Kun Ne Ovat Suuret: Neiti 75F

– Sulla on isot tissit. Saako niitä puristaa?

– Purista ja kuole.

– Oikeesti?

– No ihan #%@$ oikeesti!

Rinnat75F

”Leilan” (ystäväni ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään) rinnat alkoivat kasvaa 10-vuotiaana. Noihin aikoihin ei liity mukavia muistoja. Sukujuhlissa sedät ja tädit saattoivat ihan pokkana kommentoida kaikkien kuullen että ”Katsos, onpas Leilan rinnat kasvaneet!” ”Leila, sinullahan alkaa jo olla rinnat”. Miltä tuntuu 10-12-vuotiaasta kuulla tällaista? Leila kertoo noiden nöyryyttävien tilanteiden kummittelevan vielä tänäkin päivänä mielessään. Miten aikuiset kehtaavat nolata lasta tuolla tavalla?

Yläasteaikoina Leila ei todellakaan kokenut olevansa se minun näkökulmani lucky bastard, vaan ”ällöttävä läski”. ”Vain läskeillä on tissit”, hän kertoo ajatelleensa silloin. No, läskiksi ei Leilaa minun muistojeni mukaan kutsuttu, mutta huomiota hänen rintavarustuksensa kyllä sai. Pojat kokivat oikeudekseen huomautella ”isoista tisseistä” ja puristella niitä suunnilleen ohi kulkiessaan.

Hämmentävää kyllä, tämä käytös ei tunnu rajoittuvan murrosikäisiin poikiin, vaan Leila on saanut aikuisiälläkin tottua baareissa käsiksi käyviin miehiin. Heidän järjenjuoksunsa tuntuu kulkevan rataa; ”Tuossa on nainen jolla on isot rinnat, koska rinnat ovat esillä niin niihin saa varmasti myös koskea”. Leila ei mitenkään pukeutumisellaan halua korostaa rintojaan, eikä mene baareihin syväänuurretuissa, rintavakoa tarjoavissa ”tissipaidoissa”. Suuret rinnat ovat kuitenkin käpälöijien mielestä tarpeeksi tyrkyllä ihan tavallisissa topeissakin, ja kun rintoja ei oikein voi kätkeäkään, niiden vetämän huomion – ja röyhkeiden fyysisten kajoamisten – kanssa on vain elettävä.

Leila kertoo, että jopa tuttavapiiristä löytyy ihmisiä, jotka saattavat muka huumorilla kommentoida hänen rintojaan, tai koskea niihin.

Voin itse vain kuvitella miten kiusalliselta ja inhottavalta tuollainen tuntuu. Pienirintaisuutta ei sentään kukaan aikuisiällä ole enää kommentoinut – saati sitten että joku (no, miestäni lukuunottamatta, heh) yrittäisi koskea rintoihini…!

Rinnat75F_2

Leilan rinnat ovat tätä nykyä kokoa 75F, eikä rintojen koko tee vaatehankintoja helpoksi. ”Olisko kerrankin nautinto ostaa edulliset, sopivat liivit vaikka tuosta viereisestä tavaratalosta, juu ei…” Mukavat, sopivat rintaliivit isorintaiselle saa Leilan mukaan alkaen sadalla eurolla, ja valikoima perusliikkeissä on onneton. Mikä olisi Leilan ihannekoko, jos hän saisi päättää? ”75D tähän kroppaan. 60B utopiakroppaan…..”

Leila tykkäisi käyttää paitapuseroita, mutta on mahdotonta löytää kokoa joka menisi rintojen kohdalta kiinni ja olisi samalla muualtakin istuva. ”Tavan normivaatteet ei vain toimi ison rintavarustuksen kanssa ja harva vaate näyttää kivalle. Tai ehkä vois näyttää, mutta kun en muutenkaan ole mikään 40-kiloinen.”

Kysyn, onko Leila koskaan harkinnut rintaleikkausta. Vastaus on tiukka ei, sillä ajatus ’veitsen alle joutumisesta’ on Leilalle vastenmielinen. ”Tiellähän nämä periaatteessa aina on, mutta ei selkävaivoiksi asti.”

Leila myöntää, että toisten naisten (kuten julkkisten) ”nättejä rintoja on ihan kiva kattella”. ”Useimmat näyttää niin sopusointuisilta… no jee, photoshop varmaan…! Mutta kyllä mä myönnän kateellisena katsovani jonkun pientissisen alusvaatehankintoja. Voi kun minäkin voisin sellaiset mitättömät pitsihärpäkkeet laittaa..”

Niin ne voi ajatukset olla toisella aivan päinvastaiset..! Omassa mielessäni ne naiselliset ”pitsihärpäkkeet” ovat aina olleet juuri isompirintaisten ihanuuksia. Ylipäänsä, kun itse omistaa rinnat jotka eivät käytännössä edes mitään tukea tarvitsisi, rintsikat ovat aina tuntuneet ”normi- ja isorintaisten”, ehm, ”etuoikeudelta”.

Annan Leilan lukea oman tissitarinani. Ystäväni kommentti saa minut vähän haikeaksi hänen puolestaan. ”Sää nyt sentään tykkäät ittestäs tässä iässä, mää vielä oottelen sen tapahtuvan”, hän sanoo.

Haluaisin sanoa ystävälleni jotain, mutta en tiedä mitä. Haluan uskoa, että kyllä se vielä tapahtuu, kyllä hänkin joskus vielä tykkää kropastaan. Jonain päivänä joku vaatesuunnittelijanerokin keksii vihdoin kauniisti istuvia vaatteita rehevämuotoisille. Mutta kuulostaako tämä liian ”marcobjurströmiltä”…? Jotkut ihmiset varmasti elävät koko elämänsä vain puolityytyväisinä tai -tyytymättöminä vartaloonsa. Saattaa olla hemmetin ärsyttävääkin jos joku tulee siihen lepertelemään että ”Kyllä sä vielä joku päivä”… En halua holhota.

No, Leila on kuitenkin aivan upea minun ja monen muunkin silmissä. Me emme tietenkään voi kokea suurten rintojen ikäviä puolia konkreettisesti, mutta näemme jotain muuta mitä Leila ei ehkä itse näe.

Kiitokset Leilalle että tulit mukaan jakamaan tarinasi.

Seuraavassa osassa kuulemme ajatuksia toiselta hyvältä ystävältäni, jonka rinnat ovat imettäneet kaksi lasta.

 

Kommentit (71)
 1. Aivan loistava postaus, kiitos Leilalle kun jakoi tarinansa ♥

 2. Hukkapätkä
  28.8.2013, 18:16

  Voimia Leilalle, itse 70F ja vaikken ole koskettelua saanut osakseni tuntemattomilta, niin vaateongelmat ovat jatkuvia. Printtipaidat eivät näytä ikinä hyviltä, kun teksti/kuva venyy tissien kohdalta ja kauluspaidoista tosiaan olikin jo puhe. Entäpä sitten kunnon urheiluliivit? Vielä hakusessa..

  1. Shock Absorberilta oon löytänyt urheiluliivejä ihan huimiin kokoihin asti ja tukevuus on loistava. Jos ei toimi, laita kahdet päällekäin :)

   1. Hukkapätkä
    29.8.2013, 08:13

    Eivät sovi mulle sitten yhtään: olkaimet aukeilevat koko ajan, kuminauha hiertää ihon rikki eikä yläosan kangas tule riittävän pitkälle että rinnat olisi oikeasti tuettu (pelkkä rintojen peittäminenhän ei riitä vaan myös decoltee alue pitäisi saada pakettiin). Halusin uskoa, että ne juoksija-rintsikat olisi oikeasti juoksemiseen mutta ei :(

   2. Joo, mie oon kans löytänyt Shock Absorberit, ja oon kyllä ollut tyytyväinen! 75G/H-tissit pysyvät paikallaan huimissakin hypyissä :) Toki nyt reilun vuoden 4-6 kertaa viikossa käytössä olleena ne alkavat jo vähän löystyä.. Briteistä saa ainakin tilattua suhteellisen edullisesti!

    Itse olin myös saanut kokea isojen rintojen haitat yläasteelta asti. Niitä tuijotellaan ja puristellaan ja niistä puhutaan… Välillä jopa röykeästi. Miuta ei kuitenkaan koskaan ole kiusattu, ja olen sen verran vahva ihminen, ettei röyhkeät miehet miuta vahingoita. Ja itse kyllä pidän rinnoistani. Toki selkäkipuja on ihan koko ajan ja vaatteiden etsiminen on vaikeaa – kauluspaidoista en enää edes haaveile :D Ja toki toisinaan ihailevasti katselen pörhäköitö rintoja ja surullisena vertailen niitä omiin roikkuviin versioihini.. Mutta niin tai näin, pidän silti omista pääsääntöisesti ja melkeinpä joka viikko :D Ja haikeana jopa seuraan niiden pienentymistä (mutta ei pörhäköitymistä..) aktiivisen urheilun seurauksena..

  2. Panache Sport urheluliivit ovat itselleni olleet tosi sopivat! Niissä koon löytäminen vain aiheutti alkuun harmaita hiuksia, mutta Lumingerie-verkkokaupan ilmaiset palautukset mahdollistivat parin eri koon testaamisen ja lopulta löytyi hyvät. Kyseiset liivit eivät purista rintoja kasaan vaan niissä on kaarituet. Olen kyllä käyttänyt myös Shock Absorbereita ja ollut niihinkin ihan tyytyväinen, ne vaan toimii vähän eri tavalla. Mutta tukea näille 70/75J rinnoilleni olen kyllä noilla saanut ja juokseminen on Voin suositella!

   Tosi kiva Sanni, kun kirjoitit tästä aiheesta, pystyin kyllä samoistumaan moneenkin asiaan. Omalla kohdallani ongelma on suurimmaksi osaksi itselläni, en ole koskaan vaan pitänyt roikkuvista liian suurista rinnoistani. Nyt 24-vuoden iässä tilanne ei tosin ole enää yhtä paha, kuin vielä parisen vuotta sitten. Olen onnistunut vihdoin, lähestulkoon ensimmäistä kertaa elämässäni edes muutamat hyvin istuvat liivit, jotka ovat todellakin helpottaneet elämää. Kuitenkin niiden ostaminen on vaikeata, mistään kaupasta niitä ei täällä saa. Netistä tilatessa taas koon löytäminen on hankalaa. Olisi ihana vaan mennä kauppaan ja löytää sieltä sopivat liivit ilman kauheata säätämistä ja saada ne vaikka vielä siedettävällä hinnallakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *