Kuukauden idoli: kreikkalainen jogurtti

Syyskuun idoli on yksi suurimpia herkkujani:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhdelle se on suklaalevy, toisille sipsit, joku on heikkona donitseihin. Minun ”namini” on juuston ohella kreikkalainen jogurtti.

Se on herkullista sellaisenaan, mehevöittää vähärasvaiset rahkat, siitä voi tehdä dippikastikkeita, sitä voi käyttää leivonnassa ja ruoanlaitossa. Todellinen multi-tasker! Ja entäs tsatsiki…! *pyyhkii kuolaa suupielistä*

Ja täällä Kreikassa on SE PARAS jogurtti – Fage-meijerin Total.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fagea myydään myös Suomessa, mutta meillä se on luonnollisestikin kallista. Tykkään Suomessa eniten Lidlin erittäin pehmeästä ja kermaisesta kreikkalaisesta jogurtista, mutta Fagen jogurtissa on vain se ihan täydellinen maku ja koostumus. Se on pehmeän pyöreää vailla turkkilaiselle jogurtille ominaista happamuutta, mutta siinä on hitusen enemmän ”luonnetta” kuin Lidlin jogurtissa.

Ja! (Tämä on oikeasti todella hämmästyttävää!) Fagen Totalissa on vain 5 g rasvaa / 100g, kun kreikkalaisessa jogurtissa normaalisti on 10 g, ja silti se maistuu aivan yhtä kermaiselle ja täyteläiselle kuin 10-prosenttiset! En mitenkään välttele rasvaa, mutta kun on mahdollista saada sama kermainen makuelämys alhaisilla hiilareilla JA alemmalla rasvapitoisuudella, niin siitä ei paljon jogurtti parane!

Fagen jogurtin valmistukseen käytetään vain lehmänmaitoa, kermaa ja maitohappobakteereita. Joissain kreikkalaisissa jogurteissa käytetään myös liivatetta tuomaan hieman hyytelömäistä, lohkeavampaa koostumusta mutta niistä en tykkää. Jogurtin kuuluu olla pehmeää ja ”voidemaista”. Mitä vähemmän raaka-aineita, sitä parempi.

Kreikkalaisen jogurtin ainoa ongelma on se, että kun upottaa lusikkansa oikein hyvään jogurttiin, on lusikoimista hyvin vaikea lopettaa..! ^_^

Jogurttievaspurkit

Fagen puolen litran jogurttipöniköillä on toinenkin etu kuin sisältönsä. Ne ovat erinomaisia eväsrasioita! :) Kansi on kestävää, jämäkkää muovia ja napsahtaa paikoilleen niin tiiviisti että rasiaa voi huoletta kuljettaa laukussa ilman pelkoa sisällön leviämisestä.

Viime syksyn reissulla minulla kulki mukana Ateenasta ostamani Total-purkki koko kolme kuukautta Kreikasta San Franciscoon ja sieltä vielä Suomeen! ^_^ Minun piti itse asiasssa aikaisemmin tehdä tästä purkista Kuukauden Idoli. :) Kiinnyin purkkiin aika lailla viime syksyn aikana, hih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona syön jogurtin aina rahkan ja vadelmien kanssa, mutta kahden jälkimmäisen puutteessa nautin aamias’gurttini täällä Kreikassa omenalla ryyditettynä. Päälle sirottelen usein soijarouhetta tai pähkinöitä.

Complet_jogurtti

Totalin suurimpia kilpailijoita on Delta-meijerin Complet-jogurtti. Se on täysrasvainen eli sisältää 10 g rasvaa/100g (toki molemmilla meijereillä on myös ne light-versionsa, mutta nyt puhutaan klassisesta jogurtista), ja hiilaripitoisuus huomattavan alhainen – vain 2,7 g (Totalissa 3,8 g). Näin vähähiilarista jogurttia ei löydy Suomesta.

Ostin yhden pönikän Complet’ia kokeiltavaksi. Oikein hyvää on, mutta maku ei voita Totalia. Tällä kertaa en siis mene matalimpien hiilareiden perässä vaan kyllä maku ratkaisee! ;)

Muita kreikkalaiseen jogurttiin hurahtaneita?

P.S. Viime syksyn reissulla jogurttia meni naamariin yhteensä 7,9 kiloa..! ^_^ Saa nähdä lyönkö tänä vuonna tuon määrän…

Kommentit (26)
 1. Voi kyllä, täällä on yksi! Jos Totalia ei myytäisi vain 200g pakkauksissa överihintaan, söisin sitä ihan koko ajan. Suosikkini on ehdottomasti vetää purkki naamariin hunajan kera! Kokeilin keväällä Valion versiota ja menihän sitäkin pahimmillaan 3-4 500g rasiaa viikossa :D (muutenkin huono ruokahalu silloin lääkkeiden takia, niin sai ainakin sitten jotain alas!) Myydäänkö Suomessa tosiaan vain noita pieniä purnukoita?

  1. Mä en mielestäni ole nähnyt 500 gramman Totaleita Suomessa, kilon pakkauksista puhumattakaan.. Täällä tuo kilon jötikkä kustantaa halvimmillaan 3,20€, kaupasta riippuen. I’m in heaven! ^_^

   1. Stockan Hulluilta Päiviltä sai viime vuonna 500 gramman pakkauksia mutta taisivat harmittavasti olla jotain rasvatonta/vähärasvaista versiota. Kukahan rupeaisi trokaamaan noita kilon pakkauksia Suomeen :).

 2. Muutin juuri Jenkkeihin, enkä ole löytänyt täältä maitorahkaa mistään. Jenkkiläiset ovat aivan hurahtaneita tohon kreikkalaiseen jogurttiin, eikä täällä mitään muuta myydäkään. Olen ostanut 0 % Fagen kreikkalaista jogurttia maitorahkan korvikkeena, ja hyvin toimii! Purkin kyljessä lukee että Fagen kreikkalainen jogurtti on ”Kreikan ykkönen”, pitänee ilmeisesti paikkaansa? ;)

  1. Fagen kreikkalainen jogurtti on “Kreikan ykkönen”, pitänee ilmeisesti paikkaansa? ;)

   Näin mä olen täällä käsittänyt ;)

   Ja joo – maitorahkaa ei vain millään löydy tietyistä maista! Jenkit on yksi niistä, ja Kreikka toinen. Kun kyselin jenkkikavereiltani rahkan perään heidän piti googlata sana että edes ymmärsivät mistä tuotteesta oli kysymys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *