Kiinnitetty postaus

Hajusteetonta C-vitamiinia herkälle iholle: uusi L300 Vitamin C-sarja

Kaupallinen yhteistyö: L300

Hienoja uutisia päivittäiskosmetiikkamarkkinoilta: edullisten sarjojen suosikkeihini kuuluvalta L300:lta on tullut C-vitamiini-ihonhoitosarja. Sarjasta iloitsevat erityisesti hajusteherkät: se on päivittäiskosmetiikan puolella ainoa hajusteeton C-vitamiini-sarja!

L300 on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana minulle positiivisimpia löytöjä ”markettikosmetiikan” saralla. Kotimaassaan Ruotsissa apteekkisarjana tunnettu L300 edustaa tutkituille, tehokkaille ja hyvin siedetyille ainesosille pohjautuvaa no-nonsense-tyylistä ihonhoitoa, jossa pääroolissa ovat toimivat ja hoitavat, herkällekin iholle sopivat koostumukset. Bling ja blong jätetään muille sarjoille.

Kaiken kaikkiaan L300 todella sopii riisutussa minimalismissaan enemmän apteekki- kuin markettigenreen, mutta Suomessa se on päätynyt päivittäistavarapuolen levitykseen.L300-tuotteissa käytetty C-vitamiinin muoto on askorbyyliglukosidi. Tämä vesiliukoinen C-vitamiinijohdannainen kuuluu tutkituimpiin ja stabiileimpiin C-vitamiinijohdannaisiin. Vesiliukoisena se voidaan formuloida miellyttäviin emulsiopohjiin.

L300 C-Vitamiini-tuotteet eivät herkistä ihoa auringonvalolle ja sopivat herkällekin iholle.

MITÄ C-VITAMIINI TAAS TEKIKÄÄN IHOLLA…?

Eri johdannaisilla on hieman erilaisia ominaisuuksia, mutta kaikille C-vitamiinin muodoille on yhteistä kirkastava ja antioksidanttinen vaikutus. C-vitamiini heleyttää ihoa, parantaa sen väriä ja hidastaa ulkoisista tekijöistä johtuvia ihon ikääntymisen merkkejä.

Kun menemme ulos, ihomme altistuu heti sitä kuormittaville ja ikääntymistä nopeuttaville tekijöille. Auringonvalo, saasteet, tupakansavu. Niiden vaikutus näkyy iholla esimerkiksi sameutena, kuivuutena, pigmenttiläiskinä, juonteina ja ryppyinä.

Meillä on tarjota iholle kaksi fantastista apua taistella näitä rasitteita vastaan: antioksidantit sekä aurinkosuojavoide. Ihan kaikkien olisi hyvä käyttää näitä, ja C-vitamiini on antioksidanteista tehokkaimpia – yhdessä E-vitamiinin kanssa ykköstiimi!

L300-tuotekehityksessä C- ja E-vitamiinin synerginen liitto tunnetaan, ja niinpä kaikissa C-vitamiini-sarjan tuotteissa on myös E-vitamiinia. E-vitamiini tehostaa C-vitamiinin antioksidanttista vaikutusta, tsekkaa siis aina, että C-vitamiinituotteesi sisältää myös eetä.

NELJÄ TUOTETTA

Sarjassa on neljä tuotetta: seerumi, päivä- ja yövoide sekä naamio.

Kaikissa tuotteissa on C- ja E-vitamiinin lisäksi ravinteikasta ja antioksidanttista tyrnimarjaa sekä ihoa napakoittavaa ja huokosia supistavaa greippiuutetta. Lisäksi kussakin tuotteessa on omat kosteuttavat, ravitsevat ja hoitavat erityisainesosansa.

Kaikkien neljän tuotteen ovh-hinta on 14,90€.

GLOW BOOST FACE SERUM

Seerumi on koostumukseltaan läpinäkyvää paksunnettua nestettä. Ihotuntuma on neutraalin miellyttävä ja kosteuttava.

Seerumissa on sarjan korkein pitoisuus C-vitamiinia (4%) ja se on vaikutuksiltaan kirkastavin. Pantenoli ja hyaluronihappo tuovat ihoon myös intensiivistä kosteutta. Lisäksi allantoiini tuo seerumiin rauhoittavan ominaisuuden. Seerumi ei jätä iho tahmeaksi vaan kuivuu täysin samettiseksi. Mutta harvapa tätä jää odottelemaan, kun päälle kuuluu laittaa voide. :)

🍊 Glow Boost -seerumin hyödyt iholle pähkinänkuoressa: kirkastaa, kosteuttaa, suojaa vapailta radikaaleilta (antioksidanttisuus), rauhoittaa.

INSTANT GLOW DAY CREAM

Sarjan päivävoide on kevyt ja heleyttää ihoa välittömästi valoa heijastavia pigmenttejä sisältävällä koostumuksellaan. Voiteessa on herkullinen pastellipersikkainen sävy.

Tämä on aivan ihana voide normaalille ihotyypille; kevyt ja nopeasti imeytyvä. Kosmeettisesti erittäin miellyttävä, juuri sellainen ”sopii-meikin-alle” -voide. Instant Glow -voiteen hoitaviin ainesosiin lukeutuvat sarjan signature-ainesosien lisäksi glyseroli, betaiini, skvalaani sekä oliiviöljyn esteri.

Vinkki: jos ihosi on kuiva ja kaipaa lipidipitoisempaa hoivaa, voit tuunata voiteen ravitsevammaksi lisäämällä siihen pari tippaa L300 Hyaluronic Renewal -linjan kasvoöljyä. Tai, jos ihosi on oikein kuiva, suosittelen valitsemaan päivävoiteeksi C-vitamiinisarjan keramidipitoisen yövoiteen.

🍊 Instant Glow -voiteen hyödyt iholle pähkinänkuoressa: ”kauneusvoide”; heleyttää ihoa välittömästi (valoa heijastavat pigmentit), kosteuttaa, kirkastaa, tuo antioksidanttista suojaa, hidastaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä, napakoittaa ihoa.

REVITALIZING NIGHT CREAM

Jos päivävoidetta voi luonnehtia koostumukseltaan kevyeksi kauneusvoiteeksi, yövoide on järeämmin hoitava ja ravitseva voide. Hoitavuudeltaan yövoide on sarjan tähtituote, jos ei hae pelkkää C-vitamiinin kirkastavaa vaikutusta (tällöin seerumi on must!).

Yövoiteen erittäin ravitseva ja suojaava koostumus sisältää rypsiöljyä, skvalaania, jojobaestereitä, auringonkukan ja mimosankukan vahaa sekä kokonaista viiden eri keramidin yhdistelmän.

Lisäksi yövoiteeseen on lisätty C-vitamiinin kirkastavaa vaikutusta tukemaan peptidiyhdiste tetrapeptide-30, joka tasoittaa ihon sävyä ja heleyttää sameaa ihoa.

Vaikka voide on täyteläistä, se ei tunnu iholla rasvaiselta ja imeytyy jättäen ihon samettisen sileäksi.

🍊 Revitalizing Night Cream -voiteen hyödyt iholle pähkinänkuoressa: ravitsee, pehmentää, kosteuttaa, kirkastaa, tuo antioksidanttista suojaa, hidastaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä.

ENERGIZING FACE MASK

Niin kosteuttavan tuntuinen..! Tässä on hyvä esimerkki ”no-nonsense”-tyyppisestä ihonhoidosta; Vitamin C Energizing -naamiosta et löydä eksoottisia uutteita tai jänniä supermolekyyleja, vaan hoitavuus perustuu neljän tehokkaasti kosteuttavan ainesosan yhdistelmälle. Glyseroli, betaiini ja pantenoli sitovat kosteutta, sheavoi ehkäisee kosteuden haihtumista. Samalla iho hyötyy C-vitamiinin heleyttävästä ja kollageenisynteesiä tukevasta vaikutuksesta.

En sano, etteikö eksoottisillakin aineilla saa hyviä tuloksia (saa toki!), mutta kun pelataan herkän ihon ehdoilla ja halutaan minimoida kaikki potentiaaliset ärsyttäjät, valitaan reseptipalettiin ne kaikkein varmimmat ja siedetyimmät aineet.

Naamion annetaan vaikuttaa iholla 15 minuuttia, minkä jälkeen se huuhdotaan pois. Vaihtoehtoisesti naamion voi myös jättää kasvoille yön yli ja huuhtoa vasta aamulla. Suosittelisin lämpimästi jälkimmäistä, niin ihanan kosteuttavalta tämä voide tuntuu. Olisi sääli pestä se pois vain vartin jälkeen..!

🍊 Energizing Face Mask -naamion hyödyt iholle pähkinänkuoressa: kosteuttaa, pehmentää, kirkastaa, tuo antioksidanttista suojaa, hidastaa ikääntymisen merkkejä.

L300 Vitamin C-tuotteita myydään hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa ja niiden ohjehinta on 14,90€.

Aiemmat L300-postaukseni löydät tämän linkin takaa.

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (29)
 1. Kylläpä on kiinnostavaa kuultavaa näin hajuherkälle! Onko tuo seerumi vähän Mossan kirkastavan Glow Cocktail -seerumin tapainen? Nämähän ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta mitä tuumaat, onko näiden ici kuitenkin ilman pahiksia?

  1. Moikka Heidi! Tämä L300-seerumi ei ole yhtään Mossan Glow Cocktailin kaltainen. No, ainoa mikä on yhteistä on lupaus kirkastaa ihoa, mutta Mossan seerumi tekee sen ihan eri aineosilla; miedoilla hedelmähapoilla. Mossan seerumissa on myös C-vitamiinijohdannainen (askorbyylipalmitaatti), mutta niin pienellä pitoisuudella, että sillä ei juuri ole kirkastavaa vaikutusta, eikä tämä johdannainen muutenkaan kuulu niihin tehokkaimpiin C-vitamiineihin :) Mossan seerumi on myös ihan erilainen tekstuuriltaan: se on emulsiota, L300-seerumi on kirkasta nestettä.

   Inci”pahikset” ovat lopulta aika yksilöllisiä, mutta jos esimerkiksi pitää silikonia turhana täyteaineena, niin sitä ei L300:n seerumi sisällä (useimmat normikosmetiikan seerumit sisältävät). Kuitenkin L300-tuotteet ovat erilaisia luonnonkosmetiikkaan verrattuna ja niissä on paljon synteettisiä ainesosia, se on selvää

   1. Mullekin tuli heti mieleen, että ehdottaisinko tätä seerumia Mossan tilalle läheiselle, joka tykkäsi Mossasta, mutta kielsin ostamasta uudestaan, kun selvisi toi happohomma. Jos tyyppi laittaa nökön 15 spf kasvovoidetta aamulla kasvoille ja on päivän ulkona auringossa niin en pidä Mossan käyttöä kovin hyvänä… Onneksi kosteuttava kasvovesi on saatu markkinoitua hälle jo käyttöön :D

    Josta muuten btw. Havahduin konkreettisen esimerkin jälkeen miten kosteuttavaa kasvovesi oikeesti voi ollakaan. Ekopharman herukkakasvovesi (paksumpi koostumus) jäi kasvoille käyttämättä, kun tuoksu ei vaan yhtään napannut. Rupesin sitten käyttämään sitä käsissä ja wow! Päivällä se on ihanan kevyt nopeasti imeytyvä/tahmaamaton ”kosteusvoide” ja illalla kun laittaa sitä ensin ja päälle kerroksen carbalania (karbamidit mun ihottottumaisille kuiville katastrofikäsille ehdoton) niin on selkeesti parempi. Carbalan on musta myös kosteuttava, mutta ilmeisesti kädet hyötyy vielä entistä runsaammasta kosteutuksesta. Oon toki kasvoillakin huomannut kosteuttava kasvoveden hyödyn, mut päälle kun laittaa aina seerumin ja öljyn niin se wow -huomio ei ole ollut niin suuri.

    Nyt vaan pohdin, että minkäs kasvoveden/hoitoveden raskis ostaa jatkossa käsille… Uusi tarve :D

    Kosteutus, ehdottomasti mun juttu!

    Sori, lähti vähän raiteilta. Nyt sattu naputtelufiilis, kun on pitäny jo aiemminkin hehkuttaa tätä valaistumista xD

    1. mutta kielsin ostamasta uudestaan, kun selvisi toi happohomma. Jos tyyppi laittaa nökön 15 spf kasvovoidetta aamulla kasvoille ja on päivän ulkona auringossa niin en pidä Mossan käyttöä kovin hyvänä

     Totta, aina on parempi käyttää happotuotteita iltaisin, jos viettää paljon aikaa päivisin auringonvalossa. Vaikka arvelen kyllä, että Mossan Glow-seerumissa on happoja todella miedolla pitoisuudella, ja vaikutus on kumulatiivinen. Mossan omissa käyttöohjeissa seerumia suostellaan käytettävän aamuin illoin. (Ehkä he tosin ovat ”unohtaneet” lisätä, että päivällä olisi hyvä käyttää suojakertoimellista päivävoidetta…)

     Havahduin konkreettisen esimerkin jälkeen miten kosteuttavaa kasvovesi oikeesti voi ollakaan. Ekopharman herukkakasvovesi (paksumpi koostumus) jäi kasvoille käyttämättä, kun tuoksu ei vaan yhtään napannut. Rupesin sitten käyttämään sitä käsissä ja wow!

     Mahtavaa kuulla..! :) Vesimäisen kosteutuksen power on kyllä hämmentävä. Mä olen myös käyttänyt Ekopharman paksua Herukka-kasvovettä joskus säärille..! :D Ihanan tuntuinen… ja kun laittaa öljyä päälle, fiilis on täydellinen. Jos en olisi niin mukavuuden (lue: nopeuden) haluinen, lopettaisin voiteiden käytön varmaan kokonaan ja siirtyisin pelkkään vesikosteus + öljy -rutiiniin niin kasvojen kuin vartalon osalta. Kädet on mulla ainoa osa ”ruumiissa”, jotka ehdottomasti vaativat voiteen suojaavuuden.

     Nyt vaan pohdin, että minkäs kasvoveden/hoitoveden raskis ostaa jatkossa käsille… Uusi tarve :D

     😁😁 Sitä sattuu…!

     Sori, lähti vähän raiteilta. Nyt sattu naputtelufiilis, kun on pitäny jo aiemminkin hehkuttaa tätä valaistumista xD

     Täällä saa aina ”lähteä raiteilta! :) <3 En vain aina ehdi vastata nopeasti, mutta se ei tarkoita, etteikö kaikki rönsyily olisi enemmän kuin toivottua..! ❤️

     Ihanaa sunnuntaita..! Mä lähden kohta lumi- ja risutöihin :)

     1. Oijoi, koko kropalle kasvovettä (tmv) ja öljyä. Tuo olisi hemmottelua! Ja kalliin kuuloista :D Rupesi kiinnostaa, mitä vesikosteutusta sä käyttäisit tässä tarkoituksessa?

      Itseasiassa rupesin ihan kattomaan litrahintoja. Eipä tuo Ekopharman Herukka ole oikeastaan edes kallista (suhteessa muihin), 98e/L. Kuitenkin kotimainen ja luonnonkosmetiikkaa. Ja pumppupullo on kätevä vs suihkepullo tällaiseen ”käsivoide” käyttöön. Vertailuun Lumene kosteuttava kasvosuihke Prismassa 179e/L, Lavera hydro sensation face mist normihinnalla 109e/L, Missha super aqua ice tear toner elevenillä noin 97e/L, Patyka soothing milky toner Ruohonjuuressa 92,50e/L. Ja näistä mulla ei itseasiassa edes ole omaa kokemusta, olivat vaan semmosia mitkä tuli ekana mieleen.

      ”Täällä saa aina ”lähteä raiteilta! :) <3 [….]rönsyily olisi enemmän kuin toivottua..!”
      Hih! SiksiKIN tää on ihan paras blogi :)

      1. Rupesi kiinnostaa, mitä vesikosteutusta sä käyttäisit tässä tarkoituksessa?

       Nuo geelimäiset kasvovedet on kieltämättä parhaita levittää vartalolle, mutta on ne aika arvokkaita. Ekopharman on varmaan litrahinnaltaan parasta, tai sitten Lumenen se pinkki kasvovesi kuivalle iholle. Ostin sitä tässä keväällä pitkästä aikaa kokeiluun, ja se on välillä kirvellyt (!) mun iholla, joten saattaa mennä vartalokäyttöön mieluummin :)

       Jos haluaisi ihan edullisimman vesikosteus & öljykombon kropalle, ostaisin LactoLinen hellävaraisen kasvoveden (jossa hyaluronihappoa) sekä edullisimman mahdollisen vartaloöljyn, merkillä ei niin väliä. :) Laittaisin LactoLinen suihkepulloon ja suihkuttaisi vartalolle, sitten öljyä perään :)

       Tätäkin olen kotona harrastanut :) Tuo LactoLinen kasvovesi on älyttömän hyvää hintaansa nähden. Elämyksellisyys toki nolla, mutta kyllä se kosteuttaa 👍

       SiksiKIN tää on ihan paras blogi :)

       😙❤️

       1. Oon tyystin unohtanut ton Lacto Linen ja Lumenen pinkin. Kumpikin on ollut mun kiinnostaisi kokeille -listalla. Varsinkin tuo Lumene kun sen purkki on niin ihanan värinen… Järkytyin tosta Lacto Linen hinnasta, tuota raskisi todellakin jo laittaa käsiin. Tarkotithan siis tuota vaaleanpunaisella tekstillä olevaa alkoholiton kasvovettä?

        Noo, Lacto Linen tuoksuttomuus voisi olla jopa ok, Ekopharman herukasta en siltä osin tosiaan tykkää yhtään. Ootko kokeillu Ekopharman sitä tyrni-kasvovettä? Onko kosteusteholtaan samanlainen kun herukka? Kädet varmasti tykkäisi anti age -vaikutuksesta muuten, mutta c-vitamiinin sopivuus ihottuman kanssa toki pitäisi testata varoen.

        Yht’äkkiä niin monta vaihtoehtoa! :D Kasvotuotteissa huomaan, että oon löytäny niin monta lempparia, että niitä tulee nykyään testailtua niin harvakseltaan.

        1. Järkytyin tosta Lacto Linen hinnasta, tuota raskisi todellakin jo laittaa käsiin. Tarkotithan siis tuota vaaleanpunaisella tekstillä olevaa alkoholiton kasvovettä?

         Joo, alkoholitonta ja vaaleanpunaisella tekstillä. :) Siis tätä:

         https://lh-beauty.fi/tuote/lacto-line-hellasti-hoitava-kasvovesi/

         Mä en kyllä tätä laittaisi käsiin, tai tuntuisi kummalta ajatukselta. Geelimäisen koostumuksen ymmärrän, koska se ”tarttuu” käsiin ja tätä myöten pääsee imeytymään paremmin, mutta vesimäinen kosteuttaja yksinään käsillä kuulostaa erikoiselta ja kyseenlaistaisin sen toimivuuden :D

         Käsien iho on jalkapohjien ohella vartalon paksuinta ja kuivinta ihoa, ja vaatii erilaista hoitoa kuin muun vartalon iho. Siksi käsivoiteet ovat käytännössä aina paksumpia, kuin vartalovoiteet. Eli vaikka vesikosteutus voi toimia vartalon iholla, kyseenlaistaisin hieman sen tehokkuuden käsien iholla.

         Ootko kokeillu Ekopharman sitä tyrni-kasvovettä? Onko kosteusteholtaan samanlainen kun herukka?

         Olen, mulla on tällä hetkellä kylppärissä kummatkin vierekkäin seurustelemassa :) Tykkään Tyrnistä vielä Herukkaakin enemmän. Kun vertaan näiden incejä, Herukassa on enemmän humektantteja eli kosteutta sitovia ainesosia, mutta mun iholla Tyrni tuntuu yhtä kosteuttavalta (ja on paremman tuoksuinen, mieltymys voi tulla jo pelkästään siitä <3). Ainesosien pitoisuudethan eivät toisaalta näy incissä, joten vaikka Herukassa on lukumäärällisesti enemmän humektantteja, saattaa olla, että Tyrnissä onkin esimerkiksi korkeampi putoisuus glyserolia . Incin perusteella ei siis pysty lopulta näkemään kosteuttavuudesta oikein mitään muuta kuin potentiaalin, mutta vasta iho kertoo todellisen tehon. :)

         Kädet varmasti tykkäisi anti age -vaikutuksesta muuten, mutta c-vitamiinin sopivuus ihottuman kanssa toki pitäisi testata varoen.

         Jep, ehdottomasti. C-vitamiini + ihottuma ei kuulosta ideaalilta yhdistelmältä.

         Yht’äkkiä niin monta vaihtoehtoa! :D

         Tell me about it… :D Nimimerkillä ”Kotona jo kymmenien pullojen wardrobe joista valita joka aamu, ja silti tekee mieli kokeilla aina vain lisää…”

         1. Joo pelkkä nestemäinen kasvovesi olisi outo käsissä päivällä esim 😅. Mutta jos sitä suihkisi pari kerrosta ennen paksumpaa voidetta. No joo, täytyy nyt kattoo kumpaan törmää kaupassa, Lactikseen vai Lumeneen.

          Iso kiitos avusta! Ja tästä höpöttelyhetkestä 🤗

          1. Eipä mitään, my pleasure :)

 2. Mielenkiintoinen sarja! Oisin heti suositellut päivävoidetta äidilleni, mutta siinä ei taidakaan olla aurinkosuojaa. Ehkä seerumi sitten.

  1. L300:lla on valikoimassa yksi suojakertoimen sisältävä päivävoide, hyaluronihapposarjassa:

   https://www.l300.fi/products/anti-age-spf-15-paivavoide/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *