Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kynnet kuntoon

Kävin perjantaiaamuna pitkästä aikaa huollattamassa kynteni kynsiteknikolla. Edellinen kerta oli kesäkuun alussa, joten oli jo korkea aika päästä hoitamaan rassukat inhimilliseen kuntoon. Koukutuin vuosi sitten geelikynsiin, enkä osaa enää olla ilman. Huollossa minulle laitetaan oman kynnen päälle kerros UV-lampun valossa kovetettavaa geeliä, joka tekee kynsistäni todella vahvat ja auttaa niitä ennenkaikkea kasvamaan suhteellisen suoraan. (Kynteni kasvavat luonnontilassa ihan kippuraan.) Monet geelikynsien harrastajat laitattavat huollossa ranskalaisen manikyyrin tai koristekynnet, mutta koska minä olen piinkova lakan käyttäjä minulle riittää vain perusvahvistuskäsittely.
Blogiani lukee varmasti sellaisiakin joille rakennekynnet eivät ole niin tuttu juttu, joten tein kynsien laitostani pienen esittelyn. Let’s begin!

Ylikasvaneet kauhusapelit. Kesäkuun alussa laitetun geelin raja näkyy selkeästi, ja etusormen kynsi on katkennut ja geelikuori irronnut.

Kynsienlaittajani H aloittaa viilaamalla vanhat geelit pois kynnen pinnasta. H:lla oli muuten todella makeat kynnet tällä kertaa, niistä lähikuva alempana postauksessa.
Kynsistäni otetaan reilusti pois pituutta että ne saavat taas kasvaa. Tykkään pitää kynteni pitkinä, mutta välillä on kiva ”nollata” tilanne.

Koska etusormen kynsi oli katkennut, H tekee siihen geelillä pidennyksen jotta se olisi samanmittainen muiden kanssa. Pidennys tehdään käyttäen muottia (kuvan tötterö), joka asetetaan kynnen alle.


Geeliä levitetään kynnen reunan yli muotin päälle. Tulos on niin luonnollisen näköinen ettet erota että se on pidennys.

Unohdin kokonaan ottaa kuvan UV-uunista, joten piti etsiä kuva netistä. Kynnet siis käytetään laiton aikana useaan otteeseen pienessä ”uunissa”, jossa UV-lampun valo kovettaa geelin kynnen pintaan. Joskus kemiallinen reaktio saa aikaan sen, että kynsiä polttaa ihan pirhanasti, ja meikäläinenkin on monesti joutunut tempaisemaan kätensä ulos uunista kun kipuraja ylittyy. Vaarallista tämä polttelu ei kuitenkaan ole.


Geelin kovetuttua kynnet viilataan.


Viilatut kynnet. Jäljellä enää kerros kiillon tuovaa geeliä.

Ja näin – valmista tuli! Eikö näytäkin ihan tavallisilta kynsiltä? Mikään kynsissä ei paljasta että niissä on geelipinnoitus. Hyvä kynsienlaittaja tekee geelipinnasta niin ohuen ettei se saa kynsiä näyttämään paksuilta töpöiltä. Aikaa tällaiseen peruskäsittelyyn menee noin tunti.
Tässä vielä pari kuvaa H:n makeista sitruskynsistä. Jonain päivänä mäkin voisin kokeilla tällaista värillistä, koristeellista geelipintaa.Kotona vielä yksi poseeraus nudekynsillä! Ovat kyllä sievät! (Tiedän että tästäkin on varmasti moni eri mieltä! ;))


Lakkaus yhdellä lempikynsilakoistani, China Glazen Tantalize Me.

Kertokaas lukijat omista kynsistänne! Mikä on paras muoto? Kuinka pitkinä pidätte kyntenne? Käyttekö kynsistudioilla vai tekeekö joku itse kyntensä?

Toivottavasti jutusta oli hyötyä ja iloa jollekulle! :)

Kommentit (17)

 1. Sirpale

  Eksyinkin tänne ihan sattumalta tämän kynsipostauksen houkuttelemana. Itselläni on ollut akryylikynnet reilun puoli vuotta, blogista löytyy kuviakin. Käyn teettämässä ne kynsistudiolla, linkkikin taitaa löytyä joistain kynsipostauksistani.

 2. Anonymous

  Onkos muuten paljon hintaa tommoisella toimenpiteellä? Alko kiinnostamaan kun itsellä kovin hauraat kynnet, lohkeilee erittäin helposti.

 3. 35 kiloa kosmetiikkaa

  Itselläni on myös todella lohkeilevat ja huonokuntoiset kynnet, mutta silti tekokynnet hirvittää… Päähänpinttymä, kynsien pitää olla omat! Mutta todella nätit kynnet kyllä on nuo.

 4. Inkivääri

  Anonyymi – hinnat vaihtelevat kaupungeittain ja tekijöittäin, mutta tällainen pelkkä vahvistus maksaa n 45-60€. Ranskalainen ja koristelut vie sitten hintaa ylöspäin, koristegeelit maksaa suunnilleen 70 eurosta ylöspäin.

  35 kiloa – geelivahvisteethan ei ole käytännössä tekokynnet, se on vain pinnoite oman kynnen päällä! :) Joten tällaiset voisit ottaa ilman omantunnontuskia. ;) Mä ainakin vastaan aina kysyjille että omat kynnet on, mutta geelivahvisteella. Ainoastaan etusormen pidennystä voi kutsua tekokynneksi.

 5. Nea/ Fashioned in Finland

  Nyt on nätit!

  Omat ovat luonnonkynnet ja pidän aika lyhyinä. Kerran oli akryylit mutta moiseen rumbaan en ryhdy enää ikinä (ei aikaa eikä hermoja istua niitä hoitamassa). Tykkäänkin omista töpöistä enemmän :D

 6. Anonymous

  Miten muuten otat meikkikuvat? Peilistä vai miten?

 7. Inkivääri

  Anonyymi – kamera jalustalle ja painan laukaisinta. :)

 8. Camilla

  Kosmetologiopiskelija kaveri tekee minulle geelejä. Tykkäilen koristeista sun muista, koska olen niin laiska lakkaamaan, mutta tykkäisin tietysti, jos joku huomaisi kynteni myös. :p Tästä tulikin mieleen, että pitäisi tehdä puhelu kaverille, kun nämä kynnet alkavat pikkuhiljaa haitata tekstarin kirjoittamista. :D

  • pipsa

   kuulkaas laitoin eilen geeli lakan kauneus hoitolassa ja siellä sanottiin että voi käytttää kaikkia pesu aineita muttei klooria eli en voi siis käydä uimassa uimahallissa? en saanut siitä oikein ymmärrettä, mutta ajattelin kysästä joltakin netti sivulta. kiitos jos joku voisi vastata tähän

 9. Anonymous

  Itselläni oli geelit koko kesän. Laitatin silti aina jotkut kauniit koristelut vaikka lakkaankin. Välillä olin vain niiden kanssa ja lisäsin vaikka konadilla jonkun kivan kuvan tai timantteja. Valitettavasti en voi enää töiden vuoksi pitää niitä ja jouduin ottamaan ne pois… kyynel. Itselläni maksoivat ensimmäinen kerta 69 e ja huolto oli vissiinkin 50 e.

 10. Charming Nails

  Mulla on luonnonkynnet, on olleet aina. Geelejä tms. en ole harkinnut koska tykkään omista. Sitten otan jos jostain syystä kynnet eivät enää kasvaisi.
  Mitä pidemmät, sen paremmat. Mulle ei käy lyhyet kynnet.

  Sulla on nyt kauniit kynnet ja TM on ihana lakka :)

 11. omatkynnet

  Itselläni oli aikaisemmin parin vuoden ajan geelikynnet. Ja kyllä, niihin todellakin jäi koukkuun. Reilu vuosi sitten kuitenkin päätin, että haluan niistä toistaiseksi eroon. Viilasin geelit pois ja luonnollisestikin kynteni näytti aivan kamalilta! Nyt kuitenkin omat kynteni ovat jo terveet ja aina pitkät, en enää mistään hinnasta laittaisi geelejä! On nimittäin huomattavasti mukavampaa, että on omat, kauniit ja terveet kynnet, kuin että ne ovat kaikkea muuta kuin omat ja terveet :) Silloin kun on geelit, ei voi todellakaan sanoa, että kynnet olisivat hyvässä kunnossa. Ihan kamalaa, huh huh. Mutta sinun kyntesi näyttää kuitenkin tosi sieviltä, varsinkin kun niissä ei ole sitä "katsokaa, minulla on rakennekynnet"- ranskalaista :)

 12. milipili

  Ihanat! Mun täytyy taas ens kesään oottaa omia. Pelkkä geeli ei kestä mun duunissa, heti alkaa ilmoitus ja lohkeilu, damn! Työ haittaa vapaa-aikaa aina!

 13. Anonymous

  Itse olen siunattu vahvoilla kynsillä (jopa niin vahvoilla, ettei niihin esim. kynsiklipperi pure) joten omilla mennään. Kynteni kasvavat vielä onnekkaasti suoraan. Sopivana pituutena pidän 1,5cm-1,8cm kynsiä – kahden sentin kohdalla jo tulee vähän kotkafiilis. Mielestäni kaunein muoto on hieman pyöristetty neliömäinen, vaikka joskus pidän myös enemmän pyörää muotoa jos heikoimmista kynsistä (etusormet) lohkeaa kulma. Pitäisi kai hankkia vahvistava aluslakka estämään tuota lohkeilua, vaikka sitä ei usein tapahdukaan.

  Mutta lakkaa pidän kynsissä aina – se suojaa kynsiäni hyvin :) Itse teen lakkaukset ja kynsihuollot, vaikka olisihan se kiva joskus käydä teettämässä jotain erikoisempaa kynsiin. Omat taidot kun rajoittuu vaan normaaliin lakkaukseen ja ranskalaiseen. Joskus olen yrittänyt tehdä jotain harvinaisempaa, esim. vinolakkausta, mutta eihän siitä mitään tule…

  Kiva postaus ja kynsistäsi tuli oikein nätit ja luonnolliset!

 14. geelikynnet

  Kyllä on ihanat kynnet, eikä kuitenkaan liian pitkät:)

 15. Nimetön

  Itse haluan juuri tuollaiset kynnet! Ja niiden pituuskin on täydellinen:) syötkö jotain tabletteja tai jotain?? Itsellä kestää kynsien kasvu ikuisuuden vaikka syönkin hyvin terveellisesti:/

  • Sanni

   Moikka Nimetön! Syön tällä hetkellä biotiinia ja msm:ää, koen että ovat auttaneet. Myös Tehopii & Kalkki+D:tä olen syönyt yhden purkin, siitäkin koin olevan apua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.