Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kuukauden idoli: Beastie Boys

Kuukaudenidoli_Beasties

Kesäkuun idoliksi sopivat hyvin uuden levynkin juuri julkaisseet velikullat New Yorkista, eli vanha kunnon Beastie Boys.

beastie_boys

Olen suhteellisen ”nuori” Beastie-fani, sillä hurahdin kolmikon musiikkiin vasta vuonna 1998 Hello Nasty -albumin myötä. Toki olin diggaillut eeppistä Sabotage-raitaa jo vuonna 1994 (niinkuin kaikki muutkin), mutta sen syvällisemmin en bändiin silloin jaksanut tutustua.

Beastie Boysin muodostavat Michael Diamond (aka Mike D), Adam Yauch (aka MCA) sekä Adam Horovitz (aka Ad-Rock). Yhtye on perustettu vuonna 1979.

Beasties

Minusta tuli ”Beastie girl” Ruisrockissa kesällä 1998. Olin mennyt festareille lähinnä katsomaan Björkiä, mutta nähtyäni Beastieiden energisen esiintymisen olin täysin myyty. Taisin nähdä seuraavana yönä unta Adam Horovitzista. <3 Tsihi. Seuraavana kesänä hankinkin sitten liput vaatimattomasti sekä Tukholman, Oslon että Köpiksen keikoille. Kun eivät Suomeen enää sillä kiertueella tulleet.

Olen musiikin suhteen aika kaikkiruokainen, mutta rap tai hip-hop ei ole koskaan mitenkään erityisemmin kolahtanut. Ennen Biistareita. Mutta Beastiet ovatkin niin paljon enemmän kuin perinteistä hip-hoppia, musiikkityyli levyillä vaihtelee punkista bossanovaan. :) Ennenkaikkea Beastiet ovat vain niin cool. Jos sanakirjassa olisi määritelty käsite ’cool’, siinä olisi Beastie Boysin kuva.

BeastieBoysHelloNasty

Minuun vetoavat totaalisesti tällaiset pähkähullun huumorintajun omaavat, hassuttelevat mutta samalla älykkään viileät ihmiset. Petopoikien charmiin ei  voinut olla lankeamatta.

Ja nyt nämäkin veijarit ovat jo yli 4-kymppisiä, lähenevät itse asiassa viittäkymppiä. Hui että! Mutta poikamainen huumorintaju ei ole väljähtynyt prosenttiakaan. Siitä todisteena vaikkapa uuden Make Some Noise -sinkun video, jossa Elijah Wood, Seth Rogen ja Danny McBride esittävät Beastie-poikia Fight For Your Right (To Party) -videon aikaan sijoittuvassa örvellysparodiassa. Videolta voi bongata kasan Hollywood-näyttelijöitä Orlando Bloomista Kirsten Dunstiin.

Mutta ei mulla tässä muuta. En kyllästytä teitä pidemmillä Beastie-jupinoilla (koska en arvele tämän idolin kiinnostavan niin huuurjan montaa lukijaa ^_^), mutta jos nyt joku kokee kutkuttavaa halua tutustua kolmikon musiikkiin vähän tarkemmin, niin suosittelen tsekkaamaan seuraavat raidat (jotka ovat omia suosikkivideoitani):

Intergalactic (1998) – ihan paras <3

Body Movin’ (1998) – niin hauska, ja Fatboy Slimin mixaama versio on killeri tanssilattialla.

Three MCs and One DJ (1998) – awww, söpöyden huippu! Pojat vetää kotivideotyyppisessä videossa biisin yhdellä otolla kellaristudiossa.

She’s On It (1985) – poikien ihka ensimmäinen video, eeppistä teinidorkailua! ^_^

Hey Ladies (1989) – aahhahaa, nämä kasarivideot…

BE078187

Kultainen 80-luku….

Kommentit (13)

 1. Sanna

  Beastie Boys on loistava :) En ihan niin fani ole, mutta tykkään kyllä kuunnella ja vanhat musavideot on jotain niin huippua kuin olla vaan voi.

 2. milipili

  Vähäkö huippu video! Niiiiin hyvä!

 3. SaraJana

  Ah, noi biisit on niiiin legendaarisia!! :D Muuten en bändistä tiedä juurikaan nimeä enempää mitään, mutta näitä on tullut popiteltua runsaalla kädellä aikoinaan ja edelleenhän ne saa jalan vipattamaan ja pään nyökkimään. :)

 4. Iiduska

  Heissan!

  Laitoin juuri ihan extemporena urban decayn nakedin tilaukseen lookfantasticista, ja haluaisin kovasti kysellä sun käyttökokemuksia siitä!!! :))

  • Sanni

   No palettihan on ihan törkeän ihana! Just niin upea kuin kuvat antavat ymmärtää. ^_^ Kaikki napit ovat laadukkaita; pehmeitä ja pigmenttisiä. Enempää ei voisi neutraalilta paletilta toivoa. Ja saahan tällä vähän tummempaakin smokya jos haluaa. :)

 5. Milla/AllThemShinyThings

  Word! Beastie Boys on aivan mahtavaa musiikkia, plus että tyypit on aika tiedostavia. JA, ne oli ensimmäinen New Yorkin hc-punk kokoonpano, joka levytti. Tyypeillähän on vahva punk-tausta. Mut että joo, word, sistah! ;D

 6. Mirssiina

  Mikä nostalgiapostaus! Veli aina kuunteli Beastie Boysia joskus kun olin 6-8 vuotias (olen nyt siis 15v.) ja popitin aina sen kanssa Body Movinin videota :) Mähän en itse tajunnut sanoista enkä mistään mitään, mutta ainakin videot ja biisit olivat hauskoja :P

 7. Heli

  Täällä toinen joka pisti nakedin tilaukseen lookfantasticista. Ei hitsi, jeeeeeeeeeeee, nyt vihdoin saan sen!! mutta jäi kyllä vähän mietityttämään että tuleeko siinä mukana sitä primer potionia kun ei kuvassa näkynyt eikä missään lukenutkaan. Tuliko sulle se mukana jos siis samasta paikasta tilasit?

  • Sanni

   Tilasin HQ:sta ja Primer Potion tuli mukana.

 8. Ansku

  Moikka,

  täytyy nyt oikein erikseen kiittää sinua kivasta ja hyödyllisestä blogista. Olen saanut niin monta hyvää vinkkiä täältä, etten muista puoliakaan, mutta erityisen onnellinen olen tuosta viimeisimmästä, eli estee lauderin silmätussista, siitä, joka ei suttaa :o) Ja se ei todellakaan suttaa! Aivan mahtavaa :oD

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla! :)

 9. Nimetön

  Heissan!

  Tässä selaillessani huomasin, että eräässä blogissa oli kokeiltu Paula’s Choice- tuotteita. Oletko itse kokeillut näitä tuotteita? :)

  • Sanni

   En ole kokeillut, enkä innostunut lähtemään tuohon blogikampanjaankaan mukaan.

   Paulan tuotteet kyllä tavallaan kiinnostavat, mutta en vain ehdi kokeilla kaikkia kiinnostavia tuotteita. :) Kun tälläkin hetkellä on keskeneräisessä käytössä neljä eri naamarasvaa, niin en halua ottaa mitään uutta kokeiltavaa vähään aikaan. Ihokaan ei tykkää jos koko ajan vaihtelee tuotteita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.