L300 – edullista anti-age-hoitoa herkälle iholle

Laadukas hyaluronihapoilla ja keramideilla ladattu hoitovoide alle 15 eurolla? Miellyttävällä kosmeettisella koostumuksella? Vailla hajusteita, parabeeneja ja mineraaliöljyjä? Kyllä, sellainen löytyy!

Sain tilaisuuden tutustua jälleen yhteen kiinnostavaan herkän ihon sarjaan yhteistyön merkeissä. Ruotsalainen L300-sarja on kotimaassaan apteekkisarja ja kuuluu maan luotetuimpiin merkkeihin. Suomen markkinoille L300 tuli neljä vuotta sitten ja on meilläkin jo löytänyt uskollisia asiakkaita. Suomessa L300-sarjaa saa päivittäistavarakaupoista.

Nimi L300 tulee sanoista ”Läkemedelsprojekt 30”. Ruotsalainen professori ja dermatologi Gunnar Swanbeck tutki 1960-luvulla kuivaa ihoa ja löysi ensimmäisten joukossa yhteyden kuivan ihotyypin ja niin sanottujen NMF-ainesosien puutteen välillä. Kroonisesti kuivan ihotyypin soluista puuttuu NMF-ainesosia jotka ovat ihossa luonnostaan olevia kosteuden sitojia kuten rasvoja, aminohappoja ja suoloja.

Swanbeck loi tutkimusten pohjalta hoitovoiteen, jossa käytettiin NMF-ainesosia karbamidia ja suolaa. Tähän saakka kuivan ihon hoitovoiteiden teknologia oli perustunut enimmäkseen okklusiivisiin eli iholle kosteutta lukitseviin aineosiin. 70-luvulla lanseerattiin klassinen HTH-voide ja 80-luvulla L300-sarja, jotka perustuivat suoraan Swanbeckin löytöihin. L300-tuotteet sisälsivät karbamidin ja suolan lisäksi myös muita luontaisia kosteuttajia kuten maitohappoa, betaiinia ja hyaluronihappoa. Näihin tutkittuihin ainesosiin perustuu L300-sarjan teho tänäkin päivänä.

Nämä ovat varmasti monille Karkkipäivän kosmetiikka”hörhö”lukijoillekin tuttuja kosteuttavia ainesosia joiden tehoon nojaa moni kalliimpikin kosmetiikkasarja. Etenkin AHA-happoihin kuuluva maitohappo sekä hyaluronihappo ovat viime vuosien suuria trendiainesosia kauneusmarkkinoilla.

Miksi lähdin erityisen mielelläni mukaan esittelemään L300-sarjaa on miellyttävien koostumusten lisäksi sen varsin mukava hintaprofiili. Anti-age-voiteet ja etenkin seerumit ovat tunnetusti usein kalliita, mutta L300-sarjasta löysin erittäin hintaystävällisen vaihtoehdon hyaluronihappopohjaisille kalliille sarjoille. Sarja on vieläpä hajusteeton, toinen monen herkkäihoisen suomalaiskuluttajan peräänkuuluttama ominaisuus.

L300-sarjan tuotteet eivät myöskään sisällä parabeeneja ja mineraaliöljyjä.

 

L300 on kehitelty erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Sarjaan kuuluu neljä eri kasvojen hoitolinjaa oikein herkästä ihosta ikääntyneen ihon hoitoon sekä vartalonhoitosarja.

Valitsin tutustua hyaluronihappoihin perustuvaan Hyaluronic Renewal -linjaan. Sarjan tuotteissa käytetään kahta eri molekyylikoon hyaluronihappoa parhaan vaikutuksen ja imeytymisen takaamiseksi. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan mutta sen tuotanto hidastuu merkittävästi ikääntyessämme. Ulkoisesti käytetty hyaluronihappo toimii kuin kosteustyyny; se täyteläistää ihoa, silottaa juonteita ja ryppyjä ja osallistuu ihon kosteustasapainon ja suojavaipan ylläpitoon. Ei oikeastaan ole ihotyyppiä joka ei hyötyisi hyaluronihaposta.

HYALURONIC RENEWAL -SARJA

Sarjassa on päivä- ja yövoide, suojakertoimellinen päivävoide, seerumi ja silmänympärysvoide. Suositushinta Hyaluronic Renewal -sarjan tuotteille on 14,90€ mutta esimerkiksi Sokoksella sarjan tuotteet maksavat 13,90€. Pidin kaikista sarjan tuotteista mutta erityisiksi suosikeikseni muodostuivat silmänympärysvoide ja yövoide. Kaikki Hyaluronic Renewal -sarjan tuotteet ovat myös vailla kuivattavaa alkoholia.

Hyaluronic Renewal Day Cream 14,90 € / 50 ml

Hyaluronic Renewal Night Cream 14,90 € / 50 ml

Kosmeettisesti erittäin miellyttävän tuntuiset, helposti imeytyvät ja tahmaamattovat voiteet ovat sitä tyyppiä, johon itse olisin epäilemättä mieltynyt apteekkikosmetiikkavuosinani. Nämä voiteet eivät kikkaile parfymoidulla tuoksulla, sorbettikoostumuksilla tai ylellisen näköisillä mutta säilönnällisesti epäkäytännöllisillä purkkipakkauksilla (katso eilinen postaus ;)) vaan ovat rehtiä hoitavaa ja kosteuttavaa kosmetiikkaa joka toimii vailla luksuslisiä. Luksukselle on paikkansa, ja niin on toimivalle peruskosmetiikallekin. L300 on sitä.

Sekä päivä- että yövoiteessa on käytetty kahden eri molekyylikoon hyaluronihappoa. Päivävoide on ihastuttavan kevyt ja jopa raikkaan tuntuinen. Hyaluronihapon ohella sen hoitaviin ainesosiin lukeutuvat pantenoli, sodium pca sekä pehmentävät rapsiöljy ja oliivin glyseridit.

Yövoide on täyteläisempi mutta ei rasvainen, vain runsaampi ja hoitavampi koostumukseltaan. Vaikka itse olen raikkaampien päivävoidekoostumusten suurkuluttaja, on pakko huomioida Hyaluronic Renewal -yövoiteen hintaansa nähden todella kosteuttava ainesosaprofiili; voiteessa on nimikkoainesosan lisäksi peräti viittä eri keramidia ja kolesterolia (= kuivan ihon ystävät) sekä sheavoita ja rapsiöljyä pehmentämässä ja pantenolia ja sodium pca:ta sitomassa kosteutta. Kuivaihoiselle suosittelisin tätä ilomielin päivävoiteeksi. Minullekaan tämä ei kuitenkaan ole liian raskas.

Hyaluronic Renewal Day Cream SPF 15 14,90 € / 50 ml

Suojakertoimellinen päivävoide on ehtinyt olla kesäkuun aikana jo niin ahkerassa käytössä että se on kohta lopussa :D Käsilaukkuystävällinen kapea 50 millin pakkaus on kulkenut mukana ulkoillessa ja miellyttävää koostumusta on ollut mukava hieraista käsivarsiin ja dekolteellekin.

Voide sisältää sekä UVA- että UVB-suojan sekä hoitavin ainesosina hyaluronihappoa (totta kai), NMF-ainesosiin lukeutuvaa fytosphingosinea sekä tetrapeptidejä, jotka lupaavat häivyttää pigmenttimuutoksia.

Hyaluronic Renewal Anti-Age Eye Cream 14,90€  / 15 ml

Suosikkini! En tiedä johtuuko kookosöljystä vai mistä, mutta tämä voide on ihollani kaikkein omimman tuntuinen. Päivävoiteeseen verrattuna silmänympärysvoide on hieman ravitsevampi, sillä se sisältää korkean pitoisuuden kookosöljyä ja erittäin ravitsevaa skvalaania (jep, tämä on myös NMF-ainesosia). Tietysti koostumuksessa on myös päivä- ja yövoiteen tapaan kahden eri molekyylikoon hyaluronihappoa.

Tykkään tästä voiteesta ihan valtavasti ja käytän sitä myös koko kasvoilla. Paljon matkustavana käytän usein silmänympärysvoiteita kasvovoiteena, sillä 15-millin pakkaukset ovat oikein reissuystävällisiä.

 

Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Serum 14,90 € / 30 ml

Tässäpä olisi harvinaisen hyvän hinnan hyaluronihapposeerumi. Monissa hyaluronihappohoitotuotteissa, myös seerumeissa, käytetään vain yhtä hyaluronihappoa (edullisimmissa usein vain ’hyaluronic acid’ -nimellä kulkevaa joka isompimolekyylisenä jää ihon pintaan), mutta L300:n seerumissa on myös natriumhyaluronaattia joka imeytyy syvemmälle. Kummatkin tyypit ovat iholle hyödyllisiä mutta luonnollisestikin parhaimman kosteutustehon saa aikaan käyttämällä kumpaakin.

L300:n seerumi on koostumukseltaan sitä allekirjoittaneelle mieluisinta eli maitomaista, tai sanoisinko maito-fluidimaista. Seerumi ei jätä tahmeaa pintaa. Jos haet hyvän hinta-laatusuhteen hyaluronihapposeerumia, tässä on etsimäsi.

Hyaluronic Renewal -sarjan lisäksi sain myös läjän muita L300-tuotteita joista poimin esiteltäviksi seuraavat tuotteet. Puhdistustuotteet osoittautuivat ihan mielettömän hyviksi ja näistä Cleansing Mousse on jo kuukauden testijakson jälkeen puoliksi tyhjä.

PUHDISTUSTUOTTEET

 

Intensive Moisture Cleansing Mousse 6,90€ / 150 ml

Oli vaikea päättää kumpiko sarjan vaahtoavista putsareista on parempi, mutta ainakin tämä pumppuvaahto on tyhjentynyt rivakammin :D Pehmeän liukkaat nesteestä-vaahdoksi -tyyppiset pumpattavat vaahtoputsarit ovat pitkään olleet suosikkejani ja arvostelen niiden vaahdon rakennetta aika armottomasti. Minullahan on ollut suunnitteilla jopa oma ”vaahto-corner” -osio blogiin koska olen ehkäpä poikkeuksellisen intohimoinen ja tarkka vaahtotuotteiden aficionado.

L300 Intensive Moisture Cleansing Mousse muodostaa mahdottoman pehmeän ja kermaisen liukkaan, kestävän vaahdon ja puhdistaa ihon sellaisella hellävaraisuudella ettei todisteeksi jää minkäänlaista nitinää ja natinaa. Arvelin ensin sarjan Ultra Senstive -cleanserin olevan vielä hellävaraisempi mutta enpäs tiedä, kyllä tämä tuntuu hoitavuudeltaan yhtä hyvältä. Hoitavuus = ihon omaa suojavaippaa ei pestä kokonaan pois ja  puhdistusaine jättää iholle myös kosteutta sitovia aineita. L300-vaahdossa on lista ainesosia joita odottaisi näkevänsä jonkin selektiivisen anti-age-hoitotuotteen kyljessä: karbamidi, niasiiniamidi, maitohappo, betaiini ja pantenoli. pH on oman mittaukseni mukaan vitosen luokkaa Löytö!!

Ultra Sensitive Foaming Cleanser 6,90 € / 150 ml

Ultra Sensitive -putsari edustaa toista vaahtoavien putsarikoostumusten lemppariani; maitomaista geeliä joka ei käyttäydy geelien omaisesti eli ei tunnu niljaiselta, vaahtoaa hyvin maltillisesti ja huuhtoutuu iholta helposti. Voisin kirjoittaa esseen monisyisestä suhteestani geeleihin, mutta jätetään se toiseen kertaan. :) Iholla tämä geelimaito muodostaa miedon vaahdon ja tuntuu äärimmäisen mukavalta. Välillä tykkään hillitymmästä vaahdosta ja silloin valitsen tämän tyyppisen putsarin.

Ultra Sensitive -linjan tuotteet on tarkoitettu aivan erityisen herkälle iholle. Foaming Cleanser on sulfaatiton ja sen pH oman mittaukseni mukaan on noin 6.

Intensive Moisture 3 in 1 Micellar Cleansing Water 6,90 € / 200 ml

Voi todeta että nimi todellakin pitää paikkansa; kosteuttavaan koostumukseen on pakattu kolmea eri sokeria, karbamidia ja aminohappoja. (Sokeriyhdisteet kosmetiikassa kuuluvat kosteutta sitoviin ainesosiin, samoin aminohapot.)

Vaikka misellivesi myös puhdistaa, tahtoisin nimetä tämän L300-veden melkein hoitovedeksi, niin kosteuttavalta se tuntuu. Vesi jättää iholle tunteen hoitavista ainesosista – tunne, jota ennen välttelin kasvovesissä mutta johon suhtaudun nyt eri asenteella. Erityisen hoitavan koostumuksen kuuluukin jättää iholle jälkitunnetta, sillä kosteutta sitovat ainesosat eivät haihdu iholta vaan jäävät sen pintaan.

L300-miselliveden pH on kotimittaukseni mukaan alle 4, eli ihoystävällisen hapan.

Alle seitsemän euron hinnallaan nämä putsarit ovat myös sangen kukkaroystävällisiä :)

Olipa mukavaa tutustua tähän sarjaan. Yhtä edullisia markettibrändien tuotteitakin kokeilleena koin, että näiden kosmeettiset koostumukset sekä vaikuttavien ainesosien laatu ovat tämän hintaluokan päivittäiskosmetiikkamerkeissä parempaa kastia. Ja kerrankin kokonaan hajusteeton sarja! Itselleni tuoksut kyllä kelpaavat, mutta kaikki eivät voi tuoksuvaa kosmetiikkaa käyttää ja on mukavaa kertoa myös hyvistä hajusteettomista vaihtoehdoista. Ultra Sensitive -linjan tuotteet on lisäksi kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa ja niillä on Allergia-tunnus.

L300-sarjan tuotteita saa Suomessa päivittäistavarakaupoista sekä erityisliikkeistä kuten Hehku.

 

kauneus
Kommentit (29)
 1. L300 on kyllä raaka-aineiltaan virkistävä sarja tuossa hintaluokassa. :) Misellivesi menee ehdottomasti testiin.

  NMF ei muuten koostu skvalaanista tai muistakaan rasvoista, vaan nimenomaan vesiliukoisista aineista. Skvalaani/skvaleeni, keramidit ja monet muut lipidit ovat sen sijaan tärkeä osa ihon luontaista seebumia ja sarveissolukerroksen soluväliainetta.

  1. NMF ei muuten koostu skvalaanista tai muistakaan rasvoista, vaan nimenomaan vesiliukoisista aineista.

   Aaa, minä olen aina luullut että NMF:iin kuuluu myös lipidejä. Voi olla että tähän vaikuttaa se mitä olen lukenut monien valmistajien sivuilta, Paula Begoun on mielestäni nimennyt skvalaanin ja muitakin lipidejä Natural Moisturising Factor -ainesosiksi ja
   monella muullakin kosmetiikan valmistajalla on mennyt pullat ja puustit sekaisin.

   Tässä esimerkki The Ordinaryn sivulta:

   ”Natural Moisturizing Factors (NMF) are elements that keep the outer layer of the skin protected and well-hydrated. NMF are made up of multiple amino acids, fatty acids, triglycerides, urea, ceramides, phospholipids, glycerin, saccharides, sodium PCA, hyaluronic acid and many other compounds that are naturally present in the skin.”

   Mutta tosiaan, nyt kun katson Una Nuotion Kauneudenhoidon käsikirjaa, niin siellä lipidit taas eivät kuulu NMF:iin… Ehkä tässä on mennyt NMF ja ihon hydrolipidikalvo vähän sekaisin tai päällekkäin käsitteinä, kun hydrolipidikalvo koostuu sekä NMF:istä sekä lipideistä.

 2. Kuinka vertaisit hyaluronihapposeerumia Lumenen Valo Hyaluronitiivisteeseen?

  1. Selkein ero tulee koostumuksesta; Lumenen Valo on nestemäinen, L300-hyaluroniseerumi on maitomainen (maitofluidi). Siinä missä Valo katoaa ihoon tosi nopeasti ja jättää (ainakin minulla) ihon jopa kiristävämmän tuntuiseksi kuin ennen tiivisteen laittamista (ja päälle on heti levitettävä kosteusvoide), toimii L300-seerumi enemmän hyvin kevyen kosteusemulsion kaltaisesti.

   Koostumusjutut ovat makuasioita ja minä esimerkiksi kuulun niihin jotka pitävät enemmän maitomaisista kuin nestemäisistä/kirkkaista seerumeista. Maitomaiset jättävät pehmeämmän tuntuisen ihon. Mutta tässä tapauksessa, jos jättää kosmeettisen koostumuksen ja ihofiiliksen sivuun ja arvioi vain seerumeiden sisältöä, on Lumenen Valo L300-seerumia monivaikutteisempi; se sisältää myös ihoa kirkastavaa C-vitamiinia sekä antioksidanttista lakkauutetta. Lisäksi Valo-tiivisteessä on hieman monipuolisempi kattaus erilaisia kosteuttavia ainesosia. Herkän ihon tuotteet kuten L300 pyritään formuloimaan yleensä ainesosiltaan aika simppeleiksi jotta potentiaaliset herkistävät tekijät saadaan minimoitua.

   1. Kiitos jälleen ihanan perusteellisesta vastauksesta:)

    En itsekään oikein pidä Lumenen ihofiiliksestä, mutta jos se toisaalta on monivaikutteisempi…pitää jokatapauksessa testata tuon L300-seerumi.

    Ps. Ranskasta tuli Clarinsin lisäksi kotiin Gaudelieta. En ole sitä ennen käyttänyt, mutta nyt ostin kasvovoiteen ja -öljyn.

    1. Mitäs Clarinseja ostit? :) :) (Kivaa Aina kuulla toisten kosmetiikkaostoksista ^_^)

     Caudalieta en ole minäkään kokeillut mutta sain Anchoragen Sephorasta ostosten mukana jonkun Caudalie-voidenäytteen. Jos sen muistaisi tässä vielä testatakin :D

     1. Clarinsin Toning Lotion Normal/ Dry Skin -kasvovesi on ollut suosikkini jo monta vuotta. Siinä on aivan ihana raikas tuoksu.

      Extra Firming voide oli hankintalistalla, mutta sain Caudelien voiteen ja öljyn samalla summalla, joten otin ne tällä kertaa.

      Mukaan lähti myös La Roche-Posayn ripsari. En edes tiennyt, että heillä on meikkejä. Mutta testiin lähti, kun harja näytti hyvältä.

      1. 👍☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *