Karkkipäivä
Karkkipäivä

La Gacilly, day 3

Ranskan matkakertomus, keskiviikko 5. kesäkuuta 2013.

LaGacillyDay3_1

Heräsin tuttuun tapaan seitsemältä vaikka unet olivatkin jääneet vajaiksi. Meikkaus, pakkaus ja aamukahville.

Kolmannen ja viimeisen matkapäivän ohjelmassa oli vierailu Villes Geffsin tehtaalla La Gacillyssa, tutustuminen ulkoilmavalokuvanäyttelyyn ja lounas ennen lentokentälle ja kotiin päin lähtöä.

LaGacillyDay3_2

Ikävä kyllä tehtaalla kuvaaminen ei ollut sallittua, joten ainoa kuva on rakennuksen ulkopuolelta.

Yves Rocherin tuotanto jakaantuu kolmeen tehtaaseen, jotka kaikki sijaitsevat Bretagnessa 30 kilometrin säteellä toisistaan. Villes Geffs sijaitsee La Gacillyssa ja siellä valmistuvat Yves Rocherin nestemäiset ja voidemaiset tuotteet. Hajuvedet valmistetaan Ploërmelin tehtaalla ja meikit Rieuxissa. Logistiikkakeskus, josta kaikki tuotteet jaellaan niihin 88 maahan joissa Yves Rocheria myydään, sijaitsee sekin La Gacillyssa.

Tuotanto on haluttu pitää Bretagnessa kunnioittaen Yves Rocherin alkuperäistä toivetta luoda kosmetiikkayrityksellään työpaikkoja kotikyläänsä. Tänä päivänä Yves Rocher työllistää suoraan tai epäsuorasti 10 000 ihmistä Bretagnessa – Rocherin toive taisi ylittyä moninkertaisesti. ^_^

Villes Geffsin tehtaalla valmistuu 16 tuotelinjalla 5000-8000 tuotetta per tunti ja per linja. Viime vuonna tehtaalta lähti 165 miljoonaa valmista tuotetta. Seurasimme lasi-ikkunoiden takaa kun tutunnäköiset pullot vilistivät liukuhihnoilla. Puhuimme tyttöjen kanssa siitä, kuinka mielettömän monivaiheinen ketju yhden tuotteen taustalla todella onkaan…

Luonnollisten ainesosien pitoisuus Yves Rocherin tuotteissa on muuten keskimäärin 90-95%, luku joka hämmästytti minutkin. Olin rehellisyyden nimissä ollut siinä uskossa, että muissa kuin Yves Rocherin Ecocert-linjan tuotteissa on käytetty kasvipohjaisia ainesosia lähinnä aktiiviaineina ja itse voidepohja on enemmän tai vähemmän synteettinen. Tulinpa nyt viisaammaksi tässäkin asiassa. :)  

LaGacillyDay3_4

Tehdasvierailun jälkeen jalkauduimme La Gacillyn kylään ja lähdimme tutustumaan ulkoilmavalokuvanäyttelyyn. Osa meistä oli ehtinyt näyttelyä jo ihaillakin edellisenä päivänä.

LaGacillyDay3_5

Yksi näyttelyn ulkoilmagallerioista sijaitsee Vegetariumin viereisessä puistossa. Liisan ja minun suosikkeja olivat Florian Schulzin jääkarhut. :)

LaGacillyDay3_6

Idyllinen silta ylittää  Aff-joen La Gacillyn keskustassa.

LaGacillyDay3_7

”Norjalaisjengi” eli Elise, Sara ja Catherine olivat keksineet kylän karusellin tarjoaman photo-opportunityn ja pyysivät Liisaa ja minua kuvaamaan kun he pyörähtelivät laitteessa lentosuukkoja lähetellen. ^_^ Kunkin tytön keskiviikkopostauksissa oltiin viehkeissä karusellitunnelmissa…! :)

LaGacillyDay3_8

Liisa ja minä tyydyimme poseeraamaan jalat maassa. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin Mr. Karkkipäivälle tuliaiseksi Kristinan vinkkaamaa älyttömän hyvää kahvia. Nyt jo harmittaa etten ostanut enempää kuin kaksi pakettia…! ^_^ Kyllä maistuu Pauligit vähän laimealle kun on tätä herkkua ryystänyt aamuisin.

LaGacillyDay3_9

Lounas nautittiin keskellä katua ihanassa lettubaarissa. Voin raportoida että joukostamme yksi tilasi pääruoaksi peräti kaksi Nutella-lettuannosta..! ^_^ Meikäläiselle ja Violalle löytyi taas rehuja eli salaattia. :)

LaGacillyDay3_10

Ryhmäkuva Yves Rocherin kotitalon edessä. Oikealta vasemmalle Emma, Josefine, Linda, Viola, meikä (jaaaaa tietysti ikuisessa Henkkamaukkatrikoossani..! Bongaa rivin ankein tyyli! ^_^), Catherine, Elise ja Sara.

Seuraavaksi jätimme hyvästit La Gacillylle ja lähdimme bussilla kohti Rennesin lentokenttää. Tietämättä, mikä The Waiting meitä oli odottava.

LaGacillyDay3_11

Kuten on jo aiemmin käynyt ilmi, Rennesin koneemme oli taas rikki (näin siis kävi sekä meno- että paluumatkalla), ja vietimme kentällä kolmisen tuntia varakonetta odotellen. Departures-hallin lattialta löytyi väsyneitä, läppäreitään takovia bloggareita. Alkoi olla selvää, ettei juuri kukaan meistä ehtisi jatkolennoilleen ja kotiin samana iltana.

Air France teki mielenkiintoisen ratkaisun lähettämällä Elisen ja Catherinen taksilla Nantesiin, josta heidän piti ehtiä toisella lennolla Bergeniin. Air Francen tilatessa  taksia oli koneen lähtöön alle tunti. Tyttöjen taksimatka kesti 2 ja puoli tuntia, ja he joutuivat jäämään yöksi Nantesiin meidän muiden jäädessä Pariisiin. Koko seurueesta ainoastaan Tukholman lennolle menijät pääsivät keskiviikkona kotiin.

LaGacillyDay3_14

Mutta ei tämä Pariisi-käänne väsymyksestä huolimatta mitenkään hurjasti ketään haitannut, kuten Paris Detour -jutussa kerroin. Lähdimme Liisan, Josefinen ja Saran kanssa Pariisin iltaan nauttimaan myöhäistä päivällistä ja naureskelemaan päivän kuvioille.

Iloisena panin merkille, että taksin kiitäessä kohti Pigallea tunnistin alueita joilla olin kävellyt maaliskuisella reissullani. :) Pariisinkin kokoinen suurkaupunki voi näköjään tuntua tutulta jo parin päivän vierailuhistorialla..!

LaGacillyDay3_16

Masut täyttyivät Le Mansartin ravintolassa, jossa nautimme mm. matkan kiistatta parhaan juustolautasen.

LaGacillyDay3_17

Moulin Rouge on edukseen pimeällä…! (Maaliskuinen vierailu päiväsaikaan ei tehnyt yhtä suurta vaikutusta ;))

LaGacillyDay3_12

Kiitokset vielä Yves Rocherille ja kaikille matkaseurueen jäsenille!

*

Istuessamme viimein torstaiaamuna Helsingin lennolla sanoin Liisalle, ”Tiedätkö, minun jäi tyttöjä melkein ikävä…!” Liisa nyökytteli. Tuntui vähän samalta kun lapsena palasi partioleiriltä ja mietti kaikkia kivoja muistoja ja uusia kavereita joihin oli tutustunut.

Kotona tallensin heti kaikkien blogit La Gacilly -kirjanmerkin alle. <3

Kommentit (24)

 1. NG

  Ihanaa, taas tätä matkakuvausta! Pidän kovasti Yvesin kotiseutukonseptista ja paikallisen kulttuurin, elämän ja hyvinvoinnin arvostamisesta – vastaava arvomaailma saisi olla suomalaisillakin firmoilla. No, ehkä Lumenella suomalaisen luonnon ihmeistä puhutaankin… mutta vielä vahvemmin saisi näkyä paikallisen elinkeinoelämän ja työllisyyden tärkeys, globaaliuden sijaan.

  Olisi ihana joskus päästä piipahtamaan tuolla tehtaalla… ja katsella ohi vilistäviä pulloja!

  Saitteko edes tuliaisia Suomeen matkamuistona tehtaalta?

  Vielä gourmet-puolesta: montako ravintolaa La Gacillysta bongasit? Oliko kylässä turistisesonki, näittekö muita matkailijoita?

  • Sanni

   Saitteko edes tuliaisia Suomeen matkamuistona tehtaalta?

   Emme saaneet tehtaalta, mutta hotellihuoneessa oli pienet pussit muutamalla Yves-tuotteella. :)

   Vielä gourmet-puolesta: montako ravintolaa La Gacillysta bongasit? Oliko kylässä turistisesonki, näittekö muita matkailijoita?

   Aika monta ravintolaa siellä oli, arvioisin että näin ainakin 10. Tosin osa oli sellaisia lettubaarin tasoisia. Turistejakin näkyi mielestäni paljonkin, bongasin ainakin brittejä ja japseja.

 2. Bemu

  Ihana paikka; pieni piste kartalla. Asukkaita vajaa 3 000. Joo-o, mun tiedonjanoni on kyltymätön ;) Mä voisin viettää vaikka koko kesän tuollaisessa paikassa <3
  Ja kun katsoo tuota ympäristöä miten kaunis se on, kauniita kukkia ja siistiä – ei mitään roinaa kaduilla. *huokaus*

 3. Miira

  Voi apua noita karusellikuvia. Siinä on kyllä reunimmaisilla tytöillä niin tympeät ilmeet, että tulee ihan mieleen my good self Linnanmäellä joskus 12-vuotiaana. Perhekansiossa on edelleen kuva, jossa istun kauniin, heinäkuisen päivän iltana Mustekalassa, ilmeisesti ajatellen että mitäpä sitä kieputtelun iloa kenellekään näyttämään. Että parasta vain ottaa sellainen ”olen nähnyt kaiken” -ilme naamalle ja pyytää kuitenkin äitiä odottamaan ja ottamaan kuva :-)

 4. Salla

  Tää on niiiiin OT, mutta kuvissa kiinnitin väkisinkin huomiota, miten hoikkia te kaikki matkalaiset olette! Tuli mieleen, että olette kauneusbloggaajien missikisan finalistit :D

  • Sanni

   Tuli mieleen, että olette kauneusbloggaajien missikisan finalistit :D

   ^_^ :D :D

   Toim. huom: meistä vain kolme (Linda, Viola, minä) on kauneusbloggaajia. ;) Loput edustavat muoti-, mamma- & lifestyle-blogeja.

 5. Heli

  Moikka Sanni! mun ongelma ei nyt ollenkaan koske tätä postausta mutta pakko kysyy sulta vinkkiä.. Nimittäin mulla on herkät silmänympärykset ja pari kertaa aikaisemmin on alaluomille tullu ihottumaläntit, jotka yhdistin siihen että valokynäni oli mennyt vanhaksi. heitin vanhan menemään ja otin uuden samanlaisen käyttöön ja silmänympärykset parani. Nyt sama taas tapahtui, mutta valokynän uusiminen ei auttanut ihottumat vain pahenivat. Olen kolmisen viikkoa käyttänyt uutta Nivean anti-age silm.ymp.voidetta, joten luulen että syypää onkin se voide tälläkertaa. Ja nyt juuri tuottetta tarkemmin tutkiessa huomasin tuubissa lukevan with soy! Ja olen soijalle allerginen! eli ei ihmekkään että voide ärsyttää silmänympärysihoani :D
  osaisitko suositella jotain voidetta joka sopisi herkkäihoiselle??
  kiitos :)

  • Sanni

   Moikka Heli!

   Herkkäihoisille sopivia silmänympärysvoiteita on vaikka millä merkillä. En osaa ottaa kantaa siihen mikä niistä olisi toista parempi, mutta voin listata joitain esimerkkejä eri hintaluokista ja normi- & luonnonkosmetiikan puolelta:

   Edullinen: Lumene Sensitive Touch (olen itse käyttänyt tätä yhden tuubin ja tykkäsin kovasti)
   Luonnonkosmetiikkaa: Estelle & Thild Fragrance Free (hieman paksumpi kuin esim Lumene)
   Kallis: Biotherm Aquasource Biosensitive (olen testannut töissä, tykkään)
   Kallis/supersuosittu: Clinique Moisture Surge (löytyy geelimäisenä normaalille iholle ja paksuna kuivalle iholle)
   Apteekkikosmetiikkaa: Avene Soothing Eye Contour Cream (en ole testannut)

   • Nimetön

    Kiitos :) nämä nimet mielessä suuntaan voideostoksille!

 6. NG

  YR:iin ja Paula B:iin liittyen: yllätyin lukiessani Cosmetics Copin sivuilta, että YR on kieltäytynyt kaikista yhteistyöpyynnöistä ja jopa estänyt Paulan tiimiä tilaamaan tuotteita, estääkseen arviot! Melko outoa käytöstä – luulisi, että kaikki julkisuus ja kuluttajien kiinnostus on tervetullutta. Jos YR panostaa niin valtavasti kasvien tehokkuuden tutkintaan ja on tuotteistaan vakuuttunut, mitä salattavaa sillä on?.. Jos tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita, niiden puolueettoman arvioinnin pitäisi olevan enemmän kuin tervetullutta.

  Strange… sama juttu INCI-listojen kanssa.. Firma on surullisen kuuluisa pimittämistään raaka-aineista, esim. nettisivuilla raaka-ainelistoja ei näy. Lain mukaan ne on oltava pakkausten kyljessä, joten siitä ei voida luista… mutta miksi niitä ei voi liittää myös nettisivujen yhteyteen?

  Kaiken kaikkiaan ristiriitaista. Firma on parantanut laatuaan huimasti ja monet kasvo-ja vartalovoiteet ovat todella kelvokkaita… Sksi tuo salamyhkäisyys on enemmän kuin outoa.

  • Sanni

   yllätyin lukiessani Cosmetics Copin sivuilta, että YR on kieltäytynyt kaikista yhteistyöpyynnöistä ja jopa estänyt Paulan tiimiä tilaamaan tuotteita, estääkseen arviot!

   Mun piti ihan etsiä tuo sama kohta Paulan sivuilta ja totta turiset, niinhän siellä lukee..! Todella erikoista. Täytyypä jälleen kerran vaivata Liisaa ja kysäistä pystyisikö hän ottamaan selvää mikä tämän jutun taustalla on.

   Kysyn samalla tuosta, miksei incejä ole sisällytetty YR:n nettisivuille. (Tosin tuohan on edelleen harmillisen yleistä monen muunkin firman kohdalla… En löydä incejä mm. Lumenen tai Lancômenkaan sivuilta……)

   • NG

    OK, odottelen, mitä Liisa mahtaa osata kertoa… Kyseessä voi olla tietenkin USA:n paikallinen käytäntö kuluttajajärjestöjä yms.kohtaan, mutta voisi olettaa päämajan sanelevan tällaiset asiat joka mantereelle ja olevan loppupeleissä vastuussa.

    Totta, että INCI-listat eivät vielä näy joka brändin nettisivuilla. Siihen suuntaan kuitenkin ollaan jatkuvasti menossa, joten kelkkaan kannattaisi hypätä kaikkien kosmetiikkayritysten :)

    • NG

     Vertailun vuoksi mainitaan toinen ranskalainen, kasviuutteilla ja ekologisuudella myyvä semi-luomu-sarja Caudalie: heidän nettisivuillaan INCIt mainitaan joka tuotten kohdalla, eikä firma ole kieltäytynyt vastaamasta Paulan tiimin kyselyihin. Ilman Paulan arvioita en olisi ko. sarjaa edes löytänyt :)

     Laadukkaita tuotteita heilläkin, tosin tyhjiäkin lupauksia. Mutta peruslähtökohta melko samanlainen YR:n kanssa, viinirypäleen kuoren tehoja kovasti hehkutetaan ja ympäristön kunnioituksen tärkeyttä jaksetaan pitää yllä.

   • Bemu

    What??
    http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_9e2f28010.html

    Tuollahan on ainakin Riche Cremen hoitovoideen INCI

    Vai olenko mä taas ihan hakoteilla :D Juuri sain käsiini tuon tuotteen ja aloin hakea tietoa mitä seuraavaksi nassuuni levitän :)

 7. katja

  Oli pakko tulla kertomaan, että matkakertomukset saivat mut tekemään pitkästä aikaa tilauksen Yvekselle. :) Vaikka olet aiemminkin niitä tuotteita sivunnut, niin nyt pääsin nostalgisoimaan sinne sivuille asti kaikkia niitä tuotteita, mitä olen joskus käyttänyt. Yritin nyt löytää myös uusia tuttavuuksia pakettiin…

  • Sanni

   Onpa kiva kuulla! :) Saako udella että mitäs juttuja tilailit? Mitkä tuotteet kuuluu niihin sun vanhoihin ”nostalgiaputeleihin”? :)

   • katja

    Tällä kertaa pakettiin tuli pelkkiä suihkusaippuoita eri tuoksuissa. (välillä tuntuu, että niitä kertyisi kaappeihin vaikka ja kuinka, en vaan osaa hillitä itseäni niiden kohdalla varsinkin jos kehutaan ihanaa tuoksua…)

    Nostalgiaputeleihin kuuluu ehdottomasti Hamamelis-sarja ja Plaisirs Nature -persikantuoksuiset tuotteet. Edelleen muistan ihan tasan niiden tuoksun jostain 15 vuoden takaa, toivottavasti ne ei ole muuttuneet ollenkaan! Niiden tuoksussa on aina kesä…

    • Sanni

     Tällä kertaa pakettiin tuli pelkkiä suihkusaippuoita eri tuoksuissa.

     Suihkusaippuat taitaakin muuten kuulua YR:n myydyimpiin tuotteisiin ainakin Suomessa :) Se Jardins du Monde -sarja nimenomaan.

 8. Suvi

  Hei, olisiko mahdollista saada listaus matkalla olleiden blogiosoitteista? Kiitos!

 9. Jonttu

  Oletko harrastanut partiota lapsena?

  Muuten, sellainen pakko sanoa, että noiden kaikkien muiden asujen rinnalla asusi on ainoa, jonka kelpuuttaisin itselleni. Sellainen turvallinen perusmeininki, ei liikaa röyhelöitä. :D

  • Sanni

   Olen ollut partiossa lapsena noin vuoden, mutta en tykännyt. Meillä oli ikävä ryhmä siellä, ilkeitä tyyppejä jotka suunnilleen kiusasi toisia. Ei luulisi partiossa olevan sellaista meininkiä…

   • Jonttu

    Oh hoh, enpä ole koskaan ajatellut, että partiossa voisi olla tuollaista. Ikävää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.