Karkkipäivä
Karkkipäivä

(Laastari)terapian tarpeessa?

Viime viikolla vilautin blogissa kuva-arvoitusta laastaroiduista jalkapohjista. Muutama lukija arvasi heti mistä oli kysymys, mutta epäilen, ettei asia ihan auennut suurimmalle osalle meistä. Tässä tulee nyt selvennys jalkapohjien arvoitukseen.

Jalat_iso

Terapiaa nukkuessasi – – – kyseessä ovat Kawase Takaran vyöhyketerapeuttiset jalkapohjalaastarit!

Terapialaastari3

Mitä ne sitten oikein tekevät? Mä aloin ensimmäisenä miettimään, että mitähän minussa pitää olla vialla että saan käyttää näitä. Pakkaustekstit eivät nimittäin itse asiassa kerro, miten laastarit vaikuttavat. Mikäli ymmärrät englantia, voi nimestä Foot Detox Patch tietysti päätellä jotain, mutta minusta pakkauksessa tulisi kuitenkin olla selkeämpi ja suomenkielinen kuvaus tuotteen vaikutuksesta. Tässä siis vähän terveisiä maahantuojalle! ;)

Maahantuojan nettisivuilta sitten löysin perusteellisen kuvauksen laastarien toiminnasta. Kyseessä on japanilaisen tohtori Kawasen kehittämä menetelmä puhdistaa elimistöämme kuona-aineista. Jalkapohjalaastareissa on sekoitus vaikuttavia luonnonaineita, jotka stimuloivat lymfanestettä vapauttamaan itsestään elimistöön kertyneitä solumyrkkyjä. Verenkierto ja lymfanestekierto saavuttavat ääreispisteensä juuri jalkapohjissa. Mielenkiintoista….!  Laastareita käytetään öisin, ja niiden kuuluu olla paikoillaan vähintään 8 tuntia. Täytyy sanoa, että en ollut koskaan kuullutkaan tällaisesta tuotteesta.

Terapialaastari2

Laastarit ovat tämän näköisiä. Yhdessä pakkauksessa on 8 tai 10 laastaria, ja niitä on tarkoitus käyttää 4-5 päivän kuurina. Laastarit ovat puhtaina valkoisia ja littanoita, mutta muuttuvat yön aikana vihertävän tai rusehtavan värisiksi ja pullistuvat imettyään itseensä kuona-aineita. Laastarien värin pitäisi muuttua yö yöltä vaaleammaksi, mikä indikoisi kuona-aineiden vähenemistä.

Terapialaastari_manual

Voi että jännitti kun aloitin kokeilun! Poikaystävä suhtautui asiaan erittäin skeptisesti ja pelotteli, että en voi tietää mitä pahoja aineita laastareista imeytyy elimistööni. Kawase Takaran laastareilla on kuitenkin patentti Japanissa ja USAssa, joten uskon, että ne ovat läpeensä tutkittuja ja täysin turvallisia. Vaikuttavina aineina on viinietikkaa ja joukko erilaisia kasveja ja yrttejä kuten valkosipulia, anista, basilikaa ja inkivääriä.

Ensimmäisenä yönä jalkapohjissani tuntui pientä kihelmöintiä. Aamulla laastarit olivat vihertävän ruskeat. Näyttivät suoraan sanottuna aika yököttäviltä, enkä tosiaan viitsinyt ottaa aamulaastareista kuvaa blogiin. Toisena yönä kihelmöintiä ei enää tuntunut, ja laastarien väri oli vaalentunut. Kolmen viimeisen yön aikana laastarien väri ei enää muuttunut. Maahantuojan sivulla kerrotaan, että optimaalinen elimistön puhdistus on saavutettu silloin, kun laastari on käytön jälkeen lähes yhtä vaalea kuin käyttämätön laastari. Ilmeisesti minun elimistössäni on sitten paljon kuona-aineita, ja minun olisi pitänyt jatkaa käyttöä vielä pidempään.

Laastarijalat

Niin tai näin, en kovista odotuksista huolimatta voi sanoa huomanneeni laastariterapian vaikuttaneen minuun mitenkään. Laastareiden pitäisi poistaa kipua, ahdistusta ja levottomuutta ja parantaa vastustuskykyä. Minulla olisi siis ehkä pitänyt olla kipua, ahdistusta tai levottomuutta, jotta olisin kokenut konkreettisempia vaikutuksia. Tavallaan minusta kyllä tuntuu hyvältä, että elimistöni kai oikeasti puhdistui ainakin jonkun verran. Minusta ei olisi koskaan tekemään mitään mehukuureja vai mitä näitä muita puhdistusmetodeja onkaan. Olisi ollut mielenkiintoista jatkaa vielä toiset viisi yötä, ja katsoa, olisivatko laastarit vaalenneet lisää.

Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen kokeilu. Jos joku kiinnostui laastareista, niin lisätietoa saa maahantuoja Nettexin sivuilta.

Onko joku sattumalta myös kokeillut tätä metodia? Tai ylipäänsä muuta tapaa puhdistaa elimistöä?

Kommentit (18)

 1. Suvi

  Suosittelen Ben Goldacren kirjaa Bad Science ;).

 2. iinush

  Jotenki tosi ällöä :D Silti kiinnostais….. Kalliiksi vaan tulee!

 3. Ani, kokovartalofiilis

  No ohhoh! Enpä minäkään ole koskaan moisista kuullut! Kerran olen työtehtävänä ollut detox-kuurilla, ja se oli kamalaa. Konttasin kahvituskissani pitkin lattiaa päänsärkyisenä ja surkeana. Never again :)

  Sellainen heti tuli mieleen, että olivatko laastarit merkattuja käyttöpäiville? Siis että ’nämä ekaan yöhön, ja nämä toiset sitten tokaan?’ Olen skeptinen, ja ilkeästi mietin, millä tuo värimuutos saadaan niissä aikaan. Jos ovat kaikki käytettävissä kaikkina päivinä oman valinnan mukaan, niin voin vetää vähän skeptisyyttäni takas :D Kiinnostaisi kyllä kokeilla!

  • Sanni

   Laastarit ei ole merkattuja eri käyttöpäiville, joten joudut vetämään sekeptisyyttä takaisin…! ^_^

   • Ani, kokovartalofiilis

    Hyvä on sitten :) (ja hiljainen ”höh”)

 4. luna

  hmm, jostain olen joskus muistaakseni lukenut, että ainakin jonkun valmistajan samantyyppiset detoxlaput ovat täysin feikkiä, eli kunhan poistat ne suojat niitten päältä voit jättää ne vaikka muuten pakkaukseen, ja väri muuttuu itsestään, jotta asiakas luulisi, että hän detoxaantuu :D Siitä on kyllä jo aikaa, joten en tiedä ovatko ne sitten keksineet miten sen saisi ”oikeasti”toimimaan :D Ois kiva nähdä mitä tapahtuu jos ne vaan jättää yön yli, mutta ei niitä kai tahdo tuhlata.. olen kyllä samalla linjalla poikaystäväsi kanssa, mieti nyt mitä noista saattaa imeytyä :D

  • Sanni

   Itse asiassa olen jo testannut tuon, mitä laastarille tapahtuu, jos sen jättää yön yli ”itsekseen”. Yksi laastari nimittäin irtosi jalastani, koska tyhmänä menin rasvaamaan kantapäätä ennen laastarin laittoa. En saanut laastaria enää pysymään kiinni, joten jätin sen yöpöydälle. Se oli siinä kaksi vuorokautta, eikä sille tapahtunut mitään. Se pysyi valkoisena.

   Muutenkin laastarit värjäytyivät yön aikana vain niistä kohdista, joissa ne olivat kunnolla kosketuksissa ihon kanssa. Esim. jalkaholvin kohdalla reuna jäi joka yö värjäytymättä, sillä se ei ollut kosketuksissa ihon kanssa.

   • ella

    Vaikuttaisikohan lämpö tuohon värjäytymiseen? Jalkapohjistahan moista kuitenkin huokunee runsain mitoin verrattuna huoneilmaan. Toisaalta taas se, että käytön jatkuessa värjäymää on vähemmän, eikä lappuja ole ”numeroitu” tehnee tästäkin teoriasta selvän :)

    Muistan katsoneeni televisiosta ohjelman, jossa esiteltiin tuon tapaista ”puhdistavaa jalkakylpyä”. Kylpyveteen oli tosin lisätty kemikaalia, joka lämmön vaikutuksesta teki vedestä pian sakkaisen ruskeaa, kun asiakas siellä jalkojaan lillutteli. Kovin oli tehokkaan näköistä sekin, ja samoja kantapään likakaivokanavia siinäkin väitettiin käytettävän.

    Höpöä tai ei, olisi todella kiinnostavaa tietää, mihin noiden lappusten toiminta oikeasti perustuu. Sen verran jännältä koko ihonläpipuhdistuminen tuntuu ideatasolla :)

 5. Auruanmami

  Kaikki ihmisen fysiologiaa hiemankin opiskelleet tietävät, ettei ihmiselimistö poista kuona-aineitaan jalka pohjien vaan esim. munuaisten ja maksan kautta.

  Näiden laastareiden ’teho’ perustuu jalkapohjista yön aikana lappuihin kiinni jäävään kuolleeseen ihosolukkoon, ihon rasvoihin, sukkien jättämiin värjäytymiin jne…

  Toisaalta, kyllähän me nykykuluttajat käytämme rahojamme jos jonkinlaiseen turhuuteen, joten mikä ettei?

  USA:n ja Japanin patenteista vielä sen verran, että koska nämä laastarit eivät sisällä mitään varsinaisia myrkkyjä, vaan tunnettuja yrttejä ja viinietikkaa, ei patentin kieltämiselle ole ollut mitään syytä. Tiesittekö muuten, että Jenkeissä ei edelleenkään saa myydä Xylitoli-tuotteita, sillä sitä ei ole testattu heidän mielestään tarpeeksi.(Tietysti asiaan vaikuttaa myös keinotekoisten makeutusaineiden suurvalmistajien vastustuskin)

  • Sanni

   Näiden laastareiden ‘teho’ perustuu jalkapohjista yön aikana lappuihin kiinni jäävään kuolleeseen ihosolukkoon, ihon rasvoihin, sukkien jättämiin värjäytymiin jne…

   Tämä voi varmasti myöskin pitää paikkansa. :) Tosin sukkien jättämistä värjäytymistä laastarien väri ei voi johtua, sillä jalat neuvotaan pesemään ennen laastareiden laittamista.

   • Auruanmami

    Hehe :D

    Käytän itse useimmiten mustia nilkkasukkia. On matkan varrella tullut ostettua myös sellaisia, joista ekalla käyttökerralla on jalat värjäytyneet violeteiksi ekan käytön jälkeen pariksikin päiväksi. (Niin…kyllä kävin suihkussa, ja hinkkasin saippualla tavallista enemmän + rasvasin suihkun jälkeen ;) )

    Mutta juu… nuo laastarit ovat kyllä varmasti erinomasia jalkapohjien syväpuhdistajia. Miltäköhän näyttäisivät, jos esim. kainaloihin pistäis yöksi?

    Nuo ainesosat muuten ihan oikeastikin puhdistavat elimistöä kuonasta, mutta toimivat huomattavasti paremmin suun kautta nautittuina. :)

 6. Susa

  Pakko kokeilla! Mä aina hurahdan tälläsiin juttuihin =D

 7. Keiju

  Jalkapohjiin sijoittaminen perustuu jalkapohjien akupisteisiin, siellä niitä on kaikkien eniten. Olen itse testannut ja huomasin aineenvaihdunnan kiihtyvän

 8. foobar

  Pakko kommentoida tuohon patentointiin liittyvään asiaan. Patentointihan ei mitenkään takaa sitä, että nuo toimisivat esitetyllä tavalla, mutta patentointi ei ole myöskään mikään edellytys sille, että pääsisivät myyntiin tms. Patentilla on myös voitu suojata vain jokin pieni osa tuotetta.

  Testit joita vaaditaan ennen myntiin pääsyä ovat asia erikseen.

 9. Puhdistunutko?

  Näistä laastareista oli juuri juttu Anna -lehdessä. Ja pakkohan se oli heti tilata ja kokeilla.
  Nyt ensimmäinen yö takana. Nukuin todella pitkät yöunet ja pidin laastareita n. 11h jalkapohjissa. Herätessäni laastarien pohjat olivat värjäytyneet kamalan värisiksi… Koko päivän on ollut jotenkin hieman outo olo (en tiedä kuvittelenko vain?)ja olen joutunut käymään vessassa useammin kuin tavallista. Jopa yöllä jouduin käymään. Laastareidenhan sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa.
  Katsotaan nyt miten laastarit vaikuttavat kun vedän kuurin loppuun.

 10. Meso

  Hei,

  itse ostin juuri jalkapohjalaastarit ja olen jo ennalta sitä mieltä että kyllä japanissa tunnetaan yrttien teho. Heidän lääketieteensäkin on pitkään perustunut luonnonantimiin, joten miksipä ei?

  Toinen juttu on että tämä jalkapohjajuttu piilee siinä, että jalkapohjissa on vyöhykkeet jotka vastaavat meidän ruumistamme. Esim kohdat joihin laastarit laitetaan vastaavat munuaisia. Samoihin vyöhykkeisiin perustuu vyöhyketerapia jossa painellaan tiettyjä pisteitä jalkapohjissa (olen käynyt sellaisessa ja TOIMI). Ja nämä vyöhykkeet taas perustuvat ilmeisesti hermostoon ja verenkiertoon silleen miten se on yhteydessä jalkapohjista muuhun kehoon.

  Ja tottahan kuona tykkää jalkapohjiin kertyä, onhan jalat kaukana ”keskustasta” ja kokoajan kovassa rasituksessa.

  • Meso

   Jatkoa vielä edelliseen: jalkapohjissa on 4000 imusolmukepistettä, juuri näiden edellämainitsemieni vyöhykkeiden kohdilla, joten en ihmettelisi yhtään että jalkapohjista saa parhaiten kuonat pois.

   Testasin jo yhden yön noita lappusia ja tuloksena oli melkein mustaa hieman tervantuoksuista mönjää (olen tupakoinut 3 vuotta) ja jaloissa tuntuu aika mukavalle, kuin ne kevenisivät. :)

 11. Manselainen

  Kertakaikkista huijausta koko laastari! Suihkautin vettä kevyesti suihkepullosta laastariin ja se värjäytyi samantien p–skan väriseksi ja haisi kamalalle!
  Mielestäni jalan hikoileminen yön aikana tiiviin laastarin alla saa aikaan saman reaktion ilman, että elimistöstäni liukenisi yhtään mitään laastariin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.