Kyllä ruotsalaiset keksii….

Törmäsin hiljattain alan lehdessä ruotsalaisen Skinplan-merkin aurinkovoideuutuuteen nimeltään Sun Control. Tämä älyvoide kertoo sinulle kuinka kauan voit oleskella auringossa palamatta!

Purkin nokassa on UV-sensori (!!) joka mittaa säteilyn voimakkuuden. Ota korkki pois ja suuntaa purkki aurinkoon, ja sensorin väri kertoo UV-säteilyn vahvuuden asteikolla 1-4. Sitten vain tsekkaat purkin kyljestä miten kauan sinun ihotyypilläsi voi oleskella auringossa palamatta SkinPlanin voiteella suojattuna. Sun Control -voiteessa on suojakerroin 30, ja esimerkiksi minä voisin näköjään oleskella erittäin voimakkassa säteilyssä kaksi tuntia 20 minuuttia polttamatta nahkaani tällä kertoimella voideltuna.

(Eipä tulisi kyllä mieleenkään käyttää omalla ihollani kolmeakymppiä koska tosiaankin tahdon ruskettua – jos laittaisin SK 30 -voidetta niin mun olisi varmaan ihan sama jäädä sitten sisälle ^_^.)

SkinPlania ei myydä Suomessa mutta jos joku innostui tuotteesta niin sitä voi tilata vaikka eleven.se-nettikaupasta (tai noiden postikulujen hinnalla voi melkeinpä hypätä Ruotsin laivaan…. ^_^).

Mitenkähän luotettava tuo UV-sensori oikein on…? Ja miten se oikein toimii…? Tätä puolta eivät SkinPlanin sivut valota. Voisin kyllä hankkia tuollaisen putelin ihan vain uteliaisuuttani pelkän sensorin vuoksi ja testailla säteilyn voimakkuutta eri paikoissa… :P

Kommentit (22)
  1. kyllähän sitä ruskettuu vaikka aurinkovoidetta käyttääkin?=O hitaammin tosin, mutta rusketus kestää silloin pidempään :) itselleni tuo olisi tosi hyvä kun auringossa tulee aina loikoiltua liian kauan ja vaikka suojat on kohillaan niin silti on iho päivän jälkeen hieman palanut:/

    1. kyllähän sitä ruskettuu vaikka aurinkovoidetta käyttääkin?

      Mä en ehtisi Suomen kesän aikana ruskettua SK30:lla. ;) Pitäisi todennäköisesti oleskella useampi kuukausi paahteessa jos mielisin väriä saada noin korkeasti suojattuna. Tuosta en ole kuullut että rusketus kestäisi pidempään jos käyttää korkeampaa suojakerrointa….

  2. Siitä sitten terassille istuskelemaan puteli mukana ja kokeilemaan mistä suunnasta säteilee eniten *reps*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *