Kyytiä rypyille ja veltolle iholle: Patyka Lift Essentiel

Tänään esittelyssä Patykan uudistunut anti-age-linja. ✨

Disclaimer: olen töissä Patykan maahantuojalla.

Patykan juonteita silottava ja ihoa kiinteyttävä linja on kokenut täyden uudistumisen. Uusi anti-age-sarja kantaa nimeä Lift Essentiel. 

”BIO-RETINOLIT” KOVASSA KASVUSSA

Retinolin kasviperäiset vaihtoehdot ovat kovassa huudossa, ja trendikkään bakuchiolin ohella myös vähemmän mediaseksikkään nimen omaava kastepapu eli vigna aconitifolia nousee kovaa tahtia. Kastepapu onkin Patykan Lift Essentiel -sarjan tähtiainesosa. Onko joku lukijoistani niin ainesosanörtti, että muistaa, missä tuotteissa kastepapu on aiemmin vilahdellut mun blogissa..? ☺️ No, tämä ei ole koe, ja voin antaa vastauksen saman tien: kastepapua on kotimaisen Purodorén anti-age-tuotteissa sekä Patykan Pro-Collagen-naamiossa ja ryppyfillerissä. (Jos joku muistaa vielä Naturativin seerumin, jonka esittelin viisi ja puoli vuotta sitten, saat papukaijamerkin..! Se oli muuten ensimmäinen tuote, jossa olen kastepapuun törmännyt.)

Kastepapu omaa tutkitusti samankaltaisia ihoa uudistavia vaikutuksia kuin retinoidit ja bakuchiol, tosin mikään kasviperäinen retinoli-vastine ei ole iholla yhtä tymäkkää kuin voimakkaimmat a-vitamiiniyhdisteet. Siksi kasviperäiset vaihtoehdot ovatkin yhä vain suositumpia: ne ovat todella tehokkaita, mutta vailla voimakkaiden a-vitamiinijohdannaisten ihoärsytystä. Kastepapu-uute tehostaa solujen uusiutumista ja stimuloi kollageenisynteesiä, tuloksena sileämpi ja kiinteämpi iho.

Muita aktiiviaineita Lift Essentiel -sarjassa ovat väinönputken solu-uute, lupiiniproteiini ja ”vanhat kunnon” hexapeptide-11 ja aminohappoyhdiste dipalmitoyl hydroxyproline. Kaksi jälkimmäistä ovat luonnonkosmetiikan luotettuja anti-age-ainesosia.

Jos joku huolestuu Advanced Plumping -seerumin puolesta (Patykan hyaluronihapposeerumi), joka on ennen kuulunut Lift Essentielin edeltäjään, Wrinkles & Firmness -sarjaan, niin ei huolta: kyseinen seerumi ei jää pois, vaan on hypännyt Patykan Age Specific Intensif -sarjaan, joka koostuu anti-age-täsmätuotteista.

Postauksen hintatiedot ovat Joliesta, jossa uutuudet ovat jo saatavilla. Kauppoihin ja muille jälleenmyyjille uutuudet valuvat pikkuhiljaa.

PRO-STRUCTURE FIRMNESS SERUM 89,90€ / 30 ml

Mun kokemus Pro-Structure-seerumista muutamalla sanalla: ihanan tuoksuinen ja todella kosteuttava! Kevyesti emulsiomainen koostumus jättää iholle pitkäkestoisen hoidetun ja mukavuuden tunteen. Emulsioseerumin etu fluidimaiseen ja nestemäiseen seerumiin on aina ravitsevampi ja pehmentävämpi vaikutus.

Seerumi on odotetusti sarjan hoitavin tuote jossa on eniten anti-age-aktiiviaineita. Tähän pulloon on pakattu koko yllä mainittu anti-age-aineiden portfolio: dipalmitoyl hydroxyproline, hyaluronihappo, kastepapu-uute, lupiiniproteiini, hexapeptide-11 sekä väinönputken solu-uute. (Ilmeisesti solu-uute on eri asia kuin kantasolu-uute.) Pohjana on luomuruusuvesi. Ai joo, ja onhan täällä vielä ginseng-juuren uutettakin soluja energisoimassa.

Valkoinen lupiini on ainesosa, jota on vain sarjan seerumissa. Lupiinista eristetyt peptidit stimuloivat kollageenisynteesiä ja kosteuttavat ihoa.

Sananen väinönputki-aktiiviaineesta: solut on uutettu väinönputken lehdistä bioteknologialla, ja uutteella on solujen välistä viestintää sekä kollageenin ja elastiinin tuotantoa stimuloiva vaikutus. Tämä ainesosa on harvinainen, enkä ole aiemmin törmännyt siihen. Patyka tykkääkin selvästi käyttää harvinaisempia aktiiviaineita. Mm. Wrinkles & Firmness -tuotteissa käytetty euroopanpyökin silmu-uute oli minulle ihan ”Whoot?” kun kuulin siitä ensimmäisen kerran Patykan koulutuksessa – mutta niin vain on tämäkin aine sen jälkeen putkahtanut esiin muutamissa muissa yhteyksissä – mielenkiintoista kyllä, mm. kotimaisen Frantsilan tuotteissa..! Olen varma, että ennen pitkää väinönputken solutkin tulevat tutuksi myös muista tuotteista.

LIFT & GLOW FIRMING CREAM 84,90€ / 50 ml

Sarjassa on kaksi päivävoidetta, kevyempi ja täyteläisempi, joista minä pyysin testiin kevyemmän. Kuivan ihon version tunnistaa nimestä ’Rich’.

Sarjan signature-ainesosien (kastepapu & väinönputki) lisäksi päivävoiteissa on erityisainesosina antioksidanttista luomuvoikukkaa sekä ihon kiinteyttä ylläpitävää engelhardtia-kasvin uutetta. Taas harvinainen kasviaktiiviaine. Tälle ei löydy edes suomenkielistä nimeä. (Paula Begounin ainesosa-encyclopedia tämän kuitenkin tuntee, ja luokittelee ”parhaisiin” 👌). Mikä tekee engelhardtiasta erityisen kiinnostavan on sen kyky ehkäistä glykaatiota. Glykaatiossa sokerimolekyylit vaurioittavat elastiini- ja kollageenisäikeitä tehden niistä jäykkiä ja ”kovia”.

Kevyempi Lift & Glow -voide on todellakin hyvin kevyt, ja huomasin, että omalle iholleni Rich-versio olisi varmaankin sopinut paremmin. Kevyt versio sopii normaalista sekaiholle. En näemmä meinaa vieläkään täysin sisäistää, että ihoni on nyt jättänyt taakseen kevyiden voiteiden ajat. Heheh…

Uutta Patykalla: täyttöpakkaukset. Lift Essentiel -sarjan voiteisiin on vuodenvaihteen jälkeen saatavilla myös täyttöpakkaukset. Sarjan lasipakkaukset muuten ovat täysin kierrätettäviä.

Linjaan kuuluu myös yövoide.

TUOKSUSTA

Patyka tunnetaan kukkaisista ja paikoin makeahkoistakin tuoksuistaan. Lift Essentiel -sarjan tuoksussa on minusta selvästi jopa gourmand-vivahteita. Virallinen tuoksukuvaus puhuu aprikoosista, vadelmasta ja kielosta. Minulle tulee ehkä vähän mieleen macaron-leivos, mutta hienostuneella tavalla. Tuoksussa on jälkiruokamainen vivahde, mutta se ei ole imelä.

Viimeisenä esiteltävä tuote, silmänympärysvoide, on kuitenkin hajusteeton.

YOUTH LIFT EYE CREAM 51,90€ / 15 ml

Patykan edellinen, lähes samanniminen anti-age-silmänympärysvoide (Youthful Lift) onnistui viime vuosina napsimaan itselleen aseman mun #1 suosikki-silmänympärysvoiteena. Odotukset uutta versiota kohtaan olivatkin jännittyneet. Jo hajusteettomuus erottaa uuden Youth Liftin vanhasta – onkohan tässä muuten jopa Patykan ihan ensimmäinen täysin hajusteeton tuote? Hajusteet on jätetty pois maksimaalisen siedettävyyden saavuttamiseksi – herkällä silmänympärysiholla suositellaan vältettävän hajusteita.

Uusi koostumus on ensinnäkin nyt hieman jämäkämpi kuin edellinen. Siinä missä vanha oli ohutta emulsioita, uusi Youth Lift -silmänympärysvoide on napakkaa silkkistä geelivoidetta. Rasvaisen paksua ei tämäkään ole, mutta selvästi täyteläisempää kuin vanha. Kosteuttavuudeltaan tämä tuntuu yhtä hyvältä. Ehkä jään aavistuksen kaipaamaan vanhan koostumuksen valoefektiä; vanha Youthful Lift sisälsi hyvin hienovaraisen pitoisuuden micaa ja jätti ihon kauniin valoisaksi.

Valoilmiö poislukien uusi koostumus tuntuu kyllä yhtä hyvältä. Patyka on mielestäni onnistunut erinomaisesti tekemään anti-age-silmänympärysvoiteesta myös tehokkaasti kosteuttavan; aina juonteiden silotus ja kosteuttavuus eivät kulje käsi kädessä.

Kuten vanha koostumus, myös uusi lupaa madaltaa turvotusta sekä vähentää silmänympärysten tummuutta. Turvotusta madaltava ainesosateknologia on mielenkiintoinen: tattarivaha!

Sensorisuus, tuoksut, tehokkuus. Siinä Patykan kolmen avainsanaa. Luonnollisuuden ohella, totta kai. Patykalle on ylpeyden aihe erottua kilpailijoista aivan erityisen miellyttävillä koostumuksilla, ja brändin tavoitteena onkin luoda koostumuksia, jotka ovat vähintään yhtä miellyttäviä tai miellyttävämpiä kuin normikosmetiikan voiteet.

Toistaiseksi voin vain todeta, että tässä mielestäni todella onnistutaan. Patyka on valinta sille kuluttajalle, joka hakee ultimaattista kosmeettista miellyttävyyttä ja ylellisyyttä, haluamatta tinkiä ihonhoitotuotteidensa vastuullisuudesta, luonnollisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Patykan tuotteet eivät ole vain luonnonkosmetiikkaa, ne ovat myös 100% vegaanisia sekä luomusertifioitua kosmetiikkaa.

Jos puhutaan tehokkuudesta – tehokkaita tuotteita löytyy muiltakin. Mutta kun haetaan äärimmilleen hiottua luonnonkosmetiikan sensorista elämystä, Patyka on kruununsa ansainnut.

Mitä mieltä te olette, muut Patykan ystävät? Oletteko valinneet Patykan yllä mainituista syistä?

kauneus ihonhoito luonnonkosmetiikka
Kommentit (27)
 1. Kastepavusta en ollut aiemmin kuullutkaan. Tuli kuitenkin tuosta mieleen Matkipapu😅 Sehän on myös ”retinolin-korvike”. Supermoodin kuorinnassa tuota ainakin oli. Ilmeisesti ei tainnut jaksaa ponnistaa kuitenkaan trendiainesosaksi asti 🤔🙂

  1. Matkipapu on sama kuin kastepapu! 🤗 Rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Latinankielinen nimi vigna aconitifolia. Kastepapu-nimitystä näkee suomeksi nykyään useammin.

   En yhtään muistanut, että myös Supermoodin kuorinnassa oli tätä. Erikoista, että ainesosa on päätynyt poishuuhdottavaan kuorintaan, a-vitamiinin tyyppiset tuotteet toimivat aina parhaiten iholle jätettyinä.

 2. Pakko todeta myös näitä nyt jo tovin käyttäneenä, että olen löytänyt onnellisuus-tuotteeni. En malta odottaa illalla, että pääsee taas poistamaan meikin ja nauttimaan näistä. Minut ilahdutti erityisesti näissä se uskomaton hoidollisuuden tunne, joka on hyvin kokonaisvaltainen. Iho tuntuu täydellisen ravitulta ja se kosteuden tunne, ah suorastaan hipoo taivaita! Rakastan näitä, harvoin hurahdan näin lujaa mutta nyt kävi näin.

  1. 🙏🏻

   Kuulostaa ihanalta..! Just siltä, mitä ihonhoito parhaimmillaan on, kun puhutaan arjen hemmottelusta..! ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *