Lähiruoan tuottaja tarvitsee Sinua <3

Yrittäjät ovat nyt pulassa, olemme kaikki lukeneet siitä.

Minunkin ystäväpiiriini kuuluu yrittäjiä, joiden toimintaan koronakriisi vaikuttaa mitä syvimmässä määrin.

Ystäväni Pekka Moisio ja Annika Heikkilä pyörittävät Pälkäneellä pientä juustolaa. Juustolan tuloista katosi 70% yhdessä yössä, pääkaupungin kahviloiden ja ravintoloiden hiljennyttyä ja tilausten loputtua seinään. Pekan ja Annikan juusto- ja maitotuotteista valtaosa on mennyt Helsinkiin.

Pekka Moisio ja Annika Heikkilä

Ystävystyin Pekan ja Annikan kanssa keväällä 2014, kun päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja lähteä tutustumaan juuston valmistukseen.

Otin selvää pirkanmaalaisista pienjuustoloista, otin yhteyttä niistä kiinnostavimpaan – joka sattui olemaan Heikkilän Juustola, buukkasin itselleni kaksipäiväisen työharjoittelun Heikkilöiden maatilalla – ja sain juustokoulutuksen lisäksi kaksi elinikäistä, hienoa ystävää.

Minun ja pariskunta Heikkilä-Moision ystävyyden alusta voi lukea täältä jutustani: Kaupunkilaistyttö lähti maalle. Olen myös kirjoittanut Annikan ja Pekan kotikylän Laitikkalan eloisasta yrittäjyydestä, kylä tunnetaan poikkeuksellisen laadukkaista ruokatuotteistaan.

Pienyrittäjät ovat nyt ahdingossa ja selviämisen missiossa on pakko miettiä luoviakin ratkaisuja hyvin kaukaa laatikon ulkopuolelta. Pekan ja Annikan kohdalla sellainen löytyi ohjelmistoalalta.

Ohjelmistotalo Bitwisen yrittäjä Tomi Mikkonen näki Pekan ja Annikan haastattelun A-Studiossa, vakuuttui maitoyrittäjien asenteesta ja sai idean aivan uudenlaisesta yhteistyöstä.

Mikkonen otti luurin käteen ja soitti seuraavana päivänä Pälkäneelle. Nuorten yrittäjien ideariihestä syntyi yhteistyö, jossa Heikkilän Juustola valmistaa Bitwiselle oman brändätyn luomujuuston (joka ehtii kypsyä sopivasti joulumarkkinoille..!) ja Bitwise sitoutuu ostamaan kaikki vuoden 2020 henkilökunta- ja yrityslahjat Heikkilän Juustolalta.

Ihan mahtavaa, luovaa toimintaa! 👍 Bitwisen ja Heikkilän Juustolan yhteistyöstä voi lukea lisää täältä.

Uutista lukiessani havahduin ja melkein nolostuin. Mitä ihmettä oikein viivyttelin – olen itsekin yrittäjä ja myös minulla on mahdollisuus auttaa ystäviäni.

Ja juuri sen teen nyt.

Olen ylistänyt Karkkipäivässä moneen otteeseen Annikan valmistamia artesaanijuustoja, ja referoinut kysyjiä hakeutumaan Tampereen ja Helsingin kauppahallien juustopuoteihin. Kaikki Annikan herkuista kiinnostuneet eivät luonnollisestikaan asu Tampereen ja Helsingin Kauppahallien läheisyydessä, joten juustot ovat jääneet mieli- ja valokuviksi.

Paitsi että enää niiden ei tarvitse! Heikkilän tilan juustoja on jo jonkin aikaa saanut kotiinkuljetettuina Pienen Ruokakaupan (entinen Eggspress) kautta Tampereen, Turun ja Helsingin alueella.

Pienestä Ruokakaupasta voi tilata Heikkilän tilan maitotuotteiden lisäksi monen muunkin pientuottajan tuotteita kuten lihaa, kalaa, jauhoja, hiutaleita, marjoja, hedelmiä, vihanneksia, öljyjä ja kastikkeita. Yli 80€ tilauksille toimitus on ilmainen.

PIENIRUOKAKAUPPA.FI

Homma toimii näin:

Ihan ensi palveluun tulee rekisteröityä kohdassa ’KIRJAUDU’. Rekisteröityminen astuu heti voimaan.

Tilaus tehdään suoraan etusivulta, skrollaa hieman alaspäin.

Valitse ensin toimituspäivä omalta alueelta (esim. minun kohdallani Tampere).

Tämän jälkeen valitaan ostoskoriin halutut tuotteet.

Lopuksi syötetään osoite ja vahvistetaan tilaus.

Tilauksen vahvistamisen jälkeen selaimen ikkunaan tulevat maksutiedot; tilinumero, viite ja summa. Tiedot tulevat myös sähköpostiin ja tekstiviestitse. Tilauksen voi maksaa verkkopankissa tilisiirrolla tai MobilePaylla.

Tilaus astuu voimaan kun se on maksettu.

Tilattavien tuotteiden valikoima vaihtelee toimituspäivittäin, mutta Heikkilän tilan tuotteista on yleisesti tilattavissa Leipäjuustoa, grillijuustoa, pitojuustoa, luomumaitoa ja maalaisjogurttia.

Annikan leipäjuusto on muuten ihan parasta mitä Suomesta saa, voin luvata..! 🙏🏻 Mä ostan tätä aina parin kuukauden välein Annikalta ison satsin jonka pakastan ja annostelen sieltä..! ^_^

Juuston tasosta kertonee jotain mm. se, että helsinkiläinen Lappi-ravintola käyttää vain Heikkilän leipäjuustoa – siis Lapin juusto ei kelpaa ;)

Sitten kun ravintolat taas jonain kauniina päivänä avautuvat, kannattaa pistäytyä Lappi-ravintolassa maistamassa kanelikermassa haudutettua leipäjuustoa…. and visit cheese heaven <3

Heikkilän Juustokasseja on myös toimitettu muutamiin K-Supermarketteihin (Tampere Kuninkaankulma, Tampere Ratina, Helsinki Redi Tikkala Bros ja Espoo Lasihytti), mutta saatavuus on rajallinen. Jos kuulut näiden K-Supermarkettien asiakkaisiin, tsekkaa valikoimat :)

Autetaan toisiamme. Yhdessä tästä selvitään.

Seuraa Heikkilän Juustolaa somessa:

Instagram @heikkilanjuustola

Facebook Heikkilän Juustola

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (9)
  1. Siis eikö tilausta voi maksaa normaalisti verkkopankkimaksulla? :O Siis esim. nordea jne. Pitääkö olla joku mobile pay? Harmillista

    1. Tilisiirto on yhtä kuin verkkopankkimaksu 🙂 Menet siis verkkopankkiisi ja maksat annetun summan annettuun tilinumeroon, kuin maksaisit jotain esim. ystävälle.

  2. Kökkelin kimma
    24.3.2020, 21:10

    Tarkotetaanko tässä K-Supermarket Lasihyttiä Espoon Kauklahdessa?

    1. Kyllä, juuri tuo K-Market! Korjasin mokan, Lasihytti on Espoossa, ei Helsingissä 🙈

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *