Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kynsisalongissa kuultua

Kävin eilen huoltamassa kynteni poikkeuksellisesti Maarianhaminassa, koska en ehdi enää ennen reissuun lähtöä vakkaripaikkaani Tampereelle.

Kynnet090715_IMG_3003

”Onpa sinulla terävän muotoiset kynnet!” sain kuulla. ”Vad du har spetsiga naglar…!”

Nythän kaikilla ilmeisesti kuuluu olla neliöön viilatut kynnet. Mutta että omani olisivat terävät..? Itse pidän muotoa luonnollisen ovaalina. Session aikana kynsieni muotoa luonnehdittiin vielä useaan otteeseen adjektiiveilla outo ja erikoinen. Vähän huvitti kun mielessäni ajattelin mitä rouva sanoisi, jos näkisi kynteni luonnontilassa vääntyneinä ja lapion muotoisina…! ^_^ Nythän ne olivat sentään suorat ja toisen kynsiammattilaisen muotoon viilaamat.

Kynnenlaittaja tunnusti geelauksen päätteeksi, ettei osaa (!!) viilata tämän muotoisia kynsiä. ”Niistä tulee kuitenkin neliön muotoiset”. Ooo-kei. Niinpä kynteni jätettiin kokonaan viilaamatta.

Mielenkiintoinen ja erilainen kynsihuoltokokemus.

Kynnenlaittajia on monenlaisia… Hauska päästä kertomaan tätä tarinaa ja näyttämään kynsiä sitten elokuussa vakkarilaittajalleni. :) Ehkä kynteni hänenkin mielestään ovat oudot, mutta hän vain on tahdikkaampi eikä lauo asiaa päin asiakkaan naamaa..? :D

….ja eikös sitten keskisormen kynsi jäänyt tänään yhden vetolaatikon väliin ja katkennut. :(

Kynnet090715_

Kynsillä Essien herkullinen Status Symbol. Sain tämän joskus vuosia sitten ja nyt vasta laitoin ensimmäistä kertaa – uskomattoman kiiltävä pinta ilman päällyslakkaa…!

.

* * Minun piti tänään pitää vapaapäivä bloggauksesta mutta teki sitten kuitenkin mieli jakaa tämä pieni mitätön kohtaus eiliseltä ;) On se vain vaikea pysytellä pois koneelta vaikka kuinka päättää että tänään pidän välipäivän. No, tällainen lyhyt ja nopea vain…! ^_^ * *

Kommentit (28)

 1. Niina

  Täh?! Olipa tökerö tyyppi. :D Nätit on ovaalit kynnet neliökynsien joukossa! <3

 2. Milipili

  W000t? Mikähän juttu toikin oli? Neliöt on out.

 3. Julle

  Hahah Sanni oot ihana :) Olet sopivasti positiivinen ja symppis (ei Lazy Town-tyyppinen…), tulikin mieleen että onko susta Ahvenanmaalla vaikutusta tähän? Ruotsalaiset kun ovat tunnetusti positiivisia ja itse miellän kyseisen saaren enemmän ruotsalaiseksi kuin suomalaiseksi..?

  • Sanni

   tulikin mieleen että onko susta Ahvenanmaalla vaikutusta tähän?

   Heheh, enpäs ole tullut tuota ajatelleeksi… :) Se on totta että ruotsinkieliset (niin suomenruotsalaiset, ahvenanmaalaiset kuin ruotsalaisetkin) tuntuvat olevan perusvireeltään jotenkin keskimääräistä myönteisempiä, liekö se sitten tarttunut täällä :D Nyt kun mietin, niin nuorempana olin hyvinkin pessimistinen. (Noh, taitaa myös kuulua teini-ikään.. ;))

   Oikeastaan, luulen että elämässäni kokemat asiat ovat muokanneet minusta tällaisen ”lasi on puoliksi täynnä” -tyypin joka iloitsee pienistäkin asioista. Elämä on a) niin lyhyt ja b) niin ihana ja kaunis, että olisi turhaa kuluttaa sitä muuhun kuin positiivisten asioiden vaalimiseen. Tämä on minun filosofiani. :)

   • Julle

    Jep, kannatetaan! :)

 4. Nimetön

  Aiheeseen liittymättä, osaatko suositella halpoja mutta toimivia silmämeikin pohjustajia, jotka eivät kuivata luomia? Plussaa olisi sekin ettei tarvitsisi tilata netistä ^^

  • Sanni

   Hyvät silmämeikinpohjustajat taitavat aina vähäsen kuivattaa ihoa (jos siis on kuivuuteen taipuvainen iho), sillä niissä ei ole juurikaan vettä eikä öljymäisiä ainesosia. Päin vastoin niiden koostumus on tehty tarttumaan ja kuivumaan ihoon nopeasti.

   Valitettavasti yhdistelmään halpa + todella hyvä en ole Suomen markkinoilla törmännyt, mutta halvahko + ihan ok -kategorian luomenpohjustajia löytyy. Esimerkiksi Kicksin oma on ihan hyvä (tosin kuulin että sen koostumusta olisi muutettu sen jälkeen kun itse sen testasin). Lumenen pohjustaja on myös ihan kelvollinen. Kummankin, Kicksin ja Lumenen ongelmana on murustuva, nahkeasti levittyvä koostumus (etenkin Kicksissä, tosin en tiedä onko siis uudelleenformuloitu) eivätkä sävyt toistu niiden päällä yhtä intensiivisinä kuin niiden Parhaiden Pohjustajien. Mutta jos halpaa etsii niin nuo on ihan mukiinmeneviä, ja kyllä niillä meikki pysyy, ainakin minulla.

  • milipili

   Jos pääset Essencen hyllylle , niin niitten pohjustaja on ihan pätevä , eikä koostumus ole kuiva ainakaan käytössä. Ja sikahalpa.

   • Sanni

    Kiitti Mili vinkistä :)

 5. Miia

  Noh, melko terävöisethän nuo ovat. :) Enpä piittaa minäkään näistä laatikkokynsistä, mutta en myöskään liian terävistä. Niistä tulee mieleen lapsena saamani Kalevala, jonka kannessa komeili Louhi viiden sentin mittaisten kotkankynsien kanssa.

  Itsellänikin etusormien kynnet tuppaavat kasvamaan luonnostaan teräviksi. Yritän viilailla niitä pyöreimmiksi, mutta pikkuhiljaa ne palautuvat luontaiseen muotoonsa. Mutta niitä kyllä VOI viilata, melko outo tuo ammattilaisen kommentti. :o Ehkä tarvetta lisäkoulutukselle?

  • Sanni

   Niistä tulee mieleen lapsena saamani Kalevala, jonka kannessa komeili Louhi viiden sentin mittaisten kotkankynsien kanssa.

   :D XD Mikä vertaus..! ^_^

   Mä miellän sellaiset stilettokynnet teräviksi, tällaiset:
   http://i3.cdnds.net/14/19/618×464/amy-childs-acrylic-nails.jpg

   • Miia

    Joo, noi linkin kynnet on ilmetyt Kalevala-kynnet! Onneks mulla ei sentään ihan noin pahoiksi kasva:).

    Mut näihin nykymalleihin verrattuna kaikki taitaa olla teräviä. On siinä kynsiammattilaisilla ihmettelemistä ;

    • Sanni

     On siinä kynsiammattilaisilla ihmettelemistä ;

     Jep :) Poloiset… ^_^

 6. Eevi

  No jopas oli kommentti asiakaspalvelijalta… Itse viilasin ekaa kertaa kynnet vastikään ovaalin muotoon neliömuodon sijaan. Viis muodista :D

 7. Sari

  Eivät nuo minustakaan ole kyllä ovaalit vaan terävät, mutta outoa, jos ammattilainen ei osaa viilata muuta kuin neliötä. Minusta pitkiin kynsiin ei edes sovi neliö.

  • Sanni

   Minusta pitkiin kynsiin ei edes sovi neliö.

   Ei minustakaan. Ja tosiaan ihmettelin viilauskommenttia kynsiä työkseen tekevältä… Vähän erikoista, kai ammattitaitoon pitäisi kuulua viilata minkä muotoiset kynnet tahansa.

 8. Arlene

  Kyllä noita kynsien ihmettelijöitä riittää melkein ärsytykseen asti. Ittellä on pitkät ja vahvat luonnonkynnet ja olen ylpeä niistä. Siksi suutuinkin melkoisesti yhdelle tuttavalleni, joka sanoi minulle päin naamaa: ”Kamalan rumat nuo sinun rakennekyntesi, ei noilla voi ees kunnon töitä tehdä!” En niinkään suuttunut siitä että kynsiäni sanottiin kamalaksi, vaan siitä että kyseinen henkilö kehtasi väittää huoella kasvattamiani kynsiä rakennekynsiksi :D

  • Sanni

   vaan siitä että kyseinen henkilö kehtasi väittää huoella kasvattamiani kynsiä rakennekynsiksi :D

   :D :D Voin kuvitella! ^_^ Minunkin omia käppyräkynsiä luultiin aina feikkikynsiksi – – siis kuka nyt ottaisi kieroksi muotoillut rakennekynnet? :D Ihan hullua!

   • Lurjus

    Kiitos Sanni – nauroin tälle vedet silmissä! On meitä moneen lähtöön…

 9. candycane

  Ihmeellistä (ja moukkamaista!) tuollainen suureen ääneen asiakkaan kynsien muodon kummastelu. Ehkä vielä ihmeellisempää on kuitenkin, ettei ammatikseen tuota hommaa tekevä osaa viilata mantelinmuotoisia kynsiä :D Minäkin osaa, ja olen kuitenkin vain harrastelija… Status Symbol on muuten herkku!

  • Sanni

   Ehkä vielä ihmeellisempää on kuitenkin, ettei ammatikseen tuota hommaa tekevä osaa viilata mantelinmuotoisia kynsiä

   Sanopa muuta. No, ainakin hän oli rehellinen eikä lähtenyt tuhoamaan toiselle mieluisaa muotoa..! :D Olisin kyllä mielelläni viilauttanut kasvun verran kynttä pois mutta no…

 10. LillyLollo

  Tämähän nyt oli erikoinen juttu. Minusta sinun kyntesi ovat kauniit. Klassinen malli. Tästä kun lähtee liikkeelle, niin vaikea on kyllä ymmärtää, että joku ihan ääneen niitä päivittelee. En todella tiedä, miksi tuota mallia pitäisi kutsua, kun ei kiinnosta pätkääkään tuollainen ”kaiken nimeäminen.” Jos ihmisellä on ikää yli 15 vuotta, niin hän kyllä tietää, että tuo on klassisin kynnen muoto. Muut ovat muotioikkuja. Myös lapiomalli, joka voi olla hyvännäköinen. Monesti ei.

  • Sanni

   Minua kanssa vähän jopa huvittaa, että kynsien viilaustavoille ja muodoille pitää ihan olla nimensäkin, ja ylipäänsä ihmetellä muotoa missä joku viihtyy… Tosiaan, mitä väliä? :) Eikö voi vain sanoa esim., ”Haluan kärjestä pyöristetyt, luonnollisen malliset kynnet”. Harvan kynnet kasvavat luonnostaan tasaisena neliönä tai terävänä piikkinä.

   • Sari

    Harvan kynnet kasvavat tasaisesti, mutta kyllä ainakin minulla kynnen luonnollinen muoto on lähempänä ”neliötä” kuin soikiota (siis kärjestä – muutoin minulla on jotakuinkin samanmuotoiset kynnet kuin sinulla). Mitä lyhyempi kynsi on, sitä paremmalta neliö mielestäni myös näyttää. Ja (lyhyt) ”neliö” on toki myös se muoto jossa kynnet suositellaan pidettävän – silloin kun ei puhuta esteettisessä kontekstissa vaan hmm, mikähän se mahtaa olla, se sama konteksti jossa jalkoihin ei suositella korkokenkiä :D Neliö ei lyhyissä kynsissä ole mikään muotioikku vaan se muoto, johon kynnet on iät ja ajat suositeltu lyhennettävän, siis silloin kun ei erityisesti tavoitella juuri kauneutta. Minusta tosin kauneimmat kynnet ovat lyhyet ja kärjestä melko luonnollisen muotoiset (ei kovin pyöristetyt), mutta tiedän olevani tässä asiassa hieman omituinen :)

 11. Mirveli

  Häh?! Mä en kyllä tajua – neliökynnet on rumat ja kauniita kynisä ihmetellään :) Ihailin lapsena mummini kynsiä. Ne olivat pitkät, mantelinmuotoiset ja aina täydellisesti lakatut. Ehkä siksi pidän soikeita edelleen ainoina oikeina kynsinä :)

 12. Sanna

  Tuossa aikaisemmin joku jo mainitsikin että neliöt on OUT! Joten unohda koko juttu. Kauniit kädet ja kynnet :)

 13. Emmah

  Itse sain kerran lahjakortin, johon sisältyi manikyyri. Hieman ihmetytti/ärsytti, kun hoitaja viilasi kynnet neliskanttisiksi tai miksi tuota tasakärkistä sanotaankaan. Omasta mielestä ovaalit ovat ne ainoat oikeat ja luonnolliset, tasakärkisistä tulee vain tekokynnet mieleen. Ja johan ne sormet näyttävät noin solakammilta, tasakärkisten kanssa taas jotenkin pötkelöiltä nakeilta :D

 14. Anonyymimuumi

  Sain kerran vastaavanlaista palvelua uudella kampaajalla kun pyysin etuhiuksia leikattaessa suoraa mallia. Ei ole ollut kuulemma koskaan nähnyt tai kuullut sellaisesta kenelläkään, eikä osannut leikata sellaista. Eipä hän kyllä osannutkaan. Meni meinaan etuhiukset toiselta puolelta 3cm liian ”syvälle” katkaisten hennot ohimoni hiukset n. 0,5cm pituiksiksi….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.