Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lakkaa ja puolukkaa: ihanat öljyputsarit x 2

Olen taas löytänyt uuden Lumene-suosikin! Eikä toinenkaan esiteltävä, Dermosilin, ole yhtään huono – tai näkökulmasta riippuen parempikin ainakin jos etsii niitä ihan edullisimpia suosituksia.

Kirjoitin keväällä jutun, jossa etsin edullisia öljyputsareita. Niitä on Suomen kaupoissa edelleen ihmeellisen vähän, ja tuossa jutussa päädyinkin tarjoamaan vaihtoehdoiksi muita kuin varsinaisesti puhdistukseen kehitettyjä öljy- ja rasvatuotteita. Rasva kuin rasva, kyllä se rasvaliukoisen lian irrottaa, mutta käyttömiellyttävyys on aina puhdistustarkoitukseen kehitettyjen puolella.

Tämänpäiväinen juttu voisi olla kuin jatko-osa tuolle maaliskuun postaukselle, ja tänään vastaus on ”kyllä”, edullisia ja miellyttäviä puhdistusöljyjä on olemassa Suomessakin. :) Lumenen Valo -sarjan Nordic C-puhdistusbalsami ja Dermosilin Puolukka-puhdistusöljy.

Olen saanut tuotteet blogin kautta.

Nordic C Pure Glow -puhdistusbalsami

14,90€ / 125 ml

Ihana!! Tykkään tästä tosi paljon! Mm. manteliöljyä, sheavoita, oliiviöljyä ja Valo-sarjan signature-ainesosaa eli lakkauutetta sisältävä uutuus-puhdistusbalmi poistaa pitkäkestoisenkin meikin tehokkaasti mutta hellästi.

Vedettömien balmi/öljyputsareiden taika vaahtoaviin putsareihin verrattuna on juuri siinä, että samalla kun rasvapohjainen koostumus jättää ihon oman hydrolipidikalvon rauhaan eikä kuivata ihoa kuten vesipohjainen putsari käytännössä aina tekee, se kuitenkin irrottaa meikin ja muun rasvaliukoisen lian kuten talin paljon tehokkaammin kuin vaahtoputsari.

Pure Glow -puhdistusbalsamissa on Valo-sarjasta tuttu kevyesti hedelmäinen tuoksu. Lumene neuvoo levittämään balsamin kostealle iholle, mutta itse tykkään levittää sen kuivalle iholle, kuten rasvaputsarien kanssa tyypillisesti tehdään. Tällöin myös oikein sitkeä meikkivoide irtoaa paremmin, kun vesi ei ole ”häiritsemässä” rasva liuottaa rasvaa -periaatteen puhdistusmekanismia. Balsami emulgoituu veden kanssa maitomaiseksi ja on helppo huuhdella iholta, eikä iholle jää yhtään rasvaista tunnetta.

Balsamin kerrotaan sopivan myös silmämeikin poistoon mutta sitä en itse kokeillut koska en pidä rasvapohjaisista puhdistustuotteista silmissä.

Dermosil Puolukka-puhdistusöljy

7,50€ / 150 ml

Tässä on halvin Suomessa myytävä öljyputsari – tai ainakin halvin jonka tiedän. Dermosilin Puolukka menee reippaasti Avril-öljynkin ohi hintaskabassa :)

Puolukkaöljy palasi Dermosilin valikoimaan nyt keväällä oltuaan jonkin aikaa poissa. Oletettavasti se palasi asiakaspalautteen johdosta :) Öljyputsarit ovat nyt in ja ainakin jos itse olisin kosmetiikkasarjan valmistaja pitäisin valikoimassa ehdottomasti öljy- tai rasvapohjaisen puhdistajan. Se on tätä hetkeä.

Dermosilin öljyllä on muutakin yhteistä Avrilin kanssa kuin Suomen halvimmat -titteli: koostumus ja ihotuntu on hyvin saman tyyppinen. Öljytyypiltään kummatkin ovat vähän paksumpia öljyjä, vastakohtana ”watery oil” -tyyppisille hyvin ohuille öljyputsareillle. Inci-yhtäläisyydet jäävät kuitenkin vain pohjaöljynä käytettyyn auringonkukansiemenöljyyn ja siihen, että kummankin ainesosaluettelo on hyvin lyhyt.

Kuva: Dermosil

Dermosil-öljy emulgoituu veden kanssa ja huuhtoutuu aika hyvin, mutta ei minun ihollani ihan täysin rasvattomaksi. Ihon pintaan jää ihan aavistus öljyn tuntua, mutta ei häiritsevässä määrin. Itse jatkan joka tapauksessa öljyn jälkeen vaahtoputsarilla. Kuivaihoinen todennäköisesti toivottaa ihon pintaan jäävän pienen öljyn vain tervetulleeksi.

Muutama lukija kommentoi aiemmin Instagramissa Puolukka-öljyn tuoksua, ja sitä kuvailtiin sanoilla ”tuhti” ja ”stydi”. Tämän voin itsekin allekirjoittaa, putsarissa on aika vahva ja makea tuoksu. Makeus on sellaista My Little Pony -tyyppistä (jos joku tietää miltä hajustetut 80-90- luvun ponit tuoksuivat ^_^), kuten kesän Limited Edition Apple-sarjassa. Tuoksu voi varmasti olla osan nenään liian vahva, mutta minulle tämä menee, jopa tykkäänkin siitä kun se on niin erilainen kuin missään muussa putsarissani. Iloitsen vaihtelusta ja tällaisista pienistä jutuista jopa naaman puhdistuksessa ^_^

*

Ihanaa aurinkoista viikonloppua kaikille :)

Kommentit (37)

 1. milipili

  Kuulostaa hyvältä, ei sillä että nyt mitään tarviis, mutta kohta loppuu Mizon öljyputsari ja tälläisen voisi ostaa tilalle.

  Dermosilin omenassa on todella ihana poni tuoksu, pitäisi hakea kaverit vintiltä pois 😄

 2. Satu

  Kuulun niihin jotka ovat aina vierastaneet näitä öljypohjaisia putsareita. En tiedä että mistä tulee mielikuva, että miten öljy voi muka puhdistaa ja miten sen saa iholta huuhdottua pois siten että ei jää tahmeaksi. Kuivalle iholle varmasti hyvä mutta entä jos on herkästi rasvoittava iho joka muutenkin kiiltelee helposti päivän mittaan… Pitää ehkä kokeilla :D

  • annepa

   Mulla on herkästi rasvoittuva iho. Tai niin luulin, kunnes aloin käyttää öljypuhdistusta ja muitakin kasvoöljyjä. Käytön aloituksen jälkeen ihon rasvoittuminen on vähentynyt huomattavasti ja kiiltelen tätä nykyä paljon vähemmän kuin ennen. Myös mustapäiden ja finnien, joita minulle tulee aina ennen kuukautisia ilmentyminen on vähentynyt ja ne harvat finnit jotka kuitenkin naamaan poksahtavat, eivät ole sellaisia kipeitä syviä mollukoita vaan aika pinnallisia ja helppoja tapauksia.
   Poistan puhdistusöljyn usein kostealla liinalla varovasti pyyhkien, jolloin iho tulee kuorittua. Nykyään käytän silloin tällöin myös puhdistusmaitoa (pääasiassa Laveran Gentle Cleansing Milk) eli vaahtoavista putsareista olen luopunut kokonaan. Ihoni voi paljon paremmin kuin ennen eikä sellaista tippuvaa, valuvaa rasvoittumista enää ole.
   Olen panostanut myös kosteutukseen ja nykyään käytän useammin esim. Lumenen tehokosteuttavaa seerumia kuin kasvoöljyjä, mutta sekin riippuu siitä, missä vietän aikani ja mikä vuodenaika on. Minulle – jolla piti olla runsaasti rasvoittuva iho – toimiva kombo kasvojenhoidossa on siis vaahtoamaton puhdistus mieluiten öljypohjaisella puhdistajalla, jokapäiväinen lempeä kuorinta (sillä liinalla) ja runsas kosteutus.

   • Sanni

    Kiitos tämän jakamisesta, aina on tosi kiinnostavaa ja hyödyllistäkin kuulla mikä toimii eri ihmisillä :) Öljypitoisten tuotteiden tasapainottavasta ja edullisesta vaikutuksesta rasvoittuvalle iholle kuulee paljon, niin puolesta kuin vastaan, ja itseäni kiehtoo kovasti logiikka että öljypitoiset tuotteet vaikuttavat ihon omaa talin tuotantoa vähentäen (tietysti ihan mikä tahansa öljy ei käy). Siinä on minusta paljonkin järkeä, tosin kaikilla se ei kuitenkaan toimi.

  • SiiriS

   Mulla oli ihan sama juttu, olin hyvin epäluuloinen öljyputsarin suhteen, mutta enää en lähe mihinkään ilman. Mulla on kanssa tosi rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuva iho, mutta iho ei tunnu yhtään rasvaiselta vaikka pesis pelkällä öljyputsarilla. Varmaan jos käyttäis jotain rypsiöljyä tms ”oikeaa” öljyä niin ne ei puhdistuisikaan kunnolla pois. Suosittelen lämpimästi koittamaan.

 3. Cisu

  Oletko missään vaiheessa hurahtanut asian beauty puhdistustekniikkaan tai ihonhoitoon?

  • Sanni

   Kyllä :) (Vaikka en nyt tiedä voiko puhua ihan ”hurahtamisesta” mutta vaikutteita olen saanut ja innostuin monista tuotteista ja kaksoispuhdistuksesta viime syksyn Korean matkallani)
   Karkkipäivän K-Beauty:
   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tag/k-beauty/

 4. Elise

  Yves Rocherilla on ihana öljyputsari. Sen tuoksu on myös ihana. Itse tuote on ohutta öljyä, joka levitetään kuivalle ihole ja joka muuttuu maitomaiseksi huuhdeltaessa. Puhdistaa hyvin myös vedenkestävän silmämeikin, eikä kirvele silmiä. Tilasin juuri alesta useamman kappaleen, hinta taisi olla jotakin 6€:n luokkaa

  • Sanni

   Tämä on mulla ”korvamerkattuna” seuraavaan Yves Rocher -tilaukseen. :) Piti tilata jo alkukesästä mutta on ollut niin paljon testituotejonoa että tilaus vain siirtyy ja siirtyy… :p

  • Eeva

   Mikä putsari tämä Rocherin putsari on? YR on näköjään uusimassa hoitotuotteitaan ja alkaneet ilmoittaa Lumenen tavoin miten suuri % on luonnonmukaisia aineita :)

 5. KirsiMarja

  Tykkään yleensä vaahtoavista putsareista, mutta usein ne tuntuvat kuivattavan ihoa ja iholle täytyy heti laittaa kosteusvoidetta pesun jälkeen. Tilasin joskus kokeiluun tuon Dermosilin puhdistusöljyn, mutta harmillisesti se ei mun käytössä oikein toiminut, kasvoille jäi pesun jälkeen meikkiä ja yllättäen tuonkin tuotteen ”jälkituntu” oli semmoinen kuivattavan oloinen. Käytinkin sen sitten lopulta meikittömän kasvojen puhdistukseen. Tuo Lumenen vastaava kyllä kiinnostaa, pitääkin ottaa se käyttöön kun edellinen putsari on loppunut.

  Kysyisin sulta Sanni Kreikka vinkkiä kun olet siellä paljon matkustanut. Olen lukenut lähes kaikki Kreikka postauksesi ja mulla on aivan pää pyörällä. Eli mikä olisi sopiva kohde ensi kerran Kreikkaan matkaavalle? Olen luonto/ulkoiluihminen ja tykkään historiallisista nähtävyyksistä, jylhistä kauniista maisemista. En biletä, en välitä uimisesta enkä auringonotostakaan. Viihdyn kuitenkin meren äärellä esim. kirjaa lukien, ihan vain kujia päämäärättömästi kulkien tai päiväretkiä tehden. Turisteja voi olla, mutta noin yleisesti tykkään vähän rauhallisemmasta meiningistä.

  Loman ajankohta olisi max. 5 päivää elo-syyskuussa varmaankin matkatoimiston kautta varattuna. Postauksiasi lukeneena mietin olisiko esim. Karpathos tai Parga mulle sopiva kohde? Lisäksi onko Kreikassa syksymmällä edelleen tukahduttavan kuumaa, mulle jo +20 -25 on ihan tarpeeksi :)?

  • Sanni

   Moi KirsiMarja! Elokuussa ja syyskuun alkupuolella Kreikassa on vielä tukahduttavan kuuma, mitä suurimmalla todennäköisyydellä yli 30, jopa lähemmäs 40 astetta. Elokuu on kuumin kuukausi.

   Karpathos voisi olla sinulle hyvä kohde, samoin Kefalonia – tosin en tiedä tehdäänkö Kefaloniaan tällä kaudella Suomesta pakettimatkoja. Jos lähdetään lähtökohdista ”luonto ja ulkoilu”, ”jylhät maisemat”, ”historialliset nähtävyydet” ja ”pakettilomakohde”, niin Kreeta olisi aika lailla ykkönen. Siellä on myös rauhallisempia kohteita, joista matkatoimiston myyjät osaavat neuvoa. Kreetan vaellusmahdollisuudet samoin kuin historialliset nähtävyydet kuuluvat Kreikan saarten kärkeen. Päiväretkimahdollisuudet ovat lukemattomat, koska saari on niin suuri ja siellä on kaikkea. :)

 6. Julia

  Taidan ostaa tuon Lumenen putsarin seuraavaksi, siitä on kuulunut viime aikoina tosi paljon hyvää :) Tällä hetkellä käytössäni on Himalayan Essentials Cime -merkkinen puhdistusöljy, joka ei harmikseni vedä vertoja ikisuosikilleni Cliniquen Take the day off -balmille. Toivottavasti Lumenesta olisi Cliniquen haastajaksi, olisi ainakin lompakkoystävällisempi! :D

  • Sanni

   Lumenen balmi on tosi eri tuntuinen kuin Cliniquen, vaikka puhdistuskyky voi tietysti (ja toivottavasti onkin :)) yhtä hyvä. Siinä missä Cliniquen balmi sulaa iholla nopeasti nestemäisen öljyiseksi, tuntuu Lumenen balmi ei-kiinteästä koostumuksestaan huolimatta jäykemmältä ja se ”nesteytyy” vasta kun kasvoille lisää vettä. Ehkä juuri tämän vuoksi Lumene suosittaa Pure Glow -balmin levitystä kostealle iholle, jolloin se tuntuu heti notkeammalta. Koska balsami kuitenkin tuolloin heti maitoutuu eli muuttuu emulsioksi, siinä menettää tavallaan ”kunnon” öljypuhdistuksen idean.

   • Mintsi

    Osaatko lisätä tähän vertailuun Lieracin Balmin? Minusta Clinique notkistuu nopeammin, mutta molemmat tosiaan sulavat iholla öljyksi ilman vettäkin.

    Arkipuhdistuksessa vältän suoraa vettä kasvoille. Pyyhin puhdistusaineet pois kostealla liinalla. Ensimmäisenä vaiheena käytän jotain öljypohjaista, yleensä joko Cliniqueta tai Lieracia, jotka molemmat lähtevät iholta ongelmitta pyyhkäisemällä ja vievät meikit mennessään. Mietin, että olisiko tuosta Lumenesta näiden korvaajaksi. Hinta olisi lompakkoystävällisempi, vaikka nuo balmit kestävätkin lähes ikuisesti.

    • Sanni

     Osaatko lisätä tähän vertailuun Lieracin Balmin? Minusta Clinique notkistuu nopeammin, mutta molemmat tosiaan sulavat iholla öljyksi ilman vettäkin.

     Siitä kun olen kokeillut Cliniqueta on niin pitkä aika että en muista jääkö siitä ihon pintaan vähän öljyä kuten Lieracin supertäyteläinen balmi minun iholleni jättää. Molemmat kyllä notkistuvat yhtä nopeasti. Kaikki kokeilemani purkki-balmit ovat sulaneet iholle ja notkistuneet todella nopeasti, mutta siinä, minkä verran ne jättävät huuhdeltaessa iholle rasvamaista tunnetta, on eroa.

     Lumenen balsami on jäykempää vaikka on tuubissa, se ei sula iholla täysin nestemäiseksi ennenkuin lisää veden.

 7. Kiralia

  Lidlin se tuubissa myutävä putsari on muuten kohdannut muutoksen. Uusi pakkaus, ja koostumuskin vaikuttaa eriltä. Incejä en verranut, mutta toi uusi tuntuu lirimmältä, tuoksuu erilaiselta ja en musta huonommin putsaavaa. Meh.

  • Sanni

   No höh, vai on ne menneet muuttamaan sen…

  • Kukka

   Hyvä tietää, ettei tule ostettua hutia. Siitä vanhasta tykkäsin (Karkkipäivä sai kävelemään Lidliin kosmetiikkaostoksille)

 8. Piitsq

  Mä nostaisin näihin edullisiin vielä L’Occitanen öljyputsarin – vaikka hinta on 21 E, on pullossa kuitenkin 200 ml tavaraa mikä pudottaa sen litrahinnan pienemmäksi mitä Lumenen putsari. Tää on varsin erinomainen tuote, mutta nyt mullakin menee kokeiluun kommenteissa aiemmin mainittu Yves Rocherin öljy. Olisin halunnut kokeilla Flow Kosmetiikan öljytyyppistä puhdistusainetta mutta siinä oli niin paljon hintaa että en kyllä kehdannut tilata :E Avrilin öljykin oli pohdinnassa, ehkä ensi kerralla se sitten.

  • Sanni

   Olisin halunnut kokeilla Flow Kosmetiikan öljytyyppistä puhdistusainetta mutta siinä oli niin paljon hintaa että en kyllä kehdannut tilata

   Flow’n öljyputsari on kyllä ihanaa mutta hinta tosiaan on aika rapsakka… Selektiivisellä tasolla.

 9. Petshkin

  Terve! Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta kun nyt vihdoin muistan tulla vinkkaamaan: ootko kokeillu Unique Haircaren Kosteuttavaa shampoota? Luonnonkosmetiikkaa, kosteuttava (en tosin tiedä kuinka tehokkaasti, oma päänahka on lähinnä herkkä ja herkästi rasvottuva) ja avainsanana jämäkkä, silkkinen vaahto. Luulen, että voisit tykätä :).

  • Sanni

   Hei Petshkin! Olen mielestäni ihan ”satavarmasti” kokeillut jotain Uniquen shampoista, mutta en löydä kyseistä postausta arkistostani. Kummallista. Oma muistikuvani on että en olisi niin tykännyt kyseisestä shampoosta, mutta voi olla että sekoitan sen johonkin toiseen luonnonkosmetiikan shampooseen kun en löydä hakusanalla ’unique’ kuin sarjan suolavesisuihketta käsitelleet postaukseni.

 10. Saara

  Pari viikkoa sitten päätin itsekin kokeilla tätä kaksoispuhdistusta, vähän epäileväisenä kyllä :) Tavallisesti käytän Lancomen Miel en mousse- putsaria, nyt ostin ekan vaiheen tuotteeksi Kicksin Pure& Simple-öljyn. Oon ollut hämmästynyt tuloksesta, kuivahko ihoni suorastaan säteilee :D Selkeä ero entiseen on huomattavissa, iho on kosteutetumpi ja heleämpi. Meikkivoiteena käytän Lauderin Double Wearia, ilmeisesti Lancomen mousse ei ole yksinään puhdistanut ihoa riittävästi. Bonuksena vielä et kaksoispuhdistus on itse asiassa hauskaa, tuntuu jotenkin hemmottelulta, vaikka niin yksinkertaista onkin.

  • Sanni

   Bonuksena vielä et kaksoispuhdistus on itse asiassa hauskaa, tuntuu jotenkin hemmottelulta, vaikka niin yksinkertaista onkin.

   Näin on :) Tai ainakin itsekin koen niin :) Entinen vastenmielisyys kasvoilla käytettäviä öljytuotteita kohtaan on muuttunut ihan toiseksi ^_^

 11. Lilja

  Ei liity aiheeseen, mutta osaisitko suositella hyvää kulmakynää? :) Olen käyttänyt Dermosilin kulmakynää sävyssä medium ja sävy on ollut hyvä, mutta kaipaisin ehkä hieman vaaleampaa kynää. Mielelään luonnonkosmetiikan puolelta ja mahdollisimman edullisesti, mutta synteettinenkään tuote ei haittaa. Hiukseni ovat kullanvaaleat ja ihoni vaalea keltapohjainen.

  • Sanni

   Hei Lilja, luonnonkosmetiikan puolelta en valitettavasti osaa Dermosilin Mediumia vaaleampaa kynää vinkata :/ Olen kokeillut vain Laveran ja Benecosin kulmakynät luonnonkosmetiikan puolelta ja niiden vaaleimmat sävyt ovat tummempia kuin Dermosilin Medium. Kynässä ne eivät näytä tummemmilta, mutta koostumus on niin pehmeä ja pigmenttinen että iholla/kulmakarvoissa tulos on ainakin omissa kulmakarvoissani tummempi kuin Dermosilin Mediumilla.

   Neutraaleista harmaanruskeista kynistä suosikkini on ehdottomasti Urban Decayn Brow Beater sävyssä Taupe, tai jos tykkää käyttää puuterimaista sävyä, MACin luomiväri Copperplate toimii myös älyttömän hyvin.

   Ilmeisesti tykkäät kuitenkin (Dermosilin sävyn perusteella) käyttää mieluummin harmaaseen taittavaa kulmakynää kuin kellertävää? Kellertävän vaaleitakin kulmakyniä on mutta niitä en kokemukseni pohjalta osaa suositella, silloin kun vielä tein edellisen työni puolesta meikkiopastuksia päädyimme lähes aina valitsemaan lämminsävyisellekin asiakkaalle harmaaseen taittavan kulmakynän.

   • Lilja

    Kiitos vinkeistä :) Olen käyttänyt kulmissani vain Dermosilia, bongasin sen joskus blogistasi ja muita en ole kokeillut. Pidän enemmän harmaaseen taittavasta kynästä, hieman vaaleampi sävy vain voisi olla parempi :) Täytyykin käydä katsomassa tuota Urban Decayn kynää.

    • Sanni

     Ole hyvä vain :) Brow Beater Taupen sävy on minusta lähellä Dermosilin Mediumia, mutta kynä on vielä parempi koska kärki on huippuohut ja saan sillä piirrettyä paremmin kulmakarvojen aukkokohtiin.

 12. lusene

  Tuo Lumenen putsari kyllä kiinnostelisi! Olen jo kokeillut tuota Dermosiliä ja periaatteessa kyllä tykkäsin siitä, mutta se tuntui jotenkin liukenevan aika nopsaan eikä sitä ehtinyt työstää iholla kovin kauan. Ehkä vähän paksumpi ja liukkaampi koostumus olisi ollut jees. Minua ei häiritse jos putsarista jää vähän öljyinen fiilis iholle, kun kuitenkin käytän sen perään vielä geeliä tai vaahtoa.

 13. Iina

  Voi että olin iloinen, kun viikko sitten löysin tämän blogin! (Kyllä, vasta viikko sitten. En ole kauheasti perehtynyt blogeihin :D)

  Olen lukenut kaikki mielenkiintoiset postaukset ja nyt olen menossa vuodessa 2015 :) Aivan ihania meikki- ja kosmetiikkasuosituksia, myös reissujutut ovat olleet huippuja!

  Jatkossa aion seurata tätä todellakin <3

  • Sanni

   Ihana kuulla, vähänkö ilostuttaa saada tällaista palautetta :) <3 Kiitos Iina :) Välillä tuntuu että perinteisten blogien lukijat vähenevät vähenemistään kun niin moni on siirtynyt seuraamaan Tubettajia, mutta kivaa että blogeihinkin vielä löytää uusia lukijoita <3

   • Iina

    Voi, ole hyvä vaan! Itselleni on vaikeaa ymmärtää tätä tubettaja- trendiä, pelkästään jo siksi että tykkään kovasti lukea (ja kirjoittaa).
    Tässä sinun blogissasi ilahduttaakin kovasti myös rikkaasti käytetty suomen kieli :) Hyvää viikonloppua!

    • Sanni

     Samoin sinulle :)

 14. Anna

  Käytätkö Lumenen balmin jälkeen vielä toista putsaria? Eli onko tämä tarkoitettu ns. ykkösvaiheen putsariksi?

  • Sanni

   Käytän Lumenen balmin jälkeen vielä vaahtoavaa putsaria kun teen iltaisin aina kaksoispuhdistuksen. Lumene ei varmaan kuitenkaan ole erityisesti tarkoittanut tätä pelkästään ykkösvaiheen putsariksi, sillä tavallinen suomalaisnainen ei tee kaksoispuhdistusta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.