Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuukausi älypuhelimen kanssa

Olen viettänyt runsaan kuukauden älypuhelinelämää.

 Louvre_selfie_IMG_0404

Ja tiedättekö mitä, huoleni vaikuttavat ainakin toistaiseksi olleen täysin turhia. :) Minusta ei ole tullut puhelinnäprääjää. Itse asiassa: olen käyttänyt iphonea kameraa lukuunottamatta suunnilleen ihan samalla tavalla kuin antiikkisia, älyvapaita puhelimianikin. Soitan ja lähetän viestejä.

(”Mitäh, ai sä laitat vielä tekstiviestejä, mä en edes muista milloin olisin laittanut tekstaria kun käytän vain Whatsappia”, oli yksi matkaseuralaisen kommentti tähän :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Statistiikka kuukaudelta:

Otettuja valokuvia: 450 + (joista selfieitä 17 :))

Kuvattuja videoita: 6 (Chris Cornellin keikalla <3)

Ladattuja sovelluksia: kaksi. Airbnb ja Whatsapp, mutta kumpaakaan en ole vielä käyttänyt paitsi pari testiviestiä Whatsappilla miehen kanssa :)

Eniten käytetyt sovellukset: ajastin ja kalenteri.

Tsekattu blogikommentteja puhelimen selaimella: ehkä kymmenisen kertaa.

Vastattu blogikommentteihin puhelimella: yksi tai kaksi kertaa.

Kirjoitusvirheiden määrä viestejä kirjoittaessa: loputon.

Soittoääni: se mikä puhelimessa oli valmiina, en ole muita edes kuunnellut.

ChrisCornell_IMG_0183

Olen ollut puhelimeen tosi tyytyväinen kiitos juuri niiden ominaisuuksien miksi sen ensisijaisesti hankinkin: kameran ja kartta-avun. Kameraa tulee käytettyä kaiken aikaa ja Helsingissä olen jo kerran onnistunut eksymään ja paikantamaan sitten itseni karttasovelluksen avulla :)

Mutta emmää tällä mitään nettijuttuja jaksa säätää… ^_^ Siihen puhelin on ihan liian pieni, ei vain jaksa pitkään lukea saati kirjoittaa mitään noin pienellä ruudulla. Jes! :) Nettiselain jäänee juuri siihen käyttöön mitä toivoinkin: ns. hätä-backupiksi kun en ole koneella ja joku asia pitää selvittää / varata matkalippu / löytää osoite jne.

MonaLisa_selfie_IMG_0397

Louvren kävijän pakollinen? Mona Lisa -selfie.

Muiden palatessa Suomeen (ja Virven Ruotsiin) minä jäin vielä Pariisiin. Tänään illalla hyppään junaan ja herään huomenna Prahassa :)

Kommentit (16)

 1. Jonttu

  En voisi olla oletussoittoäänellä, sillä soittoääni kertoo niin paljon persoonasta.

  Mutta onpa hyvä, ettet ole jäänyt koukkuun.:) Itsekään en ole jäänyt koukkuun.:)

  Itselläni etenkin vieraskielisten tekstiviestien kirjoittaminen on helpottunut rajusti (ei tarvitse koko ajan olla valitsemassa sitä kieltä uudelleen) ja muutenkin viestien kirjoittaminen – ennakoiva ja älykäs tekstinsyöttö on huippu! :) Kalenteria taas en käytä puhelimella ollenkaan!

 2. K

  Nauratti tuo Mona Lisa -selfie. :D

  Minullakin on älypuhelimen hankinta edessä ja samoihin tarkoituksiin varmaan käytän.

 3. Nimetön

  Miksi olet päätynyt olemaan käyttämättä Whatsappia? Olettaen toki että tekstailukumppanisi ovat whatsappin käyttäjiä :D Itsestäni tuntuu aika älyttömältä maksaa tekstareista ja jättää käyttämättä myös mielettömän kätevä ryhmächat-ominaisuus.

  • Sanni

   Miksi olet päätynyt olemaan käyttämättä Whatsappia?

   Siihen on montakin syytä :) Mutta ehkä tärkeimpänä: mun liittymään kuuluu joka tapauksessa rajaton määrä tekstareita niin en saa Whatsappista mitään taloudellista hyötyä niin kauan kuin viesteilen suomalaisiin numeroihin.

   Muut syyt:

   En ylipäänsä lähetä kovin paljon tekstareita ja ne joiden kanssa viesteilen eniten, eivät joko omista älypuhelinta (eivätkä täten Whatsappiakaan) tai omistavat iPhonen jolloin tekstarit menevät ilmaisina iMessageina eli tavallaan Whatsapp-tyyliin joka tapauksessa :)

 4. Katarooma

  Mulla ollu älypuhelin jostain joulukuusta. Watsuppi ja instagram ainoat mitä laitoin puhelimeen. Päivittäin niitä käyttää ja selaa. Välillä sitte tulee ähky ja työnnän puhelimen piiloon… :D En määkään nettiä puhelimella käytä, liian hidasta ja vaivalloista. :D

 5. May

  Haha, sulla on rillit vinossa Monalisa-selfiessä! ;-) Mut hyvä ettet ole joutunut älyluurisi orjaksi vaan määräät itse mitä ja milloin sillä teet. Louvre on aivan tajuton mesta… Varmaan valitsit sieltä vain jonkin siivun jonka katsoit, eksymättä loputtomien gallerioiden syövereihin. Louvressa voi käydä yhä uudestaan eikä elämykset lopu. Sama juttu tietty muissakin maailman suurissa taidemuseoissa. Pietarin Eremitaasi vaikka. Tervemenoa sinnekin, jos sattuu matkan suunta itään.

  • Sanni

   Haha, sulla on rillit vinossa Monalisa-selfiessä! ;-)

   Niin on :D Kuuluu varmaankin asiaan ^_^ Tai no, ne on kyllä vinossa vähän joka kuvassa.. :p

   Vietin Louvressa yhteensä 6 tuntia ja valitsin 1-kerroksen jonka kaikki kolme siipeä kävin kaikessa massiivisuudessaan kutakuinkin läpi. Kakkoskerroksessa piti vielä käydä tsekkaamassa parit tunnetut maalaukset ja 0-kerroksessa muinaisen Mesopotamian valtavia patsaita. :) Mahtava paikka, seuraavalla kerralla sitten sarkofagit ja muut Egyptin ihmeet :)

 6. Jonttu

  Olen muuten huomannut, että kun ostin kyljellään nukkumiseen tarkoitetun tyynyn, niin eipä ole aamuisin silmänaluset niin rutussa eivätkä luomat niin roikkuvat kuin ennen. :) Ostin sellaisen maksi-korkean tyynyn.

  • Sanni

   Mielenkiintoista :)

   • Jonttu

    Siis yleisilme on paljon reippaampi. No, mahallani en kyllä uskalla edes tuntia nukkua, kun jälki olisi aivan kamalaa, vaikka kieltämättä mahallaan olisi ihaninta nukkua. :)

    Olen nyt muuten edennyt innoittamassasi hiilihydraattilisien kirjon kasvattamisessa, ja kokeiluun on päässyt kvinoan lisäksi myös tattari. En oikein tykännyt. Linssit ja kvinoa on kyllä lähes yhtä hyviä, kun niitä nyt olen rinnakkain syönyt, mutta kvinoa on vielä paljon mahaystävällisempääkin kuin linssit.

    Tuo tattaripakkaus oli aika ilkeä minulle, kun ei sisältänyt keitto-ohjeita. Enpä siis ensimmäisellä käyttökerralla tietenkään huuhdellut leseitä vaan suoraan kattilaan. Jotenkin sellainen tunkkainen oli maku (en tiedä, johtuuko juuri huuhtelemattomuudesta). Minkä merkkistä tattaria käytät?

    • Sanni

     Mä en käytä tattariryynejä vaan tattaripastaa (tehty tattarijauhosta niinkuin vehnäpasta vehnäjauhosta). Ne tummanharmaat fusilli-makaronit mitä on näkynyt monissa mun kevään ruokakuvissa on tattaripastaa :) Ostan sitä Ruohonjuuresta.

     Pastaa keitetään 8 minuuttia ja se on siinä. :)

     • Jonttu

      Eli etkö siis käytä ollenkaan tattaria hiutaleina? Voihan noita huljauttaa vaikka viilin päälle sellaisinaan.

      Pastaa en osta koskaan. :)

      • Sanni

       Eli etkö siis käytä ollenkaan tattaria hiutaleina?

       En ainakaan toistaiseksi. :) Näitä hiilarin lähteitä on jo niin riittävästi erilaisia että ei ole vielä tullut kimmoketta laajentaa :) Keittiön kaappien tilakin on rajallinen ^_^ Juuri nyt sinne ei mahtuisi yhtäkään uutta pakkausta ryynejä, hiutaleita, jauhoja tai muutakaan :D

 7. maria

  Hih, oon mietiskellyt tätä asiaa, kun minä en tunnista sitä ”kaikki vaan tuijottaa puhelinta”-efektiä kuin yhdessä tuttavaperheessä. Olenko ollut onnekas kun mun ympärillä ihmiset ei tuijota jatkuvasti puhelinta, vai onko tässä tultu joku aalto: että ensin ihmiset käytti puhelinta jatkuvasti ja se oli niin mielenkiintoinen ettei voinut luopua, ja sitten yhtäkkiä kaikki napsahti ulos siitä ja tajusi että ympäristö onkin paljon mielenkiintoisempi?

  (Jehna, oonkohan mää kommentoinut jo tästä samasta asiasta aikasemminkin… Voi muisti.)

 8. Eevis

  Mitkä noi sun kengät on, tai mistä oot ostanut? Ihanat!! :)

  • Sanni

   EmKasta Tampereelta :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.