La Gacilly, day 2

Ranskan matkakertomus, tiistai 4. kesäkuuta 2013.

LaGacillyDay2_aamupala

Aamiainen tarjoiltiin hotellin ravintolassa, Les Jardins Sauvagesissa.

LaGacillyDay2_aamupala2

Aamiainen koostui vaaleasta leivästä, jogurtista, tuoreesta paikallisesta rahkasta (ihan eri makuista kuin täällä), kananmunista, erilaisista hilloista, juustoista ja lihaleikkeleistä. Meikäläinen sai hyvin vatsansa täyteen juustosta ja kananmunasta (ne juustot…. mmmm…).

LaGacillyDay2_hotellinedessa

Aamupalan jälkeen lähdimme Yves Rocher -oppaamme ja emäntämme Anne-Sophien (oikealla) johdolla kohti päivän moninaista ohjelmaa. Tässä odottelemme hotellin edustalla muutamaa pommiin nukkunutta…. Heh.

LaGacillyDay2_outsideRocherHouse

Ensimmäiseksi vierailimme Yves Rocherin synnyintalossa.

LaGacillyDay2_RocherHouse_attic

Täällä, asunnon ullakolla, herra Rocher aloitti 50-luvulla ensimmäiset kokeilunsa kosmetiikan valmistuksen saralla. Alkuperäiset laitteet on säästetty tänne kotimuseoon.

LaGacillyDay2_Rocher_home

Nina ja Malin kuuntelevat jotain hauskaa juttua.

LaGacillyDay2_originalcream

Yves Rocherin ensimmäinen tuote – peräpukamavoide 50-luvulta :) Tästä voiteesta tuli hitti jonka suosion siivittämänä herra Rocher lähti rakentamaan kosmetiikkaimperiumiaan.

LaGacillyDay2_BotanicalBeautyHerbarium

Seuraava vierailukohteemme oli L’Herbier Cosmétique Végétale eli englanniksi Botanical Beauty Herbarium – eli suomeksi jotain sen tapaista kuin ”Kasvipohjaisen kauneuden kasviainesosien tutkimuslaitos”. Hmm. Toimii paremmin ranskaksi. Sanotaan suosiolla L’Herbier. ^_^

LaGacillyDay2_Herbarium

LaGacillyDay2_BotanicalGarden

L’Herbierin yhteydessä on kasvitieteellien puutarha, jossa koeviljellään tutkimuksen alla olevia lajikkeita. Istutettuna on myös esimerkkejä Yves Rocherin jo valmiiksi käyttämistä kasveista. Kunkin kasvin kohdalta löytyy infokyltti jossa kerrotaan mikä osa kasvista käytetään ja millaisia ihonhoidollisia ominaisuuksia sillä on.

LaGacillyDay2_BotanicalGarden2

LaGacillyDay2_Herbier2

LaGacillyDay2_Axelle

Kasvitutkija Axelle de Joussineau piti meille valtavan kiinnostavan presentaation Yves Rocherin tuotekehittelystä. Haluaisin kirjoittaa teille enemmänkin tästä esitelmästä, mutta odottelen vielä englanniksi käännettyä materiaalia Ranskasta.

LaGacillyDay2_tuotteet

LaGacillyDay2_kukkakuivaamo

Kasvien kuivattamossa. L’Herbierissä kuivataan ja varastoidaan Yves Rocherin kasviraaka-aineita.

LaGacillyDay2_Herbier

LaGacillyDay2_kuivatut_kukat

LaGacillyDay2_raakaainesailytys

Tässä laatikossa varastoidaan kuivattua ruiskukkaa. Axelle kertoi, että kasviraaka-ainetta säilytetään maksimissaan kolme vuotta, sitten se on menettänyt enimmät tehonsa.

LaGacillyDay2_lounas

Kasvitutkimuskeskuksen jälkeen oli lounaan aika. Nautimme sen La Gacillyssa Les Enfants Gâthés -ravintolan idyllisellä takapihalla. Tarjoilijan kärsivällisyys oli uskomaton kun hän otti iloisesti vastaan kaikkien eri ruokavalioihin pohjautuvia tilauksia. ^_^

LaGacillyDay2_lounas_jalkiruoka

Jälkiruokani: kolmea eri juustoa. Vuohenjuustojäätelö osittautui hieman liian eksoottiseksi makuelämykseksi ja laitoin pallon kiertämään muiden maisteltavaksi. :)

LaGacillyDay2_afterlunch

Sitten bussiin ja takaisin kohti hotellia.

.

Lupasin teille vielä esittelyä kylpylästäkin, mutta kuvia ja juttua tulisi yhteen postaukseen ihan liikaa (en malta typistää..! ^_^) enkä halua väsyttää teitä liian pitkillä jutuilla. (En sellaisia jaksa lukea itsekään.) Niinpä päivän 2 matkakertomus jatkuu… todennäköisesti perjantaina. Huomenna olen ”on the road” koko päivän joten en ikävä kyllä ehdi tekemään päivitystä.

Eli…. To Be Continued :)

Toivottavasti jaksatte lukea näitä Ranska-juttuja vielä parin postauksen verran! :)     

Kommentit (12)
  1. Harmi, että tuo peräpukamavoide ei enää ole valikoimassa – ei taida enää kuulua kosmetiikkatuotteiden ykköstrendeihin :-)

    Juusto näytti hyvältä – odottelen innolla jatko-osia kuvineen!

  2. Pakko kommentoida tuohon rahkaan, että se oli varmaan fromage blancia. :) Rahkaa ei taida Ranskasta löytyäkään. Itse tykkään tosi paljon tuosta fromage blancista ja harmittelen, kun sitä ei saa Suomesta. Aika paljonhan se muistuttaa rahkaa, mutta ei ole maustamattomanakaan niin hapanta.

    1. Piti ihan googlata tuo fromage blanc! :) Joo, sitä se varmaan oli! Koostumus ei ollut niin kiinteää kuin rahkassa, ja vaikka maussa oli happamuutta, se oli tosiaan vähemmän hapanta kuin suomalainen rahka. (Lidlin 4,4-prosenttinen taas on omaa luokkaansa pehmeydessään…! Mmmm..! ^_^)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *