Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuukausi uudessa osoitteessa

Olen nyt sitten bloggaillut uudessa osoitteessa Indiedaysin puolella kuukauden päivät. Osa lukijoista suhtautui maaliskuun lopulla kielteisesti uutiseen muutosta, ja itseänikin vähän mietitytti miltä bloggaus mainosten keskellä tuntuisi. Kyselyn mukaan valtaosa lukijoista on kuitenkin sitä mieltä, että on ihan sama millä alustalla blogiani pidän, he lukevat silti. Vain 25 henkilöä on toistaiseksi vastannut, että blogi oli parempi Bloggerin puolella. Olisi muuten kiva kuulla ihan sanallisestikin, mikä blogissa oli parempaa vanhassa osoitteessa…? Ja jos jollain on jotain muutakin kommentoitavaa muutosta..?

Itse huomasin tottuvani mainoksiin nopeasti. Enää en melkein edes huomaa niitä. Kyselyssä vastaisin itse vaihtoehdon ”Blogihan on ihan samanlainen kuin ennen muuttoa.” Olen tyytyväinen, kun blogin ulkoasu ja sivupalkin rakenne säilyi niin uskollisena Bloggerille, ja postauksethan nyt noudattaa ihan samaa linjaa kuin ennenkin. Ainoa mikä todella harmittaa, on bannerikisan bannerien kohtalo. Kun järjestin kilpailun, minua ei oltu vielä pyydetty Indieen. Täällä bannerit ovat isompikokoisia kuin silloinen pyytämäni koko, ja ne eivät kokonsa puolesta oikein toimisi täällä. Jos mulla olisi pokkaa, pyytäisin kainosti finalistibannerien tekijöitä muokkaamaan bannereista isommat versiot koska olisin oikeasti halunnut käyttää niitä, mutta en kehtaa. :/

Viivi_vappuna1

Tuntuu kieltämättä vähän hassulle blogata täällä muotiblogiportaalissa, mutta Indiedays halusi laajentaa sisältöään kosmetiikka- & sisustusblogeilla. Tulevaisuudessa mukaan otetaan varmaan muitakin muun alan blogeja, voisin kuvitella.

Se, mistä en ole täällä Indiedaysin puolella niin tykännyt, on kaikki blogialustaan eli WordPressiin liittyvät jutut. Ne eivät teille lukijoille varmaan niin välity, mutta perfektionistina mulla menee välillä hermot kun kuvista ei meinaa saada haluamansa kokoisia, laatu kärsii, rivivälit toimii miten sattuu ja tekstin muotoilukin on paljon hankalampaa kuin Bloggerin puolella. Aakkostaminenkin on WordPressille haasteellista, kuten esim. tunnisteluettelosta näkee. On WordPressissä paljon hyvääkin, kuten mahdollisuus vastata kommentteihin yksitellen. Bloggaako teistä muuten kukaan WordPressissä? Onko teillä ollut samanlaisia ongelmia kuin mulla?

Loppuun pari kuvaa viikonlopulta. Itsehän en bilettänyt, vaan vietin vapun flunssassa. Brunssillekaan en jaksanut edes pukeutua saati sitten meikata. Koirulit oli kanssa meillä viettämässä vappua. Alimmassa kuvassa meikkaan siskoani, joka suostui malliksi vihreäsilmäisen meikkiin. Postaus tulossa huomenna. Huomatkaa sannimainen kotiasu, mulla on aina päällä mitä sattuu…..

Vappu2010

Kommentit (32)

 1. Teemu

  Mun mielestä tää on parempi Indiedaysillä! :) Ei noita mainoksia ole mitenkään häiritsevästi ja muutenkin tää näyttää jotenkin omasta mielestäni kivemmalta kuin Bloggerissa. Kiitos hyvästä blogista :)

 2. rrrous

  Hyvin toimii blogis tälläkin puolella :) …ja toi sun nykynen banneri on ihan mahtava, älä missä nimessa mee vaihtaa sitä :)

 3. redshift

  Alkuun muakin ärsytti noi mainokset, vieläkin häiritsee hieman kun ne on noin näkyvillä paikoilla… Mutta tosiaan eipä sen niin väliä kun sisältö on kuitenkin sama.

  Mutta ihanat noi sukkahousut alimmassa kuvassa! Mistä noita saa? :D

  • Sanni

   Sukkikset taitaa olla Kapp Ahlista. Mulla on tietysti violettiraidallisetkin. :) Mutta nuo on ostettu joku pari vuotta sitten.

 4. miu

  Hei ihan pakko kysyä, että mitä liikuntaa harrastat, kun näytät niin lihaksikkaalta xD ?

  • Sanni

   Ihan salilla vaan käyn. :)

 5. Riikka

  Mä en osaa sanoa onko sun blogi muuttunut, koska en ole aikaisemmin tätä seurannut. Mutta olen kyllä tyytyväinen että muutit tänne indiedaysiin, en ehkä muuten olisi alkanut tätä koskaan lukemaan!

  Olen itse ihan kamalan avuton meikkaaja, mutta viime aikoina olen tajunnut että ei se ihan oikeasti voi olla niin vaikeaa :) Sulla on aina niin kivoja värikkäitä meikkikuvia että ne inspiroi muakin harjottelemaan ja käyttämään värejä!

 6. Meri

  Eipä niitä mainoksia tarvitse katsella, jos käyttää oikeaa selainta oikein lisäominaisuuksin.

  Itse en olisi tätä blogia ilman Indiedaysia edes löytänyt!

 7. Paula

  Samaa sanon kuin Riikka tuossa aiemmin, indiedaysin kautta tänne löysin ja ihastuin välittömästi. ”Merenneitomeikkien” takia palaan aina takaisin, vaikka omalle naamalleni en osaa juuri ripsiväriä kummempaa laittaa (vaikka mieli tekisi ja yritys on kova :D)..

  Mainoksista en osaa sanoa, koska en ole niitä nähnyt sitten Mattemorphose-taustan, kiitos selaimeni mainosten eston. Toivottavasti viestini ei mennyt mainostuksen puolelle :D

 8. Sirpa

  Edelleen kannattaa käyttää Google Readeria, en nimittäin edes huomannut että olet vaihtanut Indiedaysiin Bloggerista :) Ja Operan blokkaus-toiminnolla saa mainoksetkin pois näkyvistä, joten minulla ei henkilökohtaisesti ole valittamista. Sisältöhän se tärkein kuitenkin on ja sen suhteen tämä blogi saa arvosanan 11 asteikolla 4-10.

  • Sanni

   Kiitos Sirpale! :)

 9. Satu

  Kun kerran pyysit palautetta niin mä vastasin kyselyyn että pidin blogista enemmän bloggerissa. Käyn kyllä täälläkin vilkaisemassa postaukset lähes päivittäin, mutta en pidä noista isoista mainoksista. Erityisesti mattemorphose-tausta oli häiritsevä. Itse kuitenkin tulen blogiin ihan asian takia, en välitä katsoa turhia mainoksia. (Ja joo, tiedän että voisin laittaa mainosestot jne, mutta en viitsi vaivautua vain tämän takia.) Muutenhan blogi on ihan ”oma itsensä” täälläkin :)

  • Sanni

   Tuo Matte Morphose -mainos oli muuten saanut mielettömästi negapalautetta Indiedaysin lukijoilta, ja bloggaajat oli itsekin hermostuneet siihen. Kuulema vastaavan tyyppisiä mainoksia pyritään vastaisuudessa välttämään.

 10. Velma

  Toisissa indiedays-blogeissa oli kanssa iso haloo muutosta ja kyllä niissä kommentoidaan vieläkin välillä, että blogit on muuttuneet täällä samanlaisemmiksi (ulkoasu sama, omasta mielestä samoista sponsorilahjoista kirjoitetaan enemmän kuin ennen).

  • Sanni

   Onneksi mun blogi ei ainakaan voi tulla samanlaiseksi muiden Indie-blogien kanssa kun aihepiiri on ihan eri! ^_^

 11. Sissi

  Ei tää sisällön puolesta ole yhtään muuttunut ja hyvä se!

  Mainokset välillä häiritsevät, mutta saahan ne kai jotenkin piiloon jollain ohjelmalla, mutten tiedä miten. Pitää kysyä veljeltä, jos nyt niin kauheasti alkaa häiritsemään. ;)

  Meikkivinkkien (vaikken nykyään saa itse meikatuksi) ja hyvien tuotekuvausten takia tuun aina uudestaan, päivittäin käyn tsekkaamassa jos on tullut uusi postaus.

 12. Nimetön

  Tämä ei liity mitenkään tähän aiheeseen mutta osaisitko suositella jotain silmämeikin pohjustusvoidetta? Nestemäiset luomiväritkin käyvät jos pitävät meikin paikallaan.

  Minun lukemiseeni ei ole vaikuttanut blogin siirtyminen idiedaysille. Luen blogiasi sisällön takia! :)

  • Sanni

   Olen tehnyt silmämeikin pohjustamisesta jutunkin,
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/08/31/lukijakysymys-miten-pohjustaa-silmameikki/
   ja suosittelen kaikille Urban Decayn Primer Potionia. Sitä et valitettavasti saa Suomesta, vaan joudut turvautumaan nettiin. Mutta it’s worth the trouble.

   Jos haluat helpon ja edullisen ratkaisun, niin osta Max Factorin nestemäinen Masterpiece-luomiväri. :)

   • SaraJana

    Moi,
    Osaisitko neuvoa hyvän paikan, mistä saisin ostettua sekä tämän legendaarisen UDPP:n että mineraalipohjaa varten kabukin? Edelleen sitä LilyLolon tilausta suunnitellessa. Haluaisin iskeä mahdollisimman monta kärpästä yhdellä iskulla. ;)

    • Sanni

     En valitettavasti tiedä yhtään nettikauppaa, josta saisi sekä UDPP:n että edullisen kabukin. UDPP lienee kätevintä tilata LookFantsusta, ja sieltä saa kyllä myös kabukeja, mutta ne ovat sellaisia keskihintaisia, ja kalliimpia kuin Lily Lolon oma (eli kannattaa sitten ennemmin tilata suoraan Lololta). Esim. bareMineralsin (= Bare Escentuals) kabukin saa LookFantasticista hintaan £24 (mikä on sekin melkein puolet halvemmalla kuin Suomessa). Tässä vielä suora linkki LookFantsun sivellinvalikoimaan: Face Brushes and Sponges.

     • SaraJana

      Kiitos jälleen avusta! :)

 13. Charming Nails

  Kiva että pääsit Indiedaysiin mukaan, ansaitset kyllä sen taitojesi ansiosta :) hurjasti olet tainnut saadakin lisää lukijoita!
  Oma mielipide on että en tykkää mainoksista yhtään. Minua ne ärsyttävät. Tykkäsin enemmän bloggerin puolesta. Kun meneillä oli Maybelline mainos, se on jumalattoman ärsyttävä ja teki oikeasti pahaa katsoa migreenissä sitä mainosta.
  Tuntuu että tuo ihana banneri hukkuu noitten kalossien alle ja ulkoasu on sekavampi kuin bloggerissa. Mutta tämä on vain mun mielipide, oli ulkoasu vaikka miten sirkusmainen tahansa, luen silti blogiasi :) päivän kohokohta on kun huomaan että olet postannut, luen aina ihan ajatuksella jutut läpi :)

  • Sanni

   Tuo yläpalkin mainos on kyllä vähän ikävä kun se tosiaan tekee bannerin alueesta sekavan… :/

 14. Cecilia

  Hahah, mikä kotiasu :D

  Sitten toisiin aiheisiin: Indiedaysin puolelle, kun muutit, se oli mun mielestä vaan hyvä juttu (ja on edelleenkin) koska muitakin indien blogeja luen, joten blogisi seuraaminen helpottui. Mainokset eivät mua hirveasti haittaa, koska blogin sisältö on kumminkin pysynyt samana kuin Bloggerissa. :) Ei mulla oikeestaan oo pahaa sanottavaa siiitä, että ”muutit” tänne Indiedaysiin.

 15. sanna

  Mua ei mainokset haittaa, luen sisällön takia. Asiasta kolmanteen, miten tekisit meikin erillaisille silmille. Itsellä silmät kaukana toisistaan ja raskaat luomet. Mun on vaikea soveltaa näitä sun ihania meikkejä omille silmille. En yksinkertaisesti osaa, voisitko opastaa ihan vaihe vaiheelta?

  • Sanni

   Moi Sanna!
   Jotta voisin tehdä tuollaisen opastuksen, mulla pitäisi olla joku tuttu jolla olisi vastaavanlaiset silmät ja joka suostuisi meikattavaksi ja kuvattavaksi. Valitettavasti en pysty tekemään vaihe-vaiheelta opastusta ilman pohjaa mille näyttää.

   Voit halutessasi meilata mulle sun kuvan niin voin katsoa osaanko antaa jotain vinkkejä. :)

 16. Hattaraaa

  Paljonko Look Fantasticistä maksaa tilaaminen? Olettaen että tilaa jonkin pienen paketin.

  • Sanni

   Postimaksu on £2,20 per tilaus ja £1,55 per tuote. Eli jos tilaat vaikka kaksi tuotetta, maksu on £2,20 + £3,10. Paketin koolla ei ole väliä.

 17. Ruu

  johtuukohan se mun mainos estoista koneella kun mulla ei edes näy mainokset? mä nimittäin inhoan noita sivuilla olevia mainoksia niin mulla on adblok ja joku toinenkin mainospoistaja (en tiiä tarkemmin, mies asentanu) niin ei huolta niistä :D

 18. koiruli

  Oi maailman sulosimmat koirat! <3___<3
  varsinkin toi tumma chihu on just sitä mistä oon pitkään haaveillu. Chihukuume kasvaa ja kasvaa.

 19. trista

  onnittelut näin myöhässä, mutta kuitenkin!
  Voinko tiedustella, miten pääsit indiedaysiin mukaan? Aiotko laajentaa enemmänkin blogimaailman puolelle?

  • Sanni

   Minuun otettiin Indiedaysista yhteyttä ja kysyttiin olisinko kiinnostunut tulemaan mukaan. Muita blogeja minulla ei ole aikomus aloittaa. Vaikka voisin erittäin mielelläni blogata mm. sellaisista asioista kuin tee, Ahvenanmaa ja My Little Ponyt ihan omien blogiensa verran, niin aikaa ei sellaiseen ole. Blogin kirjoitus on oikeasti todella aikaavievää, ainakin minun kaltaiselleni hitaalle, järjestelmälliselle ja hitusen perfektionistiselle luonteelle… :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.