Karkkipäivä
Karkkipäivä

La Gacilly, day 1

Ranskan matkakertomus, maanantai 3. kesäkuuta 2013.

LaGacillyDay1_matkalla2

Lähdin matkaan Helsingistä varhain aamulla seuranani Yves Rocherin tiedottaja Liisa Sippola (kuvassa keskellä). Kohtasimme muut matkan osanottajat Pariisin lentokentällä, jossa meillä oli koneenvaihto.

Matkalle osallistuivat Norjasta Livingdoll -blogin Elise, Cath In The City -blogin Catherine (kuvassa vasemmalla), Prinsessans Dagbok -blogin Josefine ja Sara Strand -blogin Sara. Ruotsista mukaan oli kutsuttu Linda Hallberg (vihreäpaitainen tyttö oikealla), Killer Colours -blogin Viola sekä Att Vara Någons Fru -blogin Emma.

LaGacillyDay1_matkalla

Pöydän ympärillä Sara, Nina (Yves Rocherin PR-tiimistä), Elise, Catherine ja minä. Jouduimme odottelemaan tovin Rennesin konettamme joka piti vaihtaa uuteen teknisen vian vuoksi. Kulutimme aikaa mm. kirjoittamalla lappusille jonkun hauskan tai erikoisen asian itsestämme, ja sitten Yves Rocherin Kristina luki laput ääneen ja saimme arvailla, kehen mikin fakta liittyi. Hauska tapa ”murtaa jäätä” ja tutustua toisiimme. Koko joukosta vain muutama oli aikaisemmin tavannut toisensa.

Tein huomion, että Charles De Gaullen kahviloissa tarjoiltavat salaatit ovat sellaista ”supermallin lounas” -kokoa… ^_^ No, kana/lihaversioita olisi saanut tuollaisissa Catherinen edessä olevassa koossa, mutta katsokaas tuota pikkuruista tötteröä minun edessäni… :) Kala/kasvissalaattien syöjillä ei odoteta olevan nälkä. Otin kolme purkkia! :D

LaGacillyDay1_hotellille

Rennesistä oli noin tunnin bussimatka La Gacillyyn, Yves Rocherin kotikylään. Meitä hemmotteli bretagnelaisittain epätavallisen lämmin sää, mikä ei varsinaisesti ainakaan latistanut kenenkään matkatunnelmia. :)

Majoituimme Rocherin ekologiseen kylpylähotelliin, La Grée Des Landesiin. Hotelli sijaitsee satumaisen kauniilla paikalla hieman La Gacillyn kylän yläpuolella. Ympärillä levittäytyy Ranskan kaunein maaseutu uneliaan seesteisenä. Hotelli on suunniteltu sulautumaan osaksi maisemaa ja koko paikka henkii luonnonläheisyyttä, rauhaa ja rentoa oloa.

LaGacillyDay1_checkin

YR:n porukka tsekkaa meidät sisään hotelliin.

LaGacillyDay1_aula

Hotellin aulaa. Ovi vie ravintolaan, Les Jardins Sauvages’iin. Ravintolassa tarjoillaan luomu- ja lähiruokaa ja salaatit ja yrtit noudetaan omasta, ravintolan vieressä sijaitsevasta keittiöpuutarhasta.

LaGacillyDay1_aulabaari

Aulasta. Täällä kokoonnuimme iltaisin. Itse hiipsin tänne varhain aamuisin nauttimaan kahvista ja hiljaisuudesta (taisin olla ainoa hotellivieras Liisan lisäksi joka heräsi jo ennen seitsemää ^_^) ja päivittämään blogia.

LaGacillyDay1_kaytava

Huonekäytävästä.

LaGacillyDay1_huone

Huoneeni. Jokaiseen huoneeseen kuuluu oma terassi.

LaGacillyDay1_huone2

Kylpyhuoneesta oli ikkuna jonka saattoi halutessaan avata ja katsella suihkusta vihreää maisemaa joka levittäytyy terassin ulkopuolella.

LaGacillyDay1_terassi

Les Jardins Sauvages -ravintolan terassi. Oikealla näkyy keittiöpuutarhaa.

LaGacillyDay1_Kristina

Illallispöydässä Yves Rocherin Kristina ja etualalla Linda.

LaGacillyDay1_retiisit

Tuoreita, rapeita retiisejä tarjoiltiin voin ja merisuolan kanssa. Nam! Ravintolassa pidetään retiiseistä, niitä tarjoiltiin alkupalana kahteen muuhunkin otteeseen.

LaGacillyDay1_Linda

Linda.

LaGacillyDay1_alkuruoka

Maanantain illallisella alkuruokana oli jotain rapua (en osaa ranskaa, ja ruoka suomennettiin ”jotain hummerin tapaista”).

LaGacillyDay1_paaruoka

Pääruokana vaaleaa kalaa yrttipedillä ja pinaattipureella. Matkan aikana huomioimme, että paikallisessa keittiössä suositaan syötäviä kukkia – niitä oli lähes joka annoksessa. Kaunista!

LaGacillyDay1_jalkiruoka

Jälkiruokana raikas tuoreilla mintunlehdillä maustettu kiwi-omena-appelsiinisalaatti.

.

Illallisen jälkeen kokoonnuimme aulaan drinkeille. Minua huvitti näky, kun saavuin paikalle; jokainen bloggaaja istui älypuhelimensa/läppärinsä ruutuun liimautuneena. :D Yhteisestä jutustelusta ei enää tässä vaiheessa tullut oikein mitään.

…mutta tällaista voi luonnollisestikin odottaa, kun kyse on bloggaajamatkasta. ;)

LaGacillyDay1_bloggaajat

Pohjoismaiset kollegani ottivat bloginsa päivityksen matkan aikana paljon vakavammin kuin itse tein. Heille oli ehdottoman tärkeää tehdä päivitykset sillä aikataululla mihin lukijat olivat tottuneet. Osa teki kaksikin päivitystä päivässä. Oli kiehtovaa seurata olan yli, millä rutiinilla ja tehokkuudella he käsittelivät kuviaan.

Matkakumppaneihini tutustuminen oli vähintään yhtä mielenkiintoinen ja antoisa osuus reissusta kuin itse La Gacillyyn ja Yves Rocherin historiaan tutustuminen. Oli äärettömän kiinnostavaa vertailla ammattimaisen bloggauksen ulottuvuuksia kotimaidemme välillä ja ylipäänsä kuulostella millaiset ”blogiscenet” maissamme on. Kauniiden nuorten naisten päiväkirjamaiset lifestyle-blogit vaikuttavat olevan se suosituin genre niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassakin.

.

Minulle tuli matkan jälkeen sellainen hauska fiilis, kuin olisin kokenut pienen ”Bloggaaja Big Brother” -elämyksen. Kahdeksan toisilleen tuntematonta bloggaria eri maista ympätään yhteen kolmeksi päiväksi, tilanteesta tulee välittömästi sosiaalisesti kiinnostava.

Heti ensimmäisen illan jälkeen alkoivat eri persoonallisuudet erottua toisistaan. Löysin itseni välillä tarkkailemasta tyttöjen olemusta; eleitä, puhetapaa, yleistä säteilyä. Toisten karisma veti heti mukaansa, toisten persoona alkoi avautua vasta hitaammin päivien aikana. Oli erityisen kiinnostavaa verrata blogin kautta saatua mielikuvaa IRL-persoonaan.

La Gacilly. The Experience.

Matkakertomus jatkuu huomenna, jolloin pääsette vierailemaan kanssani Yves Rocherin synnyintaloon, La Gacillyn viehättävään kylään, kasviainesosien tutkimuskeskukseen ja La Grée Des Landesin kylpylään.

Kommentit (16)

 1. Karoliina

  Todella mielenkiintoista! Ja täytyy kyllä sanoa että olit kyllä nappivalinta suomalaisista bloggaajista mukaan tälle reissulle! :)

  • milipili

   Samaa mieltä!

 2. Ida

  Todella raikas blogipostaus! Ihanat maisemat ja kauniita naisia :) Hotelli näyttää todella upealta!

 3. NG

  Osuitte sinne sopivasti retiisien sesongilla :)
  Täällä suomalaisissa vihannestarhoissa niitä saa vielä hieman odotella…

 4. nunnu

  ihania kuvia ja mielekiintoinen postaus!

 5. Bemu

  Lisää, lisää….tämähän on siis jatkokertomus :D

 6. liina

  Vaikuttaa kyllä niin ihanalta siellä! Ja tuo on ollut varmaan mielenkiintoista tutustua pohjoismaiden kollegoihin. Höpsö kysymys, mutta oliko hotellihuone varustettu yves rocherin tuotteilla?:)

  • Sanni

   oliko hotellihuone varustettu yves rocherin tuotteilla?:)

   Kyllä oli, kylppärissä oli kauniissa lasipurkeissa Hamamelis-käsisaippuaa ja -suihkugeeliä sekä jotain minulle tuntematonta YR-hiusshampoota.

 7. nelli

  Ihania matkakuvia! Olen todella iloinen puolestasi, varmasti antoisa reissu kiinnostavan asian parissa. :)

  Mua kiinnostaa, miten muut bloggaajat suhtautuivat suhun? Käsittääkseni kaikki muut tunsivat joitakin seurueesta ennestään? Ja vaikuttavat aika highfash-tyypeiltä, jos ymmärrät mitä meinaan.

  • Sanni

   Mua kiinnostaa, miten muut bloggaajat suhtautuivat suhun?

   Vastaan myöhemmin, nyt on vähän kiire :) Mutta lyhyesti: suhtautuivat oikein hyvin :) Ja ei, muut eivät juurikaan tunteneet toisiaan, vain kaksi bloggaajista oli aiemmin tavannut toisensa.

   Edit. Noniin, nyt aikaa. :) Eli kyllä, minuun suhtauduttiin tosi kivasti ja koin kuuluvani joukkoon vaikka en itse kirjoitakaan muodista ja vaatteista ja hengailin Henkkamaukan ”trademark”-trikoopaidoissani. ^_^ (No, eivät Linda ja Violakaan kirjoita muodista, mutta he kylläkin ovat muuten paljon meikäläistä tyylikkäämpiä ^_^.)

   aikuttavat aika highfash-tyypeiltä, jos ymmärrät mitä meinaan.

   Mä en sanoisi noin, jos joku heistä olikin ”highfash” niin ei tuolla matkalla. Toki muista tytöistä näki että he kiinnittävät minua enemmän huomiota vaatteisiinsa, tyyliinsä ja asusteisiin, mutta jutuissa tai olemuksessa ei minusta kuultanut lainkaan FÄSHÖN. :)

 8. Elena / Kauniimpimaailma.blogspot.fi

  Ihania kuvia ja mielenkiintoinen postaus. Varmasti monesta bloggaajasta saa blogin kautta hieman eri kuvan kuin irl, varmaan itsestänikin. :) Monet bloggaajat näyttävät myös muiden ottamissa kuvissa ihan erilaisilta kuin oman bloginsa kuvissa, jännä juttu! Ei siinä minusta mitään pahaa ole, että omassa blogissa haluaa valita olevan enemmän vain niitä edustavampia kuvakulmia, mutta toinen ihminen katsoo sitten vähän eri silmällä eikä välttämättä pidä ollenkaan huonona kuvana sellaista, joka on erilainen kuin mihin on itse tottunut. :) Jos nyt tästä selityksestä jotain selvää sai, heh.

  • Sanni

   Jos nyt tästä selityksestä jotain selvää sai, heh.

   Sai kyllä. :) Ja sehän nyt on selvä että jokainen valitsee blogiinsa ne omaa silmäänsä eniten miellyttävät / omasta mielestään edustavimmat kuvat! ^_^

 9. eev_a

  tosi kiva postaus! ihanan näköinen tuo hotelli (vai kylpyläkö se oli..? :D)

  tuli mieleen noista kuvista, missä kaikki hengaa nettiin uppoutuneina melkein… hypnotisoituneen näköisinä, että jotenkin musta tuntuu, kuin aika moni eläisi nykyään todellisuudessa, missä asia ei tapahdu, jos siitä ei ilmoita sosiaalisessa mediassa. itse en ole edes facebookissa, joten se tuntuu aika hullulta. mutta siltä se omiin silmiini vaikuttaa, joidenkin ihmisten kohdalla ainakin! koska tykkään päivitellä ja muistella vanhoja hyviä aikoja, pyörittelen silmiäni myös tälle ilmiölle :D

  • Sanni

   jotenkin musta tuntuu, kuin aika moni eläisi nykyään todellisuudessa, missä asia ei tapahdu, jos siitä ei ilmoita sosiaalisessa mediassa.

   Oi, I _so_ know what you mean, I so know….

   Itse en halua älypuhelinta juuri siksi etten halua tuohon kuvanm välittämään todellisuuteen. Koska tiedän, että jos mulla olisi sellainen, rämpläisin sitä kaiken aikaa. Haluan vielä pitää taskuni www-vapaana vyöhykkeenä ja unohtaa netin kun en ole läppärini äärellä.

 10. Karoliina

  Oletko seurannut miten tuo reissu on näkynyt muiden tyttöjen postauksissa? Löytyykö sen suhteen kulttuurieroja? :)

  • Sanni

   Olen seurannut. Kulttuurieroista en osaa sanoa, mutta tyylieroja toki löytyy blogien oman persoonallisuuden mukaan. Toiset kirjoittivat enemmän, toiset vähemmän, ja nostivat esiin hieman eri asioita. Esimerkiksi Linda Hallberg ei ole (ainakaan toistaiseksi) julkaissut matkalta muuta kuin pari meikkikuvaa.

   Itse tykkäsin eniten Att Vara Någons Fru -blogin Emman kauniista, tunnelmallisista matkakuvista (joita on paljon! :)).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.