Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuukauden idoli: mun luuri, 10 vee

Rakas puhelimeni, Nokia 3510i, täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Olen ostanut sen kesällä 2003. Puhelinmalli julkaistiin vuonna 2002.

En tunne ketään, joka käyttäisi yhtä vanhaa puhelinta.

Kuukaudenidoli_Nokia3510i

Puhelinteknologia ei kiinnosta minua. En kaipaa luuria jolla voi ottaa kuvia, selata nettiä, kuunnella musiikkia, soittaa videopuheluita ja kohta varmaan lämmittää saunankin.

Haluan yksinkertaisen puhelimen, jolla voin soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Ja ajastinkin on ihan kiva lisä, käytän sitä ruoanlaitossa. ^_^ Sen edistyneempää teknologiaa en tarvitse.

Siksi pidän kynsin ja hampain kiinni 3510-vanhuksestani. Se on ollut monessa mukana, mutta kestää ja kestää. Kerran se kimpoili alas jyrkkää rantakalliota Ahvenanmaan Källskärissä ja oli hyvin lähellä pudota mereen. Muistan kuinka ihan korvissa humisi kauhusta kun syöksyin vaaleanpunaisen ystäväni perään. Onneksi sen matka pysähtyi ennen aaltoja ja muistoksi jäivät vain nuo kuoren naarmut.

Nokia3510i_2

Tiedän ja ymmärrän kyllä, että Kolmeviiskymppini sydän ei lyö ikuisesti. Olen jo jatkanut sen elämää kahdesti uudella akulla. Vanha runko alkaa kuitenkin osoittaa loppuunpalamisen merkkejä. Syksyllä ostettu akku ei kestä montaakaan puhelua, ja välillä puhelin sammuu vaikka akku olisi juuri ladattu täyteen.

En kuitenkaan vielä luovuta. En päästä pientä vielä lepäämään.

Sain mieheltäni joululahjaksi iPhone4:n (miehen siirtyessä vitoseen). En ottanut sitä vastaan. Mies totesi, että olen varmasti maailman ainoa ihminen joka kieltäytyy iPhonesta ja näytti hetken siltä, että mietti jo vakavissaan miten idiootti puoliso sitä onkaan tullut valittua. Sitten hän myi puhelimen pois eikä iPhonesta enää puhuttu. Älypuhelinmies jäi älyvapaan 3510-naisensa luo.

Nokia3510i

Pelkään, että kun nallukastani viimein loppuu virta lopullisesti, ei markkinoilla ole enää olemassakaan Yksinkertaisia Puhelimia. En tiedä, onko niitä enää tälläkään hetkellä…? Onko minun pakko ostaa 500 eri toiminnolla varustettu puhelin? Ja jos on, niin miksi lopulta vastustelen sitä niin hirveästi? Onko se niin paha asia, että teknologia menee eteenpäin?

En tiedä. Hiljaa mielessäni toivon, että tulevaisuuden puhelimissa on sentään vielä kunnon näppäimet jäljellä. Sillä kosketusnäyttöihmistä minusta ei saa ikinä. Murrr.

Nokia3510i_3

Onko lukijoiden joukossa ketään, joka tunnustaa käyttävänsä vieläkin vanhempaa puhelinta kuin minä? Kuinka usein ylipäätään vaihdatte puhelinta? Onko 10 vuotta vanha kalikka jo supernolo?

Kommentit (230)

 1. Stella

  Kaverini käyttää vielä tätä samaa puhelinta ns. sivupuhelimena pääpuhelimen sijaan. Hyvin toimii eli on ollut kestävää laatua : )

 2. Taru

  Oi kauhistus :D Tuo on kyllä todella kunnioitettavaa, itse kun en selviäisi hetkeäkään ilman iFööniäni O.o Tosin tuohon käytettävyyteen on pakko sanoa, että itse siirryin Applen huomaan muutama vuosi sitten juurikin siksi, etten osaa enkä halua edes oppia käyttämään monimutkaisia teknisiä vehkeitä. Jo läppärin käyttö on aivan liian vaikeaa ja turhauttavaa, kun samat asiat saa suoritettua idioottivarmasti puhelimella <3

 3. Wequ

  Kyllä vanhat puhelimet on sitten paljon parempia. Itsellä on Nokian N8-malli, Soneralta kytkynä ostettu. Puhelimesta on tämän 11k sisällä hajonnut kerran näyttö, kuori ihan naarmuuntunut ja puhelin on sisäisesti sekaisin. Sammuilee, ilmoittelee järjestelmävirheistä ym. Sonera ei suostunut edes näyttöä vaihtamaan takuuseen, vaan maksu olisi ollut 100-200€… onneksi veli vaihtoi sitten paljon halvemmalla sen. Ja myyntiäijä sanoi, että korjauksen yhteydessä puhelimen muistit tyhjennetään ja ties mitä…en suosittele älypuhelinta sellaiselle, joka pärjää sitä ilmankin.
  Itse ajattelen, että kun Nokia N8-kytkysopimus päättyy (kesäkuussa 2014), ostan viimeistään silloin uuden puhelimen. Haluan tästä kapistuksesta eroon. Minulla on ollut jo yli 12 puhelinta (kyllä, olen vaihdellut vanhempien ja sisarien vanhoihin, yhteensä 5-8 olen hankkinut uutena. Olen pettynyt itseeni siinä, että olen kuluttanut luontoa. Seuraava puhelin saa olla yksinkertainen ja kestävämpi. Hyötysovelluksia, kuten netti voisi olla, muttei mitään kauheita hienouksia, niinkuin N8:sissani, jonka hajoamista pelkään kokoajan, ihan rahallisen menon vuoksi…
  Laatikossa minulla on vanhoja puhelimia, kuten Nokia 5110 ja 3510i. Nokia 3310:sta on antenni rikki. Myös samsungit ovat vielä ehjiä (E1080W ja S5230).

 4. erska

  itselläni on ollut yli 30 puhelinta ja olen tosin vasta 14… varmaankin kuusi älypuhelinta minulla on ollut jotka kaikki ravanneet huollossa jatkuvasti. uuden lumian ostin kuukausi sitten mutta se sammui 72 kertaa yhtenä aamuna joten ostin samsung galaxy trendin toissapäivänä koska lumia menii kuukauden reissulle tsekkiin.. paras puhelimeni koskaan on ollut nokia 3220 :)

  • erska

   ainiin ja lisäyksenä että lumia oli sen kuukauden aikana jo kerran näytönvaihdossa joten nyky nokioita ei enää kannata ostaa. sama sonyissä. samsungit ovat todella laadukkaita

 5. – jenna

  Holaa,onko tämä vielä käytössä? :)

  • Sanni

   Kyllllä :)

 6. – jenna

  Kyllä on kestävä sitten :) ja älyttömän ihanan värinen :)

 7. Wequ

  Moi Sanni!

  Sunhan puhelin täyttää jo pian 12 vuotta (ellet ole sitten vaihtanut, vai oletko?) ! Jos sulla vielä sama puhelin on, niin onko sulla jo ”stragedia” tulevaisuudelle, jos tuosta aika jättää?

  Itse Nokia N8:in jälkeen ostin mahdollisimman halvan älypuhelimen (koska näppäinpuhelimet maksoivat paljon) LG-merkkisen, jonka ostaminen osottautui virheeksi kun halpa puhelin jumitti niin paljon. Syksyllä veljeni lahjoitti minulle Nokia Lumia 620:n, joka on toiminut ihan asiallisesti, mutta koska sekin on jo pari vuotta vanha, niin se alkaa temppuilemaan aika ajoin, mutta paljon harvemmin kuin LG, jonka kanssa temppuilin _joka päivä_.

  Itse kauhulla odotan päivää, kun tuo puhelin hajoaa, sillä tuo on mukava enkä haluaisi luopua siitä. Varmaan yksinkertaisemman mallin otan käyttöön, kenties. Nykyään tabletilla voi hoitaa älypuhelinasioita.

  Hyvää alkanutta vuotta sinulle :)!

  • Sanni

   Jos sulla vielä sama puhelin on, niin onko sulla jo “stragedia” tulevaisuudelle, jos tuosta aika jättää?

   Moi Wequ! Tässä mun luurin viimeisimmät kuulumiset:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/11/07/aika-luovuttaa/

   Harmillisesti olen siis tällä hetkellä siinä tilanteessa, että on pakko ostaa uusi puhelin. Yritän tsempata itseni siihen ennenkuin talvi vaihtuu kevääksi…

 8. vavavoo.

  Mulla on Nokia 6100 joka on samalta vuodelta kun tuo ostin sen 2004 ja toimii

 9. SaaraA

  Niin mullaki on tommonen 3510i mutta vähän vaaleanpunertava kuorissa ja vielä jopa ruusujakin kuorissa ostin sen 2004 kirpparilta laatikosta ja toimii!!

 10. Nimetön

  Hei! Minulla on Nokia 5610 Xpressmusic ja laskeskelin että se on ollut minulla 10 vuotta Ennen tota ostin 2600 , vuodelta 2004 ja annoin sen papalle synttärilahjaksi kun ostin ton. Mikset juossut Älypuhelimien perässä? Kun kaikki muutkin juoksee

 11. SSIU

  Hei! käytät sä vielkin tota! mulla on samsung gt-e1200

 12. Aki

  Mul on nokia 105. Toimii samoin

 13. Reiska

  Minulla on laatikossa 2 kpl 3510 ja nokia 5140 ja joku motorola ja lumia

 14. henna

  Minäkin olen käyttänyt tota kännykkää. Vuos sitten siitä meni kuoret hajalle kuten itsekkin puhelin jumittui ja heitin sen pussiin jossa oli mun vanha Windows XP Läppäri, josta hajosi emolevy. Ja olen siirtynyt nokia 3120:aan ja hyvä puhelin, julkaistiin kuulemma 2004 ja käytin 3510;aata vuoteen 2006 jolloin sain 3120:N ja laatikossa on kuulemma vieläkin kokoelma jossa on 9 kännykkää.

 15. NuffMan

  Täältä löytyy nokia 3510 myös ja 7230 ja nokia 7070 ja nokia lumia 620

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.