenään tuo aivan omanlaistaan ulottuvuutta! Tosi kivalta näyttää!:)

 3. Heissuli

  Mainitsit, ettet ole aikoihin käyttänyt edes mineraalipohjaa. Huomaatko hyvällä ihollasi mitään eroa, eli vaikuttaako ihon meikkaamattomuus sen kuntoon positiivisesti?

  Mineraalipohjahan ei kirjoitustesi perusteella missään nimessä ole huonoksi iholle, mutta olet joskus myös kirjoittanut, että kaikkein paras iholle on tietysti se, ettei sille levitä mitään kemikaaleja (kosteutus ja auringolta suojaus toki asioita erikseen, mutta nyt puhun nimenomaan meikkituotteista).

  Kaunis tuo liila meikkisi, ei tosiaan ikinä arvaisi, että siihen on käytetty kymmentä sävyä. Itse käytän ehkä maksimissaan neljää tai viittä sävyä, useimmiten en yhtäkään.

  • Sanni

   Huomaatko hyvällä ihollasi mitään eroa, eli vaikuttaako ihon meikkaamattomuus sen kuntoon positiivisesti?

   En voi sanoa huomaavani eroa :) No, saattaa olla että poskieni kevyesti couperoottiset kohdat punoittavat vähemmän kun on monta päivää putkeen ilman kasvomeikkiä ja ihon sävy on siinä mielessä hieman tasaisempi.

 4. Jonttu

  Aivan ihanat sävyt & taitavasti tehty, vau!

 5. MS

  Upea silmämeikki! Pidän kovasti ja nuo sävyt sopisivat hyvin minunkin vihreisiin silmiini :) Itse käytän yleensä juhlameikissä neljää sävyä, se on aika vakio. Joskus kolmea. Kahdella ei kyllä juhlameikissä pärjää, muuten meikistä tulee liian tylsä ja joku jää uupumaan :)

  beauty-highlights.blogspot.fi

 6. Sara

  Moikka Sanni!

  Haluaisin kysyä sinulta kokeneemman kaunesbloggaajakollegan vinkkejä meikin yksityiskohtien kuvaamiseen. Käsittääkseni otat itse kuvat postauksiisi ja erittäin onnistuneesti olet kyllä saanut niihin yksityiskohdat tallennettua ja tuotua meikin esiin. Onko käytössäsi kääntyvällä näytöllä varustettu kamera vai miten saat itselaukaisulla tarkennuksen onnistumaan niin hyvin? Käytössäni on tällä hetkellä Canonin EOS D1100, joka on kerrassaan loistava kaltaiselleni aloittelevalle kuvaajalle, mutta tähän en ole vielä keksinyt ratkaisua. :)

  Kiitos jo etukäteen! :)

  • Sanni

   Moi Sara!

   Kuvaan Canonin 6D:llä jossa ei ole kääntyvää näyttöä, enkä myöskään käytä itselaukaisinta. Olen oikeastaan aina (kaikilla kameroillani) ottanut meikkikuvat niin, että asetan vain kameran käsivarren mitan päähän nassusta ja otan kuvan käsivaralla. Edellisessä asunnossa, jossa oli enemmän tilaa, pidin kameraa jatkuvasti jalustalla ikkunan äärellä ja otin kuvat jalustan avulla. Käytännössä tämä vaikuttaa vain tärähdystä vähentävästi.

   Tarkennuksen kanssa on harvemmin ongelmia, kun olen zoomannut silmääni ja käytän keskimmäistä tarkennuspistettä, niin se ”väkisin” tarkentuu silmän keskelle :) Olen ottanut meikkikuvia jo niin monta vuotta että tähtäys aika lailla automaattisesti asettuu oikeaan kohtaan, niin että kuvassa tosiaan näkyy mun silmä eikä vaikka takana olevaa seinää :D

   • Sara

    Kiitos vastauksesta. :) Eli ei auta muuta kuin jatkaa harjoituksia, tällä hetkellä kun lopputulos on kutakuinkin se että kuvassa on aina ihan jotain muuta kuin mitä pitäisi. Harjoitus tekee mestarin, pätee siis tässäkin. :D

 7. Eeva

  Oih, tämä oli aivan ihanan inspiroiva postaus!

  Pidän itseäni meikki- ja ennen kaikkea luomivärifriikkinä, mutta en varmaan ole ikinä saanut yhteen silmämeikkiin käytettyä kymmentä eri sävyä. Normaali määrä vaihtelee kolmesta (korostukset, liikkuva luomi, varjostus) kuuteen (kulmaluu, sisänurkka, liikkuvan luomen sisä- ja keskikolmannes, suljettu banaanivarjostus, ulkonurkan tummennus). Olen lisäksi hirveän kaavoihini kangistunut – tuntuu, että vaikka meikkaan välillä hyvinkin värikkäästi, värien asemointi on aina hyvin samanlainen. En esimerkiksi kuollaksenikaan osaa rajata alaluomea, se vain ei koskaan tunnu näyttävän hyvältä.

  Käytettyjen sävyjen kuvaa katsoessa tulee myös mieleen, että olen itse aika huono kaivamaan esille useampaa palettia kerralla – onneksi olen depotannut suurimman osan pikkupaletteihin, joihin voi sitten sommitella haluamiaan värikokonaisuuksia. Vinkkinä kaikille depottaamisen ystäville: joidenkin hammastikkuharjojen mukana tulevat säilytyskotelot ovat mitä parhaita pikku luomiväripaletteja :D

  Pidän etenkin siitä, että tässä meikissä liikkuvan luomen ulkonurkassa on eri sävyä kuin luomivaossa. Se juuri luo ihanaa nyanssia ja kevyttä kontrastia. Olen aina hoidellut ulkonurkan ja luomivaon samalla värillä, korkeintaan ulkonurkkaa tummentaen, mutta tämäntyyppistä pientä kontrastia pitää ehdottomasti kokeilla. Aivan ihana meikki!

  • Sanni

   En esimerkiksi kuollaksenikaan osaa rajata alaluomea, se vain ei koskaan tunnu näyttävän hyvältä.

   Hihhih, meikkaamalla alaluomen saisit varmasti helposti sen 10 sävyä mahdutettua..! ^_^ Kaikkien sävyjen ei myöskään tarvitse jäädä ”pintaan” vaan niitä käytetään toisten alla vaikuttamassa väri-intensiteettiin tai tummuusasteeseen, kuten vaikka Shiseidon Violet Visions ja MACin Typographic tässä meikissä. Nojoo, tämä on varmasti sinulle ihan tuttua juttua :)

   Pidän etenkin siitä, että tässä meikissä liikkuvan luomen ulkonurkassa on eri sävyä kuin luomivaossa. Se juuri luo ihanaa nyanssia ja kevyttä kontrastia. Olen aina hoidellut ulkonurkan ja luomivaon samalla värillä, korkeintaan ulkonurkkaa tummentaen, mutta tämäntyyppistä pientä kontrastia pitää ehdottomasti kokeilla. Aivan ihana meikki!

   Kiitos :)

   Minä käytän usein luomivaossa eri sävyä kuin ulkonurkassa, tummimman sävyn varaan aina ulkonurkkaan ja ripsirajaan ja luomivakoon käytän hieman vaaleampaa varjostussävyä. Tämä käytäntö sopii silmilleni, koska kulmaluuni on niin vahva ja luomivako syvällä = luomivaossa on jo luonnostaan tumma varjo. Kovin tumma meikkisävy luomivaossa vahvistaa silmien syvyysvaikutelmaa entisestään ja tekee kokonaisuudesta raskaan. Tämän vuoksi käytän luomivaossa lähes aina myös helmiäiskoostumusta, tuo valoa ja ”avaa silmää”.

 8. annimari – veljekset Sisu ja Voima

  Hieno meikki, ihana violetti :)

  10 sävyä, ei heti uskoisi kyllä joo, mutta tosi wau! Itse olen aina käyttänyt luomiväriä iltariennoissa, erilaisia sävyjä on ollut 3-5 ja olen luullut senkin olevan paljon ;)

 9. evakko

  Korkeintaan viittä ja nekin erisävyisiä ruskeita, bronsseja ja taupeja :DD. Joskus saatan intoutua käyttämään violettia rajauksessa.

  Ne värit menee minulla huuliin niin arki, kuin juhlameikissäkin.

 10. Nimetön

  Olen nyt laiska (sillä tämän olet varmaan jossakin kommentissa jo kertonut), mutta mistä tuota kylmille sopivaa varjostustuotetta, NYXin Taupea, voi tilata?

  Jos päädynkin ai-varsinaisesti-kylmille tarkoitettuun aurinkopuuteriin, niin kumpikohan näistä vaihtoehdoista olisi incinsä puolesta luonnonmukaisempi, The Body Shop vai YR:

  http://www.thebodyshop.fi/fi/honey-bronze-bronzing-powder/88152-m/dp

  http://www.yves-rocher.fi/control/meikit/puuterit/aurinkopuuteriduo/?cmSrc=Category

  • Sanni

   Itse olen tilannut NYXin Taupeni Nonpareil Boutiquesta:

   http://www.nonpareilboutique.com/nyx-powder-blush.html

   Ei hinta päätä pakota! :D

   TBS:n inci on varmaan puolet pidempi kuin YR:n ja kummassakin on osittain samoja puuterituotteiden perusainesosia. Vaikea sanoa kumpi on luonnonmukaisempi, kun pitäisi tietää ainesosien pitoisuudet. Kummassakin niin luonnollisia kuin synteettisiä ainesosia.

   • Jonttu

    Kiitos. Äh, minulla taas nipi jäi pois, kun niin innoissani näitä kysymyksiä postailen. :) Oliko niin, että sähköpostin antaminen ei ole välttämätöntä, kun kommentoi?

    Sitten taas tällainen tyhmä kysymys: tekeeköhän kukaan niin tyhmästi, että tilaa jostakin Amerikoista vain yhden pienen kosmetiikkatuotteen kerralla? Itselläni olisi tarvetta vain tuolle varjostustuotteelle, niin onko järkevää tilata vain se? En ole koskaan tilannut mitään mistään ulkomailta, joten valuutankaan kanssa en tiedä, miten kuuluisi menetellä.

    • Sanni

     Oliko niin, että sähköpostin antaminen ei ole välttämätöntä, kun kommentoi?

     Ei ole välttämätöntä. :)

     tekeeköhän kukaan niin tyhmästi, että tilaa jostakin Amerikoista vain yhden pienen kosmetiikkatuotteen kerralla?

     Mä olen joskus tilannut vain 2-3 tuotetta kerralla. En näe että yhdenkään tilauksessa olisi mitään tyhmää :) Asiakas tilaa sitä mille on tarvetta :)

     valuutankaan kanssa en tiedä, miten kuuluisi menetellä.

     Luottokorttiasi veloitetaan yleisesti kohdemaan valuutassa, suuremmat kaupat (kuten StrawberryNet) tarjoavat mahdollisuuden omassa valuutassasi veloitukseen. Pankkisi muuttaa veloitettavan summan euroiksi. Jos tilaat Jenkeistä, muista pitää lähetyksen euroarvo alle 22€. Kallimmallakin toki _saa_ tilata :D, mutta tällöin on aina riski että lähetys jää Tulliin ja joudut maksamaan alvit.

     • Jonttu

      Kiitos paljon! Lueskelinkin jo tuota netistä tilaamisen ohjepakettipostaustasi. Eiköhän kulut pysy alle 22:ssa, jos tuon yhden tuotteen vain tilaan. :)

      Tässähän pääsee opettelemaan ihan uusia taitoja. :)

      • Jonttu

       Tuleeko tuolta lähetettäessä isot postituskulut, jos tuon yhden tuotteen vain tilaa?

       • Sanni

        Klikkaa tuote ostoskoriin ja testaa :) En muista valitettavasti postikuluja.

        Näet postikulut ennenkuin suoritat tilauksen loppuun, eli voit ennen tilauksen viimeistelyä vielä muuttaa ostoskorin sisältöä.

 11. Mari

  Upea meikki kerrassaan! Olisi niin hienoa päästä joskus sun meikattavaksi. :)

 12. Laura

  Ihana meikki! Mäkin olen yhtäkkiä alkanut tykkäämään violetista, vaikka aiemmin olen kyllä vältellyt sitä viimeiseen asti :D Arkimeikissä käytän vaihtelevasti 3-5 sävyä ja juhlameikissä 3-7 sävyä, itse asiassa en ole koskaan tullut ajatelleeksi tuollaista :D

 13. meow

  Huuh, siistiä! Noinkin monta väriä voi saada mahtumaan yhteen silmämeikkiin :D Tosi taidokkaasti tehty kyllä, muakin kiinnostaisi joku vastaavanlainen :) Mä käytän varmaan _maksimissaan_ huikeaa 4-5 väriä… Mutta yleensä juhlameikissä tyyliin 3-4, arkimeikissä 1-2.

 14. Heta

  Ihana sävy tuo Last Call! Sopii sinisilmille kyllä tosi nätisti.

  Kerro millä saat sun silmänaluset näyttämään noin hyvältä?? Se vichyn uutuus? :)

 15. jenni

  voi olla että kyse laiskuudesta, mutta olen mielestäni todennut että etenkin iltamenoissa (lue: hämärässä) ei ihmisen silmä oikeasti erota kaikkia kivoja sävyeroja mitä päivänvalossa ja lähietäisyydeltä (eli meikatessa vaikka) on mahdollista. esim. illalla ravintolassa otetuista kuvista ei aina erota edes kunnolla minkäväristä luomiväri on, ellei ole jotain tosi räväkkää, mutta toki kamera on epätarkempi.

  tyydyn yleensä vain 2-4 sävyyn. itselläni on vielä painavat luomet (kiitos muuten raskaiden luomien rajausohjeesta pari päivää sitten) jolloin tilaa värileikkiin on rajallisesti, suurin osa siitä ei luomen alta näy, ja tummia en uskalla käyttä kun ne painavat silmiä entistä pahemmin kuoppiinsa. mutta useimpina tavallisina työpäivinä käytän ehkä yhtä luomiväriä vain hitusen luomaan valoa liikkuvalle luomelle ja kulmaluun alle.

  tuosta sun meikistä pistää silmään 2 varsinaista sävyä, eli yläluomen luumu ja alaluomen liila, ja sitten toki vaalea helmiäinen sisäkulmassa myös. todellisuudessa meikki ei tietty olisi noin kaunis jos sen olisi luonut vain kolmella sävyllä, mutta erot menee aika pieniksi. mutta tämä ei tarkoita etteikö noilla väreillä voisi leikkiä, kuten sanoin niin useamman sävyn käyttö on varmasti kontriuoinut kauniiseen lopputulokseen.

  • Sanni

   olen mielestäni todennut että etenkin iltamenoissa (lue: hämärässä) ei ihmisen silmä oikeasti erota kaikkia kivoja sävyeroja mitä päivänvalossa ja lähietäisyydeltä

   Ei varmasti erota ei :) Tosiaan useamman kuin 4 sävyn käyttö näkyy käytännössä vain lähikuvissa – ja tietysti on meikkaajasta itsestään hauskaa! :D Eli ”hyöty” on lähinnä korvien välissä. :)

 16. Tupu

  Kaunis meikki ja olisinkin halunnut nähdä kuvan vielä koko nassustasi :) Nuo silmäkuvat jättävät aina vähän irtonaisen fiiliksen.

  • Sanni

   Mun oli itse asiassa tarkoitus ottaa kuva myös valmiista koko meikistä (aloitan aina silmistä, noiden kuvien oton aikaan kasvot ei olleet vielä valmiit), mutta sitten meille tuli ihan sairas kiire ja melkein myöhästyttiin ravintolan pöytävarauksesta :D Niin jäi kuvat ottamatta.

 17. Bemu

  Tosi kaunis meikki. Upea tuo yläluomen ohut rajaus :)

 18. Hosuli

  Ihan superhieno meikki, kauniit sävyt ja miellyttävä rajauksen muoto. Luulen, että viihtyisin tuollaisessa tyylissä todella hyvin, mutta itse käytän iltameikissä parhaimmillaankin vain kolmea sävyä (kahta luomiväriä ja yhtä rajauskynää). Yleensä vain yhtä tai kahta.

 19. n

  Haha, hurjimmillani olen käyttänyt kolmea eri sävyä yhtäaikaa. Kymmenen kanssa olisin ihan hukassa! Toisaalta luomeni ovat niin syvällä päässä ja piilossa, että hyvä kun se yksikin sävy sieltä pilkahtaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.