Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kysymys lukijalle

Nimimerkki iduska kertoi Säälittävyyden huippu? -postauksen kommenttilaatikossa pystyneensä lisäämään Karkkipäivän Bloggerin seurantalistalle  sen jälkeen, kun olin muuttanut Indiedaysiin. Heitin perään heti vastakysymyksen, että miten se oikein on mahdollista, mutta iduska ei varmaankaan enää huomannut kysymystäni.

Asia jäi kuitenkin sen verran vaivaamaan, että kysyn nyt uudestaan postauksen muodossa. Toivottavasti tämä tavoittaisi iduskan. :)

Indiedays-blogit ovat WordPress-blogeja, ja tietääkseni Bloggeriin voi lisätä vain toisia Blogger-blogeja. Jos kerran WP-blogin voi lisätä Bloggerin listalle, niin sehän olisi hyödyllistä tietoa monelle muullekin lukijalle. Itsekin seuraan blogeja kaikkein mieluiten Bloggerin kautta.

Kommentit (22)

 1. Lotta

  itse seuraan bloggerin kautta ainakin sun blogia sekä muutamaa muuta indiedays-blogia! :)

 2. mansu

  Mulla toimii ainakin kun laittaa vaan Lisää ja kopioi ton http://karkkipaiva.indiedays.com -osoitteen siihen URL-kenttään :)

 3. Manna

  Minäkin luen blogiasi bloggerin kautta, ja hyvin toimii.

  Indiedays/WP-blogin lisääminen onnistuu helposti Bloggerin Hallintapaneelista. Sieltä seuraamiensa blogien alapuolelta vain klikkaa ”Lisää” ja laittaa sinne sen blogin url-osoitteen, jota haluaa seurata. :)

  Niin, ja minäkin liityin lukijaksesi vasta Indiedaysiin siirtymisesi jälkeen. :)

 4. iduska

  heippa täällä olen taas!
  en tosiaan ole huomannut kysymystäsi, muistan harvoin palata kommenttiboksiin, anteeksi kovasti. en kyllä tiedä onko minusta nyt hyötyä, koska en osaa sen kummemmin selittää tätä asiaa.

  noin toimin niinkuin yllä olevissa kommenteissä kerrotaan, eli kopioin osoitteen ”lisää”-kenttään. olen saanut bloggeriin liitettyä useammankin blogin, jotka ovat jotain muita kuin bloggerin blogeja :) nyt varmaan kun tunnustin tämän niin joku internethirviö tulee ja poistaa tämän mahdollisuuden, mutta tällä hetkellä toimii hyvin. en tiennyt että rajoituksia edes oli kun aloin blogeja lisäilemään.

  kiitos kivasta blogista, toivotaan että seurailu onnistuu vielä pitkän aikaa :)

 5. iduska

  niin ja olin ihan naurettavan otettu siitä että olit kysynyt jotain minulta :) tuijotin ruutua ihan ihmeissäni kun avasin postauksen :)

  • Sanni

   Voi ei….! ^_^

 6. Sanni

  Hei, kiitos teille kommenteista! Tämähän oli mahtava tietää. :) Kun muutin ID:n puolelle, niin silloin niin harmitti se ettei lukijat voi enää seurata Bloggerin kautta.

 7. Zepa

  Ai tuollaisiakin on? Itse luen Googlen RSS-readerilla, sinne on tosi helppo lisätä mitä vain mis on rss-syöte.

  • Sanni

   Mä en ees oo oikein ymmärtänyt mikä on rss-syöte….. *nolostuu*

 8. Linda

  toimii toimii toimii!
  kyllä pystyy indiedaysin blogeja lukemaan, kyllä ne ihan löytää jos laittaa __vaan hakusanaankin_ karkkipäivä : ))

 9. niobe

  Itsekin tilaan kaikki seuraamani blogit ja monet uutiset syötteinä googlen readeriin ja luen ne sitten sieltä. Syötteet ovat juuri se tekniikka, joka mahdollistaa blogien seuraamisen jollakin erillisellä lukuohjelmalla (voi olla blogger, reader tai vaikka sähköpostiohjelma, johon ominaisuus on lisätty). Syöte on sellainen kompakti paketti, joka muodostuu jokaisesta postauksesta ja lukuohjelma kerää sitten tilaamasi syötteet yhteen :)

  • Sanni

   Öhm, miten ne syötteet oikein tilataan….? Siis vaikka sähköpostiin? Tai sinne Readeriin? Mä en siis oikeasti tajua tällaisista mitään. :/ Jos klikkaa tuota blogin sivupalkissa alimpana olevaa RSS-syöte-logoa, niin tulee vaihtoehtoina ”tilaa tämä syöte ohjelmaan Live-kirjanmerkit / Safari / Valitse ohjelma / NetVibes / MyYahoo / Google.” Jos valitsee vaikka Safarin, niin mitä se oikein käytännössä tarkoittaa? Minne se syöte sitten oikein tulee?

 10. Krista

  pystyy bloggerilla lukemaan indiedaysin blogeja :)

 11. .Nekku.

  Jee, toimii se! Olen minä seurannut WordPress-blogeja Bloggerilla jo aikaisemminkin, mutta jostain syystä seuraaminen ei onnistunut silloin heti aluksi, kun siirryit Indiedaysiin. Mutta nyt onnistuu, onpa kivaa!

 12. oona

  o/ Täällä kans yks seuraaja sen kautta..

 13. Plaz^

  Minäkin seuraan bloggerin kautta :)

 14. Tiitu

  Itse seuraan blogeja nykyään Bloglovin.comin kautta. Suosittelen kokeilemaan, jos ei ole vielä tutustunut. Tykkään erityisesti siitä, että voin vaihtaa aina uuteen lukemattomaan postaukseen alareunan ”Seuraava” -napista ja seurantaan voi pistää mitä vain blogeja, joissa on RSS-feedi (eli käytännössä mitä tahansa blogeja). :) Tosin en ole Bloggerin seurantaa ikinä edes kokeillut, joten en tiedä millainen se on.

 15. Indiedays

  Indiedaysissa on haluttu helpottaa lukijoiden osaa sillä tavoin, että blogeja voi seurata samoin kuin ennenkin ja kaikkiin blogeihin on lisätty sellainen toiminto, että seuranta onnistuu edelleen myös Bloggerin kautta. :)

 16. pikkukata

  Täällä myös yksi joka seuraa blogia bloggerin kautta!

 17. Ruu

  Bloggerin kautta minäkin seuraan :)

 18. sonjjj

  bloggerissa toimii mun mielestä suurin osa blogeissa oli ne sitten bloggerin tai ei, mulla on bloggerissa ne ulkomaalaiset blogit mitä ei blogilistalla ole:D

 19. Zepa

  Päivitysten seuraaminen Googlen readerin kautta. Sulla pitäisi olla gmail-tili, mutta kaikillahan on nykyään. Tää readerin tili kulkee käsi kädessä email-tilin kanssa. Avaa postitilisi. Unohda koko juttu. Mene lukemaan jotain blogia jota haluat alkaa seurata. Paina sitä rss-nappia. Seuraava näytös kysyy sulta, lisätäänkö blogi Google readeriin. Sano siihen joo.

  Ja nyt tulee se miksi avasit gmailisi valmiiksi. Kuten huomaat vastattuasi ”joo”, readerisi tili on samalla omistajalla kuin gmailisi. Voit samalla lailla poimia lisää ja lisää blogeja seurattaviksi, ja ”hallitse tilauksia” voi myös vaihtaa niiden nimiä tai poistaa seurannasta. Pääset readeriin aina kun olet loggautunut googleen sisään.

  Mä olen tehnyt lisäksi niin, että olen poiminut oikeaa nimeäni edustavalle google-tilille sellaiset blogit joita luen harvoin ja joihin en kommentoi ikinä, ja nettipersoonani tilille sellaiset joita luen joka päivä ja joihin kommentoin. Näin mun ei tarvitse vaihtaa erikseen henkilöllisyyttä kun hyppään readerista sinne oikeaan blogiin kommentoimaan.

  Toivottavasti selvitti :-)

  Tuo Bloglovin kuulostaa aika samalta hommalta kuin Googlen readeri.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.