Kutrit tuuheiksi reilun kaupan hunajalla

Tuuheutta! Ilmavuutta!

Nyt on kuulkaas löytynyt uusi suosikkishampoo!

Hiukset_07052014

Sain viime syksyn hiussaippuaoopperan aikoihin lukijaltani Vepeltä vinkin varsin erityiseen shampooseen; Lushin Fair Trade Honeyyn (nykyiseltä nimeltään Fairly Traded Honey).

Ja olen rakastunut!

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä tästä shampoosta tekee niin erityisen ja erilaisen? No, siinä ei ole lainkaan vettä, vaan pesevät ainesosat sun muut on sekoitettu hunaja-pellavanlimapohjaan! :) Luit oikein – veden sijaan tässä shampoossa on 50%  hunajaa ja 20% pellavansiemenlimaa. ’Lima’ ei kuulosta miellyttävältä ilmaisulta kosmetiikan yhteydessä, mutta limaahan niistä pellavansiemenistä tulee :D Ei, tuote ei kuitenkaan ole limainen.

Inci: fairly traded honey, linseed mucilage, sodium laureth sulfate, sunflower lecithin, cocamide dea, lauryl betaine, geranium oil, beeswax absolute, neroli oil, rose absolute, bergamot oil….hajusteita. (Tuotteeseen ei edes tarvitse lisätä säilöntäaineita sillä bakteerit eivät kasva hunajassa!)

Veppe kirjoitti syyskuussa shampoosta näin (käytiin saippuapostausten kommenteissa keskustelua hiuksia tuuheuttavista tuotteista): ”Esimerkiksi hunaja, banaani, pantenoli ja niasiiniamidi ovat olleet minusta hyödyksi sekä tuuheuttamisessa että hoitamisessa ohuelle, vaalealle, hauraalle ja laineikkaalle tukalle. (…) LUSHilla on (nestemäinen, suolaton) Fair Trade Honey -shampoo, jonka pohja on hunajaa ja pellavansiemenlimaa, ja jolla saa tukkaan pehmeyttä, kiiltoa ja runsautta.” Veppe on niitä lukijoitani joiden kosmetiikkatietoutta arvostan suuresti ja olen saanut häneltä paljon hyviä vinkkejä ja tietoa.

Ostin Fair Trade Honey -shampoon jo viime lokakuussa mutta se on odotellut vuoroaan aina tänne kevääseen saakka. Pullossa on tavaraa 110 g (Lushin tuotteissa määrä ilmoitetaan grammoissa, ei millilitroissa) ja se maksoi jotain 16 euron kieppeillä. Litrahinta on siis todella suolainen. Lushin tuotteet eivät ole mitään erityisen halpoja.

FairTradeHoneyhiukset_0805

Muuan lukija kommentoi vaellus(”peili”)postaukseen, että oli mukavaa nähdä minusta ”silmäpussikuva” (kun monet bloggaajat kuulema vaikuttavat niin täydellisiltä). Ilahdutan sinua uudelleen, ”pussukka”. :) Tänä aamuna oli taas pussit. Onkohan ruokaan ropsahtanut vähän liikaa suolaa… :p

Mutta siis joo, kuvat ovat tältä aamulta ”just-nousin-sängystä” ja yrittävät havainnollistaa miten möyheä tukkani nykyisin on hunajashampoopesujen jäljiltä. Myös pesuväli on pidentynyt jo kolmeen päivään. Mikään erityisen kaunishan tuo tukka ei ole – mutta se ei todellakaan ole valunut päätä myöten sen jälkeen kun aloin käyttää Fair Trade Honey’ta! Ja juuri sitä minä haluan hiuksiini!!

FairTradeHoneyshampoo2

Tällä shampoolla minulle riittää poikkeuksellisesti yksi vaahdotus ja tyvi tulee perusteellisen puhtaaksi. Yleensä vaahdotan aina kahdesti, eron huomaa heti jos jättää toisen väliin. Mutta ei FTH:lla.

Hiukset ovat myös hunajan ansiosta superpehmeät. Kertakaikkiaan sairaan hyvän tuntuiset. Vepen puhumaa kiiltoa en huomaa, mutta se on minulle toissijaista. Luonnonkihara tai taipuisa vaalea tukka on harvoin luonnostaan kiiltävä ja olen hyväksynyt hiusteni kroonisen hamppuisuuden. Kiiltoa voi aina taikoa helposti kiiltotipoilla ja öljyillä, mutta tuuheuden taikominen on koko elämän mittaisen volyymin metsästyksen aikana osoittautunut varsin haasteelliseksi, etenkin kaltaiselleni ihmiselle joka vierastaa muotoilutuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minun ihanneshampoossani yhdistyvät tehokas pesevyys, hoitavuus ja kyky jättää hiukset ilmaviksi. Lushin Fair Trade Honey tekee juuri tämän. Aivan mahtava shampoo. Hinta on kovempi kuin monissa kampaamoshampoissa, mutta koska tuotetta kuluu puolet vähemmän kuin muita shampoita (joitain luonnonkosmetiikan shampoita voi mennä millilitroissa neljäkin kertaa enemmän miedon pesutehonsa takia), pidän sen hinta-laatu-suhdetta hyvänä ja olen valmis maksamaan toisestakin pullosta.

Onko tämä hunajaihme tuttu jollekin teistäkin?

P.S. Unohtui mainita että shampoon tuoksu on kaukana miellyttävästä (ainakin mulle henkilökohtaisesti), mutta kyllä tuon kestää. :)

Kommentit (77)
 1. No haluan!

 2. Ihanat hiukset! Mikä tuuheus ja runsaus :)
  Itselläni polkka mitta, hiukset ohuet ja myös määrällisesti vähän. Mikä hoitis sopisi tämän shampoon kaveriksi?

  1. Mikä hoitis sopisi tämän shampoon kaveriksi?

   Mä olen itse asiassa kokeiluluontoisesti käyttänyt tän shampoon kanssa joka kerta eri hoitista, ihan vain testatakseni kuinka paljon hoitoaine vaikuttaa hiusten lässähtävyyteen, mutta joka yhdistelmällä hiukset ovat silti olleet ilmavat. :)

   1. Mun täytyy kyllä vielä jättää tähän yksi edullinen suositus: XZ:n xylitol-hunaja-hoitis, tai kun kerran sen kuoppasivat, niin korvaava (lähes samanlainen) Niittyvilla. Xylitol-hunaja-hoitis oli yksi mun suurimmista suosikeista FTH:n kanssa – se pehmeys noiden jäljiltä oli vaan niin älytön! :D

  2. Mä voisin Lushilta suositella Veganese -hoitsikkaa; on kosteuttava muttei lässäytä hiuksia. Ja sillä saa ihanan kiillon myös :) Ja tuoksukin on miellyttävä, varsinkin jos on sitrusten ystävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *