Lakkaa ja puolukkaa: ihanat öljyputsarit x 2

Olen taas löytänyt uuden Lumene-suosikin! Eikä toinenkaan esiteltävä, Dermosilin, ole yhtään huono – tai näkökulmasta riippuen parempikin ainakin jos etsii niitä ihan edullisimpia suosituksia.

Kirjoitin keväällä jutun, jossa etsin edullisia öljyputsareita. Niitä on Suomen kaupoissa edelleen ihmeellisen vähän, ja tuossa jutussa päädyinkin tarjoamaan vaihtoehdoiksi muita kuin varsinaisesti puhdistukseen kehitettyjä öljy- ja rasvatuotteita. Rasva kuin rasva, kyllä se rasvaliukoisen lian irrottaa, mutta käyttömiellyttävyys on aina puhdistustarkoitukseen kehitettyjen puolella.

 

Tämänpäiväinen juttu voisi olla kuin jatko-osa tuolle maaliskuun postaukselle, ja tänään vastaus on ”kyllä”, edullisia ja miellyttäviä puhdistusöljyjä on olemassa Suomessakin. :) Lumenen Valo -sarjan Nordic C-puhdistusbalsami ja Dermosilin Puolukka-puhdistusöljy.

Olen saanut tuotteet blogin kautta.

Nordic C Pure Glow -puhdistusbalsami

14,90€ / 125 ml

Ihana!! Tykkään tästä tosi paljon! Mm. manteliöljyä, sheavoita, oliiviöljyä ja Valo-sarjan signature-ainesosaa eli lakkauutetta sisältävä uutuus-puhdistusbalmi poistaa pitkäkestoisenkin meikin tehokkaasti mutta hellästi.

Vedettömien balmi/öljyputsareiden taika vaahtoaviin putsareihin verrattuna on juuri siinä, että samalla kun rasvapohjainen koostumus jättää ihon oman hydrolipidikalvon rauhaan eikä kuivata ihoa kuten vesipohjainen putsari käytännössä aina tekee, se kuitenkin irrottaa meikin ja muun rasvaliukoisen lian kuten talin paljon tehokkaammin kuin vaahtoputsari.

Pure Glow -puhdistusbalsamissa on Valo-sarjasta tuttu kevyesti hedelmäinen tuoksu. Lumene neuvoo levittämään balsamin kostealle iholle, mutta itse tykkään levittää sen kuivalle iholle, kuten rasvaputsarien kanssa tyypillisesti tehdään. Tällöin myös oikein sitkeä meikkivoide irtoaa paremmin, kun vesi ei ole ”häiritsemässä” rasva liuottaa rasvaa -periaatteen puhdistusmekanismia. Balsami emulgoituu veden kanssa maitomaiseksi ja on helppo huuhdella iholta, eikä iholle jää yhtään rasvaista tunnetta.

Balsamin kerrotaan sopivan myös silmämeikin poistoon mutta sitä en itse kokeillut koska en pidä rasvapohjaisista puhdistustuotteista silmissä.

Dermosil Puolukka-puhdistusöljy

7,50€ / 150 ml

Tässä on halvin Suomessa myytävä öljyputsari – tai ainakin halvin jonka tiedän. Dermosilin Puolukka menee reippaasti Avril-öljynkin ohi hintaskabassa :)

Puolukkaöljy palasi Dermosilin valikoimaan nyt keväällä oltuaan jonkin aikaa poissa. Oletettavasti se palasi asiakaspalautteen johdosta :) Öljyputsarit ovat nyt in ja ainakin jos itse olisin kosmetiikkasarjan valmistaja pitäisin valikoimassa ehdottomasti öljy- tai rasvapohjaisen puhdistajan. Se on tätä hetkeä.

Dermosilin öljyllä on muutakin yhteistä Avrilin kanssa kuin Suomen halvimmat -titteli: koostumus ja ihotuntu on hyvin saman tyyppinen. Öljytyypiltään kummatkin ovat vähän paksumpia öljyjä, vastakohtana ”watery oil” -tyyppisille hyvin ohuille öljyputsareillle. Inci-yhtäläisyydet jäävät kuitenkin vain pohjaöljynä käytettyyn auringonkukansiemenöljyyn ja siihen, että kummankin ainesosaluettelo on hyvin lyhyt.

Kuva: Dermosil

Dermosil-öljy emulgoituu veden kanssa ja huuhtoutuu aika hyvin, mutta ei minun ihollani ihan täysin rasvattomaksi. Ihon pintaan jää ihan aavistus öljyn tuntua, mutta ei häiritsevässä määrin. Itse jatkan joka tapauksessa öljyn jälkeen vaahtoputsarilla. Kuivaihoinen todennäköisesti toivottaa ihon pintaan jäävän pienen öljyn vain tervetulleeksi.

Muutama lukija kommentoi aiemmin Instagramissa Puolukka-öljyn tuoksua, ja sitä kuvailtiin sanoilla ”tuhti” ja ”stydi”. Tämän voin itsekin allekirjoittaa, putsarissa on aika vahva ja makea tuoksu. Makeus on sellaista My Little Pony -tyyppistä (jos joku tietää miltä hajustetut 80-90- luvun ponit tuoksuivat ^_^), kuten kesän Limited Edition Apple-sarjassa. Tuoksu voi varmasti olla osan nenään liian vahva, mutta minulle tämä menee, jopa tykkäänkin siitä kun se on niin erilainen kuin missään muussa putsarissani. Iloitsen vaihtelusta ja tällaisista pienistä jutuista jopa naaman puhdistuksessa ^_^

*

Ihanaa aurinkoista viikonloppua kaikille :)

kauneus ihonhoito
Kommentit (37)
 1. Kuulostaa hyvältä, ei sillä että nyt mitään tarviis, mutta kohta loppuu Mizon öljyputsari ja tälläisen voisi ostaa tilalle.

  Dermosilin omenassa on todella ihana poni tuoksu, pitäisi hakea kaverit vintiltä pois 😄

 2. Kuulun niihin jotka ovat aina vierastaneet näitä öljypohjaisia putsareita. En tiedä että mistä tulee mielikuva, että miten öljy voi muka puhdistaa ja miten sen saa iholta huuhdottua pois siten että ei jää tahmeaksi. Kuivalle iholle varmasti hyvä mutta entä jos on herkästi rasvoittava iho joka muutenkin kiiltelee helposti päivän mittaan… Pitää ehkä kokeilla :D

  1. Mulla on herkästi rasvoittuva iho. Tai niin luulin, kunnes aloin käyttää öljypuhdistusta ja muitakin kasvoöljyjä. Käytön aloituksen jälkeen ihon rasvoittuminen on vähentynyt huomattavasti ja kiiltelen tätä nykyä paljon vähemmän kuin ennen. Myös mustapäiden ja finnien, joita minulle tulee aina ennen kuukautisia ilmentyminen on vähentynyt ja ne harvat finnit jotka kuitenkin naamaan poksahtavat, eivät ole sellaisia kipeitä syviä mollukoita vaan aika pinnallisia ja helppoja tapauksia.
   Poistan puhdistusöljyn usein kostealla liinalla varovasti pyyhkien, jolloin iho tulee kuorittua. Nykyään käytän silloin tällöin myös puhdistusmaitoa (pääasiassa Laveran Gentle Cleansing Milk) eli vaahtoavista putsareista olen luopunut kokonaan. Ihoni voi paljon paremmin kuin ennen eikä sellaista tippuvaa, valuvaa rasvoittumista enää ole.
   Olen panostanut myös kosteutukseen ja nykyään käytän useammin esim. Lumenen tehokosteuttavaa seerumia kuin kasvoöljyjä, mutta sekin riippuu siitä, missä vietän aikani ja mikä vuodenaika on. Minulle – jolla piti olla runsaasti rasvoittuva iho – toimiva kombo kasvojenhoidossa on siis vaahtoamaton puhdistus mieluiten öljypohjaisella puhdistajalla, jokapäiväinen lempeä kuorinta (sillä liinalla) ja runsas kosteutus.

   1. Kiitos tämän jakamisesta, aina on tosi kiinnostavaa ja hyödyllistäkin kuulla mikä toimii eri ihmisillä :) Öljypitoisten tuotteiden tasapainottavasta ja edullisesta vaikutuksesta rasvoittuvalle iholle kuulee paljon, niin puolesta kuin vastaan, ja itseäni kiehtoo kovasti logiikka että öljypitoiset tuotteet vaikuttavat ihon omaa talin tuotantoa vähentäen (tietysti ihan mikä tahansa öljy ei käy). Siinä on minusta paljonkin järkeä, tosin kaikilla se ei kuitenkaan toimi.

  2. Mulla oli ihan sama juttu, olin hyvin epäluuloinen öljyputsarin suhteen, mutta enää en lähe mihinkään ilman. Mulla on kanssa tosi rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuva iho, mutta iho ei tunnu yhtään rasvaiselta vaikka pesis pelkällä öljyputsarilla. Varmaan jos käyttäis jotain rypsiöljyä tms ”oikeaa” öljyä niin ne ei puhdistuisikaan kunnolla pois. Suosittelen lämpimästi koittamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *