Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuukauden idoli: Villi Pohjola

Käsi ylös: kuka katsoi 90-luvun puolivälissä ihastuttavaa draamakomediasarjaa Villi Pohjola (Northern Exposure)? Sarja on tosin uusittukin jo kahdesti, viimeksi vuosina 2008-2010, joten ohjelma saattaa olla tuttu 90-luvulla syntyneillekin. :)

KuukaudenIdoli_VilliPohjola

Bongasin edellisellä Prisman reissulla Villin Pohjolan tuotantokaudet 1 ja 2, ja nehän oli otettava mukaan. En katsonut tuota viimeisintä uusintakierrosta, joten oli todellinen nostalgiatrippi nähdä sarjan pilottijakso yli 10 vuoden jälkeen. Apua miten ihana sarja! Ei mitään Kalifornian auringossa paahtuneita nuoria ja kauniita ihmisiä, ei vankiladraamaa, ei vampyyrimystiikkaa, ei seksiä, rikoksia tai kieroiluja.

VilliPohjola

Villi Pohjola kertoo newyorkilaislääkäri Joel Fleischmanista, joka joutuu töihin Alaskaan pikkukaupunkiin korvatakseen Alaskan osavaltiolta saamansa opiskelustipendin. Sarjassa on runollinen, paikoin jopa filosofinen ote, kiireetön fiilis ja hassuja persoonallisuuksia jylhien, maalauksellisten maisemien keskellä. Sarja on tunnelmaltaan hieman kuin Twin Peaks, mutta ilman mystiikkaa. Perusasetelmassakin on samaa; suuren kaupungin kasvatti saapuu syrjäiseen pikkukaupunkiin ja alkaa alun kulttuurishokin jälkeen tulla pikkuhiljaa osaksi yhteisöä. Kumpaakin sarjaa kuvaa hyvin englanninkielen sana ’quirky’, joka tarkoittaa outoa – mutta coolilla tavalla outoa. :)

VilliPohjola_jengi

Sarjan päähenkilöihin kuuluivat Joel Fleischmanin ohella mm. sirpakka lentäjä Maggie O’Connell, yksinkertaiselta vaikuttava mutta superälykäs intiaanipoikasöpis Ed, filosofinen radio-DJ-hurmuri Chris, paikallisen baarin pitäjä Holling ja hänen 40 vuotta nuorempi simpsakka vaimonsa Shelly sekä arvoituksellisesti hymyilevä, vain muutaman sanan päivässä puhuva vastaanottoapulainen Marilyn. Chrisiä esittänyt John Corbett tuli sittemmin tunnetuksi Sinkkuelämän Aidanina ja elokuvasta Kreikkalainen Naimakauppa.

VilliPohjola_Ed

Seurasin Villiä Pohjolaa teini-ikäisenä aivan fanaattisesti, ja olin ihan heikkona Ediin. Edillä ei tainnut olla tyttöystävää koko sarjan aikana, ja vähänkö haaveilin itseni sarjan käsikirjoitukseen ja Edin unelmien tytöksi… Hihii…. Nyt 45-vuotias Darren Burrows ei muuten ole edelleenkään hullumman näköinen, grrr!

VilliPohjola_JoelMaggie

Minulle tulee Villiä Pohjolaa katsoessa lämmin olo. Tämä on juuri sellaisia ”hyvän mielen juttuja”, joista olen puhunut blogissa aiemminkin. Niinkuin vaikkapa sarjakuvahahmo Sika tai Pohjois-Kalotilla kalaa narraava Kenraali Pancho. :) En  suinkaan ole ainoa, joka pitää Villiä Pohjolaa yhtenä aikamme parhaista TV-sarjoista. Sarja nauttii Twin Peaksin tavoin kulttisuosiota, ja sen henki elää internetin faniyhteisöissä. Sarjan fanit järjestävät jopa jokakesäisen MooseFest-tapahtuman Roslynissä, Washingtonissa, jossa Villi Pohjola kuvattiin. MooseFest on My Little Pony Fairin ohella sellainen tapahtuma, jonne todellakin haluaisin joskus päästä. (Viime kesän julkkisvieraana oli ollut mm. Darren Burrows, miau…!)

VilliPohjola_DVD

Mitä TV-sarjoja teille on jäänyt mieleen 90-luvulta? Kuka muu tykkäsi Villistä Pohjolasta? Kuka oli suosikkihahmonne?

Kommentit (36)

 1. Mervi

  o/ TYKKÄÄN! Mulla on vasta eka kausi dvdllä, joka kerta olen telkkarista katsonut kun sitä on näytetty. Oli yksi teini-iän ehdottomista suosikeista, ja näissä pikkukaupunki-sarjoissa lienee syy sille miksi itsekin haluan takaisin pikkukaupunkiin… :)

  Ed vai Chris, ikuinen ongelma. Ediin kallistuisin ehkä nykyään, silloin teininä taisi olla Chris suosikki useammin.

 2. Nimetön

  Moi sanni!!! Mikä on kosteuttavin voide mitä tiedät talvikuiville kasvojen iholle??

  • Sanni

   En ole vertaillut kovinkaan monia kuivan ihon voiteita, koska oma ihoni ei ole kuiva, mutta olen kuullut paljon ylistystä Clarinsin Hydra Quench Rich Creamista. Erittäin kuivaihoinen työkaverini, jolla on myös couperosaa, kokeili voidetta hiljattain ja sanoi, että se on hänen talvi-ihonsa pelastus. Kuulema mikään muu voide ei ole tehonnut yhtä hyvin.

   Myös Lancomen Nutrix Royal voisi olla hyvä, tai Cliniquen Comfort On Call.

 3. Nimetön

  Kiitos. Tyhmä kysymys.. Mistä tietää onko iho kuiva vai pintakuiva?

  • Sanni

   Kuiva iho tuntuu kauttaaltaan kireältä ja epämukavalta, ja alkaa yleensä kiristää tai jopa hilseillä päivän mittaan vaikka olisitkin aamulla laittanut kosteusvoidetta. Hyvä testi on kokeilla öljytöntä geelivoidetta; pintakuiva iho ei kaipaa lipidejä (=öljyjä), ja se tuntuu mukavalta ja kosteutetulta geelivoiteen jälkeen. Kuivalle iholle geelivoide ei riitä, vaan ihoa kiristää edelleen. Kuiva iho kaipaa kosteuden ohella myös rasvaa.

 4. Nimetön

  Kiitos! Sitten minulla on ehdottomasti kuiva iho.. Talvella se meinaan hilseilee:( on kamala meikatakkin sen takia. Pitää kokeilla tuota clarinssia. Vielä yksi kysymys.. Kuivattaako meikki ihoa lisää?

  • Sanni

   Meikki voi kuivattaa ihoa, jos siinä on esimerkiksi talkkia tai muita talia imeviä ainesosia. Kosteuttavat meikkivoiteet eivät kuivata, ja moni kuivaihoinen skippaa puuterin kokonaan.

 5. Essi

  Villi Pohjolaa tuli jonkun verran katsottua ja siskoni oli suuri sarjan fani, joten kun käytiin sukuloimassa Usassa niin käytiin sarjan kuvauspaikoilla. Sarja on kuvattu Washingtonin osavaltiossa kuten muuten twin peakskin. Että on tullut käytyä samoilla paikoilla kuin tuo hirvikin ;) Itekin tykkäsin Edistä ja Chrisistä. Ja Ruth-Annesta :) Mut kaikki ne henkilöt oli kyl hyviä, hyvä sarja!

 6. Muru

  Tsihi :) Nää hyvän mielen jutut on niin parhaita!!! :) Miulle kylläkin tuli otsikosta ekana mieleen eräs samanniminen yritys (enkä meinannut silmiäni uskoa, se olisikin ollut hauska aluelaajennus tähän blogiin :D) mutta hymy nousi huulille tekstiä lukiessa… En ole sarjaa koskaan katsonut, mutta kuulostaa ehdottomasti sellaiselta, jota voisi huonon päivän piristyksenä katsoa, kun vain jostain saisi käsiinsä! Hauskaa ystävänpäivää ^^

 7. sms

  Vau, joku toinen joka diggaa Villiä Pohjolaa!!! Minulla on vain ykköskausi itsellä, en tinnytkään, että Prismasta saa kausia :o

  Voinpa ylpeillä, olen käynyt kuvauskyläpahasessa Washingtonissa… Pöllin sementinpalasen Fleishmannin vastaanoton kivisestä lohkeilleesta kynnyksestä x)

  Olisi ihanaa päästä tonne Moosefestiin…. Hei jos meet joskus ja tarvit matkaseuraa, niin ilmota blogissasi niin minä lähden! Ei tonne yksin oikeen kehtaa lähteä.

  • Sanni

   Voinpa ylpeillä, olen käynyt kuvauskyläpahasessa Washingtonissa… Pöllin sementinpalasen Fleishmannin vastaanoton kivisestä lohkeilleesta kynnyksestä x)

   Ooo, kadekadekade! :)

   Heh, lupaan ilmoittaa jos joskus lähden Moosefestiin! :) Seuraava virallinen Fest on näköjään 2015, pitäisiköhän tähdätä sinne…. :D Villin Pohjolan 25-vuotis-juhlavuosi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.