Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Kyllä laihialainen keinot keksii”

Tämä juttu ei käsittele eteläpohjanmaalaisia, vaan sitä, miten ostan kosmetiikkaa. :)

En itse ole syntynyt Laihialla, mutta äitini on, ja hän on aina syyttänyt nuukuudestaan laihialaisuutta. En tiedä kerrotaanko nykypäivänä enää laihialaisvitsejä, mutta minun lapsuudessani laihialainen oli synonyymi kitsaudelle ja penninvenytykselle. Ja olen todellakin saanut erittäin laihialaisen kasvatuksen.

Säästän ihan kaikessa mikä vain suinkin on mahdollista. En käytä taksia kuin pakon edessä, nautin alkoholijuomani kotona etkoilla, asioin Lidlissä ja lasken tarkkaan tuleeko halvemmaksi tilata mantelijauhot netistä vai ostaa City Marketista. Minulle ei tulisi mieleenkään ostaa Diorin luomiväriä tai Guerlainin huulipunaa normaalihintaan. En ole ostanut edes yhtä ainutta MACin tuotetta Suomen ovh-hintaan. Ei, veikkoset. Kun on mahdollisuus säästää eurokin, niin silloin tuotteet tilataan vaikka valtameren takaa.

Viimeisimmän sivupalkkikyselyn perusteella myös suurin osa teistä vertailee hintoja ja ostaa sieltä mistä halvimmalla saa. Vain 9% vastanneista (135 henkeä 1494:stä) ostaa tuotteet sieltä mistä ne kätevimmin saa, oli hinta mikä hyvänsä. 30% vastaajista on kaltaisiani nettikauppashoppailijoita.

Minulla ei onnekseni ole mitään tarvetta saada himotuksiani nyt-heti-välittömästi-pronto, vaan jaksan ihan rauhassa odotella vaikka kuukauden että tuotteet saapuvat luokseni. Enkä ylipäänsäkään ole minkään limited edition –juttujen perään jotka täytyisi hankkia heti ilmestymispäivänään.

Jos haluan ostaa MACin tuotteita, ostan ne ulkomaanmatkoilta tai tilaan Jenkeissä asuvan kaverini kautta. MACin nettikauppa ei toimita Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolelle, joten teen tilauksen kaverini osoitteeseen ja hän sitten puolestaan toimittaa tilauksen minulle. MAC tarjoaa usein postikulut ilmaiseksi, ja tällöin en joudu edes maksamaan tuplapostikuluja. Ja ne postikulut jotka maksan, ovat alhaisemmat kuin nettikaupoilla, sillä kaupat lisäävät kuluihin aina omiaan kun taas kaverini perii pelkät konkreettiset USPS:n postikulut. Ja säästyy huimasti Stockmanniin verrattuna!

Jotkut markettihintaiset kosmetiikkatuotteet kuten IsaDorat, Lumenet ja Dependit voin ostaa ihan normihintaan, mutta useimmiten kyttään siltikin ”ota 3, maksa 2” –tyyppisiä tarjouksia. Selektiivistä kosmetiikkaa tai hajuvesiä en osta koskaan normihintaan. Pyrin ajoittamaan nämä hankinnat ulkomaanmatkojen yhteyteen lentokentille tai sitten tilaan nettikaupoista.

Jos kuitenkin haluan ostaa Suomesta vaikkapa hajuveden, odotan aina kunnes minulla on joku alennuskuponki. Tai haalin hajuvesiä ja selektiivistä kosmetiikkaa alennusmyynneistä. Tai sitten riehaannun maahantuojan omassa myymälässä, niin kuin Bernerillä marraskuussa. Kun mieheni käy ulkomailla työmatkoilla, on hänellä luonnollisestikin aina kosmetiikkaostoslista mukanaan. Aina kun on tilaisuus hyödyntää halvat ostosmahdollisuudet, ne käytetään.

Mitäs sitten tapahtuu, jos eräänä päivänä kohtaan maailman kauneimman, houkuttelevimman super-hyper-limited-edition luomiväripaletin jota on vain yksi ainoa kappale jäljellä eikä minulla ole kupongin kuponkia eikä edes kaveria jonka avulla hommata hommata tuote henkilökunta-alennuksella? Eikä palettia ole missään nettikaupassa tai tax free –myymälöissä. Jos paletin hinta olisi viiden kympin rajoilla, voisin harkita sen ostoa. Mutta en kalliimmalla. En vain pystyisi siihen. Laihialaisuus minussa on liian vahva. Todennäköisesti se viiden kympin pulittaminenkin harmittaisi. Ihan vain periaatteesta.

Miten on teidän penninvenytyksenne laita? Oletteko nähneet paljonkin vaivaa saadaksenne jonkun tuotteen halvemmalla? Mikä on suurin säästö jonka olette jonkun tuotteen kohdalla saavuttaneet?

Ammun itseäni oikeastaan omaan nilkkaan sanomalla tämän, mutta itse aina ihmettelen ihmisiä jotka eivät hyödynnä nettishoppailun tuomia säästöjä. Kun jonkun tuotteen saa kahdella-kolmella klikkauksella kotiin kannettuna jopa puolet halvemmalla kuin lähikaupasta, niin en pysty käsittämään että joku varta vasten haluaa maksaa kalliimman hinnan. Toki ymmärrän asian siinä tapauksessa, että henkilö tarvitsee oikean tuotteen valitsemisessa apua ja haluaa hyödyntää myymälän palvelun, mutta mikäli palvelulle ei ole tarvetta niin, ihmettelen hiljaa itsekseni nettikauppoja karttelevia.

Vaikka välillä tuppaa unohtumaan, että onhan joukossamme luonnollisesti heitäkin, joiden taloudelle on se ja sama maksoiko tuote 18 vai 80 euroa. En oikein osaa omalla kohdallani sanoa, hoitaisinko kaiken kosmetiikkashoppailuni Stockmannilla jos olisin varakas. En tiedä. En usko. Säästö tuo kuitenkin aina tyydytyksen. :)

Kommentit (68)

 1. Myy

  Minä tilaan paljon kosmetiikkaa netistä. Osittain hinnan takia ja osittain siksi, että voin tehdä ostokseni millon haluan mukavasti kotisohvalta ja pystyn samalla googlailemaan arvosteluja avuksi päätöksen tekoon.

  Ison ongelman muodostaa se, että haluaisin kovasti tukea kampaajaani ja ostaa hiustuotteita sieltä, mutta tekee oikesti pahaa maksaa jopa kolminkertaisia hintoja ulkomaisiin nettikauppoihin verrattuna. Pariin otteeseen olen pyytänyt kampaajalta suositusta ja ostanut häneltä ne tuotteet. Muuten sitten googlannut käyttökokemuksia ja toivonut tuotteiden sopivan, koska en vaan kehtaa pyytää kampaajan suosituksia ja sitten ostaa tuotteita muualta. Se ei tunnu reilulta.

 2. K

  Itsekin tilaan aina (ulkomailta) nettikaupoista, jos säästö on todella huomattava, ts. Suomen hinnassa on selvästi ilmaa mukana. Mutta jos puhutaan vaan muutaman euron säästöstä, en lähde tilailemaan, kahdesta syystä.

  Ensiksi, aina kun tilaa ulkomailta, ne eurot valuvat oman kansantalouden ”tukemisen” sijaan ulkomaille. Vaikka tuntuisi, että oma rahankäyttö on vain pisara meressä, haluan edes yrittää pitää rahaa Suomen rajojen sisäpuolella. (Paitsi jos on todella törkeä hintaero, kuten mainitsin edellä. En ymmärrä miksi vaikka pari euroa säästääkseen kannattaisi lähettää rahat esim Kiinaan tai Amerikkaan). Toiseksi tulee tietysti ympäristösyyt; onko mitään järkeä lennättää jotain paria kosmetiikkapurtiloa merten takaa parin euron säästön takia? Minun mielestäni ei. Vieläpä jos ajattelee säästävänsä luontoa käyttämällä ekokosmetiikkaa.

  Tietenkin jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja moni varmasti ajattelee eri tavalla kuin minä. Mutta olisi silti hienoa, jos kukin edes harkitsisi oman maan kauppojen tarjontaa silloin kun se on järkevässä hintahaarukassa; ne eurot menisivät suomalaisten myyjien palkkoihin ym. ja he taas käyttävät sen rahan edelleen Suomessa. :)

 3. Mirri

  Ylempänä esitetty teoria, jonka mukaan menekki toisi hinnat alas on todellisuudessa puppua. Oletetaan vaikka, että tuote x maksaa nettikaupassa 5 euroa ja Suomessa 15 euroa. Jos tuote myy 15 euron hinnalla Suomessa hyvin, ryhdytäänkö sen hintaa ”tarkistamaan”. Ei ryhdytä.

  Toisinpäin käännettynä tämän yhtälön voisi myös järkeillä niin, että jos suomalainen kuluttaja ei suostu maksamaa Suomen törkyhintoja, Suomen hintoja on pakko tarkistaa.

  En todellakaan aio maksaa esim. Sanctumin hoitoaineesta suomalaisessa nettikaupassa 25 euroa, kerran saan saman tuotteen 5 eurolla ulkomaalaisesta nettikaupasta. Järjen käyttö on sallittua.

 4. Henne

  Itelläni on joku ongelma noita nettikauppoja kohtaan. Haluan vanhanaikaisesti käydä ostamassa haluamani tuotteet ihan oikeasta kaupasta, vaikka nettikaupasta saisi halvemmalla. Lisäksi ostan niin harvoin ja vähän kosmetiikkaa, että sallin itselleni toisinaan hieman kalliimpia tuotteita, esim. parin vuoden välein säästöillä ostettu 50 euron hajuvesi. Muutoin ostan yleensä aina mahdollisimman halpaa, mutta koska ostan nykyään kaikki pesuaineet ja mömmöt luonnonkosmetiikka-versioina, joudun luonnollisesti maksamaan hieman enemmän kuin marketin tuotteisiin tyytyvä.

  Tuntuu kyllä aika arvostettavalta tuo sinun pihiytesi! Kumpa itse joskus pystyisin samaan edes jollain elämän osa-alueella… Tosin nykyään opiskelijan tulotkin jo rajoittavat osteluani.

 5. jenni

  Ostaisin mielelläni tuotteita nettikaupasta ja monesti päädynkin eri sivuille katselemaan tuotteita, mutta sitten kun tilaus vaihde koittaa niin muistan miten viime kerralla kävi.. Tilaamani tuotteet tuli ja jouduin palauttamaan väärän tuotteen takia. Eikä mennyt kuin pari kolme viikkoa ja karhu saapuu perässä. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä vain ja ainoastaan sähköpostin kautta ja englanniksi. Tämän jälkeen sain kirjottaa jopa 4 sähköposti viestiä kun laskuja tipahti postilaatikosta uudelleen ja uudelleen.. Kuluttaja asiamiehen kautta yhteys nettikauppaan ja plaaplaaplaa… Olen kyllä lukenut eri keskustelupalstoja miten asiakkailla on tilauksien kanssa sujunut, mutta jokaisesta löytyy aina jotain huonoa. Ja minun tuurillani käy uudelleen jotain vastaavaa. Olen siis sen takia ostanut tuotteeni usein liikkeistä ja toki ostan niistä joihin sattuisi olemaan jonkinlainen alennuskuponki.. :)

 6. supersaver

  Säästän aina kun voin! Tilaan netistä lähes kaiken käyttämäni kosmetiikan. Edullisia heräteostoksia teen marketeissa ja esim. Sokoksella. Etenkin, jos on joku hyvä tarjous. Tykkään käyttää laadukkaita tuotteita, mutta en osta mitään merkin takia, vaan ostan parhaan mihin minulla on varaa/haluan kuluttaa. Hiustuotteiden ostaminen Suomesta on mielestäni hulluutta! Tigin jättikoon shampoon ja hoitoaineen saan netistä kotiin toimitettuna vähän reilulla kahdellakympillä, kun Suomessa ne maksavat ainakin tuplat (ehkä! en ole tarkastellut hintoja viime aikoina). Netistä tulee ostettua myös kenkiä, kirjoja, vaatteita ja musiikkia. Kunnon edullisista löydöistä tulee hyvä mieli!

 7. Mummeli

  Nyt on pakko kommentoida, eikä oikeastaan postausta vaan asiaa, jonka mainitsit. Kerroit käyväsi Lidlissä :D Vaikka kotonani on aina säästetty, on ruokakaupan ja ruuan valinnassa yksi kriteeri: ruokatuotteiden on oltava kotimaisia, jos mahdollista. Mielestäni Lidlissä asioimalla lakkaa samalla tavallaan tukemasta suomalaista maataloutta ja ruuantuotantoa. Vaikka hinnat olisivat edullisemmat, eikö olisi järkevämpää maksaa hieman enemmän, jotta meillä tulevaisuudessakin olisi tarjolla kotimaista ruokaa?
  Tarkoitus tässä viestissä ei ole niuhottaa tms, halusin vain tuoda ajatukseni esille ja pohdittavaksi :)

  Kiitos kivasta blogista ja ihanaa joulun aikaa!

  • Heidi

   Nyt on pakko kommentoida, ei postausta, vaan tätä kommenttia!

   Kannattaisikohan siellä Lidlissä käydä vaikka vain pyörähtämässä ennen kuin luo itselleen täysin aukottaman vision totuudesta? :D Siellä Lidlissä kun ihan oikeasti on niitä suomalaisia tuotteita, ihan kurkusta lihoihin ja maitoihin! Vinkki: vaikka H&M onkin ruotsalainen ketju, senkään tuotteita ei tehdä ruotsissa… *huoh* :)

   Mutta sitten ihan aiheeseen! :)
   Itsekin pyrin säästämään aina mahdollisimman paljon, mutta en ole mikään ehdoton tarjoushaukka. Kosmetiikan ostan pääsääntöisesti ihan vain Sokokselta/vastaavasta (paitsi mineraalit), mutta yritän aina etukäteen katsella näistä kuukauden tarjouslehtisistä, onko jossain jotain tuotetta erityistarjouksessa.

   Nettikaupat kosmetiikan osalta kiinnostaisi vieläkin enemmän, mutta toisaalta käytän niin vähän mitään ”erityistä”, että se toisi varsinaista säästöä. Aina välillä saa lukea eri blogeista, kuinka ebaystä on löydetty vaikka mitä kivaa ja ihan puoli-ilmaiseksi: silloin aina alkaa houkuttaa se entistä enemmän, mutta tiedän, että jos sinne eksyn, niin takaisin ei ole tulemista! :D Kaikki säästö kun kuluisi siihen, että löytäisi vaikka mitä tosi tarpeellista…

  • Nimetön

   Ihan mielenkiinnosta, millä perusteella siis Lidlissä asiointi tarkoittaa, että ostaisi vähemmän kotimaisia ruokatarvikkeita? Lidlissä myydään itse asiassa aika paljon suomalaista, kun taas jotkut Pirkat ja vastaavat voi usein olla kaikkea muuta.

  • Jemppu

   Mummeli: Ei lidlin tuotteet ole sen ulkomaalaisempia kuin muittenkaan kauppojen, ne on vain pakattu eri pakettiin (tai onhan siellä paljon ihan perussamoja oltermannejakin). Esimerkiksi Lidlin ”milbona” maito on valion maitoa, eri paketissa.

 8. MeME

  Hyvä postaus! Pystyn kyllä todella samaistumaan tekstiisi.

  Itse tilaan oikeastaan kaiken kosmetiikan netistä. Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa ja hirvittää, kun Suomessa joku 150ml:n rasvaputeli voi maksaa yli 20e ja saman tuotteen saa esim Saksasta postareineen puolet halvemmalla! Olen niin hintatietoinen, että teen aivan älyttömän selvitystyön löytääkseni niistä halvoista nettikaupoistakin sen kaikista halvimman. Toisaalta nautin hintavertailujen ja taulukoiden tekemisestä :) Ruokaostoksia tehdessäni tuen mielelläni paikallisia pieniä luomuputiikkeja, mutta teen hintavertailuja niissäkin.

  Ja ei minullakaan luottokorttia ole, mutta olen aina tehnyt nettiostokseni visa electronilla tai paypalilla ilman mitään ongelmia. Semmoista nettikauppaa ei ole edes tullut ikinä vastaan, missä en olisi electronilla voinut maksaa.

  Kiitos blogista!

 9. Meri

  Ostan lähes kaiken kosmetiikkani heräteostoksina. Hölmöä varmasti, mutta tosi ihanaa. Joskus kun on rankka päivä edessä tai takana niin hemmottelen itseäni pienellä pussukalla halpaa tai kallista kosmetiikkaa. Käytän ihonhoitoon Ella Bachea, joka maksaa liikaa, mutta on hyvää. Meikit ovat yleensä halpiksia, ellei joku taitava myyjä saa minua ostamaan kalliita ihanuuksia.

 10. NG

  Mummeli: suurin osa Lidlinkin elintarvikkeista on valmistettu Suomessa ..

 11. v

  Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen aiheeseen. Toisaalta rakastan ostosten tekemistä ja uusien asioiden hankkimista, ja voisin ostaa kauppoja tyhjiksi, jos vain varaa olisi. Toisaalta taas tiedän, että en tarvitse kaikkea, mitä haluan, eikä muutenkaan tavaran ostamisessa vain ostamisen takia ole mitään järkeä, eikä se varsinkaan ole millään tavalla ekologista. (Siinä kuin kosmetiikkatuotteiden käyttämisessä nyt ylipäätään mitään ekologista onkaan, mutta näen myös eron siinä, että ostaako jotain, jonka tulee käyttämään vain jotain, joka näyttää kaupassa kivalta.) Ja lisäksi haluaisin tukea suomalaisia tuotteita ja kauppoja, mutta samalla minulla ei useinkaan ole siihen varaa.

  Joten kulutustottumukseni ovat vähän sekalaiset: jos tuotteessa on vain parin euron hintaero, niin ostan kotimaisista kaupoista, joko netistä tai ihan paikan päältä. Jos taas mennään ääritapauksiin, kuten vaikka OPIn kynsilakkoihin, niin ehdottomasti tilaan netistä, koska en ymmärrä, miten minkään kuljetus- ja palkkakustannusten jälkeen lakan hinta voi kolminkertaistua Suomen ja Usan välillä, vaan hinnassa selkeästi on brändilisää mukana.

  Selaan kyllä paljon nettikauppoja ja teen hintavertailua, jonka perusteella katson tuotteiden hintoja sitten Suomessakin, joskus nimittäin löytää hyviä tarjouksia tai ylipäätään hyviä hintoja myös kivijalkaliikkeistä, ja toisaalta aktiivinen hintojen selailu auttaa myös huomaamaan, että mitkä tarjoukset oikeasti kannattavat ja mitkä eivät. Samalla poistuu se tunne, että jotain olisi pakko ostaa, kun se kerran on tarjouksessa – voi laskea sen varaan, että jos vielä parin kuukauden päästä tekee mieli samaa tuotetta, niin tilaa sen sitten netistä.

  Tässä ehkä auttaa sekin, että mulla on aika tarkat vaatimukset kosmetiikalle, ja tarkkailen oikeastaan suurimmaksi osaksi tiettyjä sarjoja ja meikeistä tiettyjä sävyjä ja koostumuksia, jolloin ihan niin paljon ei hintavertailuun mene aikaan kuin voisi edellisen perusteella luulla.

  Ehkä sen verran pihistelygeeniä minussa on, että kaikkein rakkaimmiksi kosmetiikkatuotteikseni ovat tulleet juuri ne edulliset ja vähän arkisetkin jutut, kuten vaikka Pirkan sy-voide tai XZ:n shampoot ja hoitoaineet, kun niissä on se lisäbonus, että ei ostaessa tule sitä oloa, että taas menee hirveästi rahaa.

 12. Eesus

  ”Ammun itseäni oikeastaan omaan nilkkaan sanomalla tämän, mutta itse aina ihmettelen ihmisiä jotka eivät hyödynnä nettishoppailun tuomia säästöjä. Kun jonkun tuotteen saa kahdella-kolmella klikkauksella kotiin kannettuna jopa puolet halvemmalla kuin lähikaupasta, niin en pysty käsittämään että joku varta vasten haluaa maksaa kalliimman hinnan. Toki ymmärrän asian siinä tapauksessa, että henkilö tarvitsee oikean tuotteen valitsemisessa apua ja haluaa hyödyntää myymälän palvelun, mutta mikäli palvelulle ei ole tarvetta niin, ihmettelen hiljaa itsekseni nettikauppoja karttelevia.”

  Itse juuri kuukausi takaperin keskustelin kampaajani kanssa asiasta. Hän kirosi nettikaupat alimpaan ….. Ja ymmärrän häntä hyvin. Hänell on purkeissa ja puteleissa omaa rahaa kiinni. sitten hänelle tulee asiakas jolle hän myy palvelua, suosittele tuotteita ja kertoo käyttö nikseja. Kuluu viikko-pari ja sama asiakas tulee sanomaan kuinka osti ko. tuotteen netistä 1/3 hinnalla.Sen tuotteen, mihin hän kulutti aikaa ja vaivaa myymällä sitä – eikä itse hyötynyt penniäkään.
  Nyt tuloksena on hänellä se, että hän luopuu suurimmasta myytävistä tuotteista, kun ne menevät hyllyssä vanhaksi eikä kauppa käy. Mutta samalla poistuu osa palvelua – nimenomaan tämä suosittelu-osio.

  Tästä syystä itse en netistä tilaa kuin hyvin harvon ja silloinkin sellaisia tuotteita mitä ei muutoin suomesta saa (UDPP jne.). Koska haluan maksaa myös siitä palvelusta ja siitä että on joku jolta kysyä jos on itse epävarma.

 13. S

  Olen ehdottomasti penninvenyttäjä, aika kitsas tiettyyn pisteeseen asti.. Joistain asioista olen valmis maksamaan enemmän. esim. sisustuksessa se näkyy hyvin, kartan rihkamaa, ostan suomessa tehtyjä suomalaisesta puusta valmistettuja huonekaluja. Ne ovat kestäviä. Kertaakaan en ole heittänyt pois ja ne samat kerran ostetut palvelevat edelleen. Ihan kauniita ovat vieläkin, ajattomia ja klassisia. Kengät käytän suutarilla niin monta kertaa kunnes mitään ei ole enää tehtävissä. Sama vaatteissa. Ja kaiken korjaan itse jos pystyn.

  Saatan kuulua niihin, jotka ’karttelevat nettikauppoja’, mutta vain osaksi, sillä kaikissa nettikaupoissa lasku tai tilisiirto ei ole mahdollinen. Ostan laskulla jos siitä ei tule lisäkustannuksia tai suoraan tilisiirrolla jos se vain on mahdollista, sillä minulla ei ole luottokorttia enkä sellaista aio hankkiakaan kuin ehkä äärimmäisen pakon edessä. Tämä on jännä: olen ihan hyvän pärjännyt ilman luottokorttia tähän päivään saakka. Ostan kaikki isommatkin ostokset heti suoraan ilman lainoja auto (noh vanha, vm -85 mutta sitä pystyy itse korjaamaan), moottoripyörä, tietokoneet ym. kaikki, paitsi asuntoni, tosin se on vain yksiö, (tulee halvemmaksi ostaa kuin maksaa vuokraa, sain nyt aluksi vain yksiön koska minulla ei ole takaajaa). Suosin omalla kylällä asioimista, eli jos jotain saan kyliltä, ostan sen mieluiten sieltä, jos tarvii kauemmaksi lähteä niin sitten netistä jos se sieltä löytyy. Palvelusta en maksaisi penniäkään. Stockalla en käy koskaan, vaan Sokoksella. Ruokaostokset S-marketista tai Prismasta. Pidän S-ketjusta. Laatuun panostan mielelläni. Maksan helposti hyvinkin paljon enemmän esim. suomalaisten pientuottajien leikkeleestä.

  Kosmetiikasta,
  Välttelen kaikkia niitä tuotemerkkejä, jotka kuuluvat L’Oréal -konserniin. En jaksa selittää miksi.. Ostan Lumenea vaikka se ei niin suomalainen olekaan. Lisäksi Herbinaa ym. Bernerin tuotteita, ne ovat yleensä hyviä ja halpoja. Pidän Korealaisesta kosmetiikasta (ihonhoito), esim. BB-voiteeni tilaan suomalaisesta nettikaupasta eikä hinta paljoa päätä huimaa.

  Kun asioin Sokoksella (onko edes verrattavissa Stockmanniin?) niin ostan sieltä siksi, koska se sattuu olemaan esim. matkanvarrella / tarvitsen nopeasti / tiedän että sieltä sen ainakin saan / se on siellä suht. edullinen / siellä on joku hyvä tarjous / minulla on lahjakortti sinne, tai alennuskuponki (niitä on muuten tosi usein!) / löydän sen sieltä helposti / ostan sieltä muitakin juttuja niin menee samalla kertaa kun ei jaksa ravata useassa paikassa / joskus ei mitään väliä mitä maksaa jos saa kaiken tarvitsemani samantien yhdestä paikasta.

  Pääosin valitsen siis ostopaikkani tavaran laadun ja kaupan sijainnin perusteella. AIKA ON RAHAA.
  + OSTAN JOS TARVITSEN. Mitään en omista kaksin kappalein (ellei nyt jotain perunoita tai lakanoita lasketa ;)), periaatteena on ennen uuden ostamista käyttää AINA edellinen loppuun ja tämä pätee kaikessa, ruuassa, kosmetiikassa, käyttötavaroissa jne

  Ps. tämä on mielenkiintoinen aihe, vähän kuin CDn ostaminen tai netistä imuttaminen. Eettisiä syitä, periaate-syitä, rahasta kiinni, voi olla vaikka mitä syitä miksi kukin tekee niinkuin tekee.

 14. Irina

  Ensinnäkin, kylläpäs ihmiset voivat olla dorkia, jos vielä myöntävät myyjälle hyväksikäyttävänsä ensin tämän ammattitaitoa ja tilaavansa sitten tuotteet netistä! Pöyristyttävää. Varmasti vaikeaa pitää kipakat kommentit kielen takana tällaisen tiedon jälkeen…

  Joku ihmetteli, miten kukaan voi ostaa tuotteita Stockalta. Tähän on yksi syy: ajansäästö. Jos tekee 12-tuntista työpäivää, matkustaa puolet ajasta ja yrittää siinä sivussa pyörittää vielä jonkinlaista yksityiselämääkin, niin sitä kummasti arvostaa, että kaiken tarvitsemansa saa saman katon alta, ja yleensä vielä hyvän palvelun kera. Jos myyjä osoittaa palvelunhalua ja ammattitaitoa, niin hyvinkin mielelläni haluan palkita hänen työpanoksensa ostamalla tuotteita. Koen tällä tavoin säästäväni aikaa, joka on mulle vähintään yhtä arvokasta kuin raha. Jos tuote osoittautuu hyväksi, voi olla että sitten seuraavalla kerralla tilaan sen netistä tai ostan kentältä. Paitsi jos on kiire, jolloin haen sen sieltä Stockalta/Kicksistä.

 15. milipili

  Savon Sanomat oli lainannut sua hieman muunnellusti: ..useimmiten kyttään siltikin ”ota 3, maksa 2” –tyyppisiä tarjouksia. Selektiivistä kosmetiikkaa tai hajuvesiä en osta koskaan normihintaan…

  Tän päivän lehdessä.

  • Sanni

   No voi hahaa… :D Missä yhteydessä ne oli siteeranneet?

   • milipili

    Se oli sellaisessa erillisessä freimissä sivun yläkulmassa, niinkuin kerran aiemminkin. Niil on varmaan toimittaja jonka tehtävä on etsiä blogeista näppäriä lauseita.

 16. maria

  Minäkin olen penninvenyttäjien sukua. Tulee geeniperimässä… Olen ennenkin kommentoinut näitä, mutta pitkästytän teitä kuitenkin uudestaan!

  Säästöt itsessään eivät välttämättä ole suuren suuria, mutta merkittäviä pitkässä juoksussa. Oma suosikki-irvailunkohteeni on vartalokuorinta, jonka väännän hienosta merisuolasta ja oliiviöljystä. Enpähän tuota osaa sanoa kuinka paljon siinä on tullut säästettyä, mutta öljypullo ja suolapurkki maksavat sen muutaman hassun euron ja kestävät monta kuukautta. Vastaavasti aikoinani käytin sen lähes 20€ maksavan kuorintapurnukan helposti alle kuukaudessa.

  Ostan mielelläni varsinkin silmämeikkitarpeet ja poskipunat yms. netistä. Mineraalimeikit kestävät itselläni pitkälle – ne on halvempi tilata, sen tiedän, mutten sitten tiedä miten hyvin normaalit meikkivoide+puuteri-combot kestäisivät omassa käytössäni. Saattaa olla ettei siinä edes tule varsinaisesti säästöä?

  Kopaan markettien alekoreja aika useinkin siinä toivossa, että käteen tarttuisi jotain. Viimeisin alekoriostos on hätätilanteeseen tarvittu poskipuna (nainen, kantaisit vain meikkisi aina käsilaukussa) -30% alennuksessa, joten hintaa taisi tippua hurjat kaksi eeroa. Kasvopuhdistusjuttuni rohmuan aina hyökkäysvaunun tehokkuudella tarjouksista ja alekoreista.

  Ostin epilaattorin arvellen, että höyläystiheys tipahtaisi ja epi maksaisi itsensä takaisin. Vielä kun uskaltaisi mennä kainalon lähelle sillä härvelillä. Kuukuppi tipautti myös kuukausittaisia kuluja, tai olisi jos kissa ei olisi syönyt kahta ensimmäistä jätettyäni ne hetkeksi kattilan vierelle odottamaan kiehumista. Oppia ikä kaikki. Kädet kosteutan kookosöljyllä tai sheavoiköntällä (ostettu netistä).

  Yhtä kaikki. Villi veikkaukseni on, että vuositasolla säästän helposti 100€, ylikin.

 17. NG

  Voitko vielä vinkata, mistä verkkokaupasta Sanctumin hiustuotteita kannattaa tilata? Kehuit niitä niin kovasti, että sait innostumaan…

  • Sanni

   Suomalainen nettikauppa löytyy osoitteesta sanctum.fi, ja tuolta saa 25% alennusta joulukuun loppuun saakka kun lisää tilauksen tietoihin koodin karkkipäivä 25%.

   Edullisimmin Sanctumia saa iHerbistä:
   http://www.iherb.com/Search?kw=sanctum
   Ja tuolta saat 5 dollaria alennusta koodilla NIJ031

 18. NG

  OK, pitää laittaa seuraavaan iHerb-tilaukseen! Tänään tupsahti taas yksi ruskea pahvilaatikko sieltä ;)

 19. Laalaa

  Olen aika ristiriitainen kuluttaja kosmetiikan suhteen. Pidän pikku purnukoista hyllylläni ja tykkään vaihdella mm. ihovoiteita senhetkisen tuoksufiiliksen mukaan. Siinähän niitä sitten on kertynyt. Mutta on muutamia tuotteita, joista on tullut lemppareitani ja joita haluan aina ostaa uuden vanhan ehdyttyä. Siinä vaiheessa alan vertailla hintoja enemmän. Toisin sanoen: pikku heräteostoksia teen, joista toki kertyy ajan saatossa, mutta sitten kun lähden ostamaan sitä tiettyä, vertaan hinnat tarkkaan. Esim. tein tovi sitten elämäni ensimmäisen kosmetiikan nettitilauksen ulkomailta. Harkitsi tilauksen tekoa melkein vuoden.. Mutta kyllä kannatti lopulta tilata. Sain suosikkini liki puolet edullisemmin kuin kotomaan liikkeistä. Postimaksu oli kohtuullinen ja kuittaantui tuossa säästössä muutenkin. Keräsin tilaukseeni useampia tuotteita kerralla, jotta postimaksu kannattaisi. Siinä mielessä isomman erän tilaaminen tuntui hieman kalliilta. Mutta jos ne tuotteet olisi ostanut vuoden aikana tipottellen täältä eri liikkeistä, olisi hinnaksi tullut paljon enemmän. Kaikki toimi kuin rasvattu. Sähköpostikyselyihinikin vastasivat heti seuraavana päivänä. Firma on saksalainen Violey. Tässä esimerkkejä, (suluissa suomen hinnat): Weledan salvia ja ruusu deot 100ml 8,99 € (16, 21), Laveran Fine Loose Mineral Powder 10g 9,49€ (23), Laveran Natural Liquid Foundation 30ml 9,46€ (19). Aion kyllä asioida tuolla nettikaupassa toistekin. Lisäksi sieltä saa tilattua myös pieniä testereitä pientä korvausta vastaan esim. hajuvesistä. Se on kätevää! Sitten vielä siihen nuukuuteen. Saatan kiertää monta apteekkia läpi, kun vertaan missä niistä on edullisemmalla myynnissä suosikkivoiteeni ja olen sitten onnellinen, kun säästän sen 2 € :)
  Se missä säästän, ts. en osta juuri ollenkaan: kuorinta-aineet (karhea pyyhe ajaa saman asian), hiusvärit (tykkän omasta väristäni) ja geelit (yök). Ja se mihin säästän ja hennon käyttää rahaa: toimiva dödö, toimiva silmienympärysvoide, toimiva värivoide, ripsari ja puuteri, sekä oikeanlainen huulirasva. Ja sitten se,mihin haksahdan: jossain kivassa matkakohteessa on myynnissä paikallisten tekemää pihka voidetta minimaalisen pieni purkki, josta maksan 10 €… Mutta se on sitten se mun matkamuisto ja samalla saa tuotteen joka on ainakin aito ja paikallinen :) Tämä oli mun eka viestini tänne sivuillesi. Löysin blogisi joku aika sitten ja se on ollut ihanan virkistävää luettavaa, niin virkistävää että vastoin tapojani jopa rekisteröidyin ja heti tuli näin paljon juttua. Koetan tiivistää jatkossa :) Kiitos siis sateenkaaren värikkäästä blogistasi! Tällaisia me tytöt tarvitaan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.